بررسی همه خواص اسفرزه برای چشم ، پوست، مو و بدن

خواص اسفرزه در طب سنتی :

۳۰ درصد از سطح تخم اسفرزه را یک ماده جاذب آب تشکیل می‌ دهد که پس از خیس شدن، تا ۱۰برابر حجم خود متورم می‌ شود و لعاب می‌ دهد. این لعاب ژلاتینی منشا خواص اسفرزه است. اسید های چرب غیر اشباع، اسید گالیک، اسید تانیک، اوکوبین، استرول ها، گزیلوز، ارابینوز و رامنوز از عمده ترین ترکیبات اسفرزه هستند که خواص اسفرزه را ایجاد می کنند. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص اسفرزه در طب سنتی بپردازیم.

خواص اسفرزه در طب سنتی ، خواص گیاه اسفرزه ، خواص اسفرزه برای پوست صورت ، خواص اسفرزه برای پوست

خواص اسفرزه در طب سنتی

خواص اسفرزه برای لاغری ، اسفرزه و درمان یبوست ، خواص دارویی اسفرزه ، عوارض اسفرزه

عمومی ترین خواص گیاه اسفرزه

خواص گیاه اسفرزه به صورت عمومی عبارت است از:

  1. مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، عوارض اسفرزه را کاهش می دهد): سکنجبین یا عسل.
  2. کاهنده فشار خون و قند خون
  3. مزاج : سرد و تر
  4. ضد یبوست و اسهال آور

خواص اسفرزه برای پوست صورت

برای بهره گیری از خواص اسفرزه برای پوست صورت و همچنین برای زیبا سازی پوست صورت یک قاشق مربا خوری اسفرزه را در یک نعلبکی آب جوش ریخته و اجازه دهید نیم ساعت بماند. سپس آنرا به ملایمت روی پوست بمالید و ماساژ دهید و اجازه دهید نیم ساعت روی پوست بماند. سپس موضع را بشویید.

استفاده از خواص اسفرزه برای پوست در قالب دمنوش اسفرزه، به درمان زونا کمک می کند.

از دیگر خواص اسفرزه برای پوست این است که ماساژ ژل اسفرزه روی پوست خشک، خشکی آن را برطرف می کند.

برای درمان خارش بدن، سوختگی و لطافت پوست اسفرزه را با روغن کنجد مخلوط کرده و روی موضع ضماد کنید.

خواص اسفرزه برای لاغری

اسفرزه برای لاغری نیز مورد استفاده قرار می گیرد. خواص اسفرزه برای لاغری باعث کاهش جذب و تجمع چربی در بدن می شود و چون در کنار آب حجیم می شود، به احساس سیری طولانی مدت کمک می کند و در نتیجه باعث می شود شما مقدار کمتری مواد غذایی مصرف کنید. همچنین به علت ملین بودن، باعث دفع راحتتر و سریعتر فضولات از بدن می شود و به این طریق نیز به کاهش وزن کمک می کند.

مطلب مرتبط:  همه مضرات و خواص بادرنجبویه در طب سنتی و طب مدرن

به منظور بهره گیری از خواص اسفرزه برای لاغری چند قطره آبلیمو طبیعی را در یک قاشق مربا خوری اسفرزه ترکیب کرده و قبل از ناهار مصرف کنید. باید بدانید مصرف مواد غذایی به تنهایی باعث لاغری نمی شوند و برای رسیدن به هدف کاهش وزن، در کنار مصرف مواد غذایی سالم، می بایست ورزش کنید یا اینکه حداقل روزی ۳۰ دقیقه پیاده روی نمایید و از مصرف غذاهای چاق کننده خودداری کنید.

خواص اسفرزه در طب سنتی

اسفرزه و درمان یبوست

اسفرزه و درمان یبوست با یکدیگر رابطه مستقیم دارند به شرطی که به همراه آن، مقدار بسیار زیادی آب میل کنید. چون اسفرزه، به میزان زیادی آب جذب خود می کند، اگر به میزان بسیار زیاد آب میل نکنید، این داروی گیاهی، از آب موجود در سیستم گوارشی شما استفاده می کند و آن را جذب خود می کند. در نتیجه باعث تشدید یبوست و در مواردی انسداد روده می شود.

برای درمان یبوست، ۳۰ تا ۶۰ گرم از تخم اسفرزه را شب در آب بخیسانید و صبح میل کنید. خوردن اسفرزه به همین شکل، به درمان آبله مرغان نیز کمک می کند.

خواص دارویی اسفرزه در درمان بیماری ها

خواص دارویی اسفرزه در کاهش کلسترول خون، تقویت قلب، درمان کبد چرب و درمان تب کمک می کند.

برای درمان خروسک اطفال، یک قاشق چایخوری اسفرزه را در یک لیوان آب سرد بریزید و بنوشید.

برای رفع افتادگی سینه، مقداری اسفرزه را در آبجوش بریزید تا لعاب دهد. سپس آن را روی موضع مالیده و ماساژ دهید.

برای درمان موخوره، اسفرزه را بکوبید و با روغن بنفشه مخلوط کنید و به موها بمالید. از خواص اسفرزه در طب سنتی این است که اگر به لعاب آن به موها مالیده شود باعث تسریع رشد و نرمی مو می شود.

برای درمان سنگ کیسه صفرا، هر روز بیست گرم اسفرزه را در یک‌ لیوان آب جوشانده و میل کنید. (به مدت چهار روز)

مصرف اسفرزه که در آبجوش ریخته شده و لعاب داده است به درمان بواسیر خونی کمک می کند. همچنین مصرف اسفرزه به همین شیوه مخلوط با شکر سرخ، به تسریع روند درمان شقاق مقعد کمک می کند.

برای درمان آفت دهانی، تاول و برفک زبان، لعاب اسفرزه را هر روز چند بار به مدت حداقل ۵ دقیقه در دهان خود بچرخانید. (مثل دهانشویه)

مطلب مرتبط:  درمان نفخ معده با داروی گیاهی

برای درمان خونریزی قاعدگی شدید، هر روز صبح، ظهر و شب، هر بار یک‌ قاشق شربت‌ خوری از اسفرزه را در یک‌ فنجان آبجوش بریزید. سپس آن را با پودر شاخه‌ نبات شیرین نموده و میل کنید.

برای درمان چسبندگی لوله رحم و ترشحات زیاد واژن، یک روز در میان صبح‌ ها به مدت ۲۰ دقیقه در لعاب اسفرزه بنشینید.

برای استفاده از خواص دارویی اسفرزه در درمان خارش مقعدی و خارش واژینال، اسفرزه را به همراه عناب در آب بخیسانید. مقداری از آب آن را صبح به صورت ناشتا بنوشید و با مقداری از آن نیز موضع را شستشو دهید.

برای درمان کیست مویی مقداری اسفرزه را آسیاب کرده به همراه مرهم سیاه (پماد اکتیول. موجود در عطاری ها) مخلوط کرده و روی موضع ضماد کنید. این ضماد را روزی ۲ بار صبح و شب تعویض کنید. ضماد را تا تخلیه کامل کیست، یعنی تا وقتی که خروج چرک ادامه دارد، مرتب تکرار کنید.

خواص اسفرزه در طب سنتی در صورت استفاده موضعی لعاب آن، باعث درمان ورم ملتحمه چشم می شود.

خواص اسفرزه در طب سنتی

عوارض اسفرزه

توجه داشته باشید که اگر می خواهید از اسفرزه به صورت خوراکی استفاده کنید، نباید به هیچ عنوان آن را بکوبید یا آسیاب کنید. چون در این صورت سمی می شود و اگر خورده شود بسیار خطرناک خواهد بود. خوردن ۴۰ گرم تخم اسفرزه کوبیده شده، موجب سرد شدن بدن، و تنگى نفس، آشفتگى، غش، توقف نبض و پس از مدتی منجر به مرگ می ‏شود.

اگر داروی خاصی مصرف می‌ کنید نباید از مکمل اسفرزه استفاده کنید.

در موارد بروز عوارض اسفرزه و مسمومیتهاى ناشى از خوردن اشتباهی آن، باید فورا به پزشک مراجعه کرد و تا رسیدن به پزشک باید کاری کرد که بیمار استفراغ کند تا هر آنچه خورده است بیرون ریخته شود.

خواص اسفرزه در طب سنتی

خواص اسفرزه در طب سنتی ، خواص گیاه اسفرزه ، خواص اسفرزه برای پوست صورت ، خواص اسفرزه برای پوست ، خواص اسفرزه برای لاغری ، اسفرزه و درمان یبوست ، خواص دارویی اسفرزه ، عوارض اسفرزه

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها