مهربانی را بیاموزیم : چگونه به کودک خود مهربانی و محبت را بیاموزیم؟  

مهربانی را بیاموزیم : چگونه به کودک خود مهربانی و محبت را بیاموزیم؟

یکی از وظایف والدین این است که به فرزند شان محبت به دیگران را آموزش دهند. فکر می کنید چرا مهم است که مهربانی را بیاموزیم ؟

امروزه، قضاوت کردن درباره دیگران امری عادی می باشد. با وجود شبکه های مجازی به راحتی می توان درباره افراد، چه مشهور و چه عادی، اظهار نظر کرد.

نامهربان بودن نسبت به دیگران پدیده جدیدی نبوده و از زمان های قدیم وجود داشته است. اما امروزه می توان در حالی که ناشناس هستی به سهولت و سرعت درباره دیگران قضاوت کرده و اظهار نظر کرد.

امروزه کودکان از فن آوری و شبکه های اجتماعی به راحتی استفاده کرده و تحت تاثیر آنها قرار می گیرند.

کودکان آینده نگر نمی باشند. آنها فقط بر روی زمان حال تمرکز کرده و تشخیص نمی دهند که رفتارهایی همانند بدجنسی و قلدری چه تاثیری بر روی دیگر کودکان خواهد گذاشت.

مهربانی را بیاموزیم ، مهربانی و محبت ، محبت به دیگران ، حرف های محبت آمیز

مهربانی را بیاموزیم

بچه ها به طور طبیعی خود محور و خودخواه می باشند، به این معنی که آنها همیشه نمی توانند خود را به جای دیگران قرار داده و احساسات دیگران را درک کنند.

هرچند، کودکان ذاتا نامهربان نیستند. در واقع احساس همدلی و کمک در ذات کودکان وجود دارد.

والدین، معلمان و دیگر بزرگسالان می توانند از این غرایز طبیعی استفاده کرده و به کودکان یاد بدهند که احساسات دیگران را در نظر گرفته و مهربانی و محبت را به آنها آموزش دهند.

برای آنکه به کودکان مهربانی را بیاموزیم می توانید از روش های گفته شده در زیر بهره ببرید.

آنچه برای خود نمی پسندی برای دیگران نپسند

باید به کودکان یاد داد که خودشان را جای دیگران بگذارند. از کودک خود بخواهید که قبل از حرف زدن، درباره آن به خوبی فکر کرده و تصور کند اگر فرد دیگری به او چنین حرفی را بزند، چه احساسی خواهد داشت.

مطلب مرتبط:  شاد بودن در زندگی : چگونه شاد زندگی کنیم

از او بپرسید چه احساسی خواهد داشت اگر کسی لباس او را مسخره کند یا از او انتقاد کند که چرا بلد نیست یک مسئله ریاضی را حل کند؟ آیا او دوست دارد که کسی از او تعریف کند یا او را مسخره کند؟ آموزش همدلی به کودکان بخش مهمی از آموزش مهربانی و محبت می باشد.

اگر نمی توانی حرف های محبت آمیز بزنی …

بهتر است به کودکان مفهوم این ضرب المثل را یاد داد که “اگر سخن خوبی نداری که به کسی بزنی، پس هیچ چیز نگو”.

به کودکان خود یاد دهید که تنها جملات مثبت به دیگران بگویند، جملاتی که باعث می شود آنها احساس خوبی پیدا کنند.

به کودک یاد دهید زمانی که خواست جمله ای منفی به کسی بگوید، زبان اش را نگه دارد. به عنوان مثال، اگر دوستش از او خواست که نظرش را درباره نقاشی وی بگوید و کودک از آن نقاشی خوشش نیامده است، بهتر است بگردد و نکته ای مثبت درباره آن نقاشی پیدا کند.

حرف های محبت آمیز و لبخند زدن

به کودکان یاد دهید که با دیگران دوستانه رفتار کرده و حرف های محبت آمیز به آنها بزنند. سعی کنید برای کودکان خود سرمشق بوده و رفتاری محبت آمیز نسبت به دیگران از خود نشان دهید.

اجازه دهید فرزندتان ببیند که به طور مثال در رستوران از پیشخدمت برای خدماتش تشکر می کنید، یا زمان خارج شدن از سوپرمارکت، روز خوبی را برای فروشنده آرزو می کنید. همان گونه رفتار کنید که انتظار دارید فرزندتان رفتار کند.

تشکر کردن، خواهش کردن

آموزش رفتارهای خوب مانند احترام به دیگران، سلام کردن، و مودبانه حرف زدن نیز بخش مهمی از آموزش مهربانی و محبت به کودکان می باشد. از آنجایی که شما با فرزندان تان زندگی می کنید، در نتیجه این مزیت را دارید که افرادی مهربان و خوشایند را پرورش دهید.

مطلب مرتبط:  راه های شاد بودن در زندگی : چگونه شاد باشیم

از لوس کردن کودکان خودداری کنید

کودک مهربان، کودکی است که بخشنده، صبور، سپاسگزار و خویشتن دار است و درک می کند که والدین نمی توانند هر چیزی را برای آنها بخرند. اگر می خواهید به کودک خود مهربانی و محبت را بیاموزید، حواس تان باشد که آنها را لوس نکنید.

قلدری و اذیت و آزار در دنیای مجازی

از خطرات اذیت و آزار در دنیای مجازی آگاه باشید. حواس تان باشد که کودک چه مطالبی را در دنیای مجازی می خواند و یا چه مطالبی را به اشتراک می گذارد. درباره نشانه ها و علائم قلدری و همچنین راه های مقابله با آن اطلاعات کسب کنید.

با فرزندتان مهربان باشید

به یاد داشته باشید همیشه حتی اگر خسته و ناامید هستید، سعی کنید با کودک خود با مهربانی صحبت کنید. زمانی که کودک تان ناراحت است از او حمایت کرده و با مهربانی رفتار کنید.

مهربانی و محبت مسری است

حتی اگر کودک شما قلدر نباشد امکان دارد زمانی که دوستانش این کار را انجام می دهند به آنها بپیوندد. بنابراین اگر کودک شما الگویی از محبت به دیگران را به نمایش گذارد شاید بتواند بر دوستانش نیز تاثیر مثبت بگذارد.

مهربان بودن باعث ایجاد احساسی خوب در کودک می شود

زمانی که شما به کودک خود مهربان بودن را آموزش دهید، این امر سبب می شود که کودک درباره خود و همچنین محیط اطرافش احساس بهتری داشته باشد. مهربان بودن به کودک کمک خواهد کرد که به فردی شاد و دوست داشتنی تبدیل شود.

مهربانی را بیاموزیم : چگونه به کودک خود مهربانی و محبت را بیاموزیم؟

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

verywell.com

مهربانی را بیاموزیم ، مهربانی و محبت ، محبت به دیگران ، حرف های محبت آمیز

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها