راهنمای کامل درمان تنیس البو در طب سنتی و طب مدرن / آرنج تنیس بازان

درمان تنیس البو در طب سنتی : آرنج تنیس بازان Tennis elbow یا Lateral epicondylitis شایعترین علت درد آرنج است.

درد معمولاً در قسمت خارجی آرنج احساس میشود.در ادامه روشهای درمان تنیس البو در طب سنتی و طب هندی آورده می شود.

علت این نامگذاری شیوع زیاد این بیماران در بین تنیس بازان است. ( Elbow به معنای آرنج است پس میتوان این بیماری را بصورت تحت اللفظی آرنج تنیس بازان نامید). البته این بیماری در بسیاری ورزش های دیگر بخصوص آنهایی که با راکت انجام می شوند دیده می شود.

آرنج تنیس بازان چگونه ایجاد میشود؟

آرنج تنیس بازان بر اثر التهاب تاندون بوجود می آید. تاندون عضلاتی که در قسمت خارجی ساعد قرار داشته و موجب حرکت مچ و انگشتان دست می شوند در بالای ساعد به سطح خارجی آرنج می چسبند. اینها عضلات اکستانسور و سوپیناتور ساعد هستند.

محل دقیق اتصال این تاندون ها سطح خارجی پایین ترین قسمت استخوان بازو است. بر اثر حرکات تکراری که با قدرت زیاد انجام می شوند (مثلاً ضربات مکرری که یک تنیس باز با راکت به توپ وارد می کند) محل اتصال این تاندون ها به استخوان تحت کشش فراوان قرار می گیرد.

بتدریج آسیب هایی بصورت پارگی های میکروسکوپی در این ناحیه ایجاد شده و واکنش بدن به این آسیب ها بصورت التهاب و درد ظاهر می شود. محل اتصال این تاندون ها بر روی یک برجستگی به نام اپی کندیل خارجی است. با خم و راست شدن مکرر آرنج، تاندون های ذکر شده بر روی این برجستگی استخوانی به جلو و عقب می روند و این حرکت در دراز مدت می تواند موجب آسیب به تاندون شود.

درمان تنیس البو در طب سنتی

گرچه این بیماری به تنیس بازان منتسب شده است ولی بیشتر در خانمهای خانه دار و کسانی که با دست کارهای سنگین انجام می دهند دیده می شود . در بسیاری مشاغل مثل نقاشی ساختمان، لوله کشی، نجاری، تعمیرکار اتومبیل، آشپزی و قصابی احتمال این آسیب وجود دارد. سن اکثر بیماران بین ۳۰ تا ۵۰ سال است.

علائم آرنج تنیس بازان

نشانه های بیماری معمولا بتدریج ظاهر می شود و در عرض چند ماه شدت می یابد. این بیماری معمولا با ضربه یا آسیب منفردی شروع نمی شود. مهمترین علامت بیماری درد و احساس سوزش در قسمت خارجی آرنج است.

معمولاً قدرت مشت کردن دست هم کاهش پیدا می کند. علائم معمولاً با فعالیت ساعد مثل گرفتن یک راکت یا چرخاندن یک آچار، سفت کردن شیر آب، چرخانن دسنگیره در، چای ریختن یا دست دادن بیشتر می شود.

مطلب مرتبط:  درمان تنگی کانال نخاعی با داروهای گیاهی

بیماری بیشتر در دست غالب که معمولاً دست راست است دیده می شود. پزشک معالج ممکن است برای افتراق بیماری از علل دیگری که می توانند دردهای مشابهی ایجاد کنند از رادیوگرافی ساده و یا ام آر آی و یا الکترومیوگرافی استفاده کند.

درمان تنیس البو

در ۹۰ درصد موارد بیماری بدون عمل جراحی قابل درمان است. برای درمان تنیس البو از روش های زیر استفاده می شود.

استراحت : اولین قدم در درمان تنیس البو این است که باید از ورزش یا فعالیت های شدید بدنی که درد را افزایش می دهند اجتناب کرد.

دارو : استفاده از داروهای ضد التهاب مثل سلکوکسیب یا ناپروکسن مفید است.

تغییر در طریقه استفاده از وسایل : بطور مثال تغییر اندازه راکت یا سفتی نخ های آن می تواند درد را کاهش دهد.

فیزیوتراپی : بصورت انجام نرمش های کششی و تقویت کننده ساعد و استفاده از ماساژ یخ و یا اولتراسوند و یا تحریک عضلات ممکن است مفید باشد.

بریس : بریس های خاصی که دور قسمت بالایی ساعد را می گیرند می توانند موجب استراحت عضلات و تاندون و کاهش درد شوند.

تزریق کورتیکوستروئید : در بعضی موارد ممکن است پزشک معالج تصمیم به تزریق کورتیکوستروئید یا پی آر پی در محل درد بگیرد.

شوک ویو تراپی Shock wave therapy : بصورت فرستادن امواج صوتی به ناحیه آرنج بوسیله دستگاه های خاص است.

درمان تنیس البو با جراحی

اگر با انجام اقدامات ذکر شده به مدت ۶ تا ۱۲ ماه درد بهتر نشد ممکن است عمل جراحی بتواند به بیمار کمک کند. جراحی معمولا بصورت آزاد کردن محل اتصال عضلات اکستانسور ساعد از اپی کندیل خارجی و گاهی آزاد کردن شاخه عمقی عصب رادیال در ناحیه آرنج است. جراحی ممکن است بصورت باز یا به توسط آرتروسکوپ انجام شود.

بعد از جراحی اندام فوقانی بمدت یک هفته در آتل بی حرکت می ماند و سپس آتل خارج شده و نرمش های کششی و تقویتی تا دو ماه زیر نظر فیزیوتراپ و پزشک معالج انجام می شود. بیمار معمولاً می تواند بعد از ۴ تا ۶ ماه به فعالیت ورزشی برگردد. جراحی معمولا در ۸۰ درصد موارد موفقیت آمیز است. البته قدری کاهش در قدرت عضلات ساعد ممکن است بعد از جراحی بوجود آید.

مطلب مرتبط:  معرفی بیماری بلفارواسپاسم یا پلک زدن غیر ارادی و راهکارهای درمانی

درمان تنیس البو در طب سنتی

به منظور درمان تنیس البو در طب سنتی روی موضع به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کمپرس یخ قرار دهید.

روش دیگر برای کمک به درمان تنیس البو در طب سنتی این است که یک کمپرس یخ و یک کمپرس داغ تهیه کنید. سپس ابتدا کمپرس داغ را به مدت ۳ دقیقه روی موضع قرار دهید. بلافاصله به مدت یک دقیقه کمپرس یخ را روی موضع بگذارید. و این کار را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مدام تکرار کنید. این کار را چند بار در روز انجام دهید.

یک قاشق چایخوری زردچوبه طبیعی را در یک استکان شیر تازه بریزید و با حرارت کم گرمش کنید و سپس مقداری عسل به آن بیفزایید و بنوشید. این کار را دو بار در روز برای چند هفته تکرار کنید.

برای درمان تنیس البو در طب سنتی روزانه سه استکان دمنوش زنجبیل به همراه عسل طبیعی میل کنید.

با هدف درمان تنیس البو در طب سنتی دو قاشق غذاخوری پودر دانه شنبلیله را با مقداری شیر به شکل خمیر در بیاورید و سپس خمیر را روی موضع بمالید و بگذارید برای یک تا دو ساعت بماند. سپس آن را با آب گرم بشویید. همچنین می توانید یک قاشق چایخوری دانه شنبلیله را در یک استکان آب داغ ریخته و پس از ولرم شدن بنوشید.

به منظور درمان تنیس البو در طب سنتی چهار به سیر خرد شده را با دو قاشق غذاخوری روغن خردل حرارت دهید تا به رنگ قهوه ای تیره در بیاید. سپس اجازه دهید کمی خنک شود و بعد محلول را روی موضع برای چند دقیقه به آرامی ماساژ دهید و بگذارید برای چند ساعت روی موضع بماند. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

مصرف دمنوش پوست درخت بید نیز به درمان تنیس البو در طب سنتی کمک می کند.

برگ گیاه آذان الحمار را در آب داغ بریزید تا نرم شود. سپس در حالی که هنوز گرم است آن را روی موضع قرار دهید و رویش را با یک پاچه بپوشانید و بگذارید در طول شب تا صبح بماند.

درمان تنیس البو در طب سنتی

درمان تنیس البو ، آرنج تنیس بازان ، درمان تنیس البو در طب سنتی

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
2 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها