داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت

داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت : سینوزیت بیماری است که در آن سینوس های روی صورت دچار التهاب یا عفونت می گردند.

سینوس ها حفره هایی تو خالی و مملو از هوا در استخوان های جمجمه یعنی در اطراف بینی، گونه و روی پیشانی هستند. این حفره های کوچک یک پوشش سلولی و نرم دارند که به آن مخاط می گویند و به صورت معمول ترشحات اندکی دارند که از طریق بینی یا حلق تخلیه می شوند. هر عاملی که موجب پر شدن و گرفتگی این حفره ها توسط موکوس یا چرک شود، باعث ایجاد سینوزیت خواهد شد. با ما همراه باشید تا به معرفی داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت بپردازیم.

داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت،اسپری بینی برای درمان سینوزیت،دارو برای درمان سینوزیت،داروهای درمان سینوزیت،درمان دارویی سینوزیت،برای درمان سینوزیت چه باید کرد،آنتی بیوتیک برای سینوزیت،جراحی سینوزیت مزمن،درمان خانگی سینوزیت،داروی گیاهی درمان سینوزیت،داروی گیاهی برای درمان سینوزیت

داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت

راه های درمان سینوزیت مزمن،بهترین داروی گیاهی برای سینوزیت،درمان سینوزیت به روش طب سنتی،درمان سینوزیت در طب سنتی،درمان سینوزیت با روغن سیاه دانه،درمان سینوزیت با عسل،علائم سینوزیت،علایم سینوزیت،علائم سینوزیت مزمن،علت سینوزیت،عوارض سینوزیت

این اتفاق راه خروج ترشحات را گرفته و دهانه خروج سینوس بسته می شود. سینوسهای بسته شده، ایجاد یک محیط مرطوب می کنند که بسیار نسبت به عفونی شدن مستعد هستند. سینوسهایی که عفونی می شوند و نمی تواند تخلیه شوند پر از چرک می‌شوند و باعث ایجاد علایمی مانند ترشحات غلیظ، زرد یا سبز رنگ و درد صورت و دیگر علایم عفونت می شوند.

التهاب و تورم سینوسها در تخلیه ی ترشحات اختلال ایجاد می کند و موجب افزایش ترشح مایع مخاطی می شود. این بیماری شایع است و تنفس عادی فرد، از طریق بینی را با مشکل مواجه می کند.

اگر از شروع علائم سینوزیت چند روز گذشته باشد (بین یک تا سه هفته) به این سینوزیت حاد گفته می شود و اگر به هر دلیلی درمان طولانی شود و بهبود حاصل نشود و بیمار مدام مشکل داشته باشد، به آن سینوزیت مزمن می گویند. اکثر سینوزیت ها، سینوزیت حاد هستند.

چند علت سینوزیت

مژک های درون سینوس ها، قادر به خارج کردن مخاط نیستند. این مشکل در پی بعضی از بیماری ها رخ می دهد.

سرماخوردگی و آلرژی، انحراف بینی و یا پولیپ بینی و عفونتهای دندانی.

شنا کردن و خصوصاً شیرجه‌ زدن در استخرهای آلوده.

علائم سینوزیت مزمن و حاد

از جمله علائم سینوزیت می توان به خروج ترشحات غلیظ سبز یا زرد رنگ از بینی یا از پشت حلق، گرفتگی بینی یا انسداد بینی و سختی تنفس از بینی اشاره کرد.

همچنین دیگر علائم سینوزیت شامل درد، حساسیت، تورم و احساس پری و فشار اطراف چشم ها، گونه ها، بینی یا پیشانی

علایم سینوزیت می تواند درد فک فوقانی و دندانها، کاهش حس بویایی و چشایی، سردرد، سرفه که ممکن است شبها بدتر شود را در بر داشته باشد.

گاهی تب، بوی بد دهان، گلو درد، خستگی و بی حالی، احساس پری گوش

درد گوش، تحریک پذیری، تهوع.

عوامل افزاینده خطر

تب یونجه (رینیت آلرژیک) یا اختلال حساسیتی دیگری که سینوسها را تحت تاثیر قرار دهد.

اختلالات ساختاری در بینی مانند انحراف تیغه بینی، پولیپ یا تومورها.

برخی بیماریها مانند سیستیک فیبروزیس، ریفلاکس اسید معده به مری، لوزه سوم بزرگ و اختلالات سیستم ایمنی مانند نقص در ایمنوگلبولینها و پادتنها.

مواجهه مکرر با هوای آلوده مانند دود و سیگار.

عوارض سینوزیت

آسم، سینوزیت مزمن (اگر علائم سینوزیت بیش از ۸ هفته به طول بیانجامد سینوزیت مزمن روی داده است.)، مننژیت، کاهش بینایی و نابینایی، آسیب عروقی و سکته مغزی، عفونت گوش.

پیشگیری از سینوزیت

برای دچار نشدن به سینوزیت به‌ هنگام ابتلا به سرماخوردگی و یا حمله‌های آلرژیک باید سینوس‌ ها را مرتب پاک کرد.

استفاده از دارو برای درمان سینوزیت با خواص ضد احتقان به صورت خوراکی و یا قطره یا اسپری بینی برای درمان سینوزیت که ضد احتقان بینی هستند (برای دوره کوتاه) مورد استفاده قرار می گیرد.

فین‌ کردن و پاکیزه‌ نگه‌ داشتن بینی از ترشحات

نوشیدن آب به مقدار زیاد برای رقیق ماندن ترشح‌های بینی

پرهیز از مسافرت‌ های هوایی در موقع ابتلا به سرماخوردگی و آلرژی

مطلب مرتبط:  بیماری سارکوئیدوز چیست؟روشهای درمان سارکوئیدوز با طب سنتی و طب جدید

پرهیز از مواد آلرژی‌ زا در صورت مبتلا بودن به آلرژی و استفاده از آنتی‌ هیستامین و داروهای درمان سینوزیت و اسپری بینی برای درمان سینوزیت و کنترل آلرژی

مرطوب نگه‌ داشتن هوای منزل، استفاده از جاروبرقی‌ هایی که فیلتر هوا دارند، دوری از حیوانات خانگی.

در صورت داشتن آلرژی، گذراندن یک دوره درمان دارویی سینوزیت با داروهای ضد آلرژی به‌ صورت تزریقی

نکشیدن سیگار، مصرف‌ ننمودن الکل، استفاده از افشانه های ضداحتقان پیش از شنا یا غواصی

برای درمان سینوزیت چه باید کرد ؟

هدف از درمان دارویی سینوزیت حاد رفع عفونت با استفاده از چند آنتی بیوتیک برای سینوزیت مانند پنیسیلین و زهکشی سینوس‌ ها با استفاده از قطره‌های رگ‌ تنگ‌ کن و مواد تنفسی است.

اگر عفونت پا بر جا بماند، چرک موجود در هر سینوس توسط جراحی سینوزیت مزمن به نام لاواژ که در آن سینوس‌ ها توسط آب یا محلول آب‌ نمک شستشو می‌شوند، برطرف می شود.

درمان سینوزیت مزمن دشوارتر است و نیاز به صبر و تحمل بیشتری دارد. در ذیل تعدادی از راهکارهای کمکی برای رفع سینوزیت مزمن آورده می شود.

برای درمان سینوزیت مزمن در ابتدا از آنتی‌ بیوتیک‌ هایی مانند کواموکسی کلاو، کشت ارگانیسم‌ها و جراحی لاواژ استفاده می‌ شود.

اگر درمان با آنتی‌ بیوتیک یا لاواژ مکرر شرایط را بهبود نبخشید، اسپری‌های استروئیدی ممکن است برای بهبود ورم و آنتی‌ هیستامین‌ها برای بهبود واکنش‌ های آلرژیک تجویز شوند.

در حالت‌ های شدید جراحی اندوسکوپیک ممکن است برای برطرف‌ سازی گرفتگی‌ ها نیاز باشد.

استنشاق بخار از یک دستگاه بخار ساز یا یک فنجان آب داغ می تواند سینوس های ملتهب را نرم کند.

شست و شوی بینی با سرم یا آب نمک باعث پاکسازی ترشحات آلوده و مواد محرک از بینی می شود.

افراد مبتلا به سینوزیت و آلرژی باید از مواد غذایی تحریک کننده و از خوردن داروهایی مانند آسپیرین پرهیز کنند.

تماس خود را با افرادی که دچار سرما خوردگی هستند کاهش دهید. دستهای خود را متناوبا با آب و صابون بشویید.

از حوله های گرم برای کمپرس صورت گونه ها و اطراف چشمها استفاده کنید. این عمل درد را کاهش می دهد.

هنگام خواب سر خود را بالاتر قرار دهید. این عمل به تخلیه ی سینوسها کمک می کند و گرفتگی و احتقان بینی را کاهش می دهد.

داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت

به منظور درمان خانگی سینوزیت سوپ مرغ مصرف کنید. سوپ مرغ التهاب همراه با احتقان سینوس و سرماخوردگی را کاهش می دهد.

یک داروی گیاهی درمان سینوزیت ترب کوهی است. ترب کوهی به رفع عفونت از مجرای بینی کمک می‌ کند. ترب کوهی تازه را در دهانتان بگذارید و بمکید و سپس آن را بجوید و بخورید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید و به مدت یک هفته ادامه دهید.

دیگر داروی گیاهی برای درمان سینوزیت سرکه سیب طبیعی است. دو قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب گرم بریزید، و آن را با یک قاشق چایخوری عسل مخلول کنید و محلول حاصل را بنوشید. این نوشیدنی را سه بار در روز و به مدت ۵ روز میل کنید.

از جمله راه های درمان سینوزیت مزمن این است که یک قاشق چایخوری پودر فلفل را در یک فنجان آب گرم حل کنید و دو تا سه بار در روز بنوشید. می‌توانید یک قاشق چایخوری عسل هم به آن بیافزاید.

دیگر داروی گیاهی درمان سینوزیت پیاز است. یک پیاز را خرد کنید و در یک ظرف آب جوش بریزید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، و بخار آن را به مدت ۵ دقیقه تنفس کنید. سپس محلول را صاف کنید و بنوشید.

سیر یک داروی گیاهی برای درمان سینوزیت است. دو حبه سیر را خرد کنید و در آب جوش بریزید و بخار آن را تنفس کنید. این کار را چند بار در روز تا بهبود بیماری تکرار کنید.

به اندازه‌ یک بند انگشت زنجبیل تازه را خرد کنید، و در یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه به طور ملایم حرارت دهید. به منظور درمان خانگی سینوزیت محلول حاصل را صاف کنید و با مقداری آب لیمو و کمی عسل مخلوط کنید و چندبار در روز بنوشید.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع درمان تب مالت در طب سنتی و طب مدرن

روغن پونه کوهی از جمله داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت است. دو قطره از روغن پونه کوهی را در نیم فنجان آب بریزید و بجوشانید و بخار آن را تنفس کنید.

پودر زردچوبه را در یک لیوان آب گرم بریزید و دوبار در روز با این محلول قرقره کنید. همچنین می‌توانید یک قاشق چایخوری از پودر زردچوبه را با یک لیوان شیرگرم مخلوط کنید و کمی عسل به آن بیافزاید و روزانه به مدت یک هفته بنوشید.

یکی از بهترین داروهای گیاهی برای سینوزیت ترکیب گیاه ختمی و اسطوخدوس است. پنج گرم گیاه ختمی سفید و ۱۰ گرم اسطوخودوس را مانند چای دم کرده و بعد از ولرم شدن با عسل شیرین کنید و روزانه دو بار میل کنید.

درمان سینوزیت به روش طب سنتی

اولین مرحله درمان سینوزیت در طب سنتی بخور دادن به بینی است. با هدف درمان سینوزیت به روش طب سنتی می بایست سر خود را با یک حوله بپیچید و یکی از گیاهان زیر را انتخاب کرده و بجوشانید و بخور کنید.

چند داروی گیاهی برای درمان سینوزیت و انجام بخور عبارتند از بابونه، تخم گشنیز، برگ اوکالیپتوس، آویشن، اسطوخدوس. می توانید از مخلوط ۲ یا چند ماده از مواد فوق استفاده نمایید.

همچنین می توانید ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری سرکه خانگی را به محلول های فوق الذکر اضافه کنید.

مرحله دوم درمان سینوزیت به روش طب سنتی چکاندن داروی گیاهی در بینی است. چند داروی گیاهی برای چکاندن در بینی عبارتند از روغن سیاهدانه، روغن کنجد، روغن زیتون و روغن بنفشه.

بهترین داروی گیاهی برای چکاندن در بینی سیاه دانه است. درمان سینوزیت با روغن سیاه دانه یکی از نسخه هایی است که پزشکان طب سنتی به آن اذعان دارند. به منظور درمان سینوزیت با روغن سیاه دانه شب اوّل، یک، شب دوّم، دو و شب سوّم، سه قطره از روغن سیاه دانه را در هر طرف بینی بریزید. از شب سوّم به بعد، مصرف سه قطره در هر طرف را ادامه دهید تا هنگامی که ترشّحات سینوس ها کاملاً قطع شوند.

برای جلوگیری از ورود قطره به گلو، به پشت بخوابید. یک بالش زیر شانه های خود قرار داده و سر را کاملاً به عقب خم کنید و سپس قطره را داخل بینی بریزید. ۳ تا ۴ دقیقه در این حالت بخوابید و در عین حال، چند بار آب بینی خود را بالا بکشید تا دارو وارد سینوس هایتان شود.

سوزش مخاط بینی وسینوس ها، سوزش پشت چشم، اشکریزش، سردرد و حتّی چند قطره خونریزی از بینی، به هنگام استفاده از این داروها طبیعی است. اگر تحمّل این سوزش را ندارید بهتر است بین ریختن قطره ها، یک ساعت فاصله بیندازید.

روغن سیاهدانه بسیار قوی است اما سوزش نسبتاً شدیدی هم ایجاد می کند که اگر فرد آن را تحمّل کند به نتیجه دلخواه خود خواهد رسید.

روش دیگر درمان سینوزیت با عسل است. به منظور درمان سینوزیت با عسل مقداری عسل را در عرق نعناع حل کنید و از آن به عنوان قطره بینی استفاده کنید. این قطره برای سینوزیت های خفیف، سینوزیت های حاد همراه با سرماخوردگی و یا در کسانی که تحمّل سوزش روغن ها را ندارند داروی مناسبی است.

در مرحله بعدی و در صورت عدم درمان  پزشکان به سراغ حجامت یا زالو اندازی روی سینوس ها می‌روند که این کار حتماً باید زیر نظر پزشک با تخصص و با تجربه طب سنتی انجام شود.

داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت

داروهای گیاهی برای درمان سینوزیت،اسپری بینی برای درمان سینوزیت،دارو برای درمان سینوزیت،داروهای درمان سینوزیت،درمان دارویی سینوزیت،برای درمان سینوزیت چه باید کرد،آنتی بیوتیک برای سینوزیت،جراحی سینوزیت مزمن،درمان خانگی سینوزیت،داروی گیاهی درمان سینوزیت،داروی گیاهی برای درمان سینوزیت،راه های درمان سینوزیت مزمن،بهترین داروی گیاهی برای سینوزیت،درمان سینوزیت به روش طب سنتی،درمان سینوزیت در طب سنتی،درمان سینوزیت با روغن سیاه دانه،درمان سینوزیت با عسل،علائم سینوزیت،علایم سینوزیت،علائم سینوزیت مزمن،علت سینوزیت،عوارض سینوزیت

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها