سندرم داون چیست ؟ راهنمایی های برای درمان مبتلایان سندرم داون

سندرم داون چیست ؟ سندرم داون عارضه‎ای ژنتیکی است که موجب کندی رشد کودک شده و معمولا به عقب‌ ماندگی ذهنی وی منجر می‎شود.

سندرم داون چیست ؟ یکی از شایعترین بیماری های ژنتیکی است. در هر ده هزار تولد ۱۳ نفر آنها مبتلا به سندرم داون هستند. مشکل اصلی این بیماران عقب ماندگی ذهنی و مشکلات جسمی است.

آموزش به کودکان سندرم داون ، تشخیص سندرم داون در حاملگی ، سندرم داون چیست

سندرم داون چیست ؟

علائم سندرم داون ، علل سندرم داون ، غربالگری سندرم داون ، کودکان سندرم داون

عوارضی در قلب، معده، چشم یا ارگان های دیگر ممکن است این بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. از مشکلات این بیماران همچنین، تغییراتی است که در سیستم اسکلتی عضلاتی ایجاد می شود.

علائم سندرم داون چیست ؟

از جمله علائم سندرم داون وجود مشکلات یادگیری و محدودیت و تاخیر در رشد و نمو مبتلایان است.

خصوصیات ظاهری از جمله نیمرخ مسطح، چشمان مورب رو به بالا، گوش‌های کوچک، یک تک خط در وسط کف دست و زبان بزرگ

ماهیچه‌های کوتاه و مفاصل نرم در کودکان سندرم داون مشاهده می شود.

کودکان سندرم داون بیش از حد سست و بی‌ تعادل هستند.

در کودکان زیر ۲ سال، کشیدگی کم و حرکات محدود ماهیچه موجب بروز اشکالاتی در مکیدن و غذا خوردن و همچنین مشکلات هاضمه چون یبوست می‌شود.

مفاصل کودکان سندرم داون شل و با قابلیت انعطاف بالا است.

کودکان سندرم داون دیرتر می نشینند و می ایستند و دیرتر شروع به راه رفتن می کنند.

مفاصل این کودکان ناپایدار است. مفاصل ران و زانوی آنها ممکن است ناپایدار و نیمه دررفته باشد.

گاهی لقی و ناپایداری در مفاصل ستون مهره گردنی موجب فشار به نخاع آنها می شود.

در این افراد صافی کف پا و انحراف شست پا دیده می شود.

کودکان بزرگتر ممکن است در حرف زدن، یادگیری و انجام کارهای شخصی چون غذا خوردن، لباس پوشیدن و دستشویی رفتن تاخیر زیادی داشته باشند.

عقب‌ افتادگی ذهنی خفیف تا میانه در کودکان سندرم داون دیده می شود.

آموزش به کودکان سندرم داون چگونه است ؟ کودکان مبتلا به این بیماری می‌توانند بیاموزند و در طول زندگی خود قادر به پرورش مهارت‌ هایی هستند. آنها با سرعتی متفاوت از دیگران به اهداف خود دست می‌ یابند و به همین دلیل بسیار مهم است که آنان را با کودکان دیگر و حتی کودکان با شرایط مشابه مقایسه نکنیم و آموزش به کودکان سندرم داون را با پشتکار ادامه بدهیم.

مطلب مرتبط:  بیماری پلی‌ آرتریت‌ گرهی و روشهای درمانی

نیمی از تمام کودکانی که با سندرم داون متولد میشوند دچار نقص قلب مادرزادی بوده و مستعد ابتلا به فشارخون ریوی هستند.

تقریبا نیمی از این کودکان دارای مشکلات شنوایی و بینایی هستند.

از دیگر نارسایی های معمول در مبتلایان به سندروم داون میتوان به مشکلات غده تیروئید، ناهنجاری روده، مشکلات تنفسی، چاقی، حساسیت بیش از حد به عفونت و احتمال ابتلا به سرطان خون را نام برد.

علل سندرم داون

هر جنین انسان هنگام لقاح، اطلاعات ژنتیکی اش را با ۴۶ کروموزوم از والدین خود به ارث می برد.۲۳ کروموزوم از مادر و ۲۳ کروموزوم از پدر.در بیشتر موارد سندرم داون، یک کروموزوم اضافه به جنین منتقل می شود یعنی ۴۷ کروموزوم دریافت می کند. این ماده اضافه ژنتیکی به تأخیر در رشد جسمانی و عقلانی کودک می انجامد. این مشکل با افزایش سن مادران رابطه دارد و از علل سندرم داون محسوب می شود.

غربالگری سندرم داون از مادران در دوران بارداری تنها راه پیشگیری از تولد کودکان مبتلا به سندرم داون است. بنابراین بسیار اهمیت دارد که تشخیص سندرم داون در حاملگی توسط آزمایشهای مربوطه صورت پذیرد.

روش درمان سندرم داون چیست و چگونه انجام می شود ؟

فیزیوتراپی و کاردرمانی می تواند به این افراد کمک زیادی بکند. با انجام به موقع و زودهنگام این اقدام‌ها قدرت عضلات، هماهنگی بین حرکات اندام ها و یادگیری مهارت های زندگی بهتر و سریعتر انجام می شود.

بسیاری از این افراد می توانند در سنین بالاتر کاملاً مستقل زندگی کنند و کار داشته باشند.

تشخیص زود هنگام این بیماری کمک فراوانی به پیشگیری از مشکلات ارتوپدی آنها می کند.

این بچه ها باید تشویق شوند تا فعالیت بدنی و تغذیه مناسبی داشته باشند. تغذیه مناسب به آنها کمک می کند تا افزایش وزن پیدا نکنند و فعالیت بدنی مناسب مثل نرمش های آئروبیک و کششی و قدرتی به حفظ سلامت سیستم عضلانی اسکلتی آنها کمک می کند. این بیماران باید از ورزش های شدید اجتناب کنند.

مطلب مرتبط:  آیا تنبلی چشم قابل درمان است ؟ درمان تنبلی چشم با طب سنتی و طب مدرن

بعضی از این بیماران ممکن است نیاز به جراحی گردن داشته باشند. در این جراحی، چند تا از مهره های گردن به هم جوش داده می شوند تا به این وسیله به نخاع فشار زیادی وارد نشود. ممکن است لازم باشد برای شلی مفاصل ران و زانو، اعمال جراحی برای این بیماران انجام شود.

گفتگو با والدین دیگری که چنین فرزندی دارند میتواند به شما کمک کند تا بر احساسات خود فائق شوید و راه هایی برای مقابله با مشکلات بیابید.

متخصصان توصیه می کنند که این کودکان را از همان بدو تولد به کمک متخصصین نگهداری کنند و هر مرحله از رشد آنها را زیر نظر کارشناسان و با توصیه آنها پیش ببرند.

هنگامی که کودک شما به سن مدرسه رسید، بستگی به میزان درک و دریافت او و همچنین قابلیتهایی که دارد میتواند به مدرسه کودکان استثنایی و یا به مدرسه معمولی برود. مهم این است که به خاطر احساسات نادرست، کودک را از رفتن به مدرسه باز نداریم. یادگیری برای این افراد بسیار اهمیت دارد. مدام در حال آموزش به کودکان سندرم داون باشید و خسته نشوید. (می گویند ابو علی سینا برای این که یک کتاب فلسفی را متوجه شود چهل بار آن را خواند. با تلاش و تکرار در مسیر صحیح همه چیز امکان‌پذیر است)

مطالعات محققان نشان می دهد، چای سبز حاوی ترکیباتی است که قادر به بهبود توانایی شناختی در افراد مبتلا به سندروم داون است.

مشکلات جسمانی و بیماری های این افراد بسته به نوع مشکل درمان جداگانه ای خواهد داشت.

سندرم داون چیست ؟

آموزش به کودکان سندرم داون ، تشخیص سندرم داون در حاملگی ، سندرم داون چیست ، علائم سندرم داون ، علل سندرم داون ، غربالگری سندرم داون ، کودکان سندرم داون

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها