آموزش وردپرس – بخش نهم: نوشتن مطلب در وردپرس

در مقاله قبلی به نحوه انتخاب قالب برای شکل و شمایل دادن به سایت وردپرسی پرداختیم و تا حدودی روش سفارشی سازی قالب را به شما آموزش دادیم. در این مطلب قصد داریم نحوه درج مطلب و انتشار آن را به شما آموزش دهیم تا بتوانید نوشته های خود را با مخاطبین سایت خود به اشتراک بگذارید.

با هدف درج مطلب در وردپرس، موس را روی بخش “نوشته ها” در منوی سمت راست وردپرس نگه دارید تا زیر منوهای آن به نمایش در بیاید. سپس روی زیر منوی “افزودن نوشته” کلیک کنید.

در صفحه ای که باز می شود در اولین قدم، از بالا سمت چپ روی “تنظیمات صفحه” کلیک کنید و تمام تیک های موجود را فعال نمایید تا به بررسی آنها بپردازیم.

در اولین مرحله یک عنوان برای مقاله خود در نظر بگیرید و در باکس مربوطه وارد نمایید. مثلا عنوان همین مقاله، آموزش نوشتن مطلب در وردپرس است. اطمینان حاصل کنید که حالت نمایش متن مقاله، به صورت “Visual” باشد. اگر آن را روی “متن” بگذارید هر کاری که انجام دهید به صورت کد به شما نمایش داده میشود. سپس متن مقاله خود را در باکس مشخص شده در تصویر زیر وارد نمایید.

دقت داشته باشید که اگر ابتدا متن خود را در نرم افزار ورد نوشته باشید و سپس بخواهید آنرا به وردپرس انتقال دهید هیچ یک از تنظیمات شما، در وردپرس به نمایش در نخواهد آمد. اموری مثل رنگ فونت، اندازه، بولد و ایتالیک کردن و اموری از این دست را می بایست پس از وارد نمودن نوشته، در خود وردپرس انجام دهید.

برای وارد کردن تصویر یا هر گونه فایل دیگری در وردپرس می توانید روی گزینه “افزودن پرونده چند رسانه ای” کلیک کرده و اینکار را انجام دهید.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس در بخش نوشتن مطلب به میزان زیادی شبیه به نرم افزار ورد است. اگر روی دکمه مشخص شده در تصویر زیر کلیک کنید به ابزارهای کامل وردپرس برای کار روی نوشته ها دسترسی پیدا خواهید کرد.

و این قسمت به شکل زیر در خواهد آمد. اکنون به توضیح هر قسمت می پردازیم.

  • با انتخاب متن موجود در هر خط و کلیک بر روی یکی از گزینه های موجود در منوی کشویی دکمه شماره ۱، کل آن خط به یک سرتیتر تبدیل می شود. اگر در حالت پیش فرض یعنی همان “بند” بماند، متن شما به صورت متن عادی نوشته خواهد شد.
  • دکمه B موجود در شماره ۲، کلمه یا عبارت انتخاب شده را بولد یا توپر می نماید.
  • دکمه شماره ۳، کلمه یا عبارت انتخاب شده را ایتالیک یا مورب می کند.
  • دکمه های شماره ۴ و ۵، متون موجود در خطوط متفاوت را به صورت لیست یا فهرست نمایش خواهد داد. دکمه شماره ۴ فهرست را با نشانه مجزا می کند و دکمه شماره ۵ فهرست را به صورت عددی نمایش می دهد.
  • با انتخاب متن و فشردن دکمه ۶، متن در داخل گیومه قرار می گیرد. برای نشان دادن نقل قول.

 

  • دکمه های ۷ و ۸ و ۹، به ترتیب برای چپ چین، وسط چین و راست چین کردن متن مورد استفاده قرار می گیرند.
  • دکمه شماره ۱۰، لینک یا همان هایپرلینک ایجاد می کند. برای درج لینک یا آدرس منبع مقاله می توانید از این دکمه استفاده کنید.
  • دکمه ۱۱، در متن واژه “بیشتر” یا همان ادامه مطلب را درج می کند تا کاربران بتوانند با کلیک بر روی آن ادامه مقاله را مطالعه کنند.
  • دکمه ۱۲، محل نوشتن کل متن را به چپ برای نوشتن متن انگلیسی و به راست برای نوشتن متن فارسی انتقال می دهد.
  • دکمه ۱۳، روی متنی که انتخاب کرده اید خط افقی می کشد.
  • دکمه ۱۴، با کشیدن خط افقی، متن موجود در دو خط را از هم جدا می کند.
  • دکمه ۱۵، رنگ فونت و متن را تغییر می دهد.
  • اگر روی دکمه ۱۶، کلیک کنید و متنی را با ویرایش و رنگ و تنظیمات مختلف از جایی دیگر به وردپرس انتقال دهید، همه متن را به صورت ساده و بدون تنظیمات وارد وردپرس می کند.
  • دکمه ۱۷ تمام تنظیمات متن انتخاب شده را پاک می کند.
  • با کلیک روی دکمه ۱۸، به کاراکترهای ویژه برای نوشتن فرمولهای پیشرفته ریاضی و غیره دسترسی خواهید داشت.
  • دکمه های ۱۹ و ۲۰، میزان تورفتگی و بیرون آمدگی متن از لبه باکس را افزایش یا کاهش می دهند.
  • دو دکمه مشخص شده تحت عنوان ۲۱، آندو (به عقب برگرداندن عملیات) و ریدو (به جلو بردن عملیات) هستند.
مطلب مرتبط:  طراحی و ساخت وب سایت - درس 7: تنظیمات عمومی وردپرس

در صفحه افزودن نوشته ها بخش های دیگری نیز وجود دارد که اکنون به تشریح آنها می پردازیم. در بخش چکیده که خلاصه ای از مطلب شما است اگر مطلبی کوتاه بنویسید در جاهای مختلفی به نمایش در می آید. هر چند اگر ننویسید نیز ضرر نکرده اید.

“فرستادن بازتاب ها” نیز نوعی تبادل لینک با وبلاگها و وبسایتهای دیگری است که لینک آنها در مقاله شما وجود دارد. می توانید بیش از یک سایت را درج کنید. سایتها را با ویرگول انگلیسی” , ” از هم جدا کنید. هر چند این بخش عموما در سایتها مورد استفاده قرار نمی گیرد و مربوط به وبلاگ هایی است که با وردپرس راه اندازی شده اند. بنابراین اگر به آن دست نزنید اتفاق خاصی نمی افتد.

قسمت بعدی، “زمینه های دلخواه” است. این بخش توضیحات مفصلی نیاز دارد. بنابراین در آینده به آن پرداخته خواهد شد.

بخش بعدی “گفت و گوها” است که مربوط به امکان درج نظر توسط مخاطبین در پای مقالات و همچنین امکان فرستادن بازتاب در وبلاگهای دیگر توسط مخاطبین است. بهتر است تیک “پذیرفتن دیدگاه” فعال باشد و تیک “پذیرفتن بازتاب برای این برگه” غیر فعال.

در ادامه “نامک” را مشاهده می کنید. این بخش بسیار مهم است و حتما باید نوشته شود. نامک همان url یا آدرس مقاله شما است. مثلا آدرس همین مقاله در سایت خلایق به این صورت است.

khalayegh.com/computer-skils/wordpress/wordpress-learn-start/add-new-post-in-wordpress

در این آدرس، نامک مقاله add-new-post-in-wordpress است. فارسی یا انگلیسی بودن نامک تفاوت چندانی ندارد. معمولا فقط برای زیبایی بیشتر از نامک انگلیسی استفاده می شود.

 

بخش افزودن نوشته جدید در وردپرس دو ستون دارد. ستون سمت راست که عریض تر است شامل موارد فوق بود که خدمت شما عرض شد. حالا ستون سمت چپ را بررسی می کنیم که عرض کمتری دارد. اولین باکس در این قسمت، بخش “انتشار” است که مربوط به ذخیره مطلب قبل از انتشار به منظور ویرایش و بازبینی و همچنین انتشار مطلب می باشد. البته شما امکان چیدمان و بالا پایین کردن این باکسها را به وسیله کشیدن و رها کردن دارید.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - بخش دوم : راه اندازی سایت روی لوکال هاست

قبل از دکمه آبی رنگ انتشار، دکمه “انتشار فوری” دیده می شود. اگر بخواهید مطلبتان راس ساعتی خاص منتشر شود، از این قسمت روی کلمه “ویرایش” کلیک کرده و تاریخ و ساعت مورد نظر خود را تنظیم کنید.

قسمت بعدی از این ستون، “ساختار” نام دارد. این بخش در قالبهای رایگان که طراحی خاصی برای این بخش در نظر گرفته نشده است، بیشتر به درد موتورهای جستجو نظیر گوگل می خورد تا تشخیص دهند که نوشته شما، مقاله است، ویدئو است، صوت یا تصویر است یا چیزهای دیگر. ساختار مقاله ها، همان “استاندارد” است که به صورت پیش فرض انتخاب شده است.

بخش بعدی “دسته ها” است. این بخش مربوط به تعریف یک دسته بندی برای مقاله و گنجاندن مقاله در یک دسته بندی موضوعی است. دسته هایی نظیر کامپیوتر، موفقیت، پزشکی و سلامت و غیره که از دسته های محبوب مجله خلایق هستند. بستگی به تمایل و تخصص شما دارد و اینکه می خواهید در چه دسته ای مطلب بنویسید.

اگر دسته ی مقاله ای که می نویسید از قبل توسط خودتان ساخته شده باشد با فعال کردن تیک آن دسته، می توانید مطلب را در آن دسته بگنجانید. اگر دسته مورد نظرتان وجود ندارد با کلیک روی “افزودن دسته تازه” یک دسته جدید ایجاد کنید.

قسمت بعدی “برچسب ها” نام دارد. بر خلاف دسته بندی که همه ی انواع موضوعات مرتبط را در بر می گیرد، برچسبها، ارتباط بین مقالات را ریزتر می کنند. مثلا اگر در دسته بندی کامپیوتر شما مقالات متنوعی درج می کنید، اگر چند مطلب مثلا در خصوص آموزش افزایش سرعت ویندوز بنویسید، می توانید با ایجاد یک برچسب به همین نام، کاری کنید که این چند مقاله، به یکدیگر به وسطه برچسب افزایش سرعت اینترنت مرتبط تر شوند و توسط کاربران به راحتی قابل دستیابی باشند.

برای ایجاد ارتباط بین مقالات توسط برچسب، می بایست در اولین مقاله ای که می نویسید با وارد کردن یک برچسب در باکس خالی بخش برچسبها و کلیک روی افزودن، برچسب مورد نظر خود را بسازید و سپس در مقالات بعدی، با کلیک بر روی متن قابل کلیک “انتخاب از برچسب های بیشتر استفاده شده” برچسب مورد نظر خود را انتخاب کنید تا مقاله در این برچسب قرار گیرد.

باکس پایانی، “تصویر شاخص” نام دارد.

اگر به تصویر زیر توجه کنید متوجه خواهید شد که تصویر شاخص چیست. تصویری کوچک از مقاله شما است که در صفحه اصلی سایت یا در صفحه دسته بندی ها به نمایش در می آید. حداقل ابعاد تصویری که می بایست برای تصویر شاخص در نظر گرفته شود ۲۰۰ در ۲۰۰ پیکسل است. اگر روی “قرار دادن به عنوان تصویر شاخص” در تصویر فوق کلیک کنید می توانید یک تصویر را به عنوان تصویر شاخص برای مقاله خود انتخاب نمایید.

بخش های مهم بخش “افزودن نوشته” تمام شد. وقتی کارتان با ویرایش مقاله تمام شد با کلیک بر روی دکمه آبی رنگ بخش “انتشار” با نام انتشار، مطلبتان منتشر خواهد شد و توسط مخاطبین قابل مشاهده خواهد بود. با ما همراه باشید تا به یادگیری وردپرس بپردازید.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها