آموزش وردپرس – بخش دوازدهم: ابزارها در وردپرس

در مقاله قبلی به ساخت منو در وردپرس پرداختیم. در این مقاله قصد داریم ابزارهای وردپرس را به شما معرفی کنیم. ابزارها، امکانات مختلفی به سایت شما می دهند. نظیر نمایش فید یا همان rss سایتهای دیگر در سایت شما، خروجی گرفتن از نوشته ها و تنظیمات سایت، درون ریزی یا همان وارد کردن تنظیمات از سایت دیگر به سایت شما.

ابتدا به توضیح نحوه خروجی گرفتن از نوشته ها و مطلب و تنظیمات سایت می پردازیم. به این منظور از منوی سمت راست وردپرس، موس را روی “ابزارها” نگه دارید تا زیر منوهای آن نمایش داده شوند. سپس روی “برون بری” کلیک کنید.

اگر در صفحه ای که باز می شود تیک “هر محتوایی” را فعال کنید و روی “دریافت پرونده برون بری شده” کلیک کنید، و سپس یک مسیر در کامپیوترتان برای ذخیره سازی فایل خروجی تعریف کنید، هر چه که در سایت وردپرسی دارید خروجی گرفته خواهد شد. از نوشته ها و برگه ها بگیرید تا منوها و غیره.

اگر تیک “نوشته ها” را فعال نمایید می توانید از منوی کشویی “دسته ها” تعیین کنید که از نوشته های کدام دسته بندی خروجی گرفته شود. همچنین اگر در سایت خود چندین نویسنده دارید از طریق منوی کشویی “نویسندگان” می توانید تعیین کنید که از نوشته های کدام نویسنده خروجی گرفته شود. از بخش “تاریخ شروع” و “تاریخ پایان” می توانید یک بازه زمانی تعریف کنید تا فقط از نوشته هایی که در این بازه زمانی منتشر شده اند خروجی گرفته شود.

از طریق منوی کشویی “وضعیت” نیز می توانید تعیین کنید که آیا مطالبی که انتشار نهایی شده اند خروجی گرفته شوند یا اینکه مطالبی که به صورت پیش نویس هستند یا در انتظار می باشند و غیره.

با فعال کردن تیک “برگه ها” نیز می توانید نحوه خروجی گرفتن را سفارشی سازی نمایید.

با فعال کردن تیک “رسانه” می توانید از تمام فایلها و تصاویری که در یک بازه زمانی وارد سایت نموده اید و در مقالات خود از آنها استفاده کرده اید خروجی بگیرید.

مطلب مرتبط:  آموزش تصویری ساخت وب سایت - بخش 5: نصب سریع وردپرس در سی پنل

پسوند فایل خروجی شما XML است. اگر در زمانی که از نوشته ها و مقالات و برگه های خود خروجی می گیرید بخواهید که در سایت مقصد، یعنی در سایتی که می خواهید این فایل را وارد نمایید، تصاویر و فایلهای موجود در مقالات نیز وارد شوند نباید مقالات و همچنین تصاویر سایت اول را پاک کنید. چرا که این فایل XML فقط تعدادی لینک یا همان آدرس url است و موقع درون ریزی، به دنبال این لینکها می گردد و آنها را وارد سایت دوم می کند. بنابراین اگر این لینکها وجود نداشته باشند و به اصطلاح خالی باشند هیچ چیزی وارد سایت دوم نخواهد شد.

برای دسترسی به دیگر امکانات بخش ابزارها، می بایست از منوی سمت راست وردپرس، موس را روی “ابزارها” نگه دارید تا زیر منوهای آن به نمایش در بیایند. سپس روی اولین گزینه یعنی “ابزارهای در دسترس” کلیک کنید.

در صفحه ای که باز می شود روی “مبدل دسته ها و برچسب ها” کلیک کنید.

سپس صفحه زیر باز می شود. اگر روی دکمه آبی رنگ هر بخش، کلیک کنید آن ابزار نصب می شود. به توضیح کاربرد هر یک می پردازیم.

  • blogroll نوعی لینک باکس است و فایلهای با پسوند OPML. که در خود فهرستی از لینکهای خارجی یا همان لینک سایتها و وبلاگهای مورد پسند شما است را دارد و با استفاده از این ابزار می توانید این لینکهای محبوبتان را با مخاطبین خود به اشتراک بگذارید.
  • اگر در سایت LiveJournal عضو باشید می توانید به وسیله نصب این ابزار، نوشته های خود را از این سایت وارد سایت وردپرسی تان کنید.
  • اگر در دو سایت Movable Type و TypePad حساب کاربری داشته باشید می توانید با استفاده از این ابزار، مطالب و نوشته های خود در آنها را وارد سایت وردپرسی تان کنید.
  • به وسیله ابزار RSS می توانید نوشته های خود از یک فید یا خوراک سایت دیگرتان را که از آن به صورت یک فایل خروجی گرفته اید وارد سایت وردپرسی نمایید.
مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - درس 4: نحوه نصب وردپرس روی سی پنل

در ادامه ابزار wordpress را مشاهده می کنید که پر کاربردترین ابزار در این بخش است و به کمک این ابزار می توانید فایل خروجی گرفته شده از یک سایت دیگر را وارد سایت خود نمایید.

روی “هم اکنون نصب کن” کلیک کنید تا ابزار نصب شود.

سپس روی “اجرای درون ریز” کلیک کنید.

در صفحه جدیدی که باز می شود روی choose file کلیک کرده و فایل خروجی سایت دیگر را انتخاب کنید. سپس روی “بارگزاری پرونده و درون ریزی آن” کلیک کنید تا هر چه که در فایل خروجی موجود است وارد سایت شود. برای درون ریزی کامل، می بایست به اینترنت وصل باشید تا تمام لینکها به خوبی بررسی شده و به همراه تصاویر و فایلها درون ریزی شوند.

ابزار بعدی “برگردان دسته ها و برچسب ها” است. به وسیله این ابزار می توانید دسته بندی های سایت خود را به برچسب تبدیل کنید و بر عکس. آن را نصب کرده و اجرا کنید.

در صفحه ای که باز می شود با کلیک بر روی یکی از “Categories to Tags” و یا “Tags to Categories” به ترتیب از راست به چپ، دسته بندی ها و برچسب های موجود در سایتتان نمایش داده خواهند شد. زیر دکمه “Check All” می توانید تیک دسته بندی یا برچسبی که تمایل دارید به یکدیگر تبدیل شوند را فعال کنید و در نهایت روی “Convert Categories to Tags” و یا “Convert Tags to Categories” کلیک کنید تا عملیات تبدیل انجام شود.

اگر در سایتهای بلاگر یا تامبلر حساب کاربری داشته باشید با استفاده از این دو ابزار پایانی می توانید نوشته ها و فایلهای خود را از این سایتها، وارد سایت وردپرسی خود نمایید.

در این مقاله به کاربرد گزینه “ابزارها” در وردپرس پرداختیم. تا یادگیری کامل وردپرس با ما همراه باشید.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها