برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی و درمان سیروز کبدی

برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی : بیماری سیروز کبدی چیست ؟ به التهاب شدید کبد گفته می‌شود که باعث تغییر در عملکرد و ایجاد ساختار غیر طبیعی کبد می‌شود.

سیروز کبدی اصطلاحی است که برای توصیف تخریب تدریجی کبد در نتیجه وارد آمدن آسیب مزمن به این اندام به کار می‌رود. با ما همراه باشید تا یک برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی ارائه دهیم.

برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی ، بیماری سیروز کبدی ، داروهای سیروز کبدی ، درمان سیروز کبدی ، درمان سیروز کبدی با داروهای گیاهی ، درمان سیروز کبدی با طب سنتی

برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی

درمان سیروز کبدی در طب سنتی ، درمان سیروز کبدی چیست ، درمان گیاهی سیروز کبدی ، رژیم غذایی بیماری سیروز کبدی ، رژیم غذایی سیروز کبدی ، سیروز کبدی چیست

کبد یا جگر، بازیافت کننده و منهدم‌ کننده سموم و موادی است که وارد بدن می‌شوند. هر چیزی که از راه دهان وارد بدن می‌شود، پس از جذب و وارد شدن به خون، به کبد رفته و در آنجا مورد پالایش قرار می‌گیرد. کبد اگر به واسطه شرایط خاص دچار تخریب شود دیگر کارایی قبل را ندارد. این همان حالتی است که سیروز نامیده می شود. در این شرایط بخشی از کبد تخریب شده و ناکارآمد می گردد.

این روند باعث می‌شود کبد نتواند کارکردهای طبیعی خود را انجام دهد از جمله مقابله با عفونت‌ها، حذف سموم و باکتری‌ های خون، پردازش داروها،‌ هورمون‌ ها و مواد مغذی جذب شده از طریق غذاها، ساختن پروتئین‌ هایی که به انعقاد خون کمک می‌کنند و تولید صفرا که به جذب چربی‌ ها کمک می‌کند.

وزن کبد در حالت معمولی در حدود ۱٫۵ کیلوگرم و بزرگترین غده ی بدن می ‏باشد. کبد در قسمت ربع فوقانی سمت راست شکم و پشت دنده‏ های تحتانی قرار دارد.

علایم بیماری سیروز کبدی چیست ؟

علائم سیروز کبدی در مراحل اولیه بسیار کم است و به تدریج به موازات آسیب دیدن بیشتر مشکلات نیز قابل توجه‌ می‌شود.

خستگی و ضعف، کاهش اشتها، کاهش وزن و تحلیل رفتن عضلات، حالت تهوع و استفراغ

درد اطراف کبد، مشاهده مویرگ‌ های خونی روی پوست در ناحیه بالای کمر، خارش شدید پوست

زرد شدن پوست و سفیدی چشم، ضعف بدن در جلوگیری از خونریزی و کبود شدگی و در نتیجه افزایش تعداد دفعات خون دماغ شدن یا خونریزی لثه و خونریزی های دیگر.

ریزش مو، تب و لرز، ورم کردن پا و مچ پا، ورم کردن شکم به دلیل انباشته شدن مایع

تغییر ویژگی‌ های شخصیتی، اختلال‌ های خواب، زوال حافظه، گیجی و دشواری در تمرکز

علائم پیشرفته بیماری عبارتند از این که بیمار خون بالا می‌ آورد یا مدفوع سیاه رنگ و قیر مانند دفع می‌کند.

به مرور زمان مواد سمی که کبد سالم در حالت طبیعی آن‌ها را از بدن خارج می‌ کرد باعث از کار افتادگی چند اندام می‌شود و در نهایت به مرگ می‌ انجامد.

علل بیماری سیروز کبدی چیست ؟

مصرف مشروبات الکلی، نارسایی کبدی ناشی از سیستم ایمنی بدن (هپاتیت خود ایمنی) و ابتلا به انواع هپاتیت.

بیماری های ارثی مانند فیبروز کیستیک، کمبود آنزیمی به نام آلفا، آنتی ‏تریپسین، گالاکتوزومی و بیماری ذخیره ‏ای گلیکوژن.

اختلالات ارثی ویلسون (انباشته شدن مس در کبد) و هموکروماتوز (تجمع آهن در بدن)، شکل‌گیری نامناسب مجاری صفراوی و انسداد طولانی مدت مجاری صفراوی و تخریب مجاری صفراوی، عمل جراحی کیسه صفرا، سخت شدن و زخم شدن مجاری صفراوی.

مطلب مرتبط:  راهنمای کامل درمان گیاهی اختلال دوقطبی / بیماری مانیا یا افسردگی شیدایی

واکنش شدید به بعضی داروها و یا مصرف طولانی مدت بعضی داروها و سموم محیطی و نارسائی احتقانی قلب.

بیماری کبد چرب (انباشته شدن چربی در کبد)، اختلال گوارشی ژنتیکی (سندرم آلاژیل)، عفونت انگلی رایج در کشورهای در حال توسعه (شیستوزوما)

انواع بیماری سیروز کبدی عبارتند از سیروز الکلی، کریپتوژنیک و متعاقب ویروسی یا پس از نکروز، صفراوی، قلبی، سوخت‌ و سازی (ارثی و دارویی) و سیروز متفرقه.

روش‌های تشخیص بیماری سیروز کبدی عبارتند از آزمایش‌ خون، سونوگرافی (التراسوند)، الاستوگرافی عبوری، سی تی اسکن یا ام آر آی روی کبد، نمونه‌ برداری از کبد و آندوسکوپی.

عوارض بیماری سیروز کبدی چیست ؟

خونریزی از دستگاه گوارش و سایر نقاط بدن، ابتلا به بیماری‌های عفونی، اختلال در هوشیاری، بزرگ شدن طحال (اسپلنومگالی)، تجمع مواد سمی در مغز (انسفالوپاتی کبدی)، زردی کبدی یا یرقان، ابتلا به بیماری های استخوانی، سنگ کیسه صفرا و سنگ مجاری صفراوی

روشهای درمان سیروز کبدی چیست ؟

توقف و تأخیر در روند پیشرفت و به حداقل رساندن تخریب سلولهای کبدی، هدف درمان سیروز کبدی است.

داروهای سیروز کبدی با توجه به دلیل خاص آسیب دیدن کبد تعیین می‌شود. برای مثال در صورت ابتلا به هپاتیت ویروسی، داروهای ضد ویروسی و در صورت ابتلا به هپاتیت خودایمنی، داروی استروئیدی (کورتیکواستروئید) یا دارویی برای سرکوب سیستم ایمنی (سرکوب کننده‌های ایمنی) تجویز می‌شود.

به صورت مختصر و مفید اسامی داروهای سیروز کبدی به این شرح است. پروپرانولول، اسپیرونولاکتون، کلشی سین، گلیسیریزین و سیلیمارین.

بالا آوردن خون یا دفع مدفوع خون‌ آلود احتمالاً بیانگر ورم کردن سیاهرگ‌ های مری است که راههای درمان آن عبارتند از : نوار کوچکی حین انجام آندوسکوپی دور پایه واریس بسته می‌شود، لوله مخصوصی از راه گلو وارد معده می‌شود و بالون سر آن باد می‌شود. به این طریق فشار روی واریس افزایش می‌ یابد و خونریزی متوقف می‌شود، لوله‌ای فلزی به نام استنت از عرض کبد عبور داده می‌شود تا دو سیاهرگ بزرگ را به یکدیگر متصل کند و در نتیجه فشار دامن زننده به واریس کاهش یابد، گاهی دارویی به نام مسدود کننده بتا، مانند پروپرانولول، برای بیمار تجویز می‌شود.

در درمان اصلی آب آوردن شکم، میزان نمک رژیم غذایی کاهش داده می‌ شود و داروهای سیروز کبدی که ادرار آور هستند مانند فروسماید یا اسپیرونولاکتون تجویز می‌شود.

اگر مایع اطراف شکم عفونی شود، باید برای درمان سیروز کبدی آنتی بیوتیک مصرف شود.

شربت لاکتولوز درمان اصلی عارضه انسفالوپاتی در این بیماران محسوب می‌شود.

ویتامین K و فراورده خونی موسوم به پلاسما در مراکز فوریت‌ های پزشکی برای درمان خونریزی به کار برده می‌شود.

گاهی در صورت نارسایی کبدی ناشی از زخم، کبد از کار می‌ افتد. در این حالت پیوند کبد تنها راهکار ممکن است.

برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی (رژیم غذایی بیماری سیروز کبدی)

کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن، ورزش منظم به منظور افزایش قدرت عضلانی، رعایت بهداشت به منظور کاهش احتمال بروز عفونت به درمان سیروز کبدی کمک می کند.

با پزشک معالج در مورد دریافت واکسن‌های ضروری مانند واکسن سالانه آنفلوآنزا یا تزریق واکسن هنگام سفر مشورت کنید.

با پزشک معالج یا داروساز در صورت مصرف داروهای تجویزی یا آزاد مشورت کنید.

مطلب مرتبط:  دیس‌ لیپیدمی / پایین آوردن چربی خون با گیاهان دارویی

از آنجایی که سوء تغذیه در میان بیماران مبتلا به سیروز کبدی بسیار رایج است، بنابراین با رعایت بهترین رژیم غذایی بیماری سیروز کبدی که می بایست متعادل باشد می‌توان اطمینان حاصل کرد که بدن تمام مواد مغذی لازم را دریافت می‌کند.

خوردن تنقلات سالم بین وعده‌های غذایی میزان کالری و پروتئین دریافتی را افزایش می‌ دهد. همچنین صرف سه یا چهار وعده کوچک غذایی، به جای یک یا دو وعده حجیم، مفید است.

غذاهایی که می توانید در رژیم غذایی بیماری سیروز کبدی بگنجانید عبارتند از نان کم نمک، سیب زمینی، برنج، ماکارونی بدون نمک، تخم مرغ، گوشت گوساله به صورت محدود، مرغ و ماکیان، ماهی، سبزیجات تازه، میوه های تازه، شیر، خامه، ماست، دوغ بدون نمک، پنیر کم نمک، روغن های گیاهی (ذرت و زیتون)، انواع سوپ های کم نمک، بستنی، ژله، مربا، شکر، عسل، قهوه، چای، آب میوه و سرکه.

غذاهایی که باید از رژیم غذایی سیروز کبدی خارج شود عبارتند از بیسکویت، نان های شور، چیپس، پاپ کورن، ماهی دودی، زیتون پرورده، زیتون شور، ماکارونی با پنیر، کنسروها، سوسیس، کالباس، هات داگ، پیتزا، غذاهای فست فودی حاوی سس، غذاهای سوخاری، ترشی و شور، کره شور، میوه های خشک حاوی نمک، آجیل، پسته، تخمه، آب گازدار، آب گوجه فرنگی، سوپ های آماده و کنسرو شده، مارگارین شور.

درمان سیروز کبدی با داروهای گیاهی (درمان سیروز کبدی در طب سنتی)

به منظور درمان سیروز کبدی با طب سنتی روشهای زیر را پیگیری کنید.

هر ۲ ساعت یک لیوان آب انار تازه بخورید.

برای درمان گیاهی سیروز کبدی قبل از هر وعده غذایی دو تا سه قاشق مربّاخوری عصاره یا جوشانده گیاه خار مریم میل کنید.

مقدار ۵ حبه سیر را خرد کرده و همراه ۲ عدد لیموترش تازه آب گرفته به اضافه ۲ قاشق مرباخوری عسل و مقداری آب شربت کرده ظهر و شب میل نمایید.

مصرف منظم زغال اخته، شاه توت، گریپ فروت، پرتقال، سیب، گلابی، زالزالک، توت فرنگی، ازگیل، کنگرفرنگی و آلو‌ نسخه ای برای درمان سیروز کبدی در طب سنتی است.

مصرف لیمو ترش تازه به همراه هر وعده غذایی نوعی درمان سیروز کبدی با داروهای گیاهی محسوب می شود.

برای درمان سیروز کبدی با طب سنتی از زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه علاوه بر درمان سیروز کبدی برای درمان کبد چرب، بزرگی کبد و آسیب‌های کبدی ناشی از الکل نیز مفید است.

کاسنی دارای خواص سم زدایی و تصفیه‌ کنندگی خون است و به شکل قابل توجهی عفونت‌های کبدی را درمان کرده و مواد مضر را از بدن خارج می‌کند و به درمان گیاهی سیروز کبدی کمک شایانی می کند.

یک روش دیگر برای درمان سیروز کبدی با داروهای گیاهی مصرف منظم دمنوش گل قاصدک است.

برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی

برنامه غذایی برای بیماران سیروز کبدی ، بیماری سیروز کبدی ، داروهای سیروز کبدی ، درمان سیروز کبدی ، درمان سیروز کبدی با داروهای گیاهی ، درمان سیروز کبدی با طب سنتی ، درمان سیروز کبدی در طب سنتی ، درمان سیروز کبدی چیست ، درمان گیاهی سیروز کبدی ، رژیم غذایی بیماری سیروز کبدی ، رژیم غذایی سیروز کبدی ، سیروز کبدی چیست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها