آموزش وردپرس – بخش دهم: کار با دسته بندی ها

در مقاله قبلی نوشتن مطلب جدید در وردپرس را مورد بررسی قرار دادیم. در این مقاله قصد داریم نحوه ساخت و ویرایش دسته بندی ها در وردپرس را به شما آموزش دهیم.

به منظور اینکه بتوانید برای هر مطلب خود، یک دسته بندی موضوعی در نظر بگیرید تا در نهایت مطالب نوشته شده در آن دسته بندی را با راحتی بیشتری در دسترس مخاطبین قرار دهید می بایست از بخش دسته ها کمک بگیرید.

به منظور ساخت و ویرایش دسته جدید از منوی سمت راست وردپرس، موس را روی “نوشته ها” نگه دارید تا زیر منوهای آن به نمایش در بیایند. سپس روی “دسته ها’ کلیک کنید.

در صفحه جدید و در بخش “افزودن دسته تازه” می توانید یک دسته بندی موضوعی جدید ایجاد نمایید. نام دسته مورد نظر خود را در باکس “نام” وارد نمایید.

باکس “نامک” مربوط به آدرس url دسته می باشد. به آدرس همین مقاله در مجله خلایق دقت کنید.
khalayegh.com/computer-skils/wordpress/wordpress-learn-start/work-on-category-in-wordpress
در این آدرس work-on-category-in-wordpress که به رنگ آبی مشخص شده است نامک کل مقاله است. computer-skils/wordpress/wordpress-learn-start سه دسته بندی تو در تو است. به این صورت که ابتدا، دسته بندی اصلی کامپبوتر به نام computer-skils توسط ما ساخته شده است. سپس زیر دسته ی wordpress را ساخته ایم. برای اینکه این دسته، زیر دسته ی دسته بندی اصلی کامپیوتر محسوب شود و در آدرس url مقاله نمایش داده شود، می بایست پس از ساختن دسته کامپیوتر و پر نمودن نام و نامک آن در باکسهای مربوطه، از قسمت “مادر دسته” نام دسته بندی اصلی کامپیوتر یعنی “computer-skils” را از بین گزینه های موجود انتخاب کنیم.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - درس 3: نحوه نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین

در مورد زیردسته دوم به نام wordpress-learn-start نیز وضع به همین ترتیب است. منتها در بخش مادر دسته، باید دست بندی سطح بالاتر از آن، یعنی wordpress را انتخاب نماییم. امیدوارم گیج نشده باشید. موضوع از آنچه که به نظر می رسد بسیار ساده تر است. کمی تمرین کنید خودتان متوجه خواهید شد.
پس از تکمیل سه باکس فوق الذکر، برای ساخته شدن دسته بندی، روی دکمه آبی رنگ “افزودن دسته تازه” کلیک کنید.

در سمت راست، فهرستی از دسته بندی های ساخته شده خود را مشاهده خواهید نمود. برای پاک نمودن هر کدام، کافیست تیک کنار آن را فعال نموده و از منوی کشویی “کارهای دسته جمعی” گزینه “پاک کردن” را انتخاب نمایید. در این صفحه، زیر عبارت “نامک” آدرس url دسته ها و همچنین زیر عبارت “تعداد”، تعداد مطالب نوشته شده خود در هر یک از دسته ها را مشاهده می کنید.

اگر دقت کنید می بینید که یک دسته بندی تحت عنوان “دسته بندی نشده” وجود دارد. این دسته بندی را نمی توانید تغییر دهید مگر اینکه یک دسته دیگری نیز بسازید. یعنی حداقل دو دسته باید در وردپرس وجود داشته باشد تا بتوانید آن را ویرایش کنید.

اگر موس را روی هر یک از این دسته ها ببرید، تصویر زیر را مشاهده خواهید نمود. برای ویرایش دسته بندی ها دو گزینه در اختیارتان قرار دارد.

با کلیک بر روی گزینه “ویرایش سریع” می توانید نام و نامک دسته را تغییر دهید. پس از انجام تغییرات، برای ثبت، روی “به روز رسانی دسته” کلیک کنید.

برای ویرایش مفصل تر روی دکمه “ویرایش” کلیک کنید. گزینه ویرایش، مخصوصا اگر پلاگینهای مخصوصی به منظور کار بر روی نوشته ها نصب کرده باشید به کمک شما خواهد آمد. با این حال بدون نصب این افزونه ها، با کلیک بر روی ویرایش، می توانید علاوه بر نام و نامک، “مادر دسته” را نیز تغییر دهید.

مطلب مرتبط:  طراحی و ساخت وب سایت - درس 7: تنظیمات عمومی وردپرس

اگر روی “نمایش” کلیک کنید، فهرستی از تمام نوشته های شما در دسته بندی مورد نظر به نمایش در خواهد آمد.

اگر در یک دسته بندی، مطلبی نوشته باشید و بخواهید آن دسته را پاک نمایید، تمام نوشته های شما، به صورت خودکار در دسته بندی پیش فرض قرار خواهند گرفت. این کار به شدت اشتباه است و اگر مطالبتان در گوگل ثبت شده باشد به سئو سایت شما ضربه می زند. در آینده درباره سئو، مقالات متعددی نوشته خواهد شد.

برای تغییر دسته بندی پیش فرض، می بایست از منوی سمت راست وردپرس، موس را روی “تنظیمات” نگه دارید تا زیر منوهای آن به نمایش در بیایند. سپس از زیر منوها روی “نوشتن” کلیک کنید.

در صفحه ای که باز می شود از بخش “دسته ی پیش فرض نوشته ها” روی منوی کشویی کلیک کنید و یکی از دسته های موجود را برگزینید.

فارسی یا انگلیسی بودن نامک دسته بندی تفاوت چندانی ندارد. با این حال برای زیبایی بیشتر، بهتر است از نامک انگلیسی استفاده کنید.

در این مقاله به نحوه ساخت و ویرایش دسته بندی در وردپرس پرداختیم. مرحله به مرحله با ما همراه باشید تا به یادگیری وردپرس بپردازیم.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها