خواص منیزیم برای بدن ؛ ۱۳ علامت نشان‌دهنده کمبود منیزیم و چگونگی جبران آن

خواص منیزیم برای بدن :

یکی از موارد کمبود مواد مغذی که بیشتر افراد آن را نادیده می‌گیرند، کمبود منیزیم است. بدن ما به سبب بیوشیمی بی‌نظیرش زنده است و از طرفی منیزیم هم برای بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی بسیار مهم در بدن ضروری است. منیزیم چهارمین ماده معدنی فراوان در کل بدن به حساب می‌آید. اگر منیزیم بد‌ن‌تان کم است، پس شما هم به کمبود منیزیم مبتلا هستید.در ادامه مطلب قصد داریم شما را با علائم کمبود منیزیم و هم‌چنین خواص منیزیم برای بدن آشنا کنیم. با ما همراه باشید:

غذاهای حاوی منیزیم  ، مواد غذایی حاوی منیزیم ، مکمل منیزیم ، کمبود منیزیم

خواص منیزیم برای بدن

در مطالعاتی که برای تشخیص‌ علت اصلی بیماری‌های روزمره مردم انجام شده است، برآورد می‌شود که ۵۰ تا ۹۰ درصد افراد دچار کمبود منیزیم باشند. از این رو، بهتر است نگاهی به این قطعه حیاتی از پازل سلامتی‌مان بیندازیم.

چرا خیلی از افراد با کمبود منیزیم مواجه هستند؟

 کمبود منیزیم چهار علت اصلی دارد که عبارتند از:

برنامه غذایی و تغذیه نامناسب

داروها (از قبیل  آنتی بیوتیک‌‌ها و دیورتیک‌ها)

کاهش کیفیت خاک

ناراحتی‌های مزمن روده (سندرم روده تحریک‌پذیر)

علائم کمبود منیزیم کدامند؟

گرفتگی و اسپاسم عضلات

اسپاسم‌‌، گرفتگی‌ و عارضه تصادفی اسب چارلی (سختی و گرفتگی دردناک ماهیچه‌ های دست و پا) در پاها و دیگر نقاط بدن در اصل تصادفی نیستند و بنا به دلایل خاصی اتفاق می‌افتند. این‌گونه گرفتگی‌ها یکی از شایع‌ترین علائم کمبود منیزیم هستند.

کم‌کاری تیروئید

فعالیت هر یک از سلول‌های بدن به هورمون‌ تیروئید بستگی دارد و از طرفی منیزیم هم برای ساخت هورمون تیروئید ضروری است. این یکی از عواملی است که اغلب در مشکلات جدی تیروئید نادیده گرفته می‌شود.

مشکل خواب

نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که مکمل منیزیم به رفع تمام نشانگر‌های اصلی بی‌خوابی کمک می‌کند. گابا (GABA) یک انتقال‌دهنده عصبی آرام‌بخش است و منیزیم هم برای گیرنده‌های گابا در مغز مورد نیاز است.

اضطراب و افسردگی

منیزیم مانند قرص آرام‌بخش عمل می‌کند. چطور؟ منیزیم موجب آرام شدن گیرنده تحریکی NMDA می‌شود. اگر سطح منیزیم کافی نباشد، کلسیم و گلوتامات باعث فعال‌سازی NMDA شده و مشکلات افسردگی و اضطراب را به دنبال می‌آورد.

خستگی آدرنال

از دیگر خواص منیزیم برای بدن می‌توان به نقش مؤثر آن در آرام‌سازی سطح استرس و بازسازی هورمون‌ها اشاره کرد. منیزیم با کمک به تنظیم سطح کورتیزول باعث متعادل شدن میزان تولید هورمون در طول روز می‌شود.

ضعف حافظه

مشکلات حافظه و مه مغزی امروزه به قدری شایع شده‌اند که دیگر امری طبیعی تلقی می‌شود. براساس یافته‌های محققان  انستیتوی فناوری ماساچوست (MIT)، منیزیم نقش مؤثری در تنظیم گیرنده‌های مغزی موردنیاز برای یادگیری و عملکرد حافظه ایفا می‌کند و به رفع مه مغزی نیز کمک می‌کند. علاوه بر این، یکی از خواص منیزیم برای بدن ، افزایش توانایی مغز برای تغییر، بهبود و رشد مسیرهای عصبی جدید (قابلیت ارتجاعی اعصاب‌) است. منیزیم برای کند کردن و حتی معکوس کردن روند کاهش قدرت شناختی ضروری است.

مطلب مرتبط:  فواید نمک دریا ؛ با 10 خاصیت شگفت‌انگیز نمک دریا برای سلامتی آشنا شوید

میگرن و سردرد

نیمی از مردم آمریکا حداقل یکبار در ماه دچار سردرد می‌‌شوند و چندین میلیون نفر نیز به خاطر سردرد‌های وحشتناک میگرنی  مورد معاینه قرار می‌گیرند. در برآورد انجام شده، حدود ۵۰ درصد مبتلایان به میگرن کمبود منیزیم داشته‌اند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که ۶۰ درصد افراد مبتلا به سردردهای مزمن میگرنی، تغییرات ژنتیکی دارند. این تغییرات باعث کاهش توانایی بدن در انجام فعل و انفعالات شیمیایی روی منیزیم و در نتیجه شل شدن عروق خونی داخل مغز می‌شود. برای رفع این مشکل، منیزیم یونیزه را بوسیله یک دستگاه درون وریدی طی ۱۵ دقیقه به بیش از ۸۰ درصد بیماران تزریق کردند که باعث کاهش قابل توجه درد در آن‌ها گردید.

ناراحتی‌های قلبی

متاسفانه در هر ۴۳ ثانیه یک نفر دچار حمله قلبی می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که منیزیم قطعه نیرومندی در پازل سلامت قلب به شمار می‌رود. براساس نتایج یک مطالعه که در نشریه آمریکایی کاردیولوژی (Cardiology) به چاپ رسید، مصرف کم منیزیم خطر بیماری‌های قلبی عروقی را ۵۰ تا ۸۰ درصد افزایش می‌دهد.
در یک مطالعه دوسوکور که تحت کنترل دارونما انجام شده بود، افراد تحت بررسی به مدت یک سال  یکی از دو نوع درمان منیزیم یا دارونما را دریافت کردند. گروه منیزیم به مدت یک ماه ۶۰۰۰ میلیگرم اوروتات منیزیم و در ۱۱ ماه ۳۰۰۰ میلیگرم اوروتات منیزیم دریافت کردند. طی یک سال تنها ۵۲ درصد از گروه دارونما هنوز زنده بودند. این میزان در گروه منیزیم ۷۶ درصد بود.

التهاب

التهاب وجه اشتراک بین قریب به اتفاق بیماری‌های مزمن است. نتایج تحقیقات متعدد ثابت کرده است که منیزیم باعث کاهش CRP (نوعی پروتئین التهابی) می‌شود.

ADHD (اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی)

براساس مطالعات صورت گرفته، کودکانی که روزانه ۲۰۰ میلیگرم منیزیم را در طول شش ماه مصرف کرده‌اند،بیش‌فعالی آن‌ها نسبت به علایم قبل از درمان و هم‌چنین در مقایسه با افرادی که منیزیم مصرف نکرده‌اند، به میزان قابل توجهی کاهش داشته است.

مقاومت به انسولین

یک آمار تکان‌دهنده نشان می‌دهد که ۵۰ درصد از  مردم آمریکا به نوعی مقاومت به انسولین از جمله سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲ تمام عیار مبتلا هستند. این مشکل هورمونی از بیماری‌های همه‌گیر محسوب می‌شود. در تحقیقی که در نشریه پزشکی سیرکیولیشن  (Circulation)  به چاب رسید، تقریبا ۵۰۰۰ نفر به مدت ۱۵ سال مورد مطالعه قرار گرفتند. براساس نتایج بدست آمده، افرادی که منیزیم بیشتری مصرف کرده بودند، خطر ابتلا به سندروم متابولیک در آن‌ها کاهش یافته بود.

در مطالعه مشابه دیگری که در نشریه آمریکایی اپیدمیولوژی منتشر شد، بیش از هزار فرد سالم بزرگسال به مدت پنج سال تحت نظر قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مصرف بیشتر منیزیم باعث بهبود حساسیت به انسولین می‌شود. براساس نتایج سایر مطالعات، منیزیم میزان تری‌گلیسیرید و فشار خون بالا را که دو مشخصه بارز دیگر سندرم متابولیک و دیابت هستند، بهبود می‌بخشد.

مطلب مرتبط:  از ترکیب عسل و دارچین برای بهبود و درمان این بیماری‌ها استفاده کنید

سستی استخوان‌ها

منیزیم  یک ماده مغذی کلیدی برای داشتن استخوان های قوی و سالم به شمار می‌رود. در یک مطالعه کنترل شده تصادفی مشخص گردید که مصرف ۳۰۰ میلیگرم مکمل منیزیم به مدت یک سال باعث افزایش میزان مواد معدنی استخوان‌ها می‌شود.
براساس نتایج دو مطالعه که در نشریه آمریکایی مطالعات کلینیکال نوتریشن (Clinical Nutrition)  به چاپ رسیده است، هر چه کمبود سطح منیزیم در فرد بیشتر باشد، تراکم استخوانی کمتر می‌شود و در نتیجه خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی افزایش خواهد یافت.

آسم

براساس تحقیقات، افرادی که غذاهای حاوی منیزیم به اندازه کافی مصرف نمی کنند، آسم شدیدتری دارند. از این جهت، به نظر می‌رسد منیزیم به افزایش برونکودیلاسیون کمک می کند. توجه: در صورت دارا بودن هر یک از علائم بالا برای آزمایش تعیین سطح مواد مغذی بدن به پزشک مراجعه کنید.

تا اینجا به اهمیت فوق‌العاده منیزیم در بدن پی بردیم، اینک در ادامه مطلب قصد داریم چند گام عملی به شما معرفی کنیم تا با انجام آن‌‌ها بتوانید از بالا بودن سطح منیزیم خود مطلع شوید. در گام اول، از سطح منیزیم خود آزمایش بگیرید، به ویژه اگر در حال حاضر به یک یا چند تا از این نشانه ها مبتلا هستید. آزمایشگاه های کنترل مواد مغذی رایج همیشه دقت بالایی ندارند. از این رو، توصیه می‌شود برای آگاهی از سطح مواد مغذی بدن‌تان به آزمایشگاه‌های پیشرفته مراجعه کنید.

برای شروع می‌توانید غذاهای حاوی منیزیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

خواص منیزیم برای بدن

رژیم مواد غذایی حاوی منیزیم :

اسفناج، ۱ لیوان معادل ۱۵۷ میلی‌گرم
برگ چغندر، ۱ لیوان معادل ۱۵۴ میلی‌گرم
شکلات تلخ، ۱ مربع معادل ۹۵ میلی گرم
تخم کدو تنبل، یک هشتم لیوان معادل ۹۲ میلی گرم
بادام، ۱ اونس معادل ۸۰ میلی گرم
لوبیا سیاه، نصف لیوان معادل ۶۰ میلی گرم
آووکادو، ۱ عدد متوسط معادل ۵۸ میلی گرم
ماهی آزاد، ۱ فیله معادل ۵۳ میلی گرم
انجیر، نصف لیوان معادل ۵۰ گرم
کفیر، ۱ لیوان معادل ۵۰ میلی گرم
موز، نصف لیوان معادل ۵۰ میلی گرم

تأمین تمام منیزیم مورد نیاز بدن از مواد غذایی حاوی منیزیم کار دشواری است؛ بنابراین اگر احساس کردید ممکن است نتوانید برگ چغندر بیشتری بخورید یا هنوز کمبود منیزیم تان رفع نشده است، بهتر است در مرحله بعدی از مکمل‌های منیزیم جهت بهره‌گیری از خواص منیزیم برای بدن استفاده کنید. توصیه می‌شود روزانه حدود ۵۰۰ میلی‌گرم منیزیم دریافت کنید و هر چند ماه یکبار سطح آن‌ را در بدن‌تان بررسی کنید. مصرف  مکمل منیزیم کاملاً بی‌خطر است ولی در صورت مصرف بیش از حد ممکن است باعث اسهال و اختلال در دستگاه گوارش شود.

خواص منیزیم برای بدن

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

mindbodygreen.com

غذاهای حاوی منیزیم  ، مواد غذایی حاوی منیزیم ، مکمل منیزیم ، کمبود منیزیم

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها