بیماری جذام چیست ؟ پیشگیری و درمان بیماری خطرناک جذام یا خوره

بیماری جذام چیست ؟ بیماری جذام یا بیماری خوره یک بیماری مزمن مسری است.

بیماری جذام چیست ؟ علت بیماری جذام چیست ؟ علت بیماری جذام باسیل های مقاومی به نام میکوباکتریوم لپرا هستند. پوست و اعصاب، مهمترین مناطقی هستند که هدف این باسیل ها قرار می گیرند.

نام دیگر بیماری جذام هانسن است. هر چند که سایر اندام های بدن نیز چندان از حمله این بیماری مصون نیستند. به خصوص دست، پا، صورت و چشم ها ممکن است دچار این ضایعه شوند

چون عصب این اعضا از بین می رود، بیمار آسیب دیدگی و سوختگی حاصل از بیماری خوره را احساس نمی کند و ضایعات حاصله ممکن است تبدیل به زخم شوند. به علاوه بیماری خوره ممکن است خود را به صورت ضعف ماهیچه ها و فلج نیز نشان دهد و در نتیجه معلولیتهای جدی از قبیل از شکل افتادگی عضو یا حتی کوری و از بین رفتن انگشتان دست و پا به وجود می آید.

نام دیگر بیماری جذام ، بیماری جذام چیست ، علت بیماری جذام

بیماری جذام چیست

علت بیماری جذام چیست ، بیماری خوره ، بیماری جذام ، مرض جذام

بیماری جذام عمدتاً با قطرات بسیار ریز آب بینی می تواند پراکنده شود. بهداشت و وضعیت زندگی نیز در انتقال بیماری جذام نقش موثری دارند. اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، هیچ وقت متوجه نمی شوند که به این باکتری آلوده شده اند.دوره نهفتگی بیماری جذام، احتمالاً ۲ تا ۱۰ سال است ولی می‌تواند تا ۲۰سال یا بیشتر به طول انجامد.

با درمان به موقع بیماری نتیجه بسیار مطلوب است. در بیمارانی که دچار ضایعه‌ های ناشی از بی‌ حسی اندام‌ها هستند، در صورتی که اقدام‌ های درمانی نتیجه ندهد، دچار تغییر شکل اندام و استئومیلیت می‌شوند و گاهی قطع عضو، لازم می‌شود.

راه‌های انتقال بیماری جذام عبارت‌اند از دستگاه تنفس، دستگاه گوارش، پوست، از طریق رحم مادر به نوزاد، تماس با حیوانات، حشرات و خاک محیط اطراف.

مطلب مرتبط:  پیشگیری و درمان بیماری اریتم‌ مولتی‌ فرم‌

علایم بیماری جذام چیست ؟

بیماری جذام چیست

رنگ پریدگی پوست و بی حسی، اولین علایم بیماری جذام هستند .

بسیاری از اندام های دیگر مانند غدد لنفاوی، بینی، بیضه و کلیه ها نیز ممکن است درگیر شوند.

احساس ضعف و ضعف چشم

مهمترین معلولیت ناشی از بیماری جذام درگیری اعصاب بالا تنه است که در نتیجه آن، بی حسی یا اختلال حرکتی در یک سری عضلات مشخص به وجود می آید.

این بیماری در میان افرادی که در فقر زندگی می‌کنند شایع تر است و از دسته بیماری‌های بسیار عفونی نمی‌ باشد.

راه درمان بیماری جذام چیست ؟

از آن جا که علت بیماری جذام یعنی میکوباکتریوم های فعال قابل کشته شدن هستند، جذام یک بیماری قابل درمان است. چند داروی درمانی، موثرترین درمان پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی برای بیماری جذام است. داروهای ریفامپیسین، داپسون و کلوفازیمین برای درمان استفاده می‌ شوند.

بیماری جذام چیست

واکسیناسیون با واکسن ب ث ژ (BCG) می‌تواند انسان را علاوه بر سل در برابر مرض جذام نیز محافظت نماید.

استفاده از آنتی بیوتیک‌ها برای سرکوب عفونت مؤثر است. استفادهٔ طولانی مدت بین ۶ ماه تا یک سال از ۲ یا چند آنتی بیوتیک توصیه می‌شود. البته آنتی بیوتیک نمی‌تواند زیان‌ های عصبی مرض جذام را برطرف نماید.

داروهای ضد التهاب شامل استروئیدها مانند داروی پردنیزون باعث کنترل درد و آسیب‌های عصبی می‌شوند.

استفاده از داروی تالیدومید نیز برای درمان غده‌ ها و ضایعات پوستی مرض جذام به کار می‌ رود. البته تالیدومید نباید به هیچ عنوان توسط زنان باردار استفاده شود زیرا این دارو می‌تواند موجب نقص در جنین شود.

مرض جذام بیشتر از هر چیز، یک بیماری معلولیت آور است از این رو، هدف از کنترل، علاوه بر قطع انتقال باکتری و درمان بیماران، کاهش ناتوانی و معلولیت آنها نیز هست.

مطلب مرتبط:  ایا تالاسمی مینور درمان دارد ؟ درمان تالاسمی مینور در طب سنتی

آنچه که در بیماری خوره اهمیت دارد، آغاز سریع درمان است. یعنی پیش از آن که اولین علایم معلولیتها ظاهر شوند.

پیشگیری و درمان جذام در طب سنتی

خوردن زیتون و مالیدن روغن زیتون به پوست (بهترین نوع زیتون نوع شکسته است که از طریق روشهای شیمیایی شیرین نشده باشد.)

خوردن ریحان و چغندر فرد را از بیماری خوره ایمن می گرداند.

همچنین خوردن شلغم عامل پیشگیری کننده جذام است.

در طب سنتی نخستین گام در درمان جذام را فصد، ایجاد استفراغ و حجامت می‌دانند و در این باره بسته به مرحله بیماری روشهای متعددی ارائه می‌ کنند.

یکی از مفیدترین نسخه‌ های درمانی برای بیماری خوره ترکیبی است از هلیله زرد و سیاه، حلوا، صمغ انگدان، مویز بی‌هسته که پس از پختن و ترکیب آن با عسل بایدخورده شود و بیمار ضمن روغن مالیدن به بدن خود زیر آفتاب بنشیند و این دستور را تا ۷ روز اجرا کند.

غذاهای زود هضم مثل آبگوشت ساده پرندگان خوش‌گوشت، ماهی تازه سبک گوشت و مواردی از این دست برای جذامیان توصیه شده است. وعد‌ه غذایی جذامیان در روز باید دو بار باشد و یک بار غذا خوردن برای ایشان زیان‌ آور است.

خوردن شاهی به خصوص در شبهای زمستان توصیه می شود.

همچنین استفاده از داروی شافیه و مرکب ۷ که در عطاری ها موجود است.خلایق همانند قبل به شدت توصیه می‌کند در صورت تمایل به درمان این بیماری به وسیله طب سنتی با یک پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی مشورت نمایید.

بیماری جذام چیست

نام دیگر بیماری جذام ، بیماری جذام چیست ، علت بیماری جذام ، علت بیماری جذام چیست ، بیماری خوره ، بیماری جذام ، مرض جذام

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها