راهنمای کامل درمان گیاهی رینیت آلرژیک / تب یونجه ، حساسیت فصلی و دائمی

درمان گیاهی رینیت آلرژیک :

رینیت آلرژیک ، تب یونجه یا حساسیت فصلی و دائمی یک بیماری شایع است و حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از جمعت آمریکا را تحت تأثیر خود قرار داده است. در ادامه روشهای درمان گیاهی رینیت آلرژیک آورده می شود.

این بیماری نوعی از واکنشهای آلرژیک است و زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی به مواد استنشاقی، بیش از حد واکنش نشان می‌دهد و بدن مواد شیمیایی از خود منتشر می‌کند که باعث ایجاد علایم آلرژی می شود.

آلرژن های شایعی که می‌توانند باعث بروز رینیت آلرژیک شوند گرده گیاهان و درختان هستند. آلرژن های دیگر عبارتند از گرد و غبار موجود در رختخواب، قارچ های موجود در هوا و شوره و موی بدن حیوانات.

برخی افراد بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به رینیت آلرژیک هستند. عوامل خطر عبارتند از سابقه خانوادگی آلرژی، ابتلا به آلرژی های دیگر، سیستم ایمنی ضعیف و قرار گرفتن در معرض دود سیگار، همچنین این بیماری در مردان بیش از زنان شایع است.

دو نوع رینیت آلرژیک وجود دارد که عبارتند از فصلی(تب یونجه حساسیت فصلی) و دائمی که در تمام طول سال رخ می دهد.

علایم حساسیت فصلی چیست ؟

در جواب به این سوال که علایم حساسیت فصلی چیست باید بگوییم علائم بیماری عبارتند از عطسه مکرر، آبریزش بینی، خارش بینی، گرفتگی بینی و چشم‌های اشکبار یا متورم.

همچنین می‌تواند تا ایجاد علائمی نظیر گلودرد، سرفه خشک، سردرد، خستگی، ضعف و گودی های سیاه زیر چشم نیز پیشرفت کند.

درمان گیاهی رینیت آلرژیک ، درمان تب یونجه در طب سنتی ، درمان گیاهی تب یونجه ، درمان دارویی تب یونجه ، داروی حساسیت فصلی ، دارو برای حساسیت فصلی ، درمان حساسیت فصلی در طب سنتی

درمان گیاهی رینیت آلرژیک

درمان حساسیت فصلی با داروهای گیاهی ، بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی ، داروی گیاهی برای حساسیت فصلی ، درمان حساسیت فصلی ، داروی تب یونجه ، علایم حساسیت فصلی چیست

علایم رینیت آلرژیک می‌توانند کیفیت زندگی مبتلایان را تحت تأثیر قرار دهند.برای کاهش علایم،می توانید برخی داروهای خانگی طبیعی را امتحان کنید که هم ارزان و هم مؤثر هستند.

درمان گیاهی رینیت آلرژیک

 در اینجا ۱۰ داروی خانگی برای درمان گیاهی رینیت آلرژیک آورده می شود.

درمان دارویی تب یونجه با آب نمک

اولین قدم برای درمان حساسیت فصلی حذف مخاط بینی به وسیله شستشوی نمکی است.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ درنشریه رسمی انجمن پزشکی ایالت ویسکانسین منتشر شد نشان داد که شستشوی نمکین بینی به طور منظم می‌تواند علایم رینیت آلرژیک را بهبود بخشد.

برای درمان دارویی تب یونجه یک قاشق چای خوری نمک و کمی جوش شیرین را در دو فنجان آب مقطر یا جوشیده شده ی گرم مخلوط کنید. با استفاده از حباب بینی که در داروخانه ها موجود است مقدار کمی از این محلول را به یک سوراخ بینی وارد کنید. بگذارید محلول از سوراخ دیگر بینی یا از راه دهان خارج شود. به آرامی فین کنید تا مخاط اضافی و محلول نمکی از بینی خارج شود.

این کار را با سوراخ دیگر بینی نیز تکرار کنید. این تمرین را روزی چند بار انجام دهید تا بهبودی حاصل شود.

همچنین می‌توانید جهت درمان دارویی تب یونجه یک محلول نمکی از داروخانه بخرید و به جای این محلول دست ساز استفاده کنید.

بخار، داروی حساسیت فصلی 

استنشاق بخار به طور منظم به پاکسازی مجرای بینی از زکام و هرگونه ترشحات اضافی و دفع محرک ها کمک خواهد کرد.همچنین باعث می‌شود از علایم رینیت آلرژیک نظیر عطسه ، آبریزش بینی و گلو درد خلاص شوید.

برای تهیه داروی حساسیت فصلی در یک‌کاسه بزرگ مقداری آب جوش بریزید. ۳ تا ۴ قطره از هر نوع اسانس گیاهی مانند اکالیپتوس ، نعناع ، رزماری و یا روغن بوته چای به انتخاب خودتان به آن اضافه کنید.

سر خود را با یک حوله بپوشانید و نزدیک کاسه قرار دهید. به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه عمیقاً نفس بکشید و پس از آن با فین کردن،بینی خود را کاملاً تخلیه کنید. این عمل را تا بهبودی کامل چند بار در روز تکرار کنید.

مطلب مرتبط:  راهنمای درمان بیماری اتواسکلروز

برای بچه‌های کوچکی که تحمل بخار آب را ندارند،یک دوش گرم می‌تواند کمک کننده باشد.

درمان تب یونجه در طب سنتی با زنجبیل

زنجبیل یکی دیگر از درمانهای خانگی برای رینیت آلرژیک است.به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل می‌کند و دارای خواص ضد ویروسی،ضد باکتریایی،ضد التهابی و تقویت کننده سیستم ایمنی است که به خلاصی از شر علایم رینیت نظیر احتقان، آبریزش بینی، سرفه و حتی سردرد کمک می کند.

برای درمان گیاهی رینیت آلرژیک یک قاشق چای خوری زنجبیل، مقداری میخک و چند تکه دارچین را به یک فنجان آب اضافه کنید.آن را برای ۵ دقیقه بجوشانید،صاف کرده و مقداری عسل و آبلیمو به آن اضافه کنید.این چای گیاهی را در طول دوره ی شیوع و برای کمک به درمان آلرژی سه بار در روز بنوشید.

همچنین می توانید برای درمان تب یونجه در طب سنتی تکه‌های کوچک زنجبیل تازه را چند بار در روز بجوید و به غذاها حین پخت و پز پودر زنجبیل اضافه کنید.

درمان گیاهی تب یونجه با زردچوبه

برای درمان گیاهی تب یونجه زردچوبه ماده ی مناسبی است.یک آنتی اکسیدان و عامل ضد التهاب با خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی است.می تواند به کاهش علایم رینیت آلرژیک نظیر احتقان، زکام، سرفه، خشکی دهان و عطسه کمک کند.

به منظور درمان گیاهی تب یونجه ترکیبی از ۶ قاشق چای خوری پودر زردچوبه و عسل طبیعی تهیه کنید.آن را خوب به هم بزنید و در ظرف در بسته نگهدارید.در طول فصل ابتلا به حساسیت فصلی روزانه یک قاشق چای خوری از این ترکیب میل کنید.

روش دیگر به جهت تهیه داروی گیاهی برای حساسیت فصلی این است که در یک لیوان شیر مقداری زردچوبه بریزید و روزانه بنوشید تا سیستم ایمنی بدتان تقویت شود.

همچنین می‌توانید زردچوبه را در پخت و پز استفاده کنید یا با نظر پزشک از مکمل های زردچوبه استفاده کنید.

سیر، دارو برای حساسیت فصلی 

سیر حاوی کوئرستین است.یک آنتی هیستامین طبیعی که می‌تواند در درمان حساسیت فصلی بسیار مؤثر واقع شود.به علاوه سیر دارای خواص آنتی بیوتیک،ضد باکتری،ضد ویروس و تقویت کننده سیستم ایمنی است که باعث تسریع بهبودی می شود.

برای درمان حساسیت فصلی در طب سنتی ۲ تا ۳ حبه سیر خام را روزانه بجوید تا با علایم رینیت مقابله کنید.

همچنین پودر سیر یا سیر تازه را در پخت و پز روزانه خود استفاده کنید.

افراد با سابقه آلرژی می‌توانند از مصرف روزانه مکمل های سیر در طول فصل آلرژی منفعت ببرند.برای آگاهی از دوز مناسب با پزشک مشورت کنید.

درمان گیاهی رینیت آلرژیک

سرکه سیب، یک دارو برای حساسیت فصلی 

سرکه سیب طبیعی یکی دیگر از درمان های مؤثر برای رینیت آلرژیک است چون خواص آنتی بیوتیکی و آنتی هیستامینی دارد.می تواند به کاهش شدت علائمی نظیر عطسه های مکرر، احتقان بینی، سردرد و غیره کمک کند.به علاوه نقشی کلیدی در تنظیم سیستم واکنش ایمنی ایفا می کند.

به منظور درمان حساسیت فصلی در طب سنتی ۲ قاشق چای خوری از سرکه سیب طبیعی و تصفیه نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. یک قاشق چای خوری عسل و آب لیمو به آن بیفزایید.

در طول دوره حساسیت فصلی سه بار در روز آنرا بنوشید تا احساس بهتری داشته باشید.

گزنه، داروی گیاهی برای حساسیت فصلی 

در طب سنتی برای درمان حساسیت فصلی از جمله رینیت آلرژیک به عنوان یک عامل آنتی هیستامین و ضد التهاب استفاده می شود.می تواند به سرعت شما را از علائمی نظیر احتقان بینی، سرفه، عطسه و خارش خلاص کند.

به منظور درمان حساسیت فصلی با داروهای گیاهی یک قاشق غذاخوری برگ خشک گزنه را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید.سر فنجان را ببندید و بگذارید ۵ دقیقه بماند.سپس آن را صاف کرده و مقداری عسل اضافه کنیدتا ۳ بار در روز بنوشید تا علایم ناپدید شوند.

همچنین می‌توانید از مکمل های گزنه استفاده کنید.(۶۰۰ میلی گرم روزانه برای مدت یک هفته).قبل از مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنید چون ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

مطلب مرتبط:  راهنمای بیماری پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک

تذکر:گزنه برای زنان باردار و کودکان توصیه نمی شود.

روغن گیاهی، بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی 

روغن کشیدن یک روش باستانی آیورودا و به نوعی بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی است که می‌تواند محرک‌های رینیت آلرژیک را از درون بدن خارج کند.به علاوه کمک می‌کند تا از شر سموم مضر خلاص شوید تا در طول سال سالم باقی بمانید.

جهت درمان حساسیت فصلی با داروهای گیاهی یک قاشق غذاخوری روغن کنجد یا نارگیل را وارد دهان کنید. روغن را درون دهنتان برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بچرخانید. روغن را بیرون ریخته و دهان خود را با آب گرم بشویید.

هر روز صبح حداقل برای چند ماه قبل از اینکه مسواک بزنید این کار را انجام دهید.

تذکر:روغن را فرو نبرید چون در حین این فرایند از سموم پر می شود.

پروبیوتیک، داروی تب یونجه 

با توجه به مطالعه ای که توسط محققان چینی در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت مشخص شد،پروبیوتیکی به نام لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می تواند به کاهش دفعات و شدت علائم رینیت آلرژیک کمک کند.

یک مکمل پروبیوتیک با کیفیت بخرید که یک تا چهار میلیارد ارگانیزم زنده در هرکپسول دارد.یک کپسول را صبح و یک عدد را شب به مدت یک تا دو هفته بخورید.

همچنین می‌توانید ماست پروبیوتیک را به صورت منظم بخورید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود.

ویتامین C، دیگر داروی تب یونجه 

ویتامین C خواص آنتی هیستامینی دارد که ممکن است به کاهش علایم حساسیت فصلی کمک کند.به علاوه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.ویتامین C به کاهش طول مدت بیماری و جلوگیری از عفونت کمک می کند.

به منظور کمک به درمان گیاهی رینیت آلرژیک غذاهای سرشار از ویتامین C مصرف کنید. خوراکی هایی نظیر لیمو، پرتقال، کلم بروکلی، گریپ فروت، کیوی، فلفل ، سیب زمینی، توت فرنگی، کلم و گوجه فرنگی.

همچنین می‌توانید از مکمل های ویتامین C به صورت روزانه استفاده کنید اما همیشه بهتر است قبل از مصرف مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

نکات اضافی:

به منظور کاهش علایم،رژیم غذایی نسبتاً کم چرب و پر کربوهیدرات بگیرید.

طب سوزنی می‌تواند در افراد مبتلا به رینیت سودمند باشد.

کافئین و محصولات لبنی را برای چند روز از رژیم غذایی خود کنار بگذارید.

می توانید یک قاشق غذاخوری روغن بذر کتان را روزانه مصرف کنید تا خطر ابتلا به رینیت کاهش یابد.

گرد و غبار و قارچ‌های داخل خانه را تحت کنترل خود درآورید.

هنگام بیرون رفتن از منزل از ماسک استفاده کنید.

به جای استفاده از پنکه هایی که هوای بیرون را به صرورت شما می دمند از تصفیه کننده های هوا استفاده کنید.

به منظور کاهش رطوبت از یک رطوبت زدا در داخل خانه استفاده کنید.

پس از اینکه از بیرون به خانه برگشتید دوش بگیرید.

لباس هایی که با آن‌ها بیرون رفته اید را عوض کنید چون در معرض آلرژن ها قرار گرفته اند.

بالش و تشک خود را با روپوش های محافظ گرد و غبار بپوشانید.

حیوانات خانگی را از اتاق خواب خود دور کنید.

هر روز مقدار زیادی آب بنوشید تا دچار کم آبی بدن نشوید.

در طب سنتی همچنین برای درمان رینیت آلرژیک روشهایی مانند چکاندن روغنهایی نظیر روغن سیاهدانه، بنفشه و زیتون و یا عسل در بینی و روشهای دیگر نظیر حجامت آلرژی و زالو اندازی روی سینوسها انجام می گیرد که حتما باید زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی انجام پذیرد.

ترجمه شده در سایت خلایق

منبع: top10homeremedies

درمان گیاهی رینیت آلرژیک

درمان گیاهی رینیت آلرژیک ، درمان تب یونجه در طب سنتی ، درمان گیاهی تب یونجه ، درمان دارویی تب یونجه ، داروی حساسیت فصلی ، دارو برای حساسیت فصلی ، درمان حساسیت فصلی در طب سنتی ، درمان حساسیت فصلی با داروهای گیاهی ، بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی ، داروی گیاهی برای حساسیت فصلی ، درمان حساسیت فصلی ، داروی تب یونجه ، علایم حساسیت فصلی چیست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها