آموزش فرمول vlookup در اکسل / بخش هفدهم

آموزش فرمول vlookup در اکسل

آموزش فرمول vlookup در اکسل : در این مطلب به آموزش فرمول vlookup در اکسل و بررسی کاربرد فرمول vlookup در اکسل خواهیم پرداخت. برای درک بهتر این آموزش فایل زیر را دانلود کنید و مراحل آموزش را به صورت گام به گام بر روی فایل اکسل دانلود شده پیاده نمایید تا به صورت عملی با فرمول vlookup در اکسل آشنا شوید.

دانلود فایل نمونه

این فاکتور مربوط به درس قبلی است، اما در حال حاضر ما دو برگه داریم: یکی برای صورتحساب و دیگری برای محصولات.

کاربرد فرمول vlookup در اکسل ، فرمول vlookup در اکسل

آموزش فرمول vlookup در اکسل

آموزش فرمول vlookup در اکسل :

مسئله ای که ما می خواهیم به حل آن بپردازیم این است که آیا می توانیم از شناسه محصول برای پیدا کردن نام و قیمت محصول از برگه products استفاده کنیم؟ خوشبختانه، تابع VLOOKUP می تواند این کار را به صورت خودکار انجام دهد. اگر قبلا از فرمول vlookup در اکسل استفاده نکرده اید، نگران نباشید، ما به شما کاربرد فرمول vlookup در اکسل را آموزش می دهیم.

فرمول vlookup در اکسل کمی پیشرفته تر از برخی از توابع است، بنابراین باید با توابع و مراجع سلولی آشنا باشید. شما می توانید درس های ما را در مورد توابع و مراجع سلولی نسبی و مطلق مطالعه کنید.

کاربرد فرمول vlookup در اکسل :

قبل از اینکه ما شروع به استفاده از VLOOKUP کنیم با نحوه کار آن آشنا خواهیم شد. در مثال ما، این تابع شماره  Product ID را در صفحه Products جستجو می کند. برای این کار، ابتدا در ستون اول به صورت عمودی جستجو را انجام می دهد. VLOOKUP مختصر شده عبارت “vertical lookup” به معنای جستجوی عمودی است. هنگامی که شناسه محصول مورد نظر را پیدا می کند، برای پیدا کردن نام و قیمت محصول به سمت راست حرکت می کند.

آموزش فرمول vlookup در اکسل

قبل از اینکه ما تابع خود را بنویسیم، باید با دقت در مورد آرگومان ها فکر کنیم و برخی اطلاعات را از صفحه گسترده جمع آوری کنیم. آرگومان ها تعیین می کنند که تابع VLOOKUP چه چیزی را در چه جایی جستجو کند. ما باید از چهار آرگومان استفاده کنیم:

مطلب مرتبط:  آموزش فرمول نویسی در اکسل / بخش سوم

اولین آرگومان به VLOOKUP می گوید که چه چیزی باید جستجو کند. در مثال، ما در حال جستجو برای Product ID که در سلول A2 است، می باشیم، بنابراین اولین آرگومان ما A2 است.

دومین آرگومان بیانگر محدوده سلولی است که VLOOKUP از اولین آرگومان مقادیر را جستجو می کند. در مثال، می خواهیم در محدوده سلولی A2: C13 در محتویات سلول های product جستجو کنیم، بنابراین آرگومان دوم ما Products!$A$2:$C$13 است. توجه داشته باشید که ما از مرجع سلولی مطلق استفاده کرده ایم و وقتی فرمول را در سلول های دیگر کپی کنیم، این محدوده تغییر نخواهد کرد.

آرگومان سوم ستون index number است. اولین ستون در محدوده سلولی آرگومان قبلی شماره ۱ است، ستون دوم شماره ۲ است و غیره. در مثال، ما به دنبال product name هستیم. نام محصولات در ستون دوم محدوده سلولی آرگومان قبلی ذخیره شده اند، بنابراین آرگومان سوم ما عدد ۲ خواهد بود.

آرگومان چهارم به VLOOKUP می گوید که باید به دنبال مقایسه تقریبی یا دقیق باشد. اگر آرگومان ما TRUE باشد، مقایسه تقریبی خواهد بود و اگر FALSE باشد، مقایسه دقیق خواهد بود. در این مثال، ما به دنبال مقایسه دقیق هستیم، بنابراین آرگومان چهارم ما FALSE است.

مهم است بدانیم که VLOOKUP همیشه ستون سمت چپ در محدوده سلول را جستجو می کند. از آنجا که محدوده سلولی ما A2: C13 است، ستون A را جستجو می کند.

آموزش فرمول vlookup در اکسل :

حالا که ما آرگومان ها را تعیین کرده ایم، تابع را در سلول B2 می نویسیم. علامت تساوی(=)، نام تابع و یک پرانتز تایپ می کنیم:

) VLOOKUP =

مطلب مرتبط:  آموزش نوشتن فرمول در اکسل / بخش پنجم

در مرحله بعدی چهار آرگومان را اضافه می کنیم و آنها را با کاما جدا می کنیم، سپس پرانتز را می بندیم:

(VLOOKUP(A2, Products!$A$2:$C$13, 2, FALSE=

آموزش فرمول vlookup در اکسل
اگر تابع را به طور صحیح وارد کرده باشید، نام محصول (Measuring cups)باید ظاهر شود. اگر می خواهید صحت تابع را آزمایش کنید، شماره شناسایی محصول را در سلول A2 از MEA7879 به CHE7888 تغییر دهید. نام محصول باید از Measuring cups به Cheesecloth تغییر کند.

نکته: مطمئن شوید که شناسه محصول را دقیقا و بدون هیچ فاصله ای همانطور که در بالا آمده است تایپ کنید، در غیر این صورت، تابع VLOOKUP به درستی کار نخواهد کرد.

اضافه کردن قیمت محصول

ما می خواهیم علاوه بر شناسه محصول، قیمت محصول را نیز اضافه کنیم، بنابراین باید دوباره از  VLOOKUP  استفاده کنیم. از آنجا که ما از داده های مشابه استفاده کرده ایم، این تابع بسیار شبیه به تابع قبلی خواهد بود. در حقیقت، تمام کاری که باید انجام دهیم، تغییر آرگومان سوم به عدد ۳ می باشد. این آرگومان به VLOOKUP می گوید که داده ها را از ستون سوم که در آن قیمت محصول ذخیره شده است، استخراج کند:

(VLOOKUP(A2, Products!$A$2:$C$13, 3, FALSE=
فرمول جدید را در سلول C2 وارد می کنیم:

آموزش فرمول vlookup در اکسل

فرمول های وارد شده به درستی کار می کنند. بنابراین ما می توانیم سلول های B2 و C2 را انتخاب کرده و سپس فرمول ها را در سطر های دیگر موجود در صورتحساب کپی کنیم. در حال حاضر، هر سطر، از VLOOKUP برای پیدا کردن نام محصول و قیمت محصول استفاده می کند.

آموزش فرمول vlookup در اکسل

آموزش فرمول vlookup در اکسل

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

gcflearnfree.org

مقالات پیشنهادی :

آموزش فرمول نویسی در اکسل / بخش سوم

آموزش فرمول نویسی در اکسل / بخش چهارم

کاربرد فرمول vlookup در اکسل ، فرمول vlookup در اکسل

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها