دیس‌ لیپیدمی / پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی

برای کاهش چربی خون چه بخوریم ؟ پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی : دیس‌ لیپیدمی یا اختلالات چربی خون، به معنای هر گونه اختلال در سطح متابولیسم چربی‌ های خون است.

زمانی که تعادل چربی های خون به دلیل دریافت، مصرف و یا سوخت و ساز به هم می خورد، ذخیره چربی افزایش یافته و باعث رسوب چربی در بافت های بدن بالاخص جدار داخلی رگ ها می گردد. این اختلال سبب تنگی و سخت شدن عروق و چاقی می شود که در نهایت فرد را به سمت دیس‌ لیپیدمی و بیماری های قلبی عروقی می برد. به منظور ارائه راهکار برای پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی با ما همراه باشید.

افزایش چربی خون ناشی از مصرف بیش‌ از حد غذاهای حاوی کلسترول و چربی‌ها می‌ باشد. در این حالت کبد مقدار زیادی کلسترول و چربی تولید می‌ کند. چربی در آب حل نمی‌ شود. برای آن‌ که در خون حمل شوند، با یک پروتئینی که در کبد ساخته می‌ شود ترکیب‌شده و لیپوپروتئین‌ها را ایجاد می‌ کنند.

افزایش LDL و یا کلسترول بد، باعث ایجاد رسوب در سرخرگ‌ها می‌شود و در طول زمان منجر به بیماری قلبی یا سکته مغزی می‌شود. ازسوی دیگر، سطح بالای HDL یا کلسترول خوب، از رسوب کلسترول بد در سرخرگ‌ها جلوگیری می‌ کند درنتیجه به‌ سلامت دستگاه قلبی عروقی کمک شایانی می‌ کند.

درمان چربی خون بالا در طب سنتی ، برای کاهش چربی خون چه بخوریم ، درمان چربی خون بالا

پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی

علائم چربی خون بالا ، پیشگیری از چربی خون ، پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی

سطوح پایین کلسترول خوب (HDL) و افزایش تری گلیسیرید، رسوب چربی‌ها را در شریان‌ها افزایش می‌ دهد و باعث بروز بیماری‌ های قلبی می‌ شود، به‌خصوص در افرادی که چاق و یا مبتلابه دیابت هستند.

علائم چربی خون بالا

در علائم چربی خون بالا گاهی اوقات سرگیجه، وزوز گوش، درد بازوی چپ، سنگین شدن دست، گرفتگی در جناغ سینه و… وجود دارد.

گاهی نیز بدون وجود علائم چربی خون بالا با آزمایش دادن مشخّص می شود که فردی مبتلا به چربی بالای خون است.

البته این علایم فقط مختص چربی بالای خون نیستند و بروز آنها لزوما به معنای چربی بالا نیست و در بیماریهای دیگر نیز ممکن است دیده شوند.

احساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن نیز از علائم چربی خون بالا است.

خواب آلودگی، سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا که معمولاً در شب تشدید می شود.

دردهای نسبتاً مقاوم به درمان در ناحیه ساق و کف پا (و گاهی هم در سایر نواحی بدن).

سردردهایی که معمولاً به صورت سنگینی سر خود نمایی می کند، خشکی و یا تلخی دهان.

سردرد، طپش قلب و علایمی از این دست، پس از مصرف غذاهای چرب و تسکین این علایم با مصرف موادی مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه.

افزایش تعریق بدن و ورم و پف کردن صورت.

عوامل مؤثر بر افزایش چربی خون

نوع و حجم مواد غذایی مصرفی، وزن بدن، فعالیت بدنی اندک، وراثت و ژنها نقش مهمی در وضعیت کلسترول خون دارند، سن و جنسیت.

عوارض دیس‌ لیپیدمی

دیس‌ لیپیدمی یکی از عوامل اصلی خطر برای بروز بیماری سرخرگ‌های کرونری، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی است که می‌ توان با تغییر شیوه زندگی، رژیم غذایی و داروها بر آن تأثیر گذاشت و آن را تغییر داد.

ابتلا به دیابت، تصلب شرایین، ابتلا به بیماری کبد چرب، ورم طحال و کبد، ابتلا به مشکلات پوستی، فشار خون بالا

انواع چربی خون

افزایش سطح کلسترول از نوع لیپوپروتئین با چگالی کمیا ” LDL” که به آن کلسترول بد نیز می‌ گویند.

کاهش سطح کلسترول از نوع لیپوپروتئین با چگالی بالا یا ” HDL” که به آن کلسترول خوب نیز می‌ گویند.

افزایش سطح تری گلیسیرید.

برای کاهش چربی خون چه بخوریم ؟ پیشگیری از چربی خون

جهت پیشگیری از چربی خون می بایست از مصرف الکل، سیگار و قلیان خودداری کنید.

پرهیز از مصرف چربی های مضر مانند روغن های نباتی جامد، مایع و مخصوصا سرخ کردنی و کاهش مصرف کلّی روغن در غذا و جایگزینی روغن زیتون و کنجد جهت پیشگیری از چربی خون ضروری است.

مطلب مرتبط:  گرید بندی کبد چرب / درمان بیماری کبد چرب با طب سنتی

استفاده از منابع چربی های خوب به میزان کم و کنترل شده (کنجد، زیتون، ماهی، لوبیای سویا، مغز بادام و گردو)

پرهیز از گوشت گاو، گوساله، کنسروها، سس مایونز، سوسیس و کالباس، نوشابه، غذای مانده و فریزری

مصرف سبزیجات متناسب با مزاج بطور مرتّب با غذای روزانه (مانند سبزی پلو، آش، سوپ سبزیجات، سبزی خوردن کنار غذا، سالاد کاهو و هویج رنده شده با کمی آبلیموترش تازه و روغن زیتون)

مصرف میوه تازه فصل متناسب با مزاج در بین وعده ها

پرهیز از مصرف زیاد نشاسته ها که در بدن تبدیل به چربی می شوند (مانند نان، برنج و سیب زمینی)

اضافه کردن سبوس به برنج و مصرف غلّات سبوسدار

مصرف حبوبات با غلّات (مانند لوبیا پلو، عدس پلو و….)

غذا خوردن در زمانی که اشتهای واقعی وجود دارد و دست از غذا کشیدن قبل از سیرشدن کامل.

پرهیز از پرخوری و در هم خوری (این کار باعث می شود که معده نتواند به خوبی غذا را هضم کند و غذای هضم نشده راهی کبد می‌گردد و کبد را دچار دردسر می کند.)

پرهیز از مصرف مایعات (به ویژه سرد) همراه غذا

خوب جویدن غذا و در محیط آرام و به دور از استرس و تلویزیون و رایانه غذا خوردن

مصرف غذای مناسب با حال معده (که بعد از خوردن آن دچار نفخ، سنگینی و خواب آلودگی نشوید)

آرامش داشتن بعد از غذا و پرهیز از فعّالیت های سنگین جسمی و فکری و استحمام.

مصرف نکردن غذای جدید تا هضم کامل غذای قبلی

پرهیز از نوشیدن آب یخ ناشتا و بعد از حمّام و بعد از رابطه جنسی.

پرهیز از مصرف خودسرانه داروهای هورمونی و حتّی داروهای شیمیایی که در کبد متابولیزه می گردند.

پرهیز از مصرف غذاها یا داروهای با مزاج به شدّت گرم یا به شدّت سرد و نیز داغ یا یخ.

پرهیز از مصرف بیش از حد غذاهای شیرین

تحرک باعث تقویت بدن شده و قوّه هاضمه را بهبود می بخشد. درنتیجه غذاهای مصرفی به خوبی هضم شده و نیز اندام ها به خوبی موارد مورد نیاز خود را دریافت می کنند. همچنین گرمای تولیدی توسّط تحرک باعث سیّال شدن مواد زائد انباشته شده در بدن و دفع آن ها از طریق ادرار، تعریق و سایر مبادی دفعی می شود.

بنابراین داشتن فعّالیت نرمشی یا ورزشی مناسب روزانه می تواند باعث جلوگیری از افزایش چربی های خون و درصورت وجود، باعث کاهش آنها می شود. درواقع بسیاری از افراد بعد از این که شغل همراه تحرّک خود را کنار گذاشته اند، دچار افزایش چربی های خون می گردند. چون همان غذای قبلی را دریافت می کنند ولی به اندازه قبل انرژی مصرف نمی کنند!

به جای سرخ کردن مواد غذایی، آنها را آب‌پز، بخارپز و یا کباب کنید.

به جای پنیر و شیر چرب، از انواع کم چرب استفاده کنید.

مصرف شیرینی، کلوچه، کیک و فرآورده‌های لبنی پرچرب (شیر، پنیر و کره)، روغن نارگیل، روغن خرما، بیسکوییت، چیپس، پفک، سوسیس، همبرگر، کالباس، بستنی، پیتزا، زرده تخم‌مرغ، جگر سیاه، مغز، سیرابی و قلوه، میگو، خرچنگ و صدف را محدود کنید.

از قسمت‌ های کم چرب گوشت استفاده کنید و تمام چربی‌های قابل مشاهده را جدا کنید. از مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنید.

در رژیم غذایی خود از سیر استفاده کنید. سیر خام یا کمی پخته شده، به میزان یک تا دو حبه در روز تاثیر مناسبی دارد. مصرف سیر همچنین می‌تواند علاوه بر چربی، میزان فشار خون را نیز کاهش دهد.

مصرف سبزیجات مانند (کاهو و هویج) و میوه‌ها مانند سیب، زرد‌آلو، گلابی، پرتقال، لیمو، گریپ فروت و توت‌فرنگی را افزایش دهید.

به طور کلی تمام مواد غذایی گیاهی مانند سبزیجات، حبوبات و غلات فاقد کلسترول‌ هستند، اما در بین آنها موادی مانند جو، کدو، شوید و سیر اثر ضد کلسترول بسیار قوی‌ تری را بروز می‌ دهند. سویا نیز باعث کاهش کلسترول خون و حذف علائم چربی خون بالا می‌شود.

دانه کتان (بزرک) مصرف کنید. چرا که پوسته سفت و غیر قابل هضمی دارد. بهتر است در آب خیسانده شود. مقدار مصرف آن ۲.۵ قاشق چای‌خوری و سه مرتبه در روز است. برخی از متخصصان تغذیه نیز تا ۴ قاشق غذاخوری در روز را توصیه می‌کنند.

مصرف آجیل‌ها و مغزهای برشته نشده و فاقد نمک به ویژه بادام و گردو را افزایش دهید.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع درمان خانگی برفک دهان

روزانه دو عدد سیب یا پرتقال، چند عدد توت‌ فرنگی به ویژه پس از غذا میل کنید که باعث کاهش جذب کلسترول مصرف شده با غذا می‌شود.

مصرف تخم‌مرغ را به هفته‌ای سه عدد کاهش دهید.

کله پاچه و مغز مصرف نکنید.

مصرف خامه و کره ممنوع است. علاوه بر آن از روغن‌ های حیوانی و روغن‌های جامد پرهیز کنید و از روغن‌های زیتون، آفتاب‌گردان، سویا و بادام‌ زمینی استفاده کنید.

مبتلایان به کلسترول خون بالا و بیماران قلبی نباید روغن نارگیل و روغن پالم (نخل) مصرف کنند.

برای کاهش چربی خون چه بخوریم ؟ درمان چربی خون بالا

معمولا برای درمان چربی خون بالا به بیماران رژیم های سرسختی داده میشود که پس از مدتی بیمار متحمل نشده و رعایت نمی کند در نتیجه بیماری ادامه دار می شود.

بهبود رژیم غذایی، از دست دادن وزن اضافی و ورزش بهترین راه برای جلوگیری و درمان چربی خون بالا می‌باشند.

اگر لازم باشد، پزشک نیز دارو تجویز می‌ کند. نوع و دوز دارو به سطح چربی خون و شرایط افراد بستگی دارد. بیماری‌های قلبی، دیابت و یا سایر عوامل خطر هنگام تجویز دارو لحاظ می‌ شوند. داروها می‌توانند سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش و سطح کلسترول HDL را افزایش دهند.

داروهایی که در طب نوین در نظر گرفته شده امثال مدفورمین هست که عمل ضد جذب دارند.

استاتین‌ها شایع‌ ترین دارو برای کاهش سطح کلسترول LDL می‌باشند، همچنین می‌ توانند خطر ابتلا به حمله‌ های قلبی و مغزی را کاهش دهند.

داروهای استاتینی مانند لوواستاتین و آتورواستاتین جلوی ساخت کلسترول در داخل سلول‌ های بدن (به طور عمده کبد) را می گیرند و از این طریق مانع افزایش سطح کلسترول خون می شوند.

فیبرات ها و نیاسین برای کاهش تری‌گلیسیرید و افزایش کلسترول HDL، استفاده می‌شوند، اما نقش آن‌ها در پیشگیری از حملات قلبی و مغزی مشخص نیست. داروها نمی‌ توانند بیماری را درمان کنند، اما باید از آن‌ها استفاده کرد تا بیماری را در بهترین سطح ممکن مدیریت نمود.

برای کاهش چربی خون چه بخوریم ؟ پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی

برای پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی می بایست از داروهای گیاهی زیر استفاده شود.

برای اطّلاع دقیق از نحوه و میزان مصرف و این که کدام داروها باید با هم ترکیب شوند، مشاوره با متخصّصین با تجربه طب سنتی ضروری است چرا که مصرف بدون مشورت با متخصص می تواند باعث تشدید علایم و عوارض سوء گردد.

آویشن، اسفرزه، آب انگور، روغن دانه انگور، بارهنگ، آب نارنج، پیاز، نان جو، جودوسر، خارمریم، دارچین، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، برگ زیتون، روغن زیتون، سرخ ولیک، سویا، سیر، دانه شنبلیله، فلفل سبز، دانه کتان، کرفس، کنگر فرنگی، برگ و میوه گشنیز، ریشه باباآدم، کاسنی، گریپ فورت، گل مغربی، هلیله، یونجه، انار، انجیر، سرکه.

اجرای حجامت، زالو درمانی، فصد و اهدای خون در افراد با مزاج های مختلف بنابر تشخیص متخصّص، می تواند باعث درمان چربی خون بالا در طب سنتی شود. زمان، محل، تعداد و تدابیر قبل و بعد از خون درمانی دارای اصولی است که اجرای آن ها باعث اثرگذاری بهتر خواهد شد.

به منظور کمک به درمان چربی خون بالا در طب سنتی کاهش استرس و اضطراب بوسیله برنامه ریزی دقیق امور زندگی با استفاده از راهنمایی های مشاوران متعهّد روان شناسی و جاری ساختن دین در لایه های مختلف زندگی لازم است.

توجّه قلب داشتن و احساس حضور دائم در محضر خدا با اذکار خاص و انجام شعائر معنوی

تمرین های ورزشی ویژه آرام بخش و مصرف داروهای گیاهی مؤثر در این زمینه

تا حد امکان پرهیز از حضور در مکان های پر ترافیک و آلوده

تفریح مناسب و استشمام هوای پاک

اصلاح سوء مزاج های اندام های بدن زیرنظر پزشک متخصّص و با تجربه طب سنتی به منظور درمان چربی خون بالا در طب سنتی ضروری است.

پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی

درمان چربی خون بالا در طب سنتی ، برای کاهش چربی خون چه بخوریم ، درمان چربی خون بالا ، علائم چربی خون بالا ، پیشگیری از چربی خون ، پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها