تنظیمات سلول در اکسل ۲۰۱۶

تنظیمات سلول در اکسل ۲۰۱۶

کار با سلول ها در اکسل

هر زمانی که شما با اکسل کار می کنید، در واقع اطلاعات و مقادیر را درون سلول های اکسل وارد می کنید. سلول ها کوچکترین اجزای تشکیل دهنده برگه های اکسل می باشند. برای تجزیه و تحلیل و سازماندهی اطلاعات در اکسل، باید با اصول اولیه سلول ها، مفاهیم مرتبط با آنها و تنظیمات سلول در اکسل آشنا باشید.

تنظیمات سلول در اکسل ، آموزش اکسل ۲۰۱۶ ، تایپ شدن اتوماتیک اعداد در اکسل ، تغییر رنگ سلول انتخاب شده در اکسل ، حذف سلول های خالی در اکسل

تنظیمات سلول در اکسل

در صورت تمایل می توانید فایل اکسل زیر را که مربوط به آموزش های همین درس می باشد دانلود کنید و در ادامه آموزش اکسل ۲۰۱۶، درس تنطیمات سلول در اکسل با ما باشید.

دانلود فایل تمرین اکسل

معرفی سلول ها

هر برگه اکسل از هزاران مستطیل تشکیل شده است که سلول نامیده می شوند. یک سلول تقاطع یک ردیف و یک ستون است. به عبارت دیگر، جایی که سطر و ستون یکدیگر را ملاقات می کنند.

ستونها بوسیله حروف انگلیسی (A, B, C) و سطرها توسط اعداد (۱، ۲، ۳) شناسایی می شوند. به این ترتیب هر سلول یک نام اختصاصی برای خود دارد که در واقع آدرس سلول می باشد. بعنوان مثال در تصویر زیر یک سلول را مشاهده می کنید که از تقاطع ستون C و سطر ۵ تشکیل شده است. بنابراین نام این سلول C5 خواهد بود.

تنظیمات سلول در اکسل

توجه داشته باشید که آدرس سلول انتخاب شده نیز در جعبه نام (Name box) در گوشه بالا، سمت چپ محیط اکسل نمایش داده می شود.

همچنین این امکان وجود دارد که چندین سلول را بصورت همزمان انتخاب کنید. یک گروه از سلول های با هم انتخاب شده، به عنوان دامنه سلولی (cell range) شناخته می شوند. در صورتی که چندین سلول به عنوان دامنه سلولی انتخاب شوند نامگذاری آن به این صورت خواهد بود که نام سلول اول و سلول آخر که بین آنها دو نقطه (:) قرار می گیرد، به عنوان آدرس دامنه سلولی شناخته می شود. بعنوان مثال یک دامنه سلول متشکل از سلول های A4 ،A3 ،A2 ،A1 و A5 بصورت A1:A5 نامگذاری می شود. برای درک بهتر مطلب به مثالهای زیر توجه کنید :

  • دامنه سلولی A1:A8

تنظیمات سلول در اکسل

  • دامنه سلولی A1:F1

تنظیمات سلول در اکسل

  • دامنه سلولی A1:F8

تنظیمات سلول در اکسل

روش انتخاب یک سلول

برای وارد کردن یا ویرایش مقادیر یک سلول، ابتدا باید سلول را انتخاب کنید.

۱- برای انتخاب یک سلول روی آن کلیک کنید. در مثال ما سلول D9 را انتخاب می کنیم.

۲-  دور تا دور سلول انتخاب شده برجسته شده و همینطور نام ستون و سطر مربوطه هایلایت می گردد. تا زمانی که شما بر روی سلول دیگری کلیک کنید، سلول انتخاب شده در همین وضعیت باقی خواهد ماند.

تنظیمات سلول در اکسل

شما همچنین می توانید با استفاده از کلیدهای جهت دار (arrow keys) بر روی کیبورد، سلول ها را انتخاب کنید.

روش انتخاب دامنه سلولی (cell range)

گاهی اوقات ممکن است بخواهید یک گروه بزرگتر از سلول ها یا دامنه سلولی را انتخاب کنید.

۱- با کلیک ماوس روی یک سلول و کشیدن آن روی سلول های مجاور، آنها را انتخاب کنید. سلول های انتخاب شده هایلایت می شوند. در مثال ما دامنه سلولی B5:C18 را انتخاب می کنیم.

۲- ماوس را رها کنید تا دامنه سلولی مورد نظر انتخاب شود. سلولهای انتخاب شده تا زمانی که روی سلول دیگری کلیک نکنید، در حالت انتخاب باقی می مانند.

تنظیمات سلول در اکسل

اطلاعات موجود در سلول ها

هر اطلاعاتی که در اکسل وارد می کنید در یک سلول ذخیره می شود. هر سلول می تواند انواع مختلفی از محتوا از جمله متن ساده، قالب نمایشی، توابع و یا فرمولهای اکسل را شامل شود. در ادامه آموزش تنظیمات سلول در اکسل به تشریح این موارد خواهیم پرداخت.

  • متن: سلول ها می توانند متن های مختلف شامل حروف، اعداد، تاریخ و … را در خود جای دهند.

تنظیمات سلول در اکسل

  • قالبهای نمایشی: هر سلول می تواند قالب نمایشی مخصوص به خود را داشته باشد. توسط قالب های نمایشی شما می توانید نحوه نمایش حروف، اعداد و تاریخ را تغییر دهید. بعنوان مثال درصد را میتوانید به شکل ۰.۱۵ یا ۱۵% نمایش دهید و یا تغییر رنگ سلول انتخاب شده در اکسل را نیز ایجاد کنید.

تنظیمات سلول در اکسل

  • فرمول ها و توابع: سلول ها می توانند شامل فرمول ها و توابع باشند که مقادیر هر سلول را محاسبه کنند. بعنوان مثال فرمول (SUM(B2:B8 ، مقادیر سلول هایی که در دامنه سلولی B2:B8 هستند را با یکدیگر جمع کرده و در سلول B9 نشان می دهد.
مطلب مرتبط:  آموزش اکسل 2016 – درس بیست و ششم: بازرسی و حفاظت از فایل های اکسل

تنظیمات سلول در اکسل

وارد کردن مقادیر در سلولها

۱- با کلیک روی یک سلول، آن را انتخاب کنید. بعنوان مثال سلول F9 را انتخاب می کنیم.

تنظیمات سلول در اکسل

۲- در سلول انتخاب شده چیزی تایپ کنید و سپس کلید اینتر را بزنید. محتوایی که وارد کرده اید در سلول و همینطور در نوار فرمول (formula bar) نمایش داده می شود. شما همچنین می توانید محتوای سلول انتخاب شده را از طریق نوار فرمول وارد و یا ویرایش کنید.

تنظیمات سلول در اکسل

حذف کردن (خالی کردن) اطلاعات یک سلول

۱- سلول یا سلول هایی را که می خواهید اطلاعات داخلشان را حذف کنید، انتخاب نمایید. بعنوان مثال ما دامنه سلولی A10:H10 را انتخاب می کنیم.

تنظیمات سلول در اکسل

۲-  دستور Clear را از طریق زبانه Home انتخاب کرده و سپس روی Clear Contents کلیک کنید.

تنظیمات سلول در اکسل

۳-  محتویات سلول های انتخاب شده حذف می گردند.

تنظیمات سلول در اکسل

شما همچنین می توانید از کلید Delete بر روی صفحه کلید خود برای حذف محتوای سلول های انتخاب شده استفاده کنید. ضمن اینکه دکمه Backspace نیز همین کار را انجام می دهد، با این تفاوت که این دکمه هر بار فقط مقدار یک سلول را خالی می کند.

حذف کردن خود سلول – حذف سلول های خالی در اکسل

بین حذف محتوای یک سلول و حذف خود سلول یک تفاوت مهم وجود دارد. اگر شما خود یک سلول را حذف کنید، سلول پایینی آن رو به بالا حرکت کرده تا جای خالی سلول یا سلول های حذف شده را پر کند.

۱- سلول یا سلول هایی که می خواهید حذفشان کنید را انتخاب نمایید. بعنوان مثال ما برای حذف سلول های خالی در اکسل دامنه سلولی A10:H10 را انتخاب می کنیم.

تنظیمات سلول در اکسل

۲- دستور Delete را از طریق زبانه Home روی نوار ریبون انتخاب کنید.

تنظیمات سلول در اکسل

۳- حذف سلول های خالی در اکسل به پایان رسیده ، سلول های پایینی بالا می آیند و جای خالی سلول های حذف شده را پر می کنند.

تنظیمات سلول در اکسل

عملیات کپی (copy) و چسباندن (paste) محتویات سلول ها :

اکسل به شما این امکان را می دهد تا محتویاتی را که قبلا وارد سلول ها کرده اید، کپی کرده یا آن محتوا را به سلول های دیگر منتقل کنید، که این عمل می تواند باعث صرفه جویی در زمان شود.

۱-  سلولی که قصد کپی کردنش را دارید انتخاب کنید. بعنوان مثال ما سلول F9 را انتخاب می کنیم.

تنظیمات سلول در اکسل

۲-  دستور Copy را از طریق زبانه Home انتخاب کرده یا کلید میانبر Ctrl+C روی کیبورد را فشار دهید.

تنظیمات سلول در اکسل

۳- سلول یا سلول هایی را که می خواهید محتویات سلول کپی شده را در آن بچسبانید انتخاب کنید. بعنوان مثال دامنه سلولی F12:F17 را انتخاب می کنیم. در این حالت سلول کپی شده با باکس خط چینی که دور آن است متمایز می شود.

تنظیمات سلول در اکسل

۴- دستور Paste را از طریق زبانه Home انتخاب کرده یا دکمه میانبر Ctrl+V روی کیبورد را فشار دهید.

تنظیمات سلول در اکسل

۵- محتویات کپی شده در داخل سلول های انتخاب شده چسبانده می شود.

تنظیمات سلول در اکسل

گزینه های دیگر برای چسباندن (paste) :

گزینه های دیگری برای عملیات چسباندن وجود دارد که استفاده از آنها بخصوص هنگامی که با فرمولها و قالب ها سر و کار دارید، مفید خواهد بود. برای دسترسی به این گزینه ها کافی است بر روی دکمه کشویی کوچکی که زیر دستور Paste قرار دارد کلیک کنید.

تنظیمات سلول در اکسل

بجای انتخاب دستورات کپی و چسباندن از زبانه Home در نوار ریبون شما می توانید برای دسترسی به این دستورات و همینطور یکسری دستورات پر کاربرد دیگر بر روی سلول، راست کلیک کنید تا گزینه های بیشتر را همانجا در اختیار داشته باشید.

تنظیمات سلول در اکسل

عملیات بریدن و چسباندن محتویات سلول ها (cut and paste)

بر خلاف کپی کردن و چسباندن، که محتوای سلولی را تکثیر می کند، عملیات برش و چسباندن، محتویات سلول ها را به سایر سلول ها منتقل می کند.

۱-  سلولی که قصد بریدن آن را دارید انتخاب کنید. بعنوان مثال ما دامنه سلولی G5:G6 را انتخاب می کنیم.

۲- با ماوس بر روی سلول های انتخاب شده راست کلیک کرده و گزینه Cut را انتخاب کنید. همچنین می توانید دستور Cut را از طریق زبانه Home انتخاب کرده یا کلید میانبر Ctrl+X روی کیبورد را فشار دهید.

تنظیمات سلول در اکسل

۳- سلول هایی که می خواهید محتویات سلول بریده شده را در آن بچسبانید انتخاب کنید. بعنوان مثال دامنه سلولی F10:F11 را انتخاب می کنیم. در این حالت سلول بریده شده با باکس خط چینی که در دور آن است متمایز می شود.

مطلب مرتبط:  آموزش pivot table در اکسل 2016

۴- در ادامه راست کلیک کرده و دستور Paste را انتخاب کنید. همچنین می توانید دستور Paste را از طریق زبانه Home انتخاب کرده یا کلید میانبر Ctrl+V روی کیبورد را فشار دهید.

تنظیمات سلول در اکسل

۵- سلول های بریده شده از محل اصلی خود حذف می شوند و به محل چسبانده شده منتقل می گردند.

تنظیمات سلول در اکسل

نحوه کشیدن و رها کردن سلول ها (drag and drop)

شما می توانید بجای دستورهای copy ،cut و paste ، کلیه این عملیات را با کشیدن و رها کردن سلول ها نیز انجام دهید. برای انجام این تنظیمات سلول در اکسل :

۱- سلول یا سلول هایی که قصد انتقال آنها را دارید، انتخاب نمایید. بعنوان مثال ما دامنه سلولی H4:H12 را انتخاب می کنیم.

۲-  ماوس را بر روی حاشیه سلول های انتخاب شده شناور نگه دارید تا مانند تصویر زیر نشانگر ماوس به شکل ۴ فلش در چهار جهت درآید.

تنظیمات سلول در اکسل

۳- سلول های انتخاب شده را با پایین نگه داشتن کلیک چپ ماوس، به محل مورد نظر خود بکشید. بعنوان مثال سلول های انتخاب شده را به دامنه سلولی G4:G12 منتقل می کنیم.

تنظیمات سلول در اکسل

۴- کلیک چپ ماوس را رها کنید. سلول های انتخاب شده به دامنه سلولی مورد نظر منتقل می شوند.

تنظیمات سلول در اکسل

قابلیت fill handle

اگر قصد دارید تا محتویات یک سلول را در سلول های مجاور کپی کنید قابلیت fill handle به کمک شما می آید.

۱- سلول یا سلول هایی که قصد کپی آنها در سلول های مجاور را دارید، انتخاب نمایید. سپس ماوس را روی گوشه پایین سمت راست سلول های انتخاب شده بصورت شناور نگهدارید تا علامت fill handle که به شکل + می باشد ظاهر شود.

تنظیمات سلول در اکسل

۲-  بر روی علامت fill handle کلیک کنید و کلیک چپ ماوس را نگهداشته و بر روی سلول هایی که می خواهید اطلاعات در آنجا کپی شود بکشید. بعنوان مثال دامنه سلولی G13:G17 را انتخاب می کنیم.

تنظیمات سلول در اکسل

۳-  در نهایت ماوس را رها کنید تا سلول های انتخاب شده پر شوند.

تنظیمات سلول در اکسل

ادامه دادن یک مجموعه با استفاده از قابلیت fill handle

استفاده از قابلیت fill handle علاوه بر امکان کپی کردن، امکان ادامه مجموعه ها را نیز برای شما فراهم می کند. زمانی که محتویات یک سطر یا ستون دارای ترتیب باشد، مانند تایپ شدن اتوماتیک اعداد در اکسل (۱, ۲, ۳) یا روزهای هفته  (Monday, Tuesday, Wednesday) ، در این شرایط قابلیت fill handle می تواند ادامه مجموعه را حدس بزند. در اکثر اوقات شما باید چند سلول را انتخاب کنید تا قابلیت fill handle بتواند ادامه مجموعه را حدس بزند. بیایید نگاهی به مثال زیر بیاندازیم:

۱- دامنه سلولی که دارای ترتیب هستند را انتخاب کنید. بعنوان مثال دامنه سلولی E4:G4 را انتخاب می کنیم.

۲- به همان ترتیب که توضیح داده شد، علامت fill handle را نگهداشته و بکشید تا مجموعه ادامه پیدا کند.

تنظیمات سلول در اکسل

۳- در نهایت ماوس را رها کنید. اگر اکسل قادر به تشخیص مجموعه باشد ادامه مجموعه را در سلولهای انتخاب شده پر خواهد کرد. در مثالی که زدیم اکسل Part 5 ، Part 4 و Part 6 را به وسیله تایپ شدن اتوماتیک اعداد در اکسل به دامنه سلولی H4:J4 اضافه نمود.

تنظیمات سلول در اکسل

تمرین عملی تنظیمات سلول در اکسل

۱- فایل اکسل نمونه زیر را جهت انجام تمرینات دانلود کنید.

دانلود نمونه فایل اکسل

۲- سلول D6 را انتخاب کرده و عبارت hlee را داخل آن تایپ کنید.

۳- محتویات سطر ۱۴ را پاک کنید.

۴- ستون G را حذف کنید.

۵- با استفاده از دستورات cut and paste و یا drag and drop ، محتویات سطر ۱۸ را به سطر ۱۴ انتقال دهید.

۶- با استفاده از قابلیت fill handle مقدار X را در دامنه سلولی F9:F17 قرار دهید.

۷- زمانی که تمام تمرینات تنظیمات سلول در اکسل را انجام دادید، فایل اکسل شما شبیه تصویر زیر می شود.

تنظیمات سلول در اکسل

تنظیمات سلول در اکسل ۲۰۱۶

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

gcflearnfree.org

تنظیمات سلول در اکسل ، آموزش اکسل ۲۰۱۶ ، تایپ شدن اتوماتیک اعداد در اکسل ، تغییر رنگ سلول انتخاب شده در اکسل ، حذف سلول های خالی در اکسل

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها