راهنمای کامل درمان میگرن با داروهای گیاهی و داروهای صنعتی
درمان میگرن با داروهای گیاهی :
میگرن وضعیت پیچیده ای است که علائم گوناگونی از درد شدید تا اختلال در دید را در خود دارد. با ما همراه باشید تا به بررسی روشهای درمان میگرن با داروهای گیاهی بپردازیم.
علت میگرن
این باور وجود دارد که علت میگرن ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی باشد. حدود دو سوم افراد مبتلا به میگرن سردردها را از خانواده به ارث می برند. همچنین این عقیده نیز وجود دارد که یکی از دلایل میگرن نوعی اختلال در رگ های خونی و عصبی و در اثر انقباض شدید رگ های خونی مغز باشد.
علت میگرن ، دلایل میگرن ، انواع میگرن ، نشانه های میگرن ، علایم میگرن ، عوارض میگرن ، رژیم غذایی برای میگرن ، غذاهای مضر برای میگرن ، غذاهای مفید برای میگرن ، رژیم غذایی میگرن ، پیشگیری از میگرن ، برای درمان میگرن چه باید کرد ، درمان دارویی میگرن
داروهای درمان میگرن ، درمان میگرن با طب سوزنی ، درمان میگرن با داروهای گیاهی ، درمان میگرن با طب سنتی ، درمان میگرن با طب اسلامی ، درمان گیاهی میگرن ، داروهای گیاهی برای درمان میگرن ، درمان میگرن با حجامت ، درمان خانگی میگرن ، درمان سنتی میگرن
تغییر الگوی خواب و بیدار ماندن شبانه، کار کردن زیاد و خستگی بیش از حد، قرارگیری در معرض صدای بلند و نور زیاد، حضور در کنسرتهای موسیقی، فشار به گردن و درد دندان و استرسهای عاطفی از دیگر دلایل میگرن محسوب می شوند.
انواع میگرن
انواع میگرن عبارتند از میگرن کلاسیک و میگرن غیر کلاسیک.
نشانه های میگرن کلاسیک
میگرن کلاسیک عموما یک سردرد یک طرفه است و به صورت ضربان دار اتفاق میافتد. قبل از شروع سردرد بیمار دچار تغییرات بینایی میشود که به صورت توهمات و جرقه های نورانی هستند که در اصطلاح به آن اورا میگویند. اکثر بیماران یک حمله را در طول هفته تجربه میکنند و این حمله ها بین ۲ تا ۲۴ ساعت طول میکشد. نشانه های میگرن در این حالت عبارتند از تهوع، استفراغ، حسیاسیت به نور و گریز از آن و سستی. گاهی در مراحل حاد بیمار دچار اختلال در حس نیمه بدن و تکلم می شود. بیمار در بین این حملات، سردرد یا ناراحتی دیگری ندارد.
این نوع میگرن به میگرن خاموش هم معروف بوده و زمانی رخ می دهد که علایمی همچون تشعشع نور وجود دارد اما سر بیمار درد نمی کند.
علایم میگرن غیر کلاسیک
در نوع غیر کلاسیک علایم میگرن مربوط به مشکلات بینایی قبل از حمله به وجود نمی آید. این نوع سر درد بیشتر دو طرفه بوده و ضربان دار است. درد بیشتر دور حلقه چشم احساس میشود و ممکن است پس از مدتی سفتی گردن هم به وجود آید. تقریبا یک سوم افرادی که دچار بیماری میگرن هستند، از این نوع میگرن رنج میبرند که همراه با تهوع و استفراغ است. این نوع میگرن زمانی رخ میدهد که قبل از رخ دادنش علایم هشدار دهنده ای که به تشعشع نور معروف هستند ظاهر شوند.
علایم میگرن غیر کلاسیک عبارتند از سردردی ضربان دار و تپش دار که معمولا بشکل دردی مبهم شروع شده و تبدیل به دردی تپنده و کوبنده میشود. درد معمولا با حرکت کردن بیشتر میشود. درد ممکن است از یک طرف سر به طرف دیگر حرکت کند، یا جلوی سر و یا کل سر را تحت تاثیر قرار دهد. حساسیت به نور، صدا و یا بو، حالت تهوع، استفراغ، معده درد و یا شکم درد، کاهش اشتها، احساس سرما و یا گرمای شدید، رنگ پریدگی، خستگی، سرگیجه، تاری دید و اسهال. (علاوه بر علائم میگرن کلاسیک، سردرد نیز وجود دارد.)
عوارض میگرن
عوارض میگرن ممکن است گرفتگی بینی، تاری دید، اسهال، دردهای شکمی، احساس غیر طبیعی گرما یا سرما، اضطراب، افسردگی، تحریک پذیری و ناتوانی در تمرکز باشد. مبتلایان به میگرن شدید نمی توانند حتی از عهده انجام سادهترین کارها برآیند و باید به تختخواب پناه ببرند تا حمله سردرد پایان یابد.
پس از حمله هم مبتلایان اغلب احساس خستگی، تحریک پذیری، بی قراری یا افسردگی میکنند. برخی نیز احساس سرزندگی و پرانرژی بودن غیر معمول میکنند.
رژیم غذایی برای میگرن
در تهیه و انتخاب رژیم غذایی برای میگرن باید به این نکته توجه شود که مهمترین کار، مصرف غذاهای تازه و اجتناب از مصرف غذاهای آماده و همچنین منظم و سر ساعت غذا خوردن است.
غذاهای مضر برای میگرن : از غذاهای مضر برای میگرن می توان به کلیه غذاهای آماده و کارخانه ای، نوشابه های حاوی شیرین کننده های مصنوعی، پنیر مانده، میوه و سبزیجات کال و نرسیده، انواع آجیل، ماهی شور، کنسرو ماهی، خامه ترش، آووکادو، سوسیسهای تخمیری و گوشتهای مانده و چرب اشاره کرد.
دیگر غذاهای مضر برای میگرن که می بایست از رژیم غذایی میگرن حذف شوند عبارتند از کاکائو، شکلات، مرکباتی مثل لیمو، پرتقال، گریپ فروت، آناناس، انجیر و کیوی، گوشت نمک سود حاوی نگهدارنده نیتریت، مس موجود در آجیلها و جوانه گندم، کافئین موجود در چای و قهوه، مواد غذایی چرب و سرخ شده، سسهای چرب و پرادویه و مغزهای خوراکی نظیر بادام زمینی و انواع ترشی.
غذاهای مفید برای میگرن : از غذاهای مفید برای میگرن می توان به مرغ، خروس، بوقلمون، تخم مرغ، گوشت گاو، حبوبات، سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو، انگور، حلیم جو و نان چاودار اشاره کرد.
دیگر غذاهای مفید برای میگرن که می توانید در رژیم غذایی میگرن بگنجانید عبارتند از ماهی و سبزیجاتی نظیر مانند کلم، بروکلی، اسفناج، برنج و برنج قهوه ای، هویج، سیب زمینی، گیلاس، گلابی، اسید های چرب امگا ۳ موجود در روغن دانه سویا، گردو و ماهی سالمون.
پیشگیری از میگرن
علاوه بر رعایت نکات ذکر شده در بخش تغذیه و رژیم غذایی میگرن، به منظور پیشگیری از میگرن به صورت منظم ورزش کنید. دقت داشته باشید که ورزشهای شدید باعث بدتر شدن علائم می شوند اما ورزشهای ملایم مثل پیاده روی، یوگا، مدیتیشن، تنیس، پینگ پنگ، بسکتبال، والیبال، فوتبال، دوچرخه سواری می توانند مفید باشند.
روش دیگر برای پیشگیری از میگرن دوری از فضای پرتنش و خودداری از قرار گرفتن در محیطهای پر استرس و دور کردن خود از استرس است.
همچنین به منظور پیشگیری از میگرن به صورت منظم و سر ساعت بخوابید و سر ساعت غذا و داروی خود را میل کنید و در محیطهای شلوغ و پر سر و صدا حاضر نشوید یا اینکه حداقل در صورت اجبار به حضور در چنین محیطهایی می توانید دو کار انجام دهید. یکی اینکه با استفاده از هدفون، به یک موسیقی ملایم که به شما آرامش می دهد گوش دهید یا اینکه کلا با استفاده از صداگیرهای داخل گوش، جلوی شنیده شدن سر و صدا را بگیرید.
راه دیگر برای پیشگیری از میگرن کاهش اضافه وزن و چاقی است که با تغذیه صحیح و ورزش منظم حاصل می شود.
برای درمان میگرن چه باید کرد ؟ درمان دارویی میگرن
برای درمان دارویی میگرن حتما و حتما نزد پزشک متخصص مغز و اعصاب بروید و از خود درمانی با داروشهای شیمیایی به شدت پرهیز کنید. بیان اسامی داروهای درمان میگرن فقط جنبه اطلاع رسانی دارد. برخی از داروهای درمان میگرن عبارتند از :
ارگوتامینها، آسپیرین، استامینوفن، ایبوپروفن، آنتی هیستامین ها برای گشاد کردن رگ ها، داروهای ضد استفراغ برای کم کردن تهوع و استفراغ، داروهای تنگ کننده رگها، سوماتریپتان، داروهای مسدود کننده بتا آدرنرژیک یا کانال کلسیمی، ضدافسردگی های سه حلقه ای.
داروهای درمان میگرن اثرات جانبی نامطلوبی دارند و امکان دارد در همه افراد نیز مؤثر نباشند.
درمان میگرن با طب سوزنی نیز امکان پذیر است. منتها اگر قصد درمان میگرن با طب سوزنی دارید حتما این کار را زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سوزنی که آزمون خود را پس داده و به اصطلاح این کاره است انجام دهید.
برای درمان میگرن چه باید کرد ؟ درمان میگرن با داروهای گیاهی
به منظور درمان میگرن با داروهای گیاهی در ابتدای صبح از دمنوش یا قرص گیاهی حاوی گل راعی یا همان چای کوهی استفاده کنید.
مصرف دمنوش گل بهارنارنج در ابتدای مغرب و سر شب نیز می بایست به منظور درمان میگرن با داروهای گیاهی انجام پذیرد.
کار سومی نیز که می بایست به منظور درمان میگرن با طب اسلامی انجام گیرد مصرف دمنوش یا قرص گیاهی حاوی گل ساعتی در انتهای شب است. این سه مورد فوق الذکر روشهای نخست برای درمان میگرن با طب اسلامی است. قرص گیاهی حاوی گل راعی هایپیران و قرص گیاهی حاوی گل ساعتی والی فلور نام دارد. در ادامه روشهای دیگری برای درمان میگرن با طب سنتی آورده می شود.
مصرف روزانه دمنوش گیاه اسطوخدوس نیز یکی از بهترین روشها برای درمان میگرن با طب سنتی محسوب می شود. می توانید به منظور درمان گیاهی میگرن روزانه تا سه استکان از دمنوش اسطوخدوس یا دمنوشهای ذکر شده ی دیگر استفاده کنید.
راه دیگر برای درمان گیاهی میگرن این است که با گیاه بادرنجبویه دمنوش تهیه کنید و سپس تفاله ی گیاه را به صورت موضعی روی محلهای درد قرار دهید و بگذارید برای ساعاتی بماند.
به منظور درمان گیاهی میگرن روی کمر بخوابید و زیر کتفهای خود بالش بگذارید تا سرتان به سمت عقب و زمین خم شود. سپس دو تا سه قطره از روغن بنفشه با پایه کنجد را در هر سوراخ بینی خود بچکاند و تنفس کنید تا دارو وارد سینوسهایتان شود. به مدت ۲۰ دقیقه در همان حالت بمانید.
از جمله داروهای گیاهی برای درمان میگرن سنبل الطیب است. به منظور تهیه یکی از داروهای گیاهی برای درمان میگرن می بایست ۵۰ گرم بابونه، ۵۰ گرم چای کوهی، ۲۵ گرم سنبل الطیب و ۲۵ گرم اسطوخدوس را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس مقداری از آن را بردارید و با آب سرد بشویید و بعد به وسیله آن یک دمنوش تهیه کنید و روزانه ۲ لیوان بنوشید.
درمان میگرن با حجامت نیز امکان پذیر است. منتها باید حجامت فرق سر انجام شود. در صورتی که قصد درمان میگرن با حجامت را دارید باید بدانید که به علت ماهیت و پیچیدگی که این نوع از حجامت دارد حتما می بایست زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی انجام گردد. بین حجامت و درمان با حجامت، به اندازه ی زمین و آسمان فاصله است. پس این کار را زیر نظر پزشک طب سنتی انجام دهید.
به منظور درمان خانگی میگرن یک فنجان عرق اسطوخدوس را به نسب مساوی با عرق سنبل الطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو لیوان از آن را به همراه عسل میل کنید.
راه دیگر برای درمان خانگی میگرن ماساژ پیشانی با روغن مرزنجوش است. همچنین نوشیدن آب داغ حاوی یک سوم قاشق مرباخوری از پودر زنجبیل به درمان سنتی میگرن کمک می کند.
به عنوان آخرین پیشنهاد درمان سنتی میگرن ۵۰ گرم گیاه آذان الحمار را در دو لیوان آب جوش دم کرده و بنوشید. منتها در مصرف آن زیاده روی نکنید چون برای کبد ضرر دارد.