درمان فتق بدون جراحی / درمان گیاهی فتق با طب سنتی

درمان گیاهی فتق : به بیرون‌ زدگی یکی‌ از اعضای‌ داخلی‌ بدن‌ از راه‌ یک‌ نقطه‌ ضعیف‌ یا یک‌ سوراخ‌ در عضلات‌ اطراف‌ آن‌ فتق گفته می شود.

هنگام بروز فتق دیواره شکم که خود لایه ای محافظ در برابر روده و بافت داخلی است، خاصیت نگه دارندگی خود را در برابر فشار احشا از دست می دهد و روده ها از قسمت ضعیف تر به زیر چربی ها و عضلات پشت پوست راه می یابند. به منظور بررسی درمان فتق بدون جراحی و درمان گیاهی فتق و همچنین روشهای درمانی طب جدید با ما همراه باشید.

درمان فتق بدون جراحی ، درمان گیاهی فتق

درمان گیاهی فتق

اگر بخواهیم به طور خلاصه شرح دهیم که بیماری فتق چیست باید بگوییم که فتق هنگامی رخ می دهد که لایه های عضلانی جدار شکم ضعیف شده باشند. مانند بیرون زدگی تیوپ داخلی یک لاستیک پاره شده، در فتق نیز روده و گاهی برخی از احشاء داخلی شکم از طریق ناحیه ضعیف جدار شکم بیرون می زنند و باعث شکل گیری یک برآمدگی می شوند.

جدار شکم و کف لگن از نظر آناتومی از لایه های مختلف شامل عضلات و بافت نگه دارنده یا فاسیا تشکیل شده است. در صورتی که این عضلات و فاسیا به علل ژنتیکی و یا فشار بیش از حد شل شود، باعث ایجاد برجستگی هایی در ناحیه پوست محل می شود.

ورود احشاء شکم به داخل محل فتق می تواند باعث گیر افتادگی قسمتی از روده یا سایر اعضاء داخل شکم در داخل این بیرون زدگی شود که بسیار خطرناک است و نیاز به عمل اورژانسی دارد. بیماری فتق در مردان بسیار شایعتر است.

انواع فتق

فتق دماغی یا سلبرال (به دلیل رشد تومورها، سوراخ تخم مرغی شکل یا فتق لوزه‌ای را اشغال می‌کند.)، فتق دیسک بین مهره ای (جابجایی و بیرون‌ زدگی هسته دیسک در ستون فقرات، گردن٬ مهره سینه‌ ای و ناحیه کمری)

فتق دیافراگمی (ورود روده ها به داخل ریه)، فتق شکمی یا غر شدن (شایع ترین نوع)

فتق بیضه یا فتق اینگوینال که به آن فتق کشاله ران نیز گفته می شود.(فتق کشاله ران در مردان بیشتر از زنان مشاهده می شود. در این فتق برجستگی در ناحیه کشاله ران و یا درون کیسه بیضه وجود دارد)

فتق ران (این فتق در طرف داخل ران تشکیل می‌شود و و بیشتر در زنان مشاهده می گردد.)، فتق دور ناف (برجستگی در اطراف ناف ایجاد می شود. در شیر خواران، مردان بالغ و زنان چاق و چندزا شایع تر است. در نوزادانی که کم کاری غده تیروئید دارند و یا نارس هستند نیز این فتق شایع است.)

فتق دستگاه تناسلی زنان که به سیستوسل (فتق دیواره مثانه به داخل واژن) و رکتوسل (فتق رکتوم به داخل واژن) و آنتروسل (فتق روده به داخل واژن) دسته بندی می شوند.

مطلب مرتبط:  مختصری درباره بیماری مرگبار سندرم استیونس جانسون

فتق انسزیونال یا برشی که به علت جدا شدن عضلات از همدیگر در محل عمل جراحی پیشین به وجود می آید.

فتق قسمت فوقانی معده (تحتانی مری)، فتق دیافراگمی (ورود روده ها به داخل ریه)، فتق جناغی دنده ای، فتق های مغزی از نوع فتق مخچه و ساقه مغز.

فتق فمورال (معمولاً در جایی که عروق لنفاوی از شکاف عبور می کنند ایجاد می شود. بیشتر در زنان باردار و در اثر افزایش وزن و در نتیجه فشار بیشتر بر ناحیه شکم می شود.)

علت فتق در مردان و زنان

فتق ممکن است مادرزادی باشد. در اغلب پسر بچه ها به علت نقص در سیر نزولی بیضه ها ایجاد می شود که ممکن است همراه با آب در بیضه یا هیدروسل نیز باشد.

به هر علتی فشار داخل شکم بیش از حد بالا رود ممکن است باعث پارگی فاسیا و عضلات گردیده و منجر به ایجاد فتق شود. (انجام کارهایی مانند بلند کردن اجسام سنگین، زور زدن برای دفع مدفوع و ایستادنهای طولانی)

بیماری مزمن ریه، سرفه های مزمن، کشیدن سیگار، بزرگی پروستات، سن بالا، وجود بیماریهایی مثل آسم و بیماریهای ضعیف کننده.

علائم فتق

احساس ناراحتی یا درد در ناحیه کشاله ران که با بلند کردن جسم و یا خم شدن به جلو این ناراحتی تشدید می شود.

وجود توده برجسته در محل فتق

وجود برجستگی بدون درد در بچه‌ها

در مواقعی ممکن است اجزای روده در داخل کیسه فتق گیر افتاده و به سبب قطع خونرسانی درد شدیدی در محل فتق ایجاد می کند که با حالت خوابیدن نیز از بین نمی رود. یادتان باشد این حالت جزء اورژانس های پزشکی است و بیمار هر چه سریعتر باید تحت جراحی قرار بگیرد چرا که در صورت تأخیر باعث سیاه شدن روده ها و عفونت و مرگ بیمار می شود.

پیشگیری از بیماری فتق در مردان و زنان

در صورت ابتلا به بیماری مزمن ریوی و سرفه های مزمن باید هر چه سریعتر این مشکلات درمان شوند.

از مصرف سیگار، قلیان و انواع دخانیات اجتناب شود.

از برداشتن وسایل سنگین و ناگهانی اجتناب کنید. از تکنیک های مناسب برای بلند کردن وزنه یا اجسام سنگین استفاده کنید.

افراد چاق وزن خود را کاهش دهند.

از ایجاد یبوست با خوردن سبزی ها و میوه‌ها جلوگیری کنید.

مقادیر زیادی مایعات بنوشید. ورزش منظم داشته باشید.

به محض احساس نیاز به دفع به دستشوئی بروید و از احتباس مدفوع خودداری کنید.

درمان فتق

درمان فتق کشاله ران جراحی و ترمیم فاسیا و جدار شکم است. هر چند احتمال عود و بروز عوارضی مانند دردهای مزمن و انسداد روده حتی پس از انجام جراحی فتق کشاله ران بالاست.

مطلب مرتبط:  راهنمای کامل درمان تنیس البو در طب سنتی و طب مدرن / آرنج تنیس بازان

امروزه از روش جراحی لاپاراسکوپی بیشتر استفاده می شود. درمان فتق به این روش به صورت سرپایی و بدون بستری در بیمارستان و با بی حسی نخاعی و یا بی هوشی انجام می شود.

بعد از عمل جراحی فتق توصیه می‌شود که حتما به مدت ۲ ماه از انجام کارهای سنگین و فعالیت های ورزشی و سنگین اجتناب کنید.

در صورت نیاز به درمان فتق بدون جراحی اقدامات نگهدارنده مانند استفاده از فتق بند و اجتناب از افزایش فشار داخل شکم مانند سرفه و زور زدن پیشنهاد می شود. فتق بند در واقع هیچ کاری جهت از بین بردن و رفع فتق انجام نمی دهد و فقط علائم آن را کاهش می دهد.

تداوم در بزرگ شدن فتق و ایجاد چسبندگی در بافتهای زیرین، از عوارض فتق بند هستند که ترمیم جراحی فتق را دشوار می سازند و عود مجدد آن را محتمل تر می کنند.

درمان فتق معده با طب سنتی (درمان فتق بدون جراحی)

درمان فتق با طب سنتی به این صورت است که به منظور درمان گیاهی فتق از گیاهان شیرین بیان، زنجبیل، بابونه، دارچین، آلوئه ورا، سرکه سیب و شوید طبق دستور زیر استفاده کنید.

جهت درمان گیاهی فتق یک قاشق مرباخوری پودر شیرین بیان حل شده در نصف پیمانه شیر را هفته ای یک بار مصرف کنید.

یک پیمانه چای ریشه زنجبیل را ناشتا میل کنید تا درد تسکین پیدا کند. توجه داشته باشید مصرف زیاد این چای می تواند ناراحتی معده ایجاد کند.

به طور منظم چای بابونه مصرف کنید.

جهت درمان فتق با طب سنتی حدود ۴۰ گرم تخم شوید را بو دهید تا کاملا قهوه‌ای شود. سپس آنرا کاملا آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید و بعد آن را با سرکه سیب مخلوط کرده و میل کنید.

با هدف درمان فتق با طب سنتی نصف قاشق چای خوری دارچین را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس تا زمانی که گرم است بنوشید. روزی دو تا سه بار.

یک چهارم فنجان عصاره آلوئه ورای طبیعی را بیست دقیقه قبل از صرف غذا میل کنید.

در ذیل کلیپی از عمل جراحی لاپاراسکوپی برای درمان فتق آورده می شود. حتما ببینید:

درمان گیاهی فتق

درمان فتق با طب سنتی ، درمان فتق معده با طب سنتی ، بیماری باد فتق چیست ، درمان فتق بدون جراحی ، فتق کشاله ران در زنان ، فتق کشاله ران در مردان ، بیماری فتق در مردان ، جراحی فتق کشاله ران ، درمان فتق کشاله ران ، درمان گیاهی فتق ، علائم فتق ، علت فتق در مردان ، فتق اینگوینال

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
23 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها