خواص کنگر فرنگی چیست ؟ گیاه آرتیشو

خواص کنگر فرنگی چیست ؟

خواص کنگر فرنگی یا آرتیشو ناشی از وجود کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامینهای K ،B1،B2،B3 و آهن در آن است. با ما همراه باشید تا ببینید خواص کنگر فرنگی چیست .

عرق آرتیشو و لاغری ، گیاه آرتیشو ، آرتیشو و لاغری، آرتیشو چیست ، خواص کنگر فرنگی ، خواص کنگر فرنگی چیست

خواص کنگر فرنگی چیست

عمومی ترین خواص کنگر فرنگی چیست ؟

  1. مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، مضرات آن را کاهش می دهد): ادویه گرم، سرکه یا روغن زیتون.
  2. مزاج : گرم و خشک
  3. کاهنده فشار خون و قند خون
  4. ضد اسهال های خفیف

خواص کنگر فرنگی چیست ؟

مصرف روزانه نصف استکان عرق آرتیشو باعث کاهش چربی و اوره خون می شود. همچنین می توانید به جای استفاده از عرق آرتیشو از برگ های تازه آن در سالاد یا غذاها استفاده کنید. همچنین برای برطرف شدن تصلب شرایین می توانید آنرا بخار پز کنید و به همراه مقداری روغن زیتون طبیعی و خالص میل نمایید.

خواص گیاه آرتیشو باعث کمک به درمان بیماری گواتر یا پر کاری غده تیرویید می شود.

کنگر در خود کلسیم دارد. به همین علت باعث کمک به درمان رماتیسم و دردهای استخوانی می شود. به منظور رفع دردهای رماتیسمی و استخوانی علاوه بر مصرف خوراکی، می توانید برگ تازه آن را آب پز نموده و روی موضع کمپرس کنید و بگذارید برای چند ساعت بماند.

به علت وجود ویتامین K در گیاه آرتیشو، اگر به صورت خوراکی مورد استفاده قرار گیرد به قطع خونریزی های داخلی مربوط به ریه و روده کمک می کند. در قدیم زخم‌ های عمیق مثل زخم ناشی از خنجر و تیر را با پاشیدن پودر کنگر خشک و پیاز عنصل، درمان می کردند و خون­ریزی بلافاصله قطع می‌ شد.

مطلب مرتبط:  همه خواص دارویی گیاه بابونه

گیاه آرتیشو قند خون را ثابت نگه می‌ دارد. برای کنترل دیابت نیم ساعت قبل از غذا یا دو ساعت پس از مصرف غذا یک استکان عصاره برگ تازه آرتیشو را بنوشید.(آب برگ تازه) یا اینکه از دمنوش آن بهره بگیرید.

خواص کنگر فرنگی باعث دفع سموم از بدن می شود. برای این منظور با برگ تازه آن دمنوش تهیه کنید و بنوشید. ضمنا مصرف آن به هر صورت، باعث تقویت حافظه می شود.

از دیگر خواص کنگر فرنگی می توان به درمان سنگ کیسه صفرا، درمان کبد چرب، درمان نفخ معده و روده، سالم سازی کلیه و رفع ضعف عمومی بدن اشاره کرد.

مالیدن کنگر فرنگی یا عصاره آن به موضع، به رفع خارش پوست کمک می کند. همچنین برای رفع خشکی پوست، مالیدن عصاره آرتیشو روی موضع توصیه می شود.

برای روشن کردن و شفاف سازی پوست صورت و بدن، عرق کاسنی، عرق شاهتره و عرق آرتیشو را به نسبت مساوی ترکیب کرده و روزانه یک استکان از آن میل کنید.

خواص کنگر فرنگی چیست

برای استفاده از خواص کنگر فرنگی در درمان اگزما، مقداری برگ تازه آرتیشو را رنده کرده و روی موضع بگذارید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند. سپس موضع را بشویید.

برای درمان میگرن، روزی ۳ قاشق عصاره آرتیشو را در آب ولرم بریزید و بنوشید.

برای پیشگیری و درمان نقرس نصف استکان آب یا همان عصاره آرتیشو را قبل از غذا میل کنید.

برای تصفیه کبد روزانه یک استکان عرق آرتیشو را به مدت دو هفته مصرف کنید.

جهت استفاده از خواص کنگر فرنگی در درمان آسم، آب برگ تازه آن را گرفته و روزانه یک استکان پس از صبحانه و یک استکان عصر میل کنید.

مطلب مرتبط:  همه خواص سیاه دانه در طب سنتی

خوردن ریشه تازه کنگر فرنگی جریان خون را تسریع و خون را تصفیه می کند و برای کم خونی مفید است.

عرق آرتیشو و لاغری

مصرف کنگر فرنگی به هضم غذا، لاغری و کاهش وزن کمک می کند. عرق آرتیشو و لاغری با یکدیگر رابطه مستقم دارند. به منظور کاهش وزن با آرتیشو علاوه بر استفاده از عرق آن، می توانید از دمنوش آرتیشو استفاده کنید. برای تهیه دمنوش آرتیشو ۱۰ تا ۱۵ گرم برگ خشک یا ۲۰ تا ۴۰ گرم برگ تازه آنرا در یک قوری کوچک آبجوش ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی یک استکان بنوشید.

خواص کنگر فرنگی چیست

مضرات گیاه آرتیشو

گیاه آرتیشو برای مبتلایان به انواع بیماری های مثانه مضر است و باعث تشدید وضعیت سرطان مثانه می شود.

همچنین آرتیشو برای بیمارانی که کم کاری تیرویید دارند مضر است. افراد با مزاج گرم می بایست آن را با مصلح اش مصرف کنند.

خواص کنگر فرنگی چیست

عرق آرتیشو و لاغری ، گیاه آرتیشو ، آرتیشو و لاغری، آرتیشو چیست ، خواص کنگر فرنگی ، خواص کنگر فرنگی چیست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها