همه مضرات و خواص بادرنجبویه در طب سنتی و طب مدرن

خواص بادرنجبویه در طب سنتی

خاصیت بادرنجبویه ناشی از وجود کومارین، اسیداولئیک، سیترال، ژرانیول و رزماری اسید، تانن، لیمونن و فلاونوئیدها در اسانس آن است. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص بادرنجبویه در طب سنتی بپردازیم.

خواص بادرنجبویه در طب سنتی ، گیاه بادرنجبویه در طب سنتی ، بادرنجبویه و فشار خون ، خاصیت بادرنجبویه

خواص بادرنجبویه در طب سنتی

گیاه بادرنجبویه ، چای بادرنجبویه ، خواص عرق بادرنجبویه ، خواص عرق گیاهی بادرنجبویه ، مضرات بادرنجبویه ، مضرات عرق بادرنجبویه

عمومی ترین خواص گیاه بادرنجبویه در طب سنتی

خواص عمومی گیاه بادرنجبویه در طب سنتی عبارتند از :

  1. مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، مضرات آن را کاهش می دهد): صمغ عربی و کندر
  2. مزاج : گرم و خشک
  3. افزایش دهنده فشار خون و کاهنده قند خون
  4. ملین و ضد یبوست
  5. ادرار آور

بادرنجبویه و فشار خون

بادرنجبویه و فشار خون رابطه مستقیم دارند. در صورتی که دمنوش یا جوشانده بادرنجبویه را به میزان مناسب مصرف کنید می تواند باعث افزایش فشار خون شود. اما اگر بیش از حد مصرف گردد به علت کاهش قند خون، می تواند برعکس عمل کند و باعث کاهش فشار خون گردد.

کمپرس نمودن تفاله های چای بادرنجبویه روی پیشانی، به درمان میگرن کمک می کند. همچنین برای استفاده از خاصیت بادرنجبویه در درمان میگرن اسطوخودوس، مرزنجوش و بادرنجبویه را به نسبت مساوی ترکیب و پودر کنید و با آن جوشانده درست کنید و نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی یک استکان بنوشید.

همچنین برای درمان رماتیسم و دردهای مفصلی کمپرس جوشانده گیاه بادرنجبویه را روی موضع مالیده و ماساژ دهید.

مصرف خوراکی گیاه بادرنجبویه به درمان آلزایمر، افسردگی‌ و تقویت حافظه و افزایش هوش کمک می کند.

برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و خوشبو کردن دهان دمنوش بادرنجبویه را در دهان خود بچرخانید و غرغره کنید.

برای پاکسازی ریه از سموم از بخور بادرنجبویه استفاده کنید.

مطلب مرتبط:  خواص درمانی جوز هندی

مصرف چای بادرنجبویه به درمان ترس، ترس از تاریکی و کابوس جلوگیری می کند.

مصرف دمنوش بادرنجبویه به مدت ۴۰ روز و چکاندن روغن بنفشه در بینی به درمان از بین رفتگی حس بویایی کمک می کند.

خواص بادرنجبویه در طب سنتی

برای درمان خشکی پوست و کاهش سرعت روند پیری پوست، جوشانده بادرنجبویه را روی پوست خود بمالید.

خواص عرق بادرنجبویه به درمان اضطراب و دلهره کمک می کند. بادرنجبویه داروی بسیار خوبی برای مشکلات قلبی و تقویت قلب است و به درمان درد، سوزش، گرفتگی و تپش قلب کمک می کند.

برای استفاده از خواص عرق بادرنجبویه در درمان انواع کم خونی و کم خونی آپلاستیک، روزانه یک استکان عرق بادرنجبویه یا نصف قاشق چای‌ خوری بادرنجبویه را در یک استکان آب جوش ریخته و اجازه دهید دم بکشد. سپس أن را به همراه مقداری عسل طبیعی میل کنید.

برای کمک به درمان سرطان خون مزمن مغز استخوان، در صورتی که در روند تولید گلبولهای سفید بدن مشکلی وجود نداشته باشد نصف قاشق چای‌ خوری بادرنجبویه را در یک استکان آب جوش ریخته و اجازه دهید دم بکشد. سپس آن را با مقداری عسل طبیعی میل کنید. به جای دمنوش بادرنجبویه می توانید از خواص عرق گیاهی بادرنجبویه به اندازه یک استکان در روز بهره بگیرید. همین دستورالعمل برای درمان بیماری ام اس نیز کاربرد دارد.

برای درمان قاعدگی نامنظم و تنظیم قاعدگی از خواص عرق گیاهی بادرنجبویه به صورت روزانه بهره بگیرید.

برای درمان تیک عصبی ۳۰ گرم اسطوخودوس، ۲۰ گرم مرزنجوش، ۲۰ گرم بادرنجبویه و ۱۰ گرم بابونه را ترکیب نموده و روزانه ۱۵ گرم از آن را در نیم لیتر آب ریخته و بجوشانید. سپس یک استکان از آن را قبل از هر وعده غذایی بنوشید.

مصرف دمنوش بادرنجبویه به درمان سندرم روده تحریک پذیری که اغلب با یبوست همراه است مفید می باشد.

مطلب مرتبط:  همه خواص درمانی دارچین

برخی از خواص بادرنجبویه در طب سنتی در قالب دمنوش عبارتند از خواب آور و درمان مشکلات کلیوی، کمک به درمان زونا، درمان صرع و وزوز گوش، درمان انواع خستگی،‌ پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی، درمان تنگی نفس و آسم.

مصرف دمنوش بادرنجبویه پس از مصرف غذا به هضم غذا کمک کرده و از دلپیچه و نفخ شکم جلوگیری نموده و به درمان سکسکه کمک می کند.

برای استفاده از خواص عرق بادرنجبویه در درمان خستگی های روحی، تسکین سردرد های عصبی، درمان دل پیچه، برونشیت و صرع، درمان اسپاسم معده و روده، کمک به درمان آسم و سرفه، کاهش وزوز گوش و لرزش غیر ارادی دستها و پاها، درمان بی نظمی قاعدگی، رفع درد مفاصل، خوشبو نمودن دهان، درمان هیستری و حساسیت های فصلی یک استکان از آن را پس از هر وعده غذایی بنوشید.

خواص بادرنجبویه در طب سنتی

مضرات بادرنجبویه

مضرات بادرنجبویه و همچنین مضرات عرق بادرنجبویه عبارت است از :

گیاه بادرنجبویه برای گرم مزاج ها، افراد مبتلا به اختلالات هورمون های تیروئیدی، افرد مبتلا به آب سیاه چشم، افرد حساس به آسپیرین و کودکان مضر است.

زنان باردار و شیرده نباید بادرنجبویه مصرف کنند. مضرات عرق بادرنجبویه نیز مانند گیاه بادرنجبویه است.

بادرنجبویه با داروهای ضد صرع، داروهای باربیتورات مثل فنوباربیتال، داروهای بنزودیازپین مثل آلپرازولام و دیازپام، داروهای خواب آور، ضد افسردگی های سه حلقه ای، متی مازول، پروپیل تیویوراسیل، لوتیروکسین، لووکسیل، دیفن هیدرآمین تداخل دارویی دارد.

خواص بادرنجبویه در طب سنتی

خواص بادرنجبویه در طب سنتی ، گیاه بادرنجبویه در طب سنتی ، بادرنجبویه و فشار خون ، خاصیت بادرنجبویه ، گیاه بادرنجبویه ، چای بادرنجبویه ، خواص عرق بادرنجبویه ، خواص عرق گیاهی بادرنجبویه ، مضرات بادرنجبویه ، مضرات عرق بادرنجبویه

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
6 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها