راهنمای کامل درمان فیستول مقعدی با طب سنتی و طب مدرن

درمان فیستول مقعدی با طب سنتی :

کانال مقعد در پایانی‌ ترین مسیر دستگاه گوارش در حد فاصل دو دریچه‌ی حلقه مانند عضلانی به نام دریچه‌ی داخلی و خارجی مقعد قرار گرفته است. دریچه‌ی داخلی از جنس عضلات صاف و غیر ارادی و دریچه‌ی خارجی از عضلات اسکلتی و تحت کنترل ارادی تشکیل شده است. با ما همراه باشید تا به بررسی روشهای درمان فیستول مقعدی با طب سنتی و طب جدید بپردازیم.

این دو عضله با هم می‌توانند کانال مقعد را حمایت کنند. ما بین این دو دریچه، غددی قرار گرفته است که غددی مقعدی نام دارند و ترشحات خود را به درون کانال مقعد تخلیه می‌کنند. در صورتی که خروجی یکی از این غدد مسدود شود منجر به عفونت و چرک خواهد شد.

علت فیستول مقعدی چیست ؟

در پاسخ به این سوال که علت فیستول مقعدی چیست گفته می شود فیستول مقعدی بر اثر عفونت در نزدیکی مقعد و تجمع چرک در بافت نزدیک آن ایجاد می‌شود. چرک می‌تواند یک کانال کوچک در پشت سر خود بر جای بگذارد و به سطح پوست گسترش یابد.

فیستول مقعد در افرادی با سابقه‌ی آبسه مقعدی که به درستی بهبود نیافته است، رخ می‌دهد. چرک و حتی ترشحات مدفوعی نیز می‌توانند از این کانال کوچک خارج و در سطح پوست رویت شوند.

در صورتیکه مسیر فیستول از میان عضله اسفنکتر خارجی بگذرد، فیستول از نوع High می باشد ولی در صورتیکه مسیر فیستول کوتاه بوده و اسفنکتر خارجی را دربر نگیرد، فیستول از نوع low می باشد.

پس از تخلیه آبسه به طور خود به خود یا توسط جراح، پس از حدود دو هفته علائم کاملا رفع می شوند و فرد سلامت کامل خود را به دست می آورد، ولی در بعضی افراد دهانه ای که برای خروج چرک به روش جراحی یا به طور خود به خود ایجاد شده است، باز می ماند.

این دهانه در واقع توسط مجرای باریکی به روده بزرگ و مقعد راه دارد و مانند تونل باریکی، پوست اطراف مقعد را به داخل روده بزرگ وصل می کند. به این مجرای باریک، فیستول اطراف مقعد گفته می شود. البته گاهی نیز بدون سابقه بارزی از علائم آبسه مقعدی، فرد دچار فیستول می شود.

فیستول مقعدی باعث می شود که محتویات میکروبی داخل روده ی بزرگ از طریق مجرای مذکور، به زیر پوست راه پیدا کنند و هر چند مدت، باعث ایجاد عفونت یا ترشح یا آبسه یا ایجاد حالتی مثل جوش چرکی گردد که باعث درد و ترشح در ناحیه می شود و پس از تخلیه شدن ترشحات، درد فروکش می کند.

علائم فیستول مقعدی چیست ؟

علائم فیستول مقعدی که بعد از درمان آبسه مقعدی بروز می‌کند :

– ترشح مداوم یا متناوب

– وجود یک برجستگی سفت و دردناک به هنگام لمس

– درد به هنگام اجابت مزاج یا پس از آن

– تغییر رنگ پوست اطراف فیستول

بیمار بدلیل ترشح چرکی مداوم از دهانه خارجی فیستول مراجعه می کند و چون ترشحات فیستول بطور مداوم تخلیه میشوند، درد نمی تواند عامل مهمی برای مراجعه بیماران باشد ولی احساس سوزش یا خارش ناشی از ترشحات می تواند عامل مراجعه بیماران باشد.

در معاینه این بیماران معمولاً دهانه خارجی فیستول قابل مشاهده بوده و در لمس با انگشت ممکن است بتوان مسیر فیستول را که به شکل یک مجرای سفت شده (tract) می باشد لمس کرد. دهانه داخلی نیز در صورتیکه نزدیک آنوس باشد قابل لمس است و از طریق رکتوسکوپی ممکن است بتوان آنرا مشاهده نمود.

مطلب مرتبط:  درمان سنگ کیسه صفرا با گیاهان دارویی

درمان فیستول مقعدی با طب سنتی ، درمان گیاهی فیستول مقعدی ، درمان فیستول مقعدی در طب سنتی ، درمان سنتی فیستول مقعدی ، راههای درمان فیستول مقعدی ، درمان فیستول مقعدی با دارو

درمان فیستول مقعدی با طب سنتی

عمل جراحی فیستول مقعدی ، جراحی فیستول مقعدی ، مراقبتهای بعد از عمل فیستول مقعدی ، علت فیستول مقعدی چیست ، فیستول مقعدی چیست ، جراحی فیستول مقعدی ، درمان فیستول مقعدی

درمان فیستول مقعدی

معمولا درمان فیستول مقعدی با دارو امکان پذیر نیست و فقط آنتی بیوتیک هایی برای پیشگیری و درمان عفونت در ناحیه مقعد مورد استفاده قرار می گیرند.

عمل جراحی فیستول مقعدی (فیستولوتومی) معمولا تنها راه موثر برای درمان فیستول مقعدی است. جهت انجام عمل جراحی فیستول مقعدی باید سوراخ خارجی و داخلی (اولیه) با عبور پروب (میله فلزی نازک و قابل انعطاف و نرم) و با استفاده از آب اکسیژنه و بلدومتیلن رقیق  پیدا شوند و باید مجرا یا مجاری فیستول بطور کامل مشخص شوند و مجرا در تمامی طول آن باز unroffed شود به طوری که فیستول به شکل یک زخم باز درآید و باید مطمئن شد که زخم حاصل از عمق به سطح بطور خود به خود ترمیم می شود. در تمام روش های درمان فیستول مقعدی اعم از عمل جراحی فیستول مقعدی و عمل جراحی فیستول مقعدی با لیزر ۵ تا ۱۰ درصد بسته به طول و عمق فیستول احتمال عود وجود دارد.

چرا استفاده از لیزر به جراحی باز ارجحیت دارد؟

– لیزر در هنگام برش و برداشتن تگ پوستی انتهای عصب بریده شده را ترمیم میکند و در نتیجه بیمار بعد از عمل درد نداشته یا درد بسیار کمی دارد.

– لیزر عروق کوچک بریده شده در هنگام همل را ترمیم میکند و در نتیجه خونریزی هنگام عمل کاهش میابد.

– این عمل به طور سرپایی و بدون بی هوشی قابل انجام است.

– بیمار فقط شب اول استراحت میکند و نیاز به استراحت بیشتر ندارد.

– بیمار بازگشت سریعتر به محیط کار وزندگی طبیعی خوددارد.

– با این نوع لیزر میتوان تمام انواع هموروئید و حتی شقاق و فیستول همزمان را درمان نمود.

– لیزر محیط عمل را استریل کرده و باعث کاهش عفونت محل عمل میشود.قابل ذکر است به همین علت انتقال بیماریهای ویروسی از جمله هپاتیت و ایدز به صفر میرسد.

مراقبتهای بعد از عمل فیستول مقعدی

تعدادی از موارد مراقبتهای بعد از عمل فیستول مقعدی در ذیل آورده می شود.

– کمتر از توالت فرنگی استفاده کنید.

–  ۵ تا ۱۰ روز اول بعد از عمل به پهلو بنشینید و به پهلو بخوابید

– در محل های سفت و مرطوب ننشینید.

– رژیم غذایی بیمار بایستی شامل مایعات فراوان، سوپ، شیر، کمپوت و میوه جات خام و رژیم غذایی معمولی و پر فیبر باشد .برای جلوگیری از ابتلا به یبوست از مایعات فراوان، شیر، سبزیجات، میوه جات، آلو، انجیر و برگه هلو استفاده کنید.

– بهتر است تا بهبودی کامل کمتر از توالت فرنگی استفاده کنید.

– این دو هفته بعد از عمل به دنبال هر بار دستشوئی رفتن ابتدا با آب ولرم خود را شسته و تمیز نمایید و سپس داخل لگن آب گرم بریزید و ۲۰-۱۰ دقیقه داخل آن بنشینید و محل را خشک کنید.

– تا حد ممکن از بروز یبوست جلوگیری کنید و در زمان مدفوع از زور زدن بپرهیزید.

– پیاده روی سبک را جزو فعالیت های ثابت روزانه قرار دهید اما تا حد ممکن از رانندگی به خصوص رانندگی مسیر طولانی خودداری کنید.

مطلب مرتبط:  درمان فتق بدون جراحی / درمان گیاهی فتق با طب سنتی

– پس از دفع مدفوع، خودتان را با آب گرم بشوئید (حتی در تابستان) و خودتان را با دستمال توالت سفید بدون عطر و بو خشک کنید.

– هر وقت احساس مدفوع داشتید حتماً به دستشوئی بروید و از حبس کردن آن خودداری کنید.

– تا حد ممکن از استفاده صابون های معطر خودداری کنید.

– در صورتی که بعد از گذشت ۳ هفته بعد از عمل هنگام دفع مدفوع خونریزی داشتید، نگران نباشید این خونریزی کم کم از بین می رود اگر خونریزی خیلی شدید بود و یا بعد از مدت فوق ادامه داشت حتماً به پزشک خود مراجعه کنید.

درمان فیستول مقعدی با طب سنتی

استعمال موضعی ترکیب روغن بنفشه با یکی از روغنهای مورد (که از بقیه قویتر است)، هلو، شفتالو و روغن تخم خیار به درمان فیستول مقعدی با طب سنتی کمک می کند.

به منظور درمان گیاهی فیستول مقعدی روزانه نصف استکان از جوشانده ی برگ گیاه حساس یا همان گل قهر بنوشید.

جهت درمان گیاهی فیستول مقعدی به نسبت مساوی تخم گشنیز و گل ارمنی را ترکیب کرده و خوب پودر کنید و مقداری از آن را روی پنبه ریخته و روی موضع ضماد کنید.

ضماد کردن پودر پوست میوه انار روشی برای درمان فیستول مقعدی در طب سنتی است.

برای کمک به بدن به منظور تسریع روند درمان فیستول مقعدی در طب سنتی یک قاشق سوپخوری زردچوبه طبیعی را در ۳۰۰ میلی لیتر شیر تازه و طبیعی ریخته و دو قاشق سوپخوری نیز به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و بنوشید. این کار به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت کمک می کند.

استفاده از دمنوش زنجبیل به همراه مقداری عسل طبیعی نیز به تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت و کاهش درد عضلات کمک می کند و در درمان سنتی فیستول مقعدی کاربرد دارد.

به منظور درمان سنتی فیستول مقعدی یک قاشق چایخوری روغن مرزنجوش یا اورگانو را در ۱۰۰ میلی لیتر آب داغ رخته و بنوشید. روزی دو بار این کار را تکرار کنید. مصرف این معجون باکتریهای ناحیه مقعد را از بین می برد و از ایجاد ورم مقعد و خونریزی پیشگیری می کند.

مصرف دو بار در روز ترکیب عسل مانوکا در یک استکان آب ولرم، نوعی آنتی بیوتیک طبیعی است و از جمله راههای درمان فیستول مقعدی محسوب می شود.

از دیگر راههای درمان فیستول مقعدی این است که یک قاشق سوپخوری از عصاره دانه گریپ فروت را روی پنبه بریزید و به آرامی روی موضع ضماد کنید و پس از ۲۰ دقیقه آن را با آب سرد بشویید.

به منظور درمان فیستول مقعدی با طب سنتی دمنوش زنجبیل درست کنید و بعد از اینکه آن را از روی گاز برداشتید و در استکان ریختید نصف قاشق چایخوری میخک خرد شده در آن بریزید و اجازه دهید ۵ دقیقه بماند. سپس آن را بنوشید.

درمان فیستول مقعدی با طب سنتی

درمان فیستول مقعدی با طب سنتی ، درمان گیاهی فیستول مقعدی ، درمان فیستول مقعدی در طب سنتی ، درمان سنتی فیستول مقعدی ، راههای درمان فیستول مقعدی ، درمان فیستول مقعدی با دارو ، عمل جراحی فیستول مقعدی ، جراحی فیستول مقعدی ، مراقبتهای بعد از عمل فیستول مقعدی ، علت فیستول مقعدی چیست ، فیستول مقعدی چیست ، جراحی فیستول مقعدی ، درمان فیستول مقعدی

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها