راهنمای جامع درمان عفونت گوش در طب سنتی و طب مدرن

درمان عفونت گوش در طب سنتی و مدرن : التهاب گوش یا عفونت گوش که به نام اوتیت شناخته می‌ شود، یکی از بیماری‌ های شایع گوش است.

در صورت درگیری گوش میانی، بیماری را التهاب گوش میانی و در صورت درگیری گوش خارجی، آن را عفونت گوش خارجی می‌ نامند. در ادامه راههای درمان عفونت گوش در طب سنتی و طب کلاسیک آورده می شود.

دستگاه شنوایی انسان از سه بخش گوش بیرونی، میانی و درونی تشکیل شده است.

گوش بیرونی یا خارجی که به چشم دیده می شود، شامل پرده گوش (صماخ)، مجرای گوش و لاله گوش است و ارتعاشات اصوات را می گیرد و به پرده صماخ انتقال می دهد.

گوش میانی شامل صندوق صماخ و استخوانچه های چکشی، سندانی و رکابی است و به واسطه این استخوان ها ارتعاشات اصوات را به گوش درونی منتقل می کند که از آنجا به وسیله عصب شنوایی به مغز منتقل خواهد شد.

درمان عفونت گوش در طب سنتی ، درمان عفونت گوش با طب سنتی ، درمان عفونت گوش با عسل ، درمان خانگی عفونت گوش ، علائم عفونت گوش ، عفونت گوش خارجی

درمان عفونت گوش در طب سنتی

داروی درمان عفونت گوش ، عفونت گوش میانی ، عوارض عفونت گوش میانی ، علایم عفونت گوش ، التهاب گوش میانی ، درمان عفونت گوش میانی ، التهاب گوش داخلی ، درمان عفونت گوش داخلی

گوش درونی یا داخلی در ارتباط با مغز و اعصاب شنوایی است.

عفونت گوش خارجی

عفونت گوش خارجی در افراد شناگر و کارگرانی که در کارگاه هایی کار می کنند که دارای براده های منتشر در هوا هستند، شایع تر است. علت عفونت گوش خارجی می تواند باکتریایی، ویروسی و یا قارچی باشد.

از آنجا که عفونت گوش خارجی در افراد شناگر شایع است، به آن بیماری گوش شناگر هم می گویند.

علائم عفونت گوش خارجی

علائم عفونت گوش خارجی شامل احساس درد گوش و یا اطراف مجرای گوش، تب، احساس ناخوشی، التهاب غدد لنفاوی اطراف گوش و اختلال شنوایی به صورت خفیف و خارش و سوزش گوش است.

درمان عفونت گوش خارجی

برای درمان عفونت گوش خارجی باید از آنتی بیوتیک مناسب با تجویز پزشک متخصص استفاده شود.

تخلیه ترشحات چرب و عفونی مجرای گوش بیرونی از طریق شستشوی گوش نیز در برخی موارد مفید است.

در صورتی که فرد بیمار دچار زونای گوش شده باشد باید بیشتر دقت کند و از داروی درمان عفونت گوش خارجی نظیر آسیکلوویر و یا کورتون، طبق دستور پزشک معالج استفاده نماید، زیرا بیماری زونا سبب فلج عصب شنوایی شده و اختلالات شنوایی و تعادلی ایجاد می کند.

عفونت گوش میانی

عفونت گوش میانی در نوزادان و کودکان بیشتر دیده می‌ شودعفونت گوش میانی به‌ دنبال عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی بروز می‌ کند.

عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، باعث اختلال عملکرد شیپور استاش می‌شود و عفونت از طریق شیپور استاش به طرف گوش میانی پیشرفت می‌ کند و باعث ایجاد بیماری التهاب گوش میانی می‌ گردد.

مطلب مرتبط:  آیا سرطان پانکراس قابل درمان است ؟ درمان سرطان لوزالمعده با طب سنتی و مدرن

التهاب گوش میانی خطرناک تر از عفونت گوش بیرونی است، زیرا می تواند سبب پارگی پرده صماخ و کری گردد و یا اینکه عفونت حاصله به طرف گوش داخلی و مغز منتقل شود.

علایم عفونت گوش میانی

تب و لرز، درد شدید و ضرباندار در گوش به ویژه در شب ها، کاهش شنوایی و خروج ترشحات زرد یا متمایل به سیاه از گوش و پارگی پرده صماخ از علایم عفونت گوش میانی است.

التهاب گوش میانی می تواند از راه عفونت گلو به گوش راه یابد و یا از راه خون (در سرخک، مخملک، تیفوس و عفونت خون) و یا از طریق دستکاری مجرای گوش بیرونی توسط فرد رخ دهد.

لذا در صورت عفونت گلو و سینوزیت هر چه سریع تر آنها را درمان کنید، زیرا عفونت های گلو و سینوس ها توسط شیپور استاش به گوش میانی رفته و سبب عفونت حاد یا مزمن گوش می شوند.

التهاب گوش میانی نیز می تواند منشأ باکتریایی، ویروسی و یا قارچی داشته باشد.

از دستکاری داخل گوش که معمولا با چوب کبریت و یا گوش پاک کن صورت می گیرد، جدا بپرهیزید.

درمان عفونت گوش میانی

داروی درمان عفونت گوش میانی شامل آنتی بیوتیک (پس از آنتی بیوگرام از ترشحات گوش) و قطره های گوش و مسکن است که با آنها می توان به درمان عفونت گوش میانی پرداخت.

در صورتی که استخوانچه های گوش میانی دچار عفونت شوند، خروج ترشحات چرکی بدبو از مجرای گوش به همراه کاهش شنوایی رخ می دهد که در این صورت درمان عفونت گوش میانی با چرک خشک کن (آنتی بیوتیک) و در بیشتر موارد جراحی ضرورت دارد.

عوارض عفونت گوش میانی

از عوارض عفونت گوش میانی این است که اگر عفونت گوش میانی ادامه داشته باشد، پرده صماخ فرصت ترمیم و بسته شدن را پیدا نمی‌ کند و در نتیجه فرد دچار عفونت مزمن گوش میانی می‌ شود.

پیشگیری از عفونت گوش خارجی و میانی

برای پیشگیری از عفونت گوش خارجی هنگام استفاده از وان و یا هنگام شنا کردن باید پنبه آغشته به وازلین و یا گوشی خاصی که در داروخانه ها موجود است، در داخل گوش قرار دهید.

از دستکاری داخل گوش که معمولا با چوب کبریت و یا گوش پاک کن صورت می گیرد، جدا بپرهیزید.

در صورتی که علائمی مثل خارش یا سوزش در مجرای گوش مشاهده کردید و یا کاهش شنوایی داشتید، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

التهاب گوش داخلی

التهاب گوش داخلی نوعی اختلال مزمن در گوش درونی است که باعث ایجاد ناراحتی و تورم در گوش درونی می‌شود.

التهاب گوش داخلی اغلب توسط ویروس ایجاد می‌شود، اما عوامل دیگری مانند عفونت ناشی از باکتری، آسیب به سر، استرس شدید و حسایت (آلرژی) در برابر بعضی از داروها می‌تواند ایجادکننده آن باشد.

نوع ویروسی و باکتریایی التهاب گوش داخلی حتی می‌تواند موجب از دست دادن همیشگی شنوایی گردد. این بیماری اغلب به دنبال عفونت در مجرای تنفسی به‌ وجود می‌آید.

مطلب مرتبط:  راهنمای پیشگیری و درمان بیماری حاملگی طول کشیده

علایم التهاب گوش داخلی

از علایم التهاب گوش داخلی می توان به احساس گیجی، احساس سرگیجه، احساس شناور بودن و تکان‌خوردن از درون، حساسیت به حرکت و تشدید گیجی با تکان‌ دادن سر اشاره کرد.

دیگر علائم التهاب گوش داخلی عبارتند از تهوع، کاهش شنوایی، حرکت غیرارادی چشم، تاری دید، عدم تعادل، سوت‌کشیدن گوش، خستگی و بی‌ رمقی، احساس بیماری، تشویش و استرس، خشکی و درد گردن.

درمان عفونت گوش داخلی

در صورتی‌ که عامل بیماری توسط باکتری ایجاد شده باشد، از آنتی‌ بیوتیک برای درمان عفونت گوش داخلی استفاده می‌ شود. در موارد ویروسی و آلرژیک، معمولاً از داروی خاصی استفاده نمی‌ شود، اما برای بهبود تعادل از داروی درمان عفونت گوش میانی نظیر سیناریزین و پروکلرپرازین، و برای کاهش استرس از دیازپام استفاده می‌شود.

بخش عمده‌ای از روند بهبودی برای بازیابی تعادل وابسته به ورزش‌های مخصوص آن است. برای مثال، با حرکت‌ دادن سر به سمتی که احساس گیجی ایجاد می‌ شود، می‌توان از دامنه آن کاست، و در حالت پیشرفته، خیره‌ شدن به یک نقطه و حرکت سر به چپ و راست و بالا و پایین در حال راه‌ رفتن به عقب و جلو نقش مؤثری در بهبود تعادل دارد.

درمان عفونت گوش در طب سنتی

قبل از هر چیز باید عنوان کنیم که به علت ماهیت خاص گوش در بدن، از هر گونه خوددرمانی پرهیز کنید و برای درمان عفونت گوش در طب سنتی به پزشک با تجربه و متخصص طب سنتی مراجعه کنید. چرا که استفاده از مواد غیر طبیعی در دوزاژ نامناسب برای درمان خانگی عفونت گوش نه تنها به درمان کمک نمی کند بلکه ممکن است به کر شدن و ناشنوایی بینجامد. به همین علت نسخه های زیر فقط جنبه اطلاع رسانی دارند.

چکاندن سه قطره از روغن بنفشه در هر گوش به درمان عفونت گوش با طب سنتی کمک می کند.

چکاندن سرکه در گوش نیز راهی دیگر برای درمان عفونت گوش با طب سنتی است.

درمان عفونت گوش با عسل نیز امکان پذیر است. برای درمان عفونت گوش با عسل چکاندن یک قطره عسل طبیعی و خالص در هر گوش به مدت ۳ شب توصیه می شود.

برای درمان خانگی عفونت گوش در هر گوش یک قطره روغن زیتون خالص بچکانید.

درمان عفونت گوش در طب سنتی

درمان عفونت گوش در طب سنتی ، درمان عفونت گوش با طب سنتی ، درمان عفونت گوش با عسل ، درمان خانگی عفونت گوش ، علائم عفونت گوش ، عفونت گوش خارجی ، داروی درمان عفونت گوش ، عفونت گوش میانی ، عوارض عفونت گوش میانی ، علایم عفونت گوش ، التهاب گوش میانی ، درمان عفونت گوش میانی ، التهاب گوش داخلی ، درمان عفونت گوش داخلی

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
2 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها