آشنایی کامل با نحوه فریز کردن در اکسل ۲۰۱۶

نحوه فریز کردن در اکسل ۲۰۱۶

آموزش فریز کردن در اکسل و سایر قابلیتهای زبانه View

در درس هفدهم بطور خلاصه با برخی از پرکاربردترین قابلیتهای اکسل آشنا شدید و در این درس به تشریح یکی از این قابلیتها یعنی نحوه فریز کردن در اکسل خواهیم پرداخت.

هنگام کار با حجم زیادی از داده ها در اکسل، مقایسه اطلاعات با یکدیگر کار دشواری است. خوشبختانه، اکسل شامل چندین ابزار بوده که با استفاده از آنها به راحتی می توانید همزمان اطلاعات مختلفی را با هم ببینید. این ابزارها شامل دستورات freeze panes و split در اکسل می باشد که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.

در صورت تمایل می توانید فایل اکسل زیر که مربوط به تمرین آموزش های همین درس می باشد را دانلود نموده و در ادامه آموزش طریقه فریز کردن در اکسل با ما باشید.

دانلود فایل تمرین اکسل

نحوه فریز کردن در اکسل ، طریقه فریز کردن در اکسل ، Split در اکسل ، فریز کردن ستون در اکسل ، فریز کردن در اکسل ، فریز کردن سطر در اکسل ، فریز کردن در excel

نحوه فریز کردن در اکسل

نحوه فریز کردن سطر در اکسل (freeze rows)

ممکن است گاهی بخواهید برخی از سطرها و ستونها بخصوص سلول عنوان یا سربرگ را همیشه در برگه اکسل خود مشاهده کنید. با استفاده از قابلیت نحوه فریز کردن در اکسل ۲۰۱۶ می توانید برخی از سطرها و ستونها را فریز و یا به عبارتی ثابت نگه داشته و هرگاه که در یک برگه اکسل بالا یا پایین می روید، سطرها و ستونهای فریز شده همچنان در صفحه باقی بمانند.

جهت فریز کردن سطر در اکسل یا فریز کردن چند سطر در اکسل مراحل زیر را دنبال کنید:

۱- سطر پایینی سطرهایی که می خواهید فریز شوند را انتخاب کنید. در این مثال ما چون قصد داریم تا سطرهای  ۱ و ۲ را فریز کنیم، پس سطر ۳ را انتخاب می کنیم.

نحوه فریز کردن در اکسل

۲- در زبانه View روی دستور Freeze Panes کلیک کرده و سپس Freeze Panes را از منوی کشویی انتخاب نمایید.

نحوه فریز کردن در اکسل

۳- سطرهای مورد نظر فریز شده و در جای خود ثابت باقی می مانند و یک خط خاکستری رنگ در زیر آنها ظاهر می گردد. حال اگر به سطرهای پایین در برگه اکسل پیمایش یا اسکرول کنید، سطرهای فریز شده همواره در بالای برگه قابل مشاهده خواهند بود. در این مثال ما تا سطر ۱۸ اسکرول کرده ایم.

نحوه فریز کردن در اکسل

نحوه فریز کردن ستون در اکسل (freeze columns)

جهت فریز کردن ستون در اکسل یا فریز کردن چند ستون در اکسل مراحل زیر را دنبال کنید:

۱- ستون سمت راست ستونهایی که می خواهید فریز شوند را انتخاب کنید. در این مثال ما چون قصد داریم تا ستون A را فریز کنیم، پس ستون B را انتخاب می کنیم.

مطلب مرتبط:  آموزش what if analysis در اکسل 2016

نحوه فریز کردن در اکسل

۲- در زبانه View روی دستور Freeze Panes کلیک کرده و سپس Freeze Panes را از منوی کشویی انتخاب نمایید.

نحوه فریز کردن در اکسل

۳- فریز کردن در excel به پایان رسیده و ستون مورد نظر در جای خود ثابت باقی می ماند و یک خط خاکستری رنگ در کنار آن ظاهر می گردد. حال اگر بین ستونهای دیگر در برگه اکسل پیمایش یا اسکرول کنید، ستون فریز شده همواره قابل مشاهده خواهد بود. در این مثال ما تا ستون E اسکرول کرده ایم.

نحوه فریز کردن در اکسل

نکته: نحوه فریز کردن در اکسل تنها برای بالاترین سطر (سطر ۱) یا اولین ستون (ستون A) به این شکل است که از منوی کشویی برای بالاترین سطر دستور Freeze Top Row و برای اولین ستون دستور Freeze First Column را انتخاب نمایید.

نحوه فریز کردن در اکسل

خارج شدن از حالت فریز (unfreeze)

اگر قصد دارید تا حالت نمایشی دیگری از اکسل را از طریق زبانه View انتخاب نمایید، ابتدا اگر قبلا فریز کردن در excel را انجام داده باشید باید سطرها و ستونها را از این حالت خارج کنید. برای اینکار ابتدا روی دستور Freeze Panes کلیک کرده و سپس Unfreeze Panes را از منوی کشویی انتخاب کنید.

نحوه فریز کردن در اکسل

سایر گزینه های نمایشی در اکسل (گزینه های زبانه View)

بعد از آشنایی با طریقه فریز کردن در اکسل ، با چند قابلیت دیگر در زبانه View آشنا می شویم. هنگام کار با حجم زیادی از داده ها، مقایسه قسمتهای مختلف با یکدیگر در یک برگه اکسل کار دشواری است. خوشبختانه، اکسل شامل چندین ابزار در زبانه View بوده که با استفاده از آنها به راحتی می توانید همزمان اطلاعات مختلفی را با هم ببینید و با یکدیگر مقایسه کنید. بعنوان مثال شما می توانید فایل اکسل خود را در یک پنجره جدید دیگر نیز باز کرده و یا یک برگه اکسل را به چند قسمت تقسیم کنید.

باز کردن فایل اکسل موجود در یک پنجره جدید دیگر

اکسل این امکان را به شما می دهد تا یک فایل اکسل را در چندین پنجره متفاوت بصورت همزمان باز کنید. در مثال زیر ما از این قابلیت استفاده خواهیم کرد تا دو برگه مختلف از یک فایل اکسل را بتوانیم همزمان ببینیم و با هم مقایسه کنیم.

۱- در زبانه View دستور New Window را انتخاب کنید.

نحوه فریز کردن در اکسل

۲- یک پنجره جدید از فایل موجود باز می شود.

نحوه فریز کردن در اکسل

۳- شما می توانید همزمان برگه های مختلفی از هر کدام از این پنجره ها را فعال کرده و با دیگری مقایسه کنید.

نحوه فریز کردن در اکسل

نکته: اگر پنجره های مختلفی را بصورت همزمان باز کنید، می توانید از دستور Arrange All برای مرتب کردن آنها استفاده نمایید.

نحوه فریز کردن در اکسل

تقسیم یک برگه به چند قسمت ( Split در اکسل )

گاهی ممکن است بخواهید تا قسمتهای مختلف یک برگه اکسل را بدون باز کردن پنجره جدید مشاهده کرده و با هم مقایسه کنید. دستور Split در اکسل به شما این امکان را می دهد تا یک برگه اکسل را به قسمتهای مختلفی تقسیم کرده و هر کدام از این قسمتها را بصورت جداگانه اسکرول یا پیمایش کنید.

مطلب مرتبط:  آموزش اکسل 2016 - درس اول: شروع کار با نرم افزار اکسل

۱- سلولی که می خواهید تقسیم برگه در آنجا اتفاق بیفتد را انتخاب کنید. ما در این مثال سلول D6 را انتخاب می کنیم.

نحوه فریز کردن در اکسل

۲- در زبانه View دستور Split را انتخاب کنید.

نحوه فریز کردن در اکسل

۳- برگه به پنجره های مختلفی تقسیم می گردد. در هر پنجره بصورت جداگانه می توانید اسکرول کنید که به شما این امکان را می دهد تا قسمتهای مختلف یک برگه اکسل را با هم مقایسه نمایید.

نحوه فریز کردن در اکسل

۴- بعد از تقسیم برگه اکسل به قسمتهای مختلف، شما می توانید با کلیک کردن و کشیدن قسمتهای جدا کننده، اندازه هر پنجره را به دلخواه خود تنظیم کنید.

نکته: برای حذف دستور Split در اکسل فقط کافیست مجددا در زبانه View روی دستور Split کلیک کنید.

تمرین عملی فریز کردن در اکسل

۱- فایل اکسل زیر را جهت انجام تمرینات دانلود و سپس باز کنید.

دانلود فایل اکسل

۲- یک پنجره جدید از فایل اکسل موجود باز کنید.

۳- ستون اول را فریز کرده و با اسکرول کردن بصورت افقی به فروش در سال ۲۰۱۵ نگاه کنید.

۴- ستون اول را از حالت فریز خارج کنید.

۵- سلول G17 را انتخاب کرده و با استفاده از دستور Split برگه را به چند قسمت تقسیم کنید. راهنمایی: این دستور باید برگه را بین سطرهای ۱۶ و ۱۷ و ستونهای F و G به چند قسمت تقسیم کند.

۶- با اسکرول کردن بصورت افقی در پنجره پایینی سمت راست، برگه را تا ستون N حرکت دهید، که حاوی اطلاعات مربوط به January 2015 در کنار ستون F است.

۷- یک پنجره جدید از فایل اکسل موجود باز کنید و سپس در پنجره جدید برگه ۲۰۱۲-۲۰۱۳ Sales را انتخاب نمایید.

۸- پنجره ها را حرکت دهید تا در کنار هم قرار گیرند. اکنون شما می توانید داده های ماههای مشابه را در سالهای مختلف مقایسه کنید. پس از انجام تمرینات فریز کردن در اکسل صفحه نمایش شما باید چیزی شبیه تصویر زیر باشد:

نحوه فریز کردن در اکسل

نحوه فریز کردن در اکسل ۲۰۱۶

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

gcflearnfree.org

نحوه فریز کردن در اکسل ، طریقه فریز کردن در اکسل ، Split در اکسل ، فریز کردن ستون در اکسل ، فریز کردن در اکسل ، فریز کردن سطر در اکسل ، فریز کردن در excel

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها