راهنمای درمان بیماری سل در طب سنتی و پزشکی مدرن

درمان بیماری سل در طب سنتی : بیماری سل چیست ؟ سل عفونت مزمنی است که به وسیله باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و گاهی به وسیله سایر مایکوباکتریوم ها ایجاد می شود.

بیماری سل از سال های بسیار دور وجود داشته و افراد بسیار معروفی نیز در دنیا به این بیماری دچار شده اند. با ما همراه باشید تا به بررسی روشهای درمان بیماری سل در طب سنتی و پزشکی مدرن بپردازیم.

بیماری سل چیست ؟ بیماری سل یکی از با اهمیت ترین بیماریهای عفونی قرن حاضر است که توانائی درگیر نمودن کلیه ارگان های بدن را دارد ولی ریه ها بیشتر به سل مبتلا می شوند. کاشف میکروب سل رابرت کخ آلمانی است که به دلیل تلاش در راه گسترش علم و کشف باسیل سل موفق به اخذ جایزه نوبل پزشکی شد. با این حال در ۶۷ سالگی بر اثر مرض سل درگذشت.

علائم بیماری سل , علائم سل ریوی , تست سل , بیماری سل چیست , مایکوباکتریوم توبرکلوزیس , بیماری سل ریوی

درمان بیماری سل در طب سنتی

درمان دارویی سل , راه درمان سل , درمان بیماری سل در طب سنتی , درمان گیاهی سل , کاشف میکروب سل

سل‌ دوران‌ کودکی‌، معمولا محدود به‌ قسمت‌ میانی‌ ریه‌ها است‌ ولی‌ ممکن‌ است‌ گسترش‌ یافته‌، مننژیت‌ ایجاد کند. سل‌ در بزرگسالان‌ معمولا کلیه‌ و ریه‌ها را درگیر می‌کند. سل‌ زمانی‌ تحت‌ کنترل‌ بود ولی‌ عمدتا به‌ خاطر ایدز، فقر و سوء مصرف‌ الکل‌ و سایر داروها مجددا ظهور کرده‌ است‌.

وقتی افرادی که عفونت سلی فعال دارند سرفه، عطسه، و یا بزاق خود را از طریق هوا منتقل می‌کنند سل از طریق هوا پخش می‌شود.

عفونت سلی (یا آلودگی به میکروب سل) زمانی اتفاق می افتد که فرد باسیل سل را در بدنش حمل می کند، اما تعداد باکتری ها کم بوده و در حالت خفته قرار داشته باشند. در این حالت این باکتری های خفته تحت کنترل سیستم دفاعی بدن بوده و باعث بیماری نمی شود.

بیماری سل زمانی اتفاق می افتد که باسیل های سل موجود در بدن شروع به تکثیر نموده و تعدادشان به حدی می رسد که بر دفاع بدن غلبه می کند.

عضوهای دیگری که پس از ریه بیشتر مورد هجوم این باکتری قرار می‌گیرند استخوانها و مفاصل هستند. روده، پرده جنب، پرده صفاق، عنبیه چشم و پوست نیز می‌توانند به سل مبتلا شوند.

فردی که دچار عفونت فعال سلی است، اگر سرفه یا عطسه کند و جلوی دهان و بینی خود را نگیرد، قطره هایی که حاوی مایکو باکتریوم یا میکرب سل هستند، در هوا پخش می شوند و اگر فرد دیگری که نزدیک فرد مبتلا است، این قطره ها را استنشاق کند، باعث ابتلای او خواهد شد.

یک سرفه می تواند ۳۰۰۰ ذره میکروبی وارد هوا نماید و ۵ دقیقه صحبت کردن نیز همین تعداد ذره تولید می کند و عطسه نیز تعداد بیشتر ایجاد می نماید.

میکروب سل در خلط کاملاً خشک شده و یا در گرد و غبار معلق پس از ۸ تا ۱۰ روز از بین می رود. این میکروب در خاک سرد و سایه دار حداقل ۶ ماه زنده مانده و در خلط در حال پوسیدن و تجزیه، هفته ها و ماهها مقاومت دارد. بنابراین هوای اطاق آلوده شده به میکروب سل توسط شما می تواند حتی در زمان غیاب شما نیز موجب انتقال بیماری گردد و بیماری را منتقل کند. تابش مستقیم نور خورشید ظرف مدت ۵ دقیقه باسیل های سل را می کشد.

مطلب مرتبط:  راهنمای کامل درمان آبسه دندان با داروهای گیاهی

سل از طریق غذا، آب، تماس جنسی، تزریق خون یا نیش حشرات انتقال نمی یابد.

علائم بیماری سل

علائم بیماری سل در ابتدا ممکن است بسیار عادی باشد و توجه را جلب نکند مثل شخصی که دچار سرما خوردگی است یا کسی که مدتی لاغر و ضعیف است یا گاهی فرد تب می کند و دچار سرفه های مکرر می شود.

درد تیزی که در ناحیه قفسه سینه است و با نفس کشیدن و سرفه ایجاد و تشدید می شود از دیگر علائم بیماری سل است.

علائم سل ریوی می تواند شبیه علایم سایر بیماریهای ریوی مثل ذات الریه، آب های ریوی، تومورها و عفونتهای قارچی، بسیاری از بیماریهایی غیر ریوی و یا حتی همراه سایر بیماری ها باشد.

دیگر علائم سل ریوی عبارتند از سرفه مزمن با خلط آغشته به خون، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن.

عوامل‌ افزاینده‌ خطر

افراد بالای‌ ۲۰ سال‌، نوزادان‌ و شیرخواران‌

بیماری‌ مزمنی‌ که‌ مقاومت‌ را کاهش‌ داده‌ باشد.

استفاده‌ از کورتیزون‌ یا داروهای‌ سرکوبگر ایمنی‌. این‌ داروها ممکن‌ است‌ سل‌ غیرفعال‌ را مجددا فعال‌ کنند.

شرایط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیر بهداشتی‌، سوء مصرف‌ الکل‌ و دارو، ایدز، افراد بی‌خانمان‌، بیماران‌ خارجی‌ یا پناهندگان‌

تست سل و تشخیص بیماری سل از طریق آزمایشهای بررسی خلط در زیر میکروسکوپ، رادیوگــرافی از ریه ها، آزمایش ادرار، آب جمع شده در ریه ها و یا شکم و نمونه برداری از غدد لنفاوی امکان‌پذیر است.

پیشگیری از بیماری سل ریوی

واکسیناسیون‌ با واکسن ب‌ ث‌ ژ (گونه‌ای‌ از باکتری‌های‌ ایجادکننده‌ سل‌). این‌ کار ممکن‌ است‌ از عفونت‌ بیماری سل ریوی پیشگیری‌ کند یا شدت‌ و مدت‌ عفونت‌ را کاهش‌ دهد.

دوری و قرنطینه فرد بیمار و ضد عفونی محل کار و زندگی وی.

درمان دارویی سل

درمان دارویی سل اغلب شامل چند دارو است که میکروب سل نسبت به آنها حساس است. این داروها باید همراه هم مصرف شوند تا اثر لازم را داشته باشند. استفاده نامنظم داروها باعث می شود میکروب سل نسبت به این داروها مقاوم شود. دو آنتی بیوتیکی که بیشترین استفاده را دارند ایزونیازید و ریفامپیسین هستند

در صورتی که قبلاً به دلیل ابتلا به بیماری سل به مدت ۶ ماه درمان دارویی سل را انجام داده اید، به مدت حداقل ۸ ماه از ۵ نوع داروی مخصوص درمان سل که به صورت خوراکی و تزریقی می‌باشند برای شما تجویز خواهد شد.

بیمار باید داروهایش را به طور منظم و دقیق، طبق دستور پزشک مصرف کند. این نکته به خصوص درباره سل از اهمیت فوق العاده ای برخورداراست. چون در صورت مقاومت میکروب سل نسبت به داروهای موجود، تقریبا می توان گفت دیگر هیچ داروی کاملا مؤثری برای درمان سل و راه درمان سل وجود نخواهد داشت.

درمان سل کمی طولانی است. بنابراین بیمار باید حوصله داشته باشد و تمام مدت درمان را سپری کند. این دوره درمان گاهی تا ۲ سال طول می کشد.

مطلب مرتبط:  راهنمای کامل درمان کمر درد با داروهای گیاهی

در درمان سل نهفته معمولاً تنها از یک آنتی بیوتیک استفاده می‌شود.

درمان بیماری سل در طب سنتی (درمان گیاهی سل)

اولین راه درمان سل امیدوار و خوشحال کردن، شادی و تقویت روح و بدن، محبت و خوشرویی اطرافیان، اولین شرط بازگرداندن سلامت بیمار است.

به منظور درمان بیماری سل در طب سنتی کشک آب را می‌توانند با پاچه بره، بزغاله، جوجه و یا مرغ فربه به بیمار بدهند.

بیمار را باید اگر تابستان بود در هوای خنک لطیف و نسیم شمال منزل بدهند و اگر مکان او در برابر آب جاری و هوای مرطوب باشد بهتر است.

لباس زیر و روی بیمار باید از پنبه و رختخوابش از پنبه و کتان و علف و کنف و حصیر باشد و هر چند یک بار همه را شسته یا تعویض کنند و از لباس‌های پشمی استفاده نکنند و بستر او را نرم و مطبوع سازند.

به منظور کمک به درمان بیماری سل در طب سنتی در اطراف بیمار بنفشه و کافور و برف و یخ قرار دهید.

به منظور درمان گیاهی سل دو تا سه نوبت در شبانه‌روز در اوقاتی که معده خالی است، پارچه‌ای را با آب گشنیز یا برگ خرفه یا صندل، گلاب و کافور خیس کرده و بر سینه و کتف‌ های او بگذارید ومدام آب پارچه را عوض کنید تا خنک بماند. در هوای سرد وقتی که بیمار علاقه به سردی ندارد از مواد به صورتولرم استفاده کنید.

کمر و ناف و کف دست و پای بیمار و همچنین بینی و گوش و معده وی را با روغن بنفشه یا روغن تخم کدو یا هر دو چرب کنید تا به درمان گیاهی سل کمک کند.

برای تقویت بیمار گوشت بزغاله بدون چربی و سفیدی را بریده با اندکی نمک و مختصری گلاب در شیشه در بسته ریخته، شیشه را در آب جوش انداخته ساعتی بجوشانید تا گوشت، آب خود را پس بدهد. سپس آن آب را کشیده قدری گشنیز خشک ساییده شده در آن ریخته و به بیمار بنوشانید.

مصرف گل قند و ماءالشعیر نیز راهی دیگر برای درمان بیماری سل در طب سنتی است.

روش دیگر برای درمان بیماری سل در طب سنتی مصرف ریحان کوهی (بادروج)است که گیاهی ضد سل است. ناهار و شام مصرف شود.

سیر ضد عفونی کننده بسیار قوی است. به جهت درمان گیاهی سل خوردن سیر و نارگیل کوبیده مخلوط با آب لیموی تازه بسیار موثر است.

مصرف گردو راهی دیگر برای درمان گیاهی سل است چون سرشار از ویتامینهای A و B ، آهن و مس است.

در نتیجه تجریبات زیاد مشخص شده است که تعدادی از مبتلایان به سل با مصرف مقدار زیاد و مداوم عسل بهبود یافته‌اند.

درمان بیماری سل در طب سنتی

علائم بیماری سل , علائم سل ریوی , تست سل , بیماری سل چیست , مایکوباکتریوم توبرکلوزیس , بیماری سل ریوی , درمان دارویی سل , راه درمان سل , درمان بیماری سل در طب سنتی , درمان گیاهی سل , کاشف میکروب سل

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
2 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها