بیماری حصبه چیست ؟ درمان حصبه در طب سنتی و پزشکی جدید

درمان حصبه در طب سنتی : بیماری حصبه چیست ؟ بیماری حصبه ،تیفوئید یا تب روده یک بیماری عفونی است که در اثر باکتری تایفوید فیور ایجاد می‌شود.

بیماری حصبه واگیردار بوده و از طریق آب و غذای آلوده گسترش می‌ یابد.میکروب حصبه در آبهای گل آلود تا ی کماه و در یخ تا ۳ ماه زنده می‌ ماند. به منظور بررسی روشهای درمان حصبه در طب سنتی با ما همراه باشید.

در اثر گرمای ۶۰ تا ۱۰۰ درجه از میان می‌ رود و به خصوص نور آفتاب به سرعت سبب انهدام میکروب می‌ شود. در برابر خشکی هم تا دو ماه مقاومت دارد.

بیماری حصبه ، درمان حصبه ، داروی گیاهی برای درمان حصبه

درمان حصبه در طب سنتی

درمان حصبه در طب سنتی ، بیماری حصبه چیست

راههای سرایت تیفوئید یا بیماری حصبه عبارتند از :

مصرف غذا یا آب آلوده به مدفوع یا ادرار بیماران یا ناقلین بیماری

میوه جات خام و سبزیجات آلوده به کود انسانی

شیر و فرآورده های لبنی آلوده (آلوده شده توسط دست حاملین)

مصرف صدف دریایی آلوده

مگس و سوسک بعنوان ناقلین مکانیکی می توانند اغذیه را آلوده سازند و سپس ارگانیسم در داخل غذا تکثیر می یابد تا به مقدار آلوده کننده خود برسد.

پرستاران و مراقبان بیماران از راه دستهای خود آلوده می‌گردند. آنهائی که لگن بیمار را برمی‌دارند و یا لباس و ملحفه‌های وی را عوض می‌کنند و در معرض آلودگی مستقیم قرار دارند.

آب بزرگترین منبع آلودگی است و این مطلب در آلودگی‌ لوله‌های آب یک محله یا یک قنات و آلوده کردن تعداد زیادی از افراد به اثبات می‌رسد.

یخ غیر بهداشتی یک عامل انتقال بیماری در ایران به‌ شمار می‌ رود.

علایم تیفوئید

تهوع و استفراغ، ضعف و بی اشتهایی، درد عضلات و مفاصل، دل درد و نفخ شکم، لکه های کوچک قرمز رنگ روی تنه که با فشار محو می شوند، کندی نبض و ندرتا بزرگی غدد لنفاوی

تب مختصر، خستگی، سرگیجه، کوفتگی، خواب مختل، دهان تلخ و یبوست.

به تدریج این علائم شدت می‌یابد، به علاوه سر درد شدید و درد پیشانی به وجود می‌ آید.

درد کمر و گردن و بی حالی عارض می‌ شود. شکم نفخ پیدا کرده کمی دردناک می‌شود مخصوصاً در پهلوی راست و پائین شکم درد محسوس می‌ باشد یا بجای یبوست، اسهال فرا می‌ رسد.

گاهی خون دماغ وجود دارد. بسیاری از بیماران در چند روز اول بیماری سرفه کرده و نشانه‌های یک برونشیت حاد را دارند.

صبحها تب کم بوده و شبها بالا می‌رود تا اینکه در ظرف ۴ تا ۵ روز تب به ۴۱ درجه می‌رسد.

پس از ۵ تا ۸ روز علائم شدت می‌ یابد یعنی استقرار بیماری فرا می‌ رسد. بیمار در رختخواب خود بی حرکت می‌افتد و نسبت به اطرافیان بی اعتنا می‌ شود و یا اینکه در بی حالی و کوفتگی عمیقی غوطه ور می‌ گردد.

گاهی هذیان و بی خوابی وجود دارد. بیمار اشیاء مبهمی را در هوا جستجو می‌کند، عطش زیاد دارد. لبها و زبان خشک و اشتها کم است

مطلب مرتبط:  بیماری دیستونی چیست؟ راههای درمان دیستونی با طب سنتی و طب مدرن

عوارض تیفوئید

خونریزی روده، سوراخ شدن روده‌ها، ورم آپاندیس، ورم کیسه صفرا، یرقان، ورم غده بناگوشی

نارسائی قلبی، عارضه استخوانی، تنفسی، ادراری، پوستی

ورم بیضه، مننژیت، آماس کلیه‌ها (پیلونفریت) و پستان‌ها و تورم مفصلی

پیشگیری از بیماری حصبه

آموزش همگانی در مورد اهمیت شستشوی دستها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و قبل از تهیه و صرف غذا به خصوص در مورد کسانی که با مواد خوراکی سر و کار دارند یا از بیماران و اطفال مراقبت می کنند.

دفع صحیح فضولات انسانی، رعایت فاصله بین چاه فاضلاب و چاه آب آشامیدنی و عدم وجود حشرات در اطراف چاه توالت.

تامین آب سالم به منظور آشامیدن، شستشوی سبزیجات، میوه جات و ظروف.

کنترل حشرات توسط حشره کشها و دفع صحیح زباله در کیسه های نایلونی جهت عدم تجمع حشرات.

دقت لازم در سلامت تهیه مواد خوراکی، حمل و نگهداری آن، به خصوص اغذیه هایی که سرد مصرف می شوند(مثل سالاد) و در صورت عدم اطمینان از پاکیزه بودن مواد غذایی بهتر است اغذیه پخته ای که داغ مصرف می شوند یا میوه هایی که پوستشان بریده می شود استفاده شود(البته پس از شستشوی صحیح و ضد عفونی پوست آنها، چون چاقو و دست مصرف کننده آلوده به پوست میوه خواهد شد، می تواند داخل میوه را نیز آلوده کند)

پاستوریزه کردن یا جوشاندن شیر و کلیه محصولات لبنی، نظارت بر کلیه جنبه های تهیه، نگهداری و تحویل محصولات لبنی.

کنترل کیفی کلیه محصولات تهیه شده از سبزیجات که قرار است به مصرف انسانی برسد. ضد عفونی صحیح آن و استفاده از آب سالم جهت خنک کردن غذاهایی که کنسرو می شوند.

تشویق تغذیه با شیر مادر در تمام طول شیرخوارگی و در غیر این صورت جوشاندن شیر و آبی که به مصرف تغذیه شیرخوار می رسد.

محدودیت مصرف صدف خوراکی، جوشاندن آن به مدت حداقل ۱۰ دقیقه الزامی است.

از کلیه اطرافیان بیمار باید کشت مدفوع از نظر تیفوئید انجام شود.

ملحفه و لباس زیر و یا وسائل دیگر آلوده بیمار را بهتر است با آب ژاول و جوشاندن و بخار آب و غیره گندزدایی کرد. بعد از بهبود بیماری می‌ باید گندزدائی نهائی انجام شود.

درمان تیفوئید

باید به بیماران مقادیر کافی مایع رسانده شود و برای این منظور تشویق بیماران به نوشیدن مایعات زیاد لازم است. توجه به تعادل آب و الکترولیت هنوز مهمترین و فوری‌ترین اقدام است.

درمان تب تیفویید پس از کنترل عوارض بیماری و پایدار شدن علائم حیاتی با استفاده از آنتی‌ بیوتیک صورت می‌گیرد.

داروهایی که در درمان تیفوئید توصیه می شود عبارتند از کلرامفنیکل، کوتریموکسازول، آمپی سیلین، آموکسی سیلین و در صورت اثبات مقاومت دارویی می توان ضمن بستری نمودن بیماران از سفتریاکسون یا سیپروفلوکساسین استفاده کرد.

مطلب مرتبط:  بیماری پلی‌ آرتریت‌ گرهی و روشهای درمانی

درمان حصبه در طب سنتی (به عنوان طب مکمل)

– برای کمک به درمان حصبه در طب سنتی کمپرس سرد برای پایین آوردن تب توصیه می شود.

– افزایش مصرف مایعات روزی ۸ تا ۱۰ لیوان.همراه با آب، از آب نارگیل، چای های گیاهی، آب میوه تازه، سوپ و آب قند هم می توانید استفاده کنید تا به درمان حصبه در طب سنتی کمک کند.

– به منظور درمان حصبه در طب سنتی و برای کاهش ضعف ناشی از اسهال و جبران الکترولیت های از دست رفته نصف قاشق چای خوری نمک و ۶ قاشق چای خوری شکر را در ۴ فنجان آب آشامیدنی مخلوط کرده و روزی چند بار بنوشید.

– یک داروی گیاهی برای درمان حصبه سرکه سیب طبیعی است. نصف قاشق مربا خوری سرکه سیب و کمی عسل را در یک لیوان آب بریزید. قبل از خوردن وعده های غذایی آن را بنوشید. این درمان را ۵-۷ روز ادامه دهید.

– دیگر داروی گیاهی برای درمان حصبه سیر است. خوردن ۲ حبه سیر با معده خالی برای چند هفته برای کمک به خلاص شدن از شر علائم تب حصبه مفید است.سیر برای زنان باردار و کودکان کوچک توصیه نمی شود.

– همچنین یک داروی گیاهی برای درمان حصبه زنجبیل است. ۲۰ عدد برگ ریحان و ۱ قاشق چای خوری زنجبیل را به یک فنجان آب اضافه کنید و بجوشانید. کمی عسل به این نوشیدنی اضافه کنید و این چای را ۲ یا ۳ بار در روز برای چند روز تا زمان بهبودی بنوشید.

– ۵ تا ۷ عدد جوانه میخک را در ۸ فنجان آب بریزید. سپس آن را بجوشانید تا آب به نصف کاهش یابد. بگذارید خنک شود و این معجون را در طول روز به مدت یک هفته بنوشید.

– به منظور درمان حصبه در طب سنتی ۲ عدد موز له شده را در نصف فنجان ماست و یک قاشق چای خوری عسل بریزید و مخلوط کنید. این معجون را تا زمان بهبودی بخورید.

۲ قاشق چای خوری آب گشنیز تازه را به یک فنجان دوغ اضافه کنید. نوشیدن آن ۲ بار در روز به مدت ۱ تا ۲ هفته توصیه می شود. برای کمک به پایین آوردن تب یک عدد موز به یک لیوان دوغ اضافه کنید. دو بار در روز از این نوشیدنی بنوشید.

از محرکهایی مانند الکل، نوشیدنی های کافئین دار، چای، نوشابه های گازدار و غذاهای تند بپرهیزید.

اگر دچار اسهال هستید از شیر و محصولات لبنی بپرهیزید.

اگر دچار یبوست هستید از غذاهایی که دارای فیبر بالا هستند استفاده کنید.

درمان حصبه در طب سنتی

بیماری حصبه ، درمان حصبه ، داروی گیاهی برای درمان حصبه ، درمان حصبه در طب سنتی ، بیماری حصبه چیست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها