آموزش وردپرس – درس ۳: نحوه نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

برای اینکه بتوانید سایت خود را روی بستر اینترنت به اشتراک بگذارید تا مخاطبین بتوانند به سایتتان دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند، می بایست هاست داشته باشید. هاست یا همان فضای میزبانی وب، فضایی است که در آن تمام فایلهای سایت خود را ذخیره می کنید. برای به دست آوردن هاست، اگر سایتتان تکمیل شده است و وقت انتشار آن رسیده است، می بایست از یک شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی سایت، هاست خریداری کنید. با آموزش نحوه نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین همراه باشید.

هزینه هاست به صورت ماهانه از شما گرفته می شود و در طی ماههایی که به اصطلاح بابت هاست پول پرداخت کرده اید، سایتتان در دسترس مخاطبین خواهد بود. اما اگر یک ماه، هزینه هاست را پرداخت نکنید، سایتتان مسدود خواهد شد و مخاطبین دسترسی خود به آن را از دست خواهند داد. هزینه ماهانه هاست بستگی به شرکت ارائه دهنده و سرعت منابع یا همان سخت افزار هاست دارد.

معمولا در ابتدای امر، کار شما با خرید هاست از شرکتهایی که هاست را به صورت اشتراکی می فروشند راه می افتد و در واقع ارزان ترین هاستها، همین نوع هستند. هاست اشتراکی به زبان ساده به این معنی است که یک سرور بزرگ توسط شرکت ارائه دهنده، منابع سخت افزاری خود را بین چندین سایت تقسیم می کند و هر یک از این سایتها، از این منابع سخت افزاری به صورت مساوی بهره مند می شوند و در نتیجه هزینه آنها نیز کاهش پیدا می کند.

وقتی سایت رشد کند و پر مخاطب شود و به اصطلاح بازدید کننده اش زیاد شود، شما نیاز خواهید داشت تا هاستهای گرانتری تهیه کنید و از هاستهای اشتراکی ابتدا به سرورهای مجازی و سپس به هاستهای پر قدرت و گران قیمت کوچ کنید.

معمولا قیمت ماهانه هاستهای اشتراکی در این تاریخ، حدود ۱۵ هزار تومان است که اگر هزینه چند ماه آن را یکجا پرداخت کنید تخفیفی نیز می گیرید. البته چون شما اکنون در حال یادگیری و آموزش طراحی سایت وردپرس هستید، بهتر است برای خرید هاست عجله نکنید و از آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست یا سایتهایی که هاست رایگان ارائه می دهند بهره مند شوبد. مگر اینکه بخواهید همزمان با آموزش طراحی سایت وردپرس ، سایت خود را به صورت آنلاین راه اندازی کنید.

البته این هاستهای رایگان محدودیتهای بسیاری دارند و سرعتشان بسیار کمتر از هاست های پولی است. با این حال برای آموزش طراحی سایت با وردپرس مناسب هستند. البته محیط کاربری اکثر سایتهایی که هاست رایگان ارائه می دهند اغلب سی پنل است و معمولا سایتی پیدا نمی کنید که محیط کاربری دایرکت ادمین را به رایگان ارائه دهد.

تفاوت این دو کنترل پنل فقط در امکانات آنها برای صاحب سایت یعنی شما است و برای کاربران سایت فرقی ندارد. امکاناتی مانند امنیت، سرعت، قیمت و مسائل کپی رایت. مثلا دایرکت ادمین به علت پرهیز از شلوغی محیط کاربری، برای تازه کاران مناسبتر است و البته برای شما که در حال گشت و گذار در داخل محیط کاربری آن هستید کمی سرعتش بیشتر است اما برای کاربران سایتتان، فرقی ندارد.

همچنین دایرکت ادمین در زمانی که سی پنل کاربران ایرانی را تحریم کرده بود به داد ایرانیان رسید و در کل سی پنل برای سایتهایی که نرم افزارهای کرک شده یا مواردی از این دست که در قوانین بین المللی تخلف محسوب می شود را به مخاطبان ارائه می دهند مناسب نیست و ممکن است کارشان به مسدود شدن حساب کاربری شان بکشد. هر چند که ما نیز در خلایق به شدت با رعایت این قوانین، موافقیم.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - بخش دوم : راه اندازی سایت روی لوکال هاست

بسیار خب. شروع می کنیم به آموزش طراحی سایت با وردپرس و نصب وردپرس در دایرکت ادمین.

راه اندازی سایت وردپرس

قبل از خرید هاست، می بایست یک دامنه برای خود خریداری کنید. دامنه در واقع همان نام سایت شما است. مثلا khalayegh.com نام دامنه مجله خلایق است. دامنه های ir ارزانتر از دامنه های com هستند. برای خرید دامنه کافی است در گوگل بنویسید خرید دامنه تا به سایتهای مرتبط ارجاع داده شوید.

پس از اینکه دامنه شما فعال شد که اگر ir باشد ممکن است تا ۲۴ ساعت طول بکشد می بایست به منظور راه اندازی سایت وردپرس هاست خریداری کنید. پس از خرید هاست، می بایست name server های دامنه خود را به dns های هاستتان تغییر دهید. اینکار نیز حدودا ۲۴ ساعت طول می کشد. برای آگاهی از روش انجام این کار با شرکتی که از آن دامنه خریده اید و همچنین شرکت فروشنده هاست، هماهنگ شوید.

آموزش تصویری نصب وردپرس

پس از فعال شدن دامنه و خرید هاست و موفقیت در تغییر name server های دامنه، در محیط کاربری فضای هاست بعد از اینکه روی دکمه دایرکت ادمین کلیک کردید، باید چنین صفحه ای را ببینید. نام کاربری و پسورد خود را وارد کنید تا بتوانید به محیط دایرکت ادمین وارد شوید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست ، آموزش طراحی سایت وردپرس ، آموزش طراحی سایت با وردپرس ، راه اندازی سایت وردپرس

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

آموزش تصویری نصب وردپرس ، طراحی سایت حرفه ای وردپرس ، آموزش نصب وردپرس ، مراحل نصب وردپرس ، ساخت سایت رایگان با وردپرس

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

در این مرحله از آموزش تصویری نصب وردپرس ، اولین کاری که باید انجام دهیم این است که یک پایگاه داده بسازیم تا فایلهای سایتمان به صورت خودکار در این پایگاه داده ذخیره شود و سایت هم برای ما و هم برای مخاطبین از طریق اینترنت قابل دسترسی باشد. بنابراین در صفحه جدید، روی MySQL Management کلیک کنید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

حالا در صفحه ای که باز می شود از سمت چپ تصویر، روی ساختن یک دیتابیس جدید یا create new Database کلیک کنید تا بتوانید یک پایگاه اطلاعاتی بسازید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

در صفحه جدیدی که باز می شود تمام باکسهای موجود را پر نمایید و در انتها روی دکمه ایجاد کلیک کنید.

 

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

پایگاه داده شما ساخته شد. اکنون به سایت اصلی وردپرس بروید و آخرین نسخه وردپرس را در قالب یک فایل فشرده دانلود کنید. برای دانلود آخرین نسخه وردپرس روی لینک زیر کلیک نمایید:

دانلود وردپرس

بعد از اینکه وردپرس را دانلود نمودید به صفحه اصلی دایرکت ادمین برگردید و روی مدیریت فایل یا file manager کلیک کرده و از بین پوشه های موجود، وارد پوشه Public_html شوید و همه پوشه ها و فایلهای موجود در آن را پاک کنید تا بتوانید فایلهای وردپرس را در پایگاه داده خود انتقال دهید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

پس از پاکسازی پوشه، روی دکمه ” آپلود کردن فایل در دایرکتوری فعلی ” یا upload files to curent directory کلیک کرده و با کلیک کردن روی choose file فایل وردپرس را از کامپیوتر خود انتخاب نموده و دکمه open را بزنید. سپس با کلیک کردن بر روی دکمه “آپلود کردن فایلها” یا upload files آپلود وردپرس بر روی هاست آغاز میشود.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

پس از اینکه فایل فشرده وردپرس بر روی هاست آپلود شد، می بایست آنرا از حالت فشرده خارج کنید. برای این منظور در جلوی فایل فشرده وردپرس، روی extract کلیک کنید.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - بخش نهم: نوشتن مطلب در وردپرس

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

حالا روی استخراج کلیک کنید تا فایلها و پوشه های فایل فشرده وردپرس، در پوشه public_html ریخته شود.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

پس از اینکه فایلها در پوشه ریخته شد، فایل فشرده وردپرس را از پوشه public_html پاک کنید.

حالا در همین پوشه public_html سراغ فایل wp-config-sample.php بروید و از جلوی آن، روی گزینه copy کلیک کنید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

در صفحه بعدی، نام آن را به wp-config.php تغییر داده و روی دکمه کپی کلیک کنید تا یک فایل به همین نام wp-config.php در پوشه public_html ساخته شود.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

پس از اینکه این فایل ساخته شد، از جلوی آن، روی edit کلیک کنید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

در صفحه جدید، عبارت database_name_here را با نام دیتابیس که در همین آموزش، برای پایگاه داده خود در نظر گرفتید و نوشتید تعویض کنید(مشخصاتی که در تصویر چهارم از بالا موجود در همین مقاله، برای ساخت پایگاه داده خود وارد نمودید). همچنین عبارت username_here را با نام کاربری دیتابیس خود جایگزین کنید. و در نهایت عبارت password_here را با رمز عبور پایگاه داده خود جایگزین نمایید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

پس از وارد کردن مشخصات با کلیک بر روی “ذخیره به عنوان” تغییرات فایل را ذخیره نمایید.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست

طراحی سایت حرفه ای وردپرس

حالا اگر همه چیز را به درستی انجام داده باشید، نام دامنه ای که خریده اید را در مرورگر خود تایپ نموده و اینتر را بفشارید. پس از انجام این کار با چنین صفحه ای مواجه خواهید شد.

راه اندازی سایت روی لوکال هاست

ساخت سایت رایگان با وردپرس

در این بخش از آموزش نصب وردپرس ، از بین زبانهای موجود، زبان فارسی را انتخاب نموده و روی دکمه continue یا ادامه کلیک کنید. در صفحه بعد، یک نام برای سایت خودتان به زبان فارسی انتخاب کرده و در باکس مربوطه بنویسید. همچنین یک نام کاربری و یک رمز عبور به زبان انگلیسی انتخاب کرده و در محل مورد نظر وارد نمایید. در پایان ایمیل خود را نیز در باکس موجود، بنویسید و روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک نمایید.

راه اندازی سایت روی لوکال هاست

اگر کار را به صورت صحیح انجام داده باشید و طبق این آموزش نصب وردپرس پیش رفته باشید تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. در غیر اینصورت مراحل نصب وردپرس درست انجام نشده است و می بایست مراحل نصب وردپرس را بررسی کنید تا ببینید کجای کار را اشتباه انجام داده اید.

راه اندازی سایت روی لوکال هاست

الان اگر روی دکمه ورود کلیک کنید به صفحه ادمین وردپرس هدایت خواهید شد. یعنی جایی که تازه آموزش طراحی سایت حرفه ای وردپرس بین ما و شما آغاز می شود.

راه اندازی سایت روی لوکال هاست

پس از تکمیل نصب، فایل wp-config-sample را از پوشه Public_html پاک کنید.

در مطلب بعدی به سراغ آموزش نصب وردپرس روی سی پنل می رویم. در این مقاله به نحوه نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین پرداختیم. امیدواریم با نوشتن این مقاله موجبات رضایت شما مخاطب عزیز مجله خلایق را فراهم نموده باشیم. با ما همراه باشید تا به یادگیری مرحله به مرحله ساخت سایت رایگان با وردپرس بپردازیم.

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین

نحوه نصب وردپرس بر روی هاست ، آموزش طراحی سایت وردپرس ، آموزش طراحی سایت با وردپرس ، راه اندازی سایت وردپرس ، آموزش تصویری نصب وردپرس ، طراحی سایت حرفه ای وردپرس ، آموزش نصب وردپرس ، مراحل نصب وردپرس ، ساخت سایت رایگان با وردپرس

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها