برای افزایش کلاژن سازی پوست از این مواد غذایی حاوی کلاژن مصرف کنید
افزایش کلاژن سازی پوست
سر و کله کلاژن در کرمهای مرطوبکننده، کرمهای ضد پیری، مکملها و آمپولها دیده میشود. همه این محصولات با هدف کمک به جوانتر شدن ظاهر پوست تهیه شدهاند که البته دلیل منطقی است. ولی برخی مواد غذایی حاوی کلاژن نیز وجود دارد که با قرار دادن آنها در برنامه غذایی میتوان به صورت طبیعی تولید این ماده را در بدن افزایش داد. برای همین در این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با روشهای طبیعی افزایش کلاژن سازی پوست آشنا کنیم:
مواد غذایی کلاژن ساز ، مواد غذایی حاوی کلاژن ، تولید کلاژن در بدن ، تولید کلاژن در پوست صورت ، افزایش تولید کلاژن ، تحریک تولید کلاژن
علت کاهش تولید کلاژن در بدن
کلاژن همان پروتئین داخل بدن ماست که پوست را سفت، نرم و قابل ارتجاع نگه میدارد. با بالا رفتن سن، میزان تولید کلاژن در بدن نیز رفته رفته کاهش مییابد که وقوع آن اجتنابناپذیر است. علاوه بر بالا رفتن سن، عوامل بیرونی نیز در تولید کلاژن تأثیر دارند. سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی شکردار و سرخکرده همگی از عواملی هستند که میتوانند در تجزیه کلاژن نقش داشته باشد. وقتی تجزیه کلاژن اتفاق میافتد، خطوط ریز، شل شدن پوست و دیگر علائم پیری نیز به دنبال آن میآید.
آیا میتوان تولید کلاژن را به صورت طبیعی افزایش داد؟
بله این کار شدنی است و با موادی که وارد بدن میکنیم مانند مکملهای کلاژن شروع میشود. مصرف کلاژن به افزایش قابلیت ارتجاعی و رطوبت پوست کمک میکند. رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی حاوی کلاژن یا مواد مغذی مؤثر در تولید کلاژن میتواند بسیار مفید واقع شود و به جلوگیری از بروز نشانههای پیری زودرس و افزایش بافت پوست کمک کند.
حتماً بخوانید: از خواص گل بابونه برای پوست صورت ، زیبایی و رفع ۷ مشکل پوستی استفاده کنید
کلاژن چیست؟
کلاژن نوعی پروتئین است که در همه اندامهای بدن و بافتهای متصل به آنها وجود دارد. در واقع، کلاژن حدود ۳۰ درصد کل پروتئینهای داخل بدن و همچنین ۷۵ درصد ترکیب پوست بدن انسان را تشکیل میدهد. از این رو بیشتر مباحث پوستی در واقع به کلاژن مربوط میشود. بیش از ۱۶ نوع کلاژن در بدن وجود دارد که از این میان تنها نوع ۱ و ۳ برای پوست از اهمیت ویژهای برخوردارند.
کلاژن نوع ۱: این نوع فراوانترین نوع کلاژن در بدن است که برای فرآیند التیام زخم ضروری میباشد. این نوع کلاژن همچنین وظیفه حفظ قابلیت ارتجاعی پوست را برعهده دارد و جلوگیری از تجزیه بافتها را تضمین مینماید.
کلاژن نوع ۳: معمولاً این نوع کلاژن همراه با کلاژن نوع ۱ یافت میشود. این کلاژن مهم، بافت و عروق خونی قلب را شکل میدهد و مانند نوع ۱ مسئولیت حفظ قابلیت ارتجاعی و سفتی پوست را برعهده دارد. این نوع فیبرهای پروتئینی کلاژن عمدتاً از دو نوع اسید آمینه به نامهای هیدروکسی لیزین و هیدروکسی پرولین تشکیل میشود. بدن برای تشکیل این نوع اسیدهای آمینه و تولید کلاژن در پوست به منابع غذایی حاوی لیزین و پرولین نیاز دارد. ویتامین C نیز از دیگر مواد غذایی ضروری است که به بدن کمک میکند لیزین و پرولین را به مواد قابل استفاده برای بدن (هیدورکسی لیزین و هیدروکسی پرولین) تبدیل نماید.
حتماً بخوانید: ماسک زعفران عالی خانگی برای داشتن پوستی بیعیب و شاداب
مواد غذایی مناسب برای افزایش کلاژن سازی پوست
آب گوشت با استخوان یکی از مواد غذایی کلاژن ساز
آب گوشت با استخوان برای بالا بردن توانایی تقویتکنندگی پوست معجزه میکند. بیشتر کلاژن نوع ۱ و ۳ در استخوان، رباطها و تاندونهای گوشت جمع شده است. آرام پختن این قسمتها باعث آزادسازی کلاژن و تمام مواد مغذی آنها در آب گوشت میشود که بدن به هنگام مصرف این آب گوشت فوراً میتواند از مواد آن استفاده کند.
ماهی برای تحریک تولید کلاژن
ماهی نیز یکی دیگر از مواد غذایی کلاژن ساز است که حاوی مقادیر زیادی کلاژن قابل جذب میباشد. پپتیدهای کلاژن موجود در ماهی ذرات کوچکتری دارند که باعث میشود بدن راحتتر آنها را جذب کند. ماهی همچنین یک منبع عالی پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ است که هر دو برای کمک به حفظ سلامت، تقویت و آبرسانی پوست بسیار مؤثر میباشند. علاوه بر این، معمولاً ماهی سرشار از یک ماده معدنی به نام روی است که به تحریک تولید کلاژن کمک میکند.
تخممرغ
سفیده و زرده تخممرغ از منابع سرشار و مواد غذایی حاوی کلاژن نوع ۱ و ۳ محسوب میشوند. تخممرغ همچنین حاوی یک ماده آبرسان به نام اسید هیالورونیک است که به صورت طبیعی در بدن یافت میشود. این نوع اسید با غلظت بالا در پوست وجود دارد و به حفظ کلاژن کمک میکند. اسید هیالورونیک برای کمک به ترمیم و بازسازی کلاژن آسیب دیده یا تخریب شده نیز ضروری میباشد.
حتماً بخوانید: درمان گیاهی شلی پوست صورت با ۱۰ ماسک سفت کننده پوست صورت
تولید کلاژن در پوست با مصرف کتانجک (کلپ)
کتانجک یا کلپ نوعی جلبک دریایی است که از منابع عالی اسید هیالورونیک به حساب میآید. اسید هیالورونیک نیز از طریق از دست دادن آب اپیدرم (لایه بیرونی پوست) به بهبود ظاهر پوست آسیب دیده در اثر پرتو فرابنفش کمک میکند بخش عمده پیری پوست به علت اثرات زیانبار پرتوهای فرابنفش خورشید اتفاق میافتد. مصرف کتانجک برای دریافت مقادیر کافی اسید هیالورونیک ضروری بوده و به حفظ شادابی و رطوبت پوست کمک میکند.
مواد غذایی سرشار از ویتامین C
ویتامین C نقش اصلی در تولید کلاژن در بدن دارد. بدن بدون این ویتامین نمیتواند لیزین و پرولین را به اسید آمینههای لازم برای تشکیل کلاژن تبدیل کند. ویتامین C یک ماده آنتی اکسیدان بسیار مهم است که از پوست در برابر آلایندهها و پرتوهای فرانفش تخریبکننده کلاژن محافظت میکند. گل کلم، برگ کلم، فلفل قرمز و سبز، پرتقال، لیموترش و توت فرنگی از منابع سرشار ویتامین C میباشند.
خانواده توتها برای تولید کلاژن در پوست صورت و بدن
شاهتوت، توت فرنگی، تمشک و قرهقاط همه از میوههای حاوی اسید الاژیک هستند. این نوع اسید به جلوگیری از تخریب کلاژن ناشی از آسیب پرتو فرابنفش خورشید کمک میکند.
بادام زمینی برای افزایش کلاژن سازی پوست
بادام زمینی منبع خوبی از لیزین محسوب میشود. لیزین و ویتامین C طی واکنشی به اسید آمینه هیدروکسی لیزین که یکی از اسید آمینههای موردنیاز برای تولید کلاژن در پوست صورت و بدن به شمار میرود، تبدیل میشود.
افزایش کلاژن سازی پوست
ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:
beverlyhillsmd.com