چکار کنیم که کودک به حرف ما گوش دهد؟

چکار کنیم که کودک به حرف ما گوش دهد؟

سرپیچی کردن کودک از حرف والدین موضوعی آزار دهنده می باشد. نباید اجازه داد که کودک از دستورها و خواسته های شما پیروی نکند. مهم است که به کودک خود یاد دهید که همان بار اول به حرف شما گوش کند. در غیر این صورت، کودک عادت خواهد کرد که حرف شنوی نداشته باشد.

اگر از کودک خود می خواهید که اسباب بازی هایش را جمع کند و او طوری رفتار می کند که انگار حرف شما را نشنیده است پس بهتر است که از راه کارهای زیر استفاده کرده تا بتوانید با این موضوع برخورد کنید.

عامل حواس پرتی را حذف کنید

در ابتدا این نکته را مد نظر داشته باشید که آیا سرپیچی کردن کودک از دستور شما عمدی بوده یا فقط صدای شما را نشنیده است. اگر کودک در حال بازی ویدئویی در اتاقش باشد و شما او را صدا بزنید احتمال دارد که آنقدر غرق بازی شده که صدای شما را نمی شنود.

بنابراین قبل از اینکه به کودک خود دستوری بدهید، عواملی که موجب حواس پرتی وی می شوند را حذف کنید.

تلویزیون را خاموش کنید، اسم کودک را صدا بزنید و با او تماس چشمی برقرار کنید. حتی شاید نیاز باشد که دست خود را بر روی شانه کودک قرار دهید.

حرف

سپس، به طور واضح درخواست خود را مطرح کنید. سخن خود را به طور کوتاه و ساده بیان کنید مثلا بگویید: “لطفا اسباب بازی هایت را جمع کن”. برای کودک سخنرانی نکنید و با لحنی جدی درخواست خود را مطرح کنید.

از کودک بخواهید که دستور شما را تکرار کند

اطمینان حاصل کنید که کودک حرف شما را متوجه شده است و از او بخواهید که حرف شما را تکرار کند. از او بپرسید: “خوب، الان باید چکار کنی؟” و منتظر بمانید تا او توضیح دهد و اگر سوالی از شما دارد بتواند آن را مطرح کند.

یک بار هشدار دهید

پس از اینکه دستور خود را بیان کرده و مطمئن گشتید که کودک متوجه آن شده است، حدود پنج ثانیه صبر کنید. کمی زمان خواهد برد که کودک این اطلاعات را درک کند.

مطلب مرتبط:  چرا شوهرم دروغ می گوید؟ با شوهر دروغ گو چه کنم؟

اما اگر بعد از سپری شدن مدت زمانی، کودک دستور شما را اجرا نکرد پس او حرف شما را نادیده گرفته است.

سپس به او هشدار دهید. مثلا بگویید: “اگر الان اتاق خودت را مرتب نکنی، اجازه نداری که امشب با کامپیوتر بازی کنی”.

به باید داشته باشید هشداری برای کودک در نظر بگیرید که اگر او به حرف شما گوش نکرد واقعا بتوانید آن را اجرا کنید.

حتی اگر کودک بگوید که بعدا آن کار را انجام خواهد داد، باز هم به او هشدار دهید. کودک باید یاد بگیرد زمانی که به او دستوری می دهید آن را در همان لحظه انجام دهد نه اینکه بر طبق برنامه خود پیش برود.

تهدید و هشدار خود را عملی کنید

بعد از هشدار دادن، پنج ثانیه صبر کنید. اگر کودک دستور شما را انجام نداد پس هشدار خود را عملی کنید. مثلا اسباب بازی مورد علاقه کودک یا تبلت او را برای مدت زمانی از او بگیرید.

به یاد داشته باشید که مثلا او را تهدید نکنید که تبلتش را در سطل آشغال می اندازید. این کار رفتار او را بهتر نخواهد کرد. در عوض، تا پایان شب تبلت را پیش خود نگه دارید.

برای مقابله با سرپیچی کردن کودک برنامه ای برای خود بریزید

اگر فرزند شما به طور مرتب درخواست های شما را نادیده می گیرد، برای حل این مشکل برنامه ای بریزید.

بعضی از کودکان اگر از آنها به خاطر رفتار خوبشان تعریف شود و توجه مثبتی از والدین شان دریافت کنند، باعث می شود که کارشان را به درستی انجام دهند.

مثلا اگر به کودک بگویید: “آفرین که به حرفم گوش کردی و تلویزیون را خاموش کردی” احتمالا دفعه بعد هم به حرف شما گوش خواهد کرد.

بعضی از کودکان هم به انگیزه بیشتری برای پیروی از دستورات نیاز دارند. از سیستم جایزه یا تنبیه (مثلا قطع کردن پول توجیبی) استفاده کنید تا کودک برای پیروی از دستورات شما دارای انگیزه باشد.

مطلب مرتبط:  8 عادتی که برای خوشبختی در ازدواج باید کنار بگذارید

منتفی کردن مشکلات اصلی

اگر کودک شما در محیط های دیگر مثل مدرسه هم به دستورات گوش نمی دهد، بنابراین مهم است که این مشکل را به طور جدی مورد بررسی قرار دهید. سوال های زیر را از خودتان بپرسید:

  • آیا کودک مشکل شنوایی دارد؟ شنوایی کودک خود را مورد بررسی قرار دهید.
  • آیا کودک مشکل تمرکز و دقت دارد؟ اگر کودک زمانی که کاری را انجام می دهد، آنقدر در آن کار غرق می شود که صدای شما را نمی شنود یا نمی تواند بر روی گفته های شما به مدت زمان طولانی تمرکز کند، بنابراین شاید کودک مثلا مبتلا به ADHD (اختلال کم توجهی-بیش فعالی) باشد.
  • آیا کودک مبتلا به اختلال شناختی است؟ کودکی که به اختلالات شناختی مبتلا می باشد برای او سخت است که در مدت زمانی کوتاه اطلاعات گفته شده را پردازش کند.

اگر فکر می کنید که کودک شما مشکل ذهنی یا جسمی دارد با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

از انجام کارهایی که سبب می شود کودک ،شما را نادیده بگیرد اجتناب کنید

گاهی اوقات والدین سهوا به کودک یاد می دهند که آنها را نادیده بگیرند. فریاد زدن، غر زدن، و التماس کردن از جمله کارهایی است که باعث می شوند کودک شما را نادیده بگیرد.

سخنرانی های طولانی و دستورهای بیش از حد نیز باعث می شوند که کودک به حرف شما گوش ندهد.

دستورهای خود را برای موضوعات مهم نگه دارید. به یاد داشته باشید که فقط یک بار به کودک هشدار دهید و اگر دستور را اجرا نکرد هشدار خود را عملی کنید. زیرا اگر مدام به کودک فقط هشدار دهید و آن را عملی نکنید، باعث خواهید شد که کودک همان بار اول به حرف شما گوش ندهد.

چکار کنیم که کودک به حرف ما گوش دهد؟

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

verywell.com

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها