درمان دارویی زخم معده و درمان زخم معده در طب سنتی

کدام گیاه درمان کننده زخم معده است ؟ درمان زخم معده در طب سنتی : زخم معده یا پپتیک اولسر به معنی آسیب خوش‌ خیم به مخاط دستگاه گوارش است.

امروزه اصلی ترین علت زخم معده را وجود و تکثیر باکتری هلیکوباکتر پیلوری می‌ دانند که از راههای مختلفی از جمله آسیب به لایه محافظ مخاط معده موجب ایجاد زخم معده می‌شود. جهت مطالعه روشهای درمان زخم معده در طب سنتی با ما همراه باشید.

این باکتری در بزاق وجود دارد و از طریق استفاده از قاشق و چنگال فرد آلوده یا خوردن غذای نیمه کاره دیگران منتقل می‌شود.این باکتری می تواند به دیواره معده چسبیده و باعث ضعیف شدن و التهاب آن قسمت از معده می شود.

درمان زخم معده در طب سنتی ، درمان زخم معده با عسل ، درمان زخم معده با طب سنتی ، درمان زخم معده با داروهای گیاهی ، داروهای گیاهی برای زخم معده ، درمان گیاهی زخم معده ، درمان خانگی زخم معده ، کدام گیاه درمان کننده زخم معده است ، درمان دارویی زخم معده ، علایم زخم معده

درمان زخم معده در طب سنتی

راههای درمان زخم معده ، رژیم غذایی مناسب برای زخم معده ، داروهای زخم معده ، جراحی زخم معده ، برنامه غذایی برای زخم معده ، علائم زخم معده چیست ، نشانه های زخم معده ، نشانه زخم معده ، علت زخم معده ، غذاهای مضر برای زخم معده ، علائم زخم معده

برخی از داروها مانند آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، کتوپروفن و برخی داروهای درمان‌ کننده بیماری آرتریت (درد و ورم مفاصل) می توانند علت زخم معده باشند.

مصرف سیگار و الکل هم از دیگر علل زخم معده است.

علایم زخم معده

از نشانه های زخم معده دردی است که از یک ساعت بعد از غذا خوردن شروع می شود و تا ساعت ها ادامه پیدا می کند.

علایم زخم معده شب ها شعله ور شده و می تواند فرد را از خواب بیدار کند.

درد زخم معده در زمان خالی بودن معده بدتر می شود لذا باید از گرسنگی اجتناب کرد.

علایم زخم معده می تواند برای مدتی فروکش کند ولی بعد از چند هفته علائم بر می گردد.

رایج ترین نشانه های زخم معده درد سوزشی است که از جناغ سینه تا بالای ناف می تواند احساس شود.

افزایش سوء هاضمه از دیگر نشانه های زخم معده می باشد. در این موارد فرد پس از صرف غذا یا آروغ می زند یا دچار سکسکه می شود.

دیگر نشانه زخم معده این است که به علت تغییر حجم مایعات، فرد دچار حالت تهوع خفیف یا شدید می شود. معمولاً در حالت ناشتا، فرد دچار حالت تهوع می شود.

درد شدید به خصوص هنگام خالی بودن معده نیز نشانه زخم معده است.

از علایم زخم معده می توان به دردهایی که به صورت مداوم قطغ می شوند و دوباره آغاز می شوند اشاره کرد.

دردی که با خوردن بعضی از خوراکی های خاص آرام می شود نیز از علائم زخم معده است.

از علائم زخم معده این است که با ایجاد زخم معده، فرد احساس سنگینی و سیری در معده می کند. همان حالتی که پس از مصرف زیاد آب احساس می شود.

از دیگر علائم زخم معده این است که بیشتر بیماران مبتلا به زخم معده، دچار علایم آنفلوآنزا مانند خستگی مفرط، کسالت، تب، حالت تهوع و غیره می شوند.

خون تیره در مدفوع و یا مدفوع سیاه و قیری رنگ واضحترین نشانه زخم معده است.

کاهش وزن بدون دلیل نیز دیگر نشانه زخم معده است.

در این بیماران احساس گرسنگی، چند ساعت پس از صرف یک غذای کامل امری طبیعی است.

مطلب مرتبط:  درمان خانگی سوزش معده ؛ درمان با داروهای گیاهی

در صورت ظاهر شدن خون در استفراغ ممکن است زخم پیشرفته باشد. در این موارد فرد به درمان فوری نیاز پیدا می کند.

عوارض زخم معده

از عوارض زخم معده خونریزی گوارشی ، سوراخ شدن معده و راه یافتن اسید و ترشحات به حفره صفاق، انسداد گوارشی و بروز بدخیمی (سرطان معده) در زمینه زخم است.

توصیه‌هایی برای زخم معده

تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهید تا معده شما خالی نماند.

آهسته غذا بخورید و آن را کامل بجوید.

در تعریف رژیم غذایی مناسب برای زخم معده باید گفت که می بایست از مصرف گوشت و ماهی دودی و نمک سود شده همچنین انواع شور و آجیل‌های پر نمک بپرهیزید.

مصرف چای و قهوه و نوشیدنی‌های گازدار را کاهش دهید.

سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید.

با آرامش غذا بخورید و از استرس پرهیز کنید.

افسردگی، ناراحتی و استرس را از خود دور کنید و فقط بخندید.

هیچ‌گاه سرخود از آسپیرین یا مسکن‌ هایی مانند بروفن استفاده نکنید. در دردهای معمولی می‌توانید استامینوفن مصرف کنید.

توصیه شده است که مبتلایان به این بیماری از مصرف وعده غذایی حجیم قبل از خواب اجتناب کنند.

به‌ علت این که محتوی کلسیم و پروتئین شیر بالاست، یک تحریک‌ کننده قوی ترشح اسید معده است. به همین دلیل مصرف متناوب و مکرر شیر و گنجاندن آن در برنامه غذایی برای زخم معده توصیه نمی‌ شود.

از قاشق و چنگال دیگران استفاده نکنید، از لیوان دیگران آب نخورید.

مواد غذایی مفید برای زخم معده شامل عسل، بادام، موز، شیرین بیان، نعناع، بابونه هستند.

در برنامه غذایی برای زخم معده مواد غذایی زیر را حذف یا کمتر مصرف کنید. غذاهای مضر برای زخم معده عبارتند از شیر، خامه، شیر کاکائو، قهوه، چایی، انواع نوشابه‌ ها، الکل، غذاهای ادویه‌دار خصوصا فلفل، غذاهای پرچرب مثل آبگوشت.

از دیگر غذاهای مضر برای زخم معده می توان به سبزیجات نفاخ مانند کلم، ترب، تربچه، خیار، شلغم، پیاز و پیازچه، میوه‌های نفاخ مانند هندوانه، گیلاس، گوجه سبز، هلو، چغاله بادام و زیتون میوه‌ های ترش مانند پرتقال و نارنگی اشاره کرد.

راههای درمان زخم معده (درمان دارویی زخم معده)

بدون درمان دارویی زخم معده تمایل به عود دارد.

رژیم غذایی مناسب برای زخم معده : در خصوص رژیم غذایی سختگیری کمتر از گذشته‌ است و بیشتر تاکید بر عدم مصرف مواد اسیدی و ترش، مواد داغ و سوزاننده، ترشیجات، ادویه تند، الکل، نوشابه‌های گازدار و غیره. می‌باشد.

اگر مبتلا به باکتری هلیکوباکتر‌پیلوری باشید حتما باید درمان آنتی‌ بیوتیکی چند دارویی برای مدت دو‌ ماه استفاده کنید.

همچنین در خصوص مصرف برخی داروها به خصوص داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و کورتون باید احتیاط کرد.

از جمله راههای درمان زخم معده تجویز و مصرف داروهای زخم معده و آنتی اسیدها مانند هیدروکسید منیزیوم و آلومینیوم، بلوک کننده ترشح اسید مانند امپرازول، بلوک کننده گیرنده نوع دو هیستامین مانند رانیتیدین، سایمتدین و داروهای زخم معده مانند سوکرالفیت و بیسموت در درمان دارویی زخم معده به کار می‌رود.

امروزه جراحی زخم معده به ندرت لازم است و فقط در درمان عوارض زخم پپتیک مانند تنگی پیلور و زخمهای کاملا مقاوم به درمان دارویی، جراحی زخم معده مطرح می‌ شود.

اگر زخم معده خونریزی شدید داشته باشد، ممکن است آندوسکوپی برای سوزاندن زخم و کاهش خونریزی لازم باشد. اگر خونریزی با آندوسکوپی کنترل نشود یا سوراخ‌ شدگی زخم رخ دهد، آنگاه جراحی مورد نیاز خواهد بود.

کدام گیاه درمان کننده زخم معده است ؟ درمان زخم معده در طب سنتی

یکی از روشهای درمان زخم معده با عسل صورت می پذیرد. جهت درمان زخم معده با عسل آن را بدون نان و به صورت خالی میل کنید. این کار را یک ماه پی در پی انجام دهید.

مطلب مرتبط:  درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی و داروهای شیمیایی

به منظور درمان زخم معده با طب سنتی موز بخورید. خواص ضد باکتریایی موز باعث متوقف شدن رشد باکتریها می شود. برای درمان زخم معده با طب سنتی حداقل باید هر روز سه عدد موز بخورید.

جهت درمان زخم معده با داروهای گیاهی می توانید از گیاه بابونه استفاده کنید. یکی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم و ورم معده است و افراد مبتلا به این مشکلات می‌توانند با استفاده از بابونه سلامتی خود را بازیابند. با هدف درمان زخم معده با داروهای گیاهی چهار قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آب جوش، را صبح ناشتا بنوشید به مدت دو هفته.

جهت درمان زخم معده در طب سنتی نارگیل مصرف کنید. نارگیل دارای خاصیت ضد باکتری است. نوشیدن شیر نارگیل تازه و آب نارگیل در روز به مدت یک هفته برای آرام کردن زخم بسیار مفید است.

از جمله داروهای گیاهی برای زخم معده شنبلیله است. گیاه شنبلیله دارای اثر خنک‌ کنندگی بدن است. آن را به صورت دمنوش مصرف کنید.

زننجبیل نیز در زمره داروهای گیاهی برای زخم معده قرار می گیرد. شربت زنجبیل در درمان گیاهی زخم معده کاربرد دارد. برای تهیه ی شربت زنجبیل یک قاشق چایخوری پودر خشک زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجیبل رنده شده تازه را در داخل قوری ریخته روی آن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم کنید و سپس آنرا با عسل شیرین کرده و میل کنید.

روش دیگر برای درمان گیاهی زخم معده استفاده از سیر است. مصرف سیر زخم معده را چه کهنه و مزمن باشد چه تازه، درمان می کند.

دیگر گیاهی که برای درمان خانگی زخم معده مورد استفاده واقع می شود شیرین بیان است. مصرف شیرین بیان می تواند در درمان خانگی زخم معده بسیار مفید و موثر واقع گردد. البته یاد آور می شود کسانی که دچار بیماری های قلبی عروقی یا فشار خون بالا هستند باید از مصرف زیاد شیرین بیان اجتناب کنند. همچنین مصرف بی رویه آن موجب ورم مفاصل می شود.

درصورت مشاهده علائم هشداردهنده زیر، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

استفراغ خونی

بالا آوردن غذایی که چند ساعت یا چند روز قبل خورده شده است.

احساس سرما یا مرطوب بودن پوست

احساس ضعف یا سرگیجه غیرعادی

مدفوع خونی (خون ممکن است مدفوع شما را سیاه رنگ یا قیری‌ شکل کند)

احساس تهوع مداوم یا استفراغ کردن مکرر

احساس درد شدید و ناگهانی

کاهش وزن پایدار

با مصرف دارو، دردتان کم نشود.

درد به قسمت پشت بدن کشیده شود.

درمان زخم معده در طب سنتی

درمان زخم معده در طب سنتی ، درمان زخم معده با عسل ، درمان زخم معده با طب سنتی ، درمان زخم معده با داروهای گیاهی ، داروهای گیاهی برای زخم معده ، درمان گیاهی زخم معده ، درمان خانگی زخم معده ، کدام گیاه درمان کننده زخم معده است ، درمان دارویی زخم معده ، راههای درمان زخم معده ، رژیم غذایی مناسب برای زخم معده ، داروهای زخم معده ، جراحی زخم معده ، برنامه غذایی برای زخم معده ، علائم زخم معده چیست ، نشانه های زخم معده ، نشانه زخم معده ، علت زخم معده ، غذاهای مضر برای زخم معده ، علایم زخم معده ، علائم زخم معده

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها