آیا سرطان پوست درمان دارد ؟ روشهای درمان سرطان پوست در طب سنتی و پزشکی جدید

آیا سرطان پوست درمان دارد ؟ سرطان پوست چیست ؟ در سرطان پوست سلولهای سرطانی بدخیم در لایه های بیرونی پوست به وجود می‌ آیند.

آیا سرطان پوست درمان دارد ؟ سرطان پوست می‌تواند در هر جایی از بدن ایجاد شود، اما در مکانهایی که بیشتر در معرض نور خورشید است مانند صورت، گردن، دستها و بازوها رایج تر است.

انواع سرطان پوست عبارتند از :

سرطان سلول پایه‌ای : این سرطان به آهستگی رشد می‌ کند و می‌تواند به بافت اطراف آسیب برساند، اما بعید است که به مناطق دور گسترش یابد یا به مرگ منجر شود. معمولاً به شکل قسمتی از پوست که بالا آمده و بدون درد نیز می‌ باشد به نظر می‌رسد. ممکن است براق باشد و همینطور ممکن است همراه با زخم باشد.

کارسینوم سلولسنگفرشی : احتمال انتشار سرطان سلول‌ های سنگفرشی بیشتر است. این سرطان معمولاً به شکل یک توده دارای سری پوسته پوسته بروز می‌ کند اما ممکن است به شکل زخم نیز بروز نماید.

ملانوما : ملانوماها تهاجمی‌ ترین نوع سرطان پوستی هستند. نشانه‌های آن عبارتند از خال هایی که دارای شکل، رنگ، و اندازه متفاوتی هستند، لبه‌های نامنظم دارند، بیش از یک رنگ دارند، همراه با خارش یا خونریزی هستند. بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از ملانوم‌ ها از خال‌ ها شروع می‌ شوند.

آیا سرطان پوست درمان دارد ، انواع سرطان پوست ، سرطان پوست چیست

آیا سرطان پوست درمان دارد

نشانه های سرطان پوست ، علائم سرطان پوست ، درمان سرطان پوست

در صورتی که وضعیت زخم ایجاد شده روی بدن، پس از سه ماه درمان و استفاده از دارو بهتر نشد، به دلیل مشکوک بودن به سرطان پوست، نیازمند انجام نمونه‌ برداری است.

علل سرطان پوست چیست ؟

افرادی که ساعت‌ها در معرض تابش مستقیم آفتاب کار می‌کنند، در صورت، پشت دست‌ها و بخش‌های رو باز بدن، مبتلا به سرطان پوست می‌شوند. در کشاورزان، دریانوردان و کارگران و افرادی با پوست، مو و چشم‌های روشن شانس ابتلا به سرطان‌ پوست بیشتر است.

تماس با مواد شیمیایی نیز می‌تواند دومین عامل ایجاد سرطان‌های پوستی تلقی شود. افرادی که در مشاغل صنعتی از جمله پالایشگاه‌های نفت کار می‌کنند، در صورت تماس با مواد شیمیایی در معرض ابتلا به سرطان هستند.

آرسنیک که ممکن است به عنوان دارو در یک مقطع زمانی استفاده شود یا از طریق مصرف آب چاه‌های آلوده وارد بدن شود، می‌تواند یکی از دلایل ایجاد سرطان‌ پوست باشد.

ویروس‌ها، سابقه ضربه یا تروما و عوامل ژنتیکی از دیگر فاکتورهای ایجاد سرطان‌ پوست محسوب می‌شوند.

هر چه سیستم ایمنی بدن ضعیف‌ تر باشد، شانس ابتلا به سرطان‌ های پوستی افزایش می‌ یابد و کهولت سن، مصرف داروهای سرکوب‌ گر ایمنی بدن و دیگر بیماری‌ها می‌توانند شانس ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهند.

سیگار یکی از عواملی است که در ایجاد سرطان پوست نقش دارد.

نشانه های سرطان پوست

یکی از نشانه های سرطان پوست زخمی است روی پوست که به درستی درمان نمی‌ شود و بیش از ۳ یا ۴ ماه طول بکشد.

از نشانه های سرطان پوست یک لکه یا جوش است که اندازه و ظاهرش عوض می‌ شود، خونریزی می‌ کند و یا حساسیتش تغییر می‌ یابد.

به طور کلی به تمام زخم هایی که این معیارها را داشته باشند، باید مشکوک شوید. نامتقارن بودن، لبه های نامنظم، رنگ غیر یکدست،قطر بیش از ۶ میلی متر که افزایش هم بیابد، جوشی که ظاهر، اندازه و رنگ آن تغییر کند یا ناهموار و زمخت شود.

عمده علائم سرطان پوست خطرناک نوع ملانوم عبارتند از تغییر در اندازه و شکل خال، خونریزی از خال، احساس خارش، سفت شدن، ایجاد قلنبه و متورم شدن محل خال، احساس ناراحتی هنگام دست زدن به خال.

به دلیل متنوع بودن شکل انواع ضایعه های سرطانی پوست، برای مشاهده تصاویر کامل علائم سرطان پوست در گوگل جستجو کنید.

مطلب مرتبط:  روش های درمان آنژیوم یا تومورهای پوستی

پیشگیری از سرطان پوست

دوری از تابش مستقیم آفتاب به مدت طولانی، استفاده از عینک آفتابی، چتر، دستکش مشکی، کلاه، کرم‌های ضدآفتاب و لباس‌ های آستین بلند

جلوگیری از تماس با مواد شیمیایی در محل کار، استفاده از لباس کار، دستکش، کفش ایمنی و عینک محافظ

جلوگیری از وارد شدن ضربه‌های شدید و ضعیف به بدن و عدم تنبیه بدنی.

کرمهای ضد آفتاب حداقل با ۱۵-SPF یا بیشتر را در مناطقی از بدن که در معرض نور خورشید می‌باشد، به کار ببرید.

کرمهای ضد آفتاب را هر دو ساعت یک بار حتی در روزهای ابری به کار ببرید. پس از شنا کردن یا عرق کردن، کرم را مجددا استفاده کنید.

از لباسهایی استفاده کنید که تمام بدن شما را بپوشاند و روی صورت شما سایه ایجاد کند. (کلاه‌های لبه‌دار هم بر صورت و هم بر پشت گردن شما سایه می‌ افکنند.)

در صورتی که تغییری در پوست شما ایجاد شد، خالها دچار تغییراتی شدند یا زخمی‌ ایجاد شد که بهبودی و ترمیم خوبی نداشت حتما در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

آیا سرطان پوست درمان دارد ؟ درمان سرطان پوست

سرطان‌های غیر ملانومی پوست معمولاً قابل درمان هستند.

درمان سرطان پوست به طور کلی توسط عمل جراحی با برداشتن توده صورت می‌ گیرد.

ممکن است پرتو درمانی و یا مصرف داروهای موضعی مانند فلوروراسیل هم صورت گیرد، گرچه این شیوه کمتر رواج دارد.

درمان سرطان پوست نوع ملانوم ممکن است ترکیبی از عمل جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی و درمان موضعی باشد.

نظر طب سنتی در درمان سرطان پوست

عقیده طب سنتی این است که انواع سرطان به دلایلی که ذیل آورده می‌شود به وجود می آیند.بنابراین به منظور پیشگیری از سرطان باید از مصرف خوراکی ها یا انجام کارهای ذیل خودداری کنید.

علل شایع ایجاد انواع سرطان عبارتند از مصرف دخانیات، کم‌ تحرکی، مصرف فست فودها، آلاینده‌ های محیطی، اسانس‌های شیمیایی، غذاهای مانده، اضافه وزن، پرخوری، استفاده از ظروف پلاستیکی، تفلونی، سربی و آلومینیومی، ادکلن‌ های شیمیایی، چربی ترانس بالا و روغن جامد، مصرف کافئین زیاد، نان سوخته، پنیر مانده، روغن های سرخ‌کردنی، ته دیگ، چیپس و پفک و…، زیاد نگاه‌کردن به ماهواره، کامپیوتر و تلویزیون، زیاد بازی‌ کردن با بازی‌ های‌ کامپیوتری، تأخیر در ازدواج، آلودگی های زیستی.

نان سنگک موجود، ۸۰۰ واحد آکریلامید دارد که سرطان زا است و حال اینکه باید حداکثر ۰.۵ واحد آکریلامید داشته باشد. فعلاً نان تست کمترین آکریلامید را دارد.

علل دیگر بروز سرطان عبارتند از خوراک‌های صنعتی و غذاهای آماده (فست فودها، سوسیس‌ها، کالباس‌ها، همبرگرها، پیتزا. نیترات موجود در آنها که در بدن تبدیل به نیتروزامین می شود ماده‌ای سرطان‌زا است)، آشامیدنی های صنعتی (نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های شیمیائی و…)، مواد شیمیایی و پلاستیکی، استرس‌های روانی و روحی، شوینده‌های شیمیائی، مواد شیمیائی معطر کننده، عطرهای شیمیایی، امواج الکترونیکی و مخابراتی، همه وسایل برقی که میدان مغناطیسی ایجاد می کنند(برخی از قطعات کامپیوتری که داغ می شوند گاز سمّی فلورین تولید می کنند)، لباس‌هایی که با مواد نسوز تولید می شود، مواد آرایشی شیمیایی، مواد نگه‌ دارنده شیمیایی، طعم دهنده ها و رنگ دهنده های شیمیایی، کنسروها و کمپوت‌ ها.

دستگاه های برنزه کننده پوست، عاملی برای ایجاد سرطان پوست است.

روشهای پیشگیری از سرطان در طب سنتی

– مصرف سدیم به‌ مقدار لازم. نمک دریا منبع خوبی برای دستیابی به سدیم مورد نیاز است. اما زیاده‌ روی در مصرف سدیم فشارخون را بالا می‌ برد،بنابراین یک‌ گرم قبل از شروع به خوردن غذا و یک‌ گرم پس از غذا نمک بخورید در حالی‌ که غذایتان بی‌ نمک است.

– مصرف روی به مقدار لازم. بعضی از منابع روی شامل گردوی خشک، فندق خشک، بادام شیرین درختی. زیاده‌ روی در مصرف روی مسمومیّت می‌آورد

– مصرف کلسیم به مقدار لازم. بعضی از منابع کلسیم عبارتند از شیر، دوغ و ماست. زیاده‌ روی در مصرف کلسیم سرطان استخوان و سرطان خون می‌ آورد.

مطلب مرتبط:  راهنمای پیشگیری و درمان خونریزی مغزی

– مصرف فیبر به مقدار لازم. بعضی از منابع فیبر عبارتند از سبزیجات تازه و سالم و کاهو بدون اضافه کردن سس. کمبود فیبر گیاهی باعث سرطان روده می شود

– دریافت ویتامین A به مقدار لازم. بعضی از منابع ویتامین A عبارتند از هویج زرد، زردآلو، کدو حلوایی. کمبود ویتامین A باعث افزایش اثر مواد سرطانزا می شود.

– مصرف ویتامین B به مقدار لازم. بعضی از منابع ویتامین های خانواده B عبارتند از مویز ۲۱ عدد صبح و ناشتا، آناناس، سبوس گندم و جو. کمبود ویتامین B مخصوصاً ویتامین B2 باعث افزایش رشد سرطان‌های پوستی اپی تلیال می‌ شود.

دستورات عمومی برای انواع سرطان‌

– برای پیشگیری و کمک به درمان سرطان ساعت ۶ صبح آب خیار، ساعت ۱۲ ظهر آب کاسنی، ساعت ۶ بعد از ظهر آب کاهو، ساعت ۱۲ شب آب کرفس بخورید.

– برای درمان لخته های خونی و درمان پلاک، میوه عناب رسیده را بجوشانید و پس از ولرم شدن به نسبت مساوی با آب کاهو مخلوط کنید، سپس میل نمایید.

– انار شیرین با پرده‌ های بین دانه‌ های انار ضدّ سرطان است. به عنوان عصرانه بخورید

– شب سوپ جوِ دوسر) با سرکه طبیعی انگور عسگری میل کنید.

– خوردن خولنجان مصری در درمان سرطان، بسیار موثر است

– زردآلوی رسیده و هویج زرد ضد سرطان هستند. به ویژه در سرطان ریه و پانکراس کاربرد دارند.

– جوشانده پوست و برگ درخت بلوط ضد سرطان است.

– شیره خرما همراه با عسل، آب سیب همراه با عسل، آب زردک همراه با عسل مفید هستند.

– میوه‌هائی که دارای بتاکاروتن هستند مانند هویج زرد و زرد آلو مفیدند.

و درنهایت آنچه که قصد شما از این مطالعه این مقاله بوده است:

آیا سرطان پوست درمان دارد ؟ درمان سرطان پوست در طب سنتی

باز هم مانند مقالات قبلی که درباره سرطان در مجله خلایق آورده شد بیان می‌کنیم به علت ماهیت پیچیده و دشوار درمان سرطان، تمام دستورات زیر را پس از مشورت با پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی و زیر نظر او انجام دهید تا از تداخلات دارویی اطمینان حاصل شود.

پاکسازی بدن با داروهای گیاهی از سموم انباشته شده در طی سالیان عمر و سپس زالو اندازی روی محل زخم و سپس شستشوی محل با داروهای گیاهی زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی.

– ۵۰ گرم شاهتره را در یک لیتر آب دم کرده و محلول صاف شده آن را به موضع زخم سرطانی هر روز بمالید.

برای درمان سرطان پوست رژیم‌ غذایی مملو از سبزیجات شامل هویج، چغندر، کدو حلوایی، کلم و بروکلی و استفاده از غلات سبوس‌دار، ماهی، آرد سبوس‌دار و روغن زیتون را پیگیری کنید.

روزانه ۳۰ تا ۵۰ قطره از موم عسل مصرف کنید.

نوشیدن دمنوش چای سبز و استفاده موضعی از قهوه بر روی پوست در درمان سرطان پوست کاربرد دارد.

استفاده موضعی چند قطره از روغن کندر.

به جای استفاده از کرم‌های شیمیایی از انواع طبیعی آن نظیر روغن کنجد، روغن نارگیل یا ژل کاکتوس و آلوئه ورا استفاده کنید.

انگور بخورید.

با غلبه بر استرس و دست یافتن به احساسات بهتر نسبت به زندگی و آینده می‌توانید فعالیت‌ سلول‌های ایمنی لنفوسیت را بهبود دهید.

انجام تمرینات ساده یوگا سبب تعادل و تناسب بدن می‌شود که این امر به نوبه خود سبب بهبود سیستم ایمنی و کاهش طبیعی استرس خواهد شد.

آیا سرطان پوست درمان دارد ؟

آیا سرطان پوست درمان دارد ، انواع سرطان پوست ، سرطان پوست چیست ، نشانه های سرطان پوست ، علائم سرطان پوست ، درمان سرطان پوست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها