فتوشاپ cc – درس ۱: بارگیری عکس در ادوبی بریج

بارگیری عکس از دوربین با استفاده از ادوبی بریج

آیا برای یادگیری نحوه کار با فتوشاپ cc به این سایت سر زده اید؟ اگر اینطور است پس از همینجا شروع کنید! ما در این مجموعه دروس به آموزش فتوشاپ مقدماتی تا پیشرفته می پردازیم. البته قبل از اینکه مستقیما به آموزش فتوشاپ cc بپردازیم به چیزهایی نیاز داریم که مقدم تر از یادگیری نحوه کار با فتوشاپ است. یکی از این موارد، یادگیری نحوه استفاده از برنامه ادوبی بریج است.

adobe bridge cc ، dobe bridge cs6 ، آموزش فتوشاپ مقدماتی تا پیشرفته ، آموزش فتوشاپ cc ، نحوه کار با فتوشاپ ، ادوبی بریج ، فتوشاپ cc

ادوبی بریج

در درس اول آموزش فتوشاپ cc به آموزش نحوه بارگیری عکس از دوربین با استفاده از ادوبی بریج می پردازیم.

ادوبی بریج یکی از برنامه های همراه فتوشاپ cc و ورژن های قبل از آن است.

ادوبی بریج

ادوبی بریج یک مرورگر فایل است که به ما امکان می دهد تصاویرمان را درکامپیوتر پیدا کنیم، سازماندهی کنیم، انتخاب کنیم و باز کنیم.

شاید از خود بپرسید سیستم عامل رایانه ام که دارای یک مرورگر فایل داخلی (File Explorer در ویندوز یا Finder در Mac) است. اما باید بدانید که ادوبی بریج بسیار قدرتمندتر و استفاده از آن آسان تر است. همچنین ادوبی بریج دارای ویژگی های عالی است که مرورگر فایل سیستم عامل شما آنها را ندارد.

برای شروع استفاده از ادوبی بریج اول باید یاد بگیریم که چگونه از بریج برای بارگیری عکس از دوربین خود به رایانه استفاده کنیم. سپس کم کم روش های استفاده از آن را نیز خواهیم آموخت.

خواهید دید که ادوبی بریج بهترین راه برای باز کردن مستقیم تصاویر در پلاگین قدرتمند ویرایش عکس فتوشاپ cc ، یعنی Camera Raw نیز هست.

نحوه بارگیری عکس از دوربین با استفاده از ادوبی بریج

هنگامی که ادوبی بریج عکس های ما را بارگیری کرده باشد، می توانیم از آن استفاده کنیم تا تصاویر خود را سازماندهی کنیم و آنها را در فتوشاپ cc باز کنیم.

برای بارگیری تصاویر، ادوبی بریج در واقع از یک برنامه جداگانه به نام Photo Downloader استفاده می کند. در این آموزش، ما نحوه دسترسی به Photo Downloader از طریق بریج و نحوه استفاده از آن برای بارگیری فایل هایمان را یاد می گیریم.

این آموزش با adobe bridge cc و adobe bridge cs6 سازگار است.

برای شروع کار لازم است دوربین یا کارت حافظه خود را به کامپیوتر وصل کنید.

مرحله ۱: راه اندازی ادوبی بریج در فتوشاپ cc

ابتدا ادوبی بریج را باز کنید. ساده ترین راه این است که در فتوشاپ cc ، در نوار منو در بالای صفحه، به منوی File بروید و Browse in Bridge را انتخاب کنید:

ادوبی بریج

مرحله ۲: راه اندازی Photo Downloader در ادوبی بریج

برای باز کردن Photo Downloader، در ادوبی بریج در بالای صفحه، به منوی File بروید و Get Photos from Camera را انتخاب کنید:

ادوبی بریج

راه دیگر کلیک کردن بر روی نماد دوربین در نوار ابزار است که در سمت چپ بالای اینترفیس قرار دارد:

ادوبی بریج

ادوبی بریج همچنین می تواند به طور خودکار Photo Downloader را هنگامی که یک دوربین یا کارت حافظه را به رایانه خود وصل می کنید، راه اندازی کند. اما به هر دلیلی، این گزینه تنها در Mac موجود است.

در مک، هنگامی که Photo Downloader برای اولین بار باز می شود، ادوبی بریج می پرسد که آیا Photo Downloader باید هر بار که دوربین یا کارت حافظه وصل می شود، به طور خودکار راه اندازی شود یا خیر. بسته به نظر خود، بله یا نه را انتخاب کنید. برای متوقف کردن نمایش این پیام، تیک Don’t show again را بزنید:

ادوبی بریج

در صورتی که نظرتان عوض شد می توانید به منوی adobe bridge cc (یا adobe bridge cs6 ) در بالای صفحه بروید و Preferences را انتخاب کنید:

ادوبی بریج

کادر گفتگوی Preferences تنظیمات کلی را نشان می دهد. گزینهWhen a Camera is Connected, Launch Adobe Photo Downloader را انتخاب کنید. سپس OK را بزنید تا کادر را ببندید:

ادوبی بریج

مرحله ۳: دوربین یا کارت حافظه خود را انتخاب کنید.

پس از باز شدن Photo Downloader، گزینه Get Photos from را برای انتخاب منبع تصاویر خود انتخاب کنید. منبع شما دوربین یا کارت حافظه شما خواهد بود.

مطلب مرتبط:  فتوشاپ cc – درس 5: مهم ترین تنظیمات فتوشاپ

گاهی اوقات Photo Downloader به طور خودکار منبعی را برای شما تشخیص می دهد. اگر منبع انتخاب شده مدنظر شما نیست، منبع صحیح را از لیست انتخاب کنید.

اگر دوربین یا کارت حافظه شما لیست نشده باشد، مطمئن شوید که به طور صحیح به کامپیوترتان وصل شده است، سپس بر روی گزینه Refresh List کلیک کنید.

مثلا من کارت حافظه ام را توسط card reader USB متصل کرده ام. از آنجا که عکس های من با یک دوربین کنون گرفته شده است، کارت در لیست با عنوان “EOS_DIGITAL” ظاهر می شود. بسته به سازنده دوربین شما، نام کارت شما ممکن است متفاوت باشد.

ادوبی بریج

مرحله ۴: سوییچ شدن به کادر محاوره ای پیشرفته

به طور پیش فرض Photo Downloader در کادر محاوره ای Standard dialog باز می شود. کادر محاوره ای استاندارد یک نسخه ساده Photo Downloader است که به ما امکان دسترسی به بیشتر گزینه های موجود را می دهد، اما نه همه آنها. پس بهتر است که از کادر محاوره ای پیشرفته استفاده کنید. برای تغییر از پنجره استاندارد به پنجره پیشرفته، بر روی دکمه Advanced Dialog در پایین سمت چپ کلیک کنید:

ادوبی بریج

کادر محاوره ای پیشرفته شامل تمام گزینه های کادر محاوره ای استاندارد و چند گزینه اضافی و مهم دیگر است. حال در این پنجره بخش بزرگی مربوط به پیش نمایش تمام تصاویر دوربین و یا کارت حافظه است. همچنین گزینه هایی را در سمت راست و پایین کادر جهت اضافه کردن اطلاعات کپی رایت (متادیتا) به تصاویری که درحال بارگیری هستند داریم:

ادوبی بریج

مرحله ۵: تصاویر مورد نظرتان را انتخاب کنید.

در زیر هر تصویر کوچک، همراه با نام فایل، تاریخ و زمان، مربع کوچکی برای انتخاب عکس جهت بارگیری مشاهده خواهید کرد. به طور پیش فرض همه عکس ها در حالت انتخاب شده هستند که می توانید با کلیک روی گزینه UnCheck All تیک ها را بردارید:

ادوبی بریج

مرحله ۶: محل ذخیره تصاویر را انتخاب کنید.

تعیین محل ذخیره عکس در بخش Save Options در سمت راست بالای کادر قرار دارد. روی دکمه choose کلیک کنید. سپس، آدرس جایی که میخواهید عکس ها را در آن ذخیره کنید، بیابید:

ادوبی بریج

مرحله ۷: ایجاد زیرپوشه برای ذخیره تصاویر

برای کمک به سازماندهی بهتر عکس ها، Photo Downloader یک پوشه جدید در محل مشخص شده شما ایجاد می کند. سپس تصاویر را در آن پوشه ذخیره می کند. به طور پیش فرض پوشه بر اساس تاریخ عکسبرداری نامگذاری می شود.

روی باکس زیر (Create Subfolder(s کلیک کنید تا لیستی از گزینه های از پیش تعیین شده برای نامگذاری را مشاهده کنید.

اگر شما نیاز به اسم دقیق تری دارید، Custom Name را از لیست انتخاب کنید، سپس هر چیزی که دوست دارید را برای نام پوشه وارد کنید:

ادوبی بریج

گام ۸: تغییر نام فایل ها

به طور پیش فرض، گزینه Rename Files بر روی Do not rename files تنظیم شده است و این مساله باعث می شود که شما از تغییر نام فایل منصرف شوید اما اگر نیاز به تغییر نام فایل دارید روی گزینه Rename Files کلیک کنید تا بتوانید از بین لیستی از گزینه های نام گذاری از پیش تعیین شده یکی را انتخاب کنید. همچنین از گزینه Custom Name نیز می توانید برای وارد کردن نام سفارشی استفاده کنید:

ادوبی بریج

در سمت راست فیلد نام، فیلد دیگری با عددی در آن وجود دارد. این شماره، شماره شروع یک عدد چهار رقمی است که به نام فایل اضافه می شود. عدد پیش فرض ۱ است، یعنی نام چند فایل متوالی با ۰۰۰۱ شروع می شود. البته شما می توانید عدد مورد نظر خود را نیز وارد کنید. مثلا نام فایل من “ادوبی بریج_۰۰۰۱” است.

در انتها جهت انجام این تغییر نام، تیک گزینه Preserve Current Filename in XMP را بزنید:

ادوبی بریج

مرحله ۹: گزینه های پیشرفته

دقیقا زیر گزینه های مربوط به ذخیره فایل، گزینه های تنظیمات پیشرفته قرار گرفته است. اما شما هیچ گزینه پیشرفته ای در اینجا پیدا نمی کنید. در واقع، شما می توانید چهار گزینه که در کادر گفتگوی Standard نیز یافت میشد را در اینجا پیدا کنید. با این حال، این گزینه ها مهم هستند، بنابراین اجازه دهید نگاهی به آنها بیندازیم.

اولین گزینه در بخش پیشرفته Open Adobe Bridge است. انتخاب این گزینه باعث می شود ادوبی بریج پس از تکمیل بارگیری پوشه ای را که شامل عکس های شماست باز کند.

مطلب مرتبط:  فتوشاپ cc – درس 4: همگام سازی تنظیمات رنگ در adobe creative cloud

ادوبی بریج

گزینه بعدی Convert to DNG است. DNG مخفف Digital Negative است و فرمت فایل های خام بریج است. اگر دوربین شما فرمت خام را پشتیبانی می کند و تصاویر شما را با فرمت های خام ثبت می کند، این گزینه خوبی است.

این گزینه همانطور که تصاویر در حال دانلود هستند، فرمت فایل خام دوربین را به فرمت DNG  ادوبی بریج تبدیل می کند.

فایل های DNG از فایل های خام خود دوربین کم حجم تر هستند، بنابراین فضای کمتری را بدون هیچ گونه افت کیفیت اشغال می کنند. DNG یک فرمت منبع باز (open source) است. این گزینه می تواند تصاویر شما را با نسخه های آینده فتوشاپ و سایر نرم افزار ها سازگار کند. در کل امکان ویرایش فایل های منبع باز بسیار راحت تر است.

ما در مورد فرمت DNG در درس های آینده توضیحات بیشتری خواهیم داد. در حال حاضر، اگر شما با DNG آشنا هستید، این گزینه را انتخاب کنید، در غیر این صورت می توانید با خیال راحت آن را بدون انتخاب رها کنید:

ادوبی بریج

گزینه سوم حذف فایل اصلی است. این گزینه به محض بارگیری تصاویر، آنها را از دوربین یا کارت حافظه حذف می کند. بهتر است این گزینه همواره غیر فعال باشد تا در صورت بروز مشکلاتی حین بارگیری، فایل اصلی حذف نشود.

ادوبی بریج

گزینه چهارم Save Copies to است که یک کپی از فایل هایتان را در مکان دیگری ذخیره می کند. این یک راه عالی برای پشتیبان گیری از تصاویر شما است و من به شخصه توصیه می کنم حتما این گزینه را فعال کنید.

تا حد ممکن، یک اکسترنال هارد را در این گزینه انتخاب کنید. گزینه Save Copies to را با کلیک کردن در کادر کنارش فعال کنید. سپس بر روی دکمه choose کلیک کنید تا آدرس محل مورد نظر برای پشتیبان گیری را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه همانطور که تصاویر از دوربین یا کارت حافظه شما بارگیری می شود، Photo Downloader آنها را در هر دو محل ذخیره می کند:

ادوبی بریج

مرحله ۱۰: اطلاعات مربوط به کپی رایت

در نهایت، زیر گزینه های پیشرفته، قسمت متادیتا قرار گرفته است. بخش متادیتا به ما اجازه می دهد اطلاعات مربوط به خالق اثر و اطلاعات مربوط به کپی رایت را به تصاویرمان اضافه کنیم.

اسم خودتان را در فیلد خالق وارد کنید. سپس اطلاعات کپی رایت خود را در قسمت کپی رایت وارد کنید. برای اضافه کردن نماد کپی رایت (©) در ویندوز، کلید Alt را فشار داده و نگه دارید و ۰۱۶۹ را تایپ کنید. در مک، فقط گزینه Option+G را فشار دهید.

همانگونه که در آموزش های دیگر مشاهده خواهید کرد، ادوبی بریج به ما راه های دیگری برای اضافه کردن دیگر اطلاعات کپی رایت و سایر ابرداده ها به تصاویرمان، از جمله توانایی ایجاد و استفاده از قالب های متادیتا را نشان می دهد. در حال حاضر ما فقط به توضیحات ساده و معرفی گزینه های اساسی می پردازیم:

ادوبی بریج

مرحله ۱۱: تصاویرتان را دانلود کنید.

برای دانلود تصاویر خود، روی گزینه Get Media در گوشه پایین سمت راست کلیک کنید. با توجه به تعداد تصاویر، اندازه فایل ها و سایر عوامل، ممکن است زمان دانلود طولانی و یا کوتاه باشد. یک نوار میزان پیشرفت دانلود را نشان می دهد.

ادوبی بریج

هنگامی که تمام تصاویرتان دانلود شد، ادوبی بریج به پوشه حاوی عکس ها پرش می کند تا بتوانید آنها را مرتب کنید.

ادوبی بریج

در درس بعدی آموزش فتوشاپ cc خواهیم آموخت چگونه تصاویر خود را با بریج بررسی کنیم.

دروس آموزش فتوشاپ مقدماتی تا پیشرفته ما را دنبال کنید تا به هرآنچه که برای حرفه ای شدن در نحوه کار با فتوشاپ نیاز دارید دست پیدا کنید!

بارگیری عکس از دوربین با استفاده از ادوبی بریج

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

photoshopessentials.com

adobe bridge cc ، dobe bridge cs6 ، آموزش فتوشاپ مقدماتی تا پیشرفته ، آموزش فتوشاپ cc ، نحوه کار با فتوشاپ ، ادوبی بریج ، فتوشاپ cc

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها