روشهای درمان سکته مغزی با طب سنتی و طب مدرن

درمان سکته مغزی با طب سنتی : اگر خونرسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شده و متوقف گردد٬ دیگر آن قسمت از مغز نمی‌ تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. به وضعیت اصطلاحاً سکته مغزی می‌ گویند.

سکته مغزی هنگامی رخ می‌ دهد که یک لخته خونی باعث انسداد شریان‌ خون‌ رسان به مغز شود یا یک رگ خونی مغز پاره شده و خونرسانی به بخشی از مغز متوقف می‌شود. در عرض چند دقیقه پس از این حادثه سلول‌ های مغز شروع به مردن می‌ کنند. با ما همراه باشید تا به بررسی روشهای درمان سکته مغزی با طب سنتی و پزشکی مدرن بپردازیم.

نشانه های سکته مغزی ، علائم سکته مغزی ، علایم سکته مغزی ، علت اصلی سکته مغزی ، علت سکته مغزی ، علت سکته مغزی چیست ، سکته مغزی ایسکمیک ، رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی ، تغذیه بیماران سکته مغزی ، میوه های مفید برای سکته مغزی ، داروهای سکته مغزی

درمان سکته مغزی با طب سنتی

درمان سکته مغزی ، فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی ، گفتار درمانی سکته مغزی ، مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل ، داروهای گیاهی برای سکته مغزی ، داروی گیاهی برای سکته مغزی ، درمان سکته مغزی با طب سنتی ، درمان گیاهی سکته مغزی ، زالو درمانی برای سکته مغزی

خطر بروز سکته مغزی در زنان به علت بیماری‌های ژنتیک، موارد هورمونی، مصرف برخی داروها و پیامدهای ناشی از زایمان بیشتر از مردان است.

انواع سکته مغزی

سکته مغزی ایسکمیک : اگر سرخرگی که خون را به مغز می رساند بسته شود، سکته مغزی ایسکمیک رخ می دهد.

سکته مغزی هموراژیک : وقتی یک رگ خونی در مغز پاره شود و باعث خونریزی در مغز شود، این نوع سکته رخ می دهد.

حمله ایسکمیک گذرا : در واقع یک سکته مغزی ناقص است که در اثر گرفتگی رگ خونی رخ می دهد.

علت سکته مغزی چیست ؟

اولین علت سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگ های خونی است.

دیگر علت سکته مغزی این است که پلاکت های ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و مواد مضر دیگر انعطاف رگ های خونی را از میان می برند.

لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود.

علت اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد عدم درمان فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف می شود.

کنده شدن و حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن و ورود این لخته ها به مغز دیگر علت اصلی سکته مغزی است.

نشانه های سکته مغزی

معمولاً قبل از بروز سکته مغزی از نشانه های سکته مغزی خبری نیست و یا اینکه علائم بسیار جزئی هستند.

برخی از نشانه های سکته مغزی عبارتند از بروز ناگهانی ضعف و بی حسی در یک طرف بدن

دیگر علائم سکته مغزی عبارتند از تغییر ناگهانی دید در یک یا دو چشم یا دشوار شدن بلع غذا

برخی دیگر از علائم سکته مغزی شامل بروز ناگهانی سر دردهای شدید بدون علت هستند.

بروز مشکلات شدید همراه با سرگیجه هنگام راه رفتن و بروز مشکلات ناگهانی در صحبت کردن و شناخت دیگران از علایم سکته مغزی محسوب می شوند.

دیگر علایم سکته مغزی عبارتند از حالت تهوع، استفراغ کردن، تب، سکسکه و بیهوش شدن فرد

عوامل افزاینده خطر

کم‌ تحرکی، مصرف بی‌ رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و رژیم نامناسب غذایی.

پیشگیری از سکته مغزی

رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی و پیشگیری از سکته حاوی سبزیجات، میوه، غلات و ماهی است.

سیر، زنجبیل، زردچوبه و جینکو بیلوبا می بایست به عنوان ادویه به رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی اضافه شود.

حبوبات، مغزها، دانه ها و سایر پروتئین های گیاهی باید به منظور کاهش دریافت پروتئین های حیوانی در رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی بیش تر منظور شوند.

مطلب مرتبط:  راهنمای بیماری انتروپيون یا برگشتن لبه پلک ها

مطالعات نشان داده اند که میزان سکته مغزی در بین افراد گیاه خوار بسیار کم تر از مصرف کنندگان گوشت قرمز است.

ماهی های روغنی خصوصاً قزل آلا و قباد، سبب بهبود جریان خون می شوند. مصرف حداقل دو بار در هفته از این ماهی ها در برابر سکته مغزی نقش حفاظتی ایفا می کند.

مواد غذایی غنی از ماده معدنی سلنیوم از جمله ماهی، جوانه گندم و تخم آفتابگردان برای پیشگیری از سکته توصیه می شود. دریافت پایین این ماده معدنی با افزایش خطر سکته مغزی ارتباط دارد.

محدودیت در مصرف غذاهای کنسرو شده و آماده مصرف، کنسرو سبزیجات در آب نمک، فرآورده های گوشتی و غذاهای دودی توصیه می شود.

برای پیشگیری از بروز مجدد سکته، در تغذیه بیماران سکته مغزی می بایست منابع غذایی حاوی آلفا لینولئیک اسید (نوعی اسید چرب ضروری) از قبیل گردو ، سویا و روغن کانولا (کلزا) قرار داده شود.

روزانه ۳۰ دقیقه ورزش سبک مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا پیشنهاد می شود. همچنین در صورتی که فضای زندگیتان اجازه می دهد، می‌توانید یک میز پینگ پنگ بخرید و ورزشی مفرح را به داخل خانه خود بیاورید.

استرس می تواند به عوامل خطر سکته مغزی مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی، دیابت و بیماری عروق مغزی کمک کند و در نتیجه زمینه را برای سکته مغزی مهیا سازد.

اسید فولیک موجود در سبزیجات سبز رنگ و غلات سبوس دار در پیشگیری از سکته مغزی مؤثر است.

مصرف عصاره هسته انگور.

در تغذیه بیماران سکته مغزی می بایست منیزیم وجود داشته باشد. منیزیم موجود در سبزیجات سبز رنگ، آجیل و انواع دانه‌های روغنی، ماهی، لوبیا، آووکادرو، شکلات تلخ، لبنیات کم‌چرب، انجیر، میوه‌های خشک، برنج قهوه‌ای و موز در پیشگیری از سکته مغزی کاربرد دارد.

می بایست از میوه های مفید برای سکته مغزی در رژیم غذایی بیماران استفاده کرد. از جمله میوه های مفید برای سکته مغزی هویج، آووکادو، طالبی، هندوانه هستند. همچنین از خوراکی های مفید برای سکته مغزی می توان به کلم بروکلی، گوجه فرنگی، ماهی ساردین، روغن زیتون، چای سبز  و جو دوسر اشاره کرد.

درمان سکته مغزی

به منظور درمان سکته مغزی تحت نظر گرفتن دقیق فرد و انجام اقدامات پرستاری برای محافظت راه تنفسی بیمار پس از سکته قلبی ضروری است.

اگر در سی تی اسکن دیده شد که یک لخته خون در شریان وجود دارد، باید فوراً با استفاده از داروهای ترومبولیتیک اقدام به حل کردن آن نمود.

اگر علت سکته، آمبولی یا ترومبوز عروق مغزی بوده‌ باشد، داروهای سکته مغزی مثل آسپیرین یا وارفارین تجویز می‌ شود تا با رقیق کردن خون از وقوع لخته‌های خون جلوگیری کند.

اگر مشخص شد که یک شریان دچار تنگی شده‌ است ممکن است با جراحی بتوان آن را باز نمود.

بعد از بروز یک سکته مغزی که علتش خونریزی و پاره شدن یک شریان بوده‌ است، درمان بر روی زمینه ایجاد کننده آن متمرکز می‌ شود. تجویز داروهای سکته مغزی ضد فشار خون برای این که فشار خون پایین آورده شود و از احتمال خونریزی‌های بعدی جلوگیری گردد در این مرحله ضروری است.

اگر سکته مغزی بر اثر التهاب شریان باشد داروهای سکته مغزی حاوی کورتون تجویز می‌ شود.

درمان‌های توانبخشی مثل فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی و مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل ضروری است.

کار درمانی و گفتار درمانی سکته مغزی چه در بیمارستان و چه در خانه و هنگام مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل ضروری است.

یکی از روشهای جدیدی که در توانبخشی و درمان سکته مغزی استفاده شده‌ است استفاده از تحریک غیر تهاجمی مغز می‌باشد. این روش در بازگشت عملکرد دست، بهبود گفتار، کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران مؤثر بوده‌ است.

تغییر عادات و نحوه زندگی مثل کم کردن میزان چربی در رژیم غذایی و ترک استعمال دخانیات می‌ توانند باعث کاهش خطر بروز سکته مغزی در آینده شوند.

مطلب مرتبط:  اپی گلوتیت یا نوعی از عفونت گلو در کودکان

تشخیص زود هنگام این عارضه می‌ تواند کمک چشمگیری به جلوگیری از آن یا کاهش آسیب‌ های سکته مغزی داشته باشد.

درمان سکته مغزی با طب سنتی (درمان گیاهی سکته مغزی)

برای درمان سکته مغزی با طب سنتی بهتر است این دسته از بیماران همراه غذا از سماق استفاده کنند و هر روز حتما روغن زیتون و انجیر مصرف کنند.

برای کمک به درمان گیاهی سکته مغزی هر روز حداقل نیم ساعت پیاده روی داشته باشید.

یک داروی گیاهی برای سکته مغزی اسفند است. هر شب ۵ عدد اسفند همراه با یک استکان آب مصرف بنوشید.

دیگر داروی گیاهی برای سکته مغزی روغن های طبیعی هستند. برای پخت و پز فقط از روغن کنجد یا زیتون استفاده کنید.

از داروهای گیاهی برای سکته مغزی می توان به عرق آویشن, عرق کیالک, عرق یونجه اشاره کرد که می بایست روزی یک استکان مصرف شوند.

به منظور درمان سکته مغزی با طب سنتی ۳۰ حبه سیر پوست کنده شده را با ۵ عدد لیموترش با پوست (هسته های آن را بگیرید) را در مخلوط کن ریخته و سپس مخلوط را در یک قابلمه به همراه یک لیتر آب بجوشانید و وقتی جوشید زیر قابلمه را خاموش کنید و سپس از یک صافی بگذرانید و محلول سیر و لیموترش را در بطری های شیشه ای در یخچال نگهداری کنید و هر روز نصف استکان قبل از شام مصرف کنید و سه هفته این کار را بکنید و هشت روز استراحت کنید و دوباره سه هفته این کار را ادامه دهید تا دوره تکمیل گردد.

دیگر داروهای گیاهی برای سکته مغزی عبارتند از زنجبیل، زردچوبه، زالزالک و جینکو بیلوبا.

از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده, تخمه و آجیل, زرده تخم مرغ استعمال سیگار و قلیان خودداری کنید.

زالو درمانی برای سکته مغزی در صورتی که زیر نظر پزشک متخصص و با تجرب طب سنتی انجام شود بسیار کاربردی و موثر است. سالانه پشت گوش ها را زالو درمانی کنید.(بزاق زالو دارای خواص ضد لخته ای است. این کار باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی انجام گردد.)

به عنوان آخرین روش درمان سکته مغزی با طب سنتی چنانچه سکته مغزی رخ داده باشد بلافاصله باید پشت هر گوش بیمار ۱۰ عدد زالو انداخته شود. در آن عمل حتی ثانیه ها هم مهم است.(زالو درمانی برای سکته مغزی حتما زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی)

در زمان بروز علائم سکته مغزی :

علائم سکته مغزی را نادیده نگیرید. حتی اگر فقط یک علامت داشتید و یا علائم خفیف بودند و یا برطرف شدند.

معطل نکنید. هر یک دقیقه حیاتی است. پس فورا خودتان را به پزشک برسانید.

اگر یکی یا چند تا از علائم سکته مغزی را برای بیش از چند دقیقه داشتید، به اورژانس (۱۱۵) زنگ بزنید. آمبولانس شما را سریعا به بیمارستان می رساند.

زمانی که علائم سکته مغزی شروع شده‌اند را بررسی کنید. این نکته مهمی است که باید به پزشک در بیمارستان بگویید.

درمان سکته مغزی با طب سنتی

نشانه های سکته مغزی ، علائم سکته مغزی ، علایم سکته مغزی ، علت اصلی سکته مغزی ، علت سکته مغزی ، علت سکته مغزی چیست ، سکته مغزی ایسکمیک ، رژیم غذایی برای بیماران سکته مغزی ، تغذیه بیماران سکته مغزی ، میوه های مفید برای سکته مغزی ، داروهای سکته مغزی ، درمان سکته مغزی ، فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی ، گفتار درمانی سکته مغزی ، مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل ، داروهای گیاهی برای سکته مغزی ، داروی گیاهی برای سکته مغزی ، درمان سکته مغزی با طب سنتی ، درمان گیاهی سکته مغزی ، زالو درمانی برای سکته مغزی

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها