راهنمای جامع درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی و داروهای شیمیایی

درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی و شیمیایی :

ایا اسکیزوفرنی درمان قطعی دارد ؟ اسکیزوفرنی ، شیزوفرنی یا روان گسیختگی نوعی بیماری روانی است که باعث تغییر در ادراک، افکار و رفتار بیمار می شود. در ادامه روشهای درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی و داروهای صنعتی آورده می شود.

بیماری اسکیزوفرنی چیست ؟ اسکیزوفرنی ، شیزوفرنی یا روان گسیختگی یک اختلال روانی است که مشخصه آن از کار افتادگی فرایندهای فکری و پاسخگویی عاطفی ضعیف می باشد.

بیماری اسکیزوفرنی در بین همه بیماری‌های عمده روان‌ شناختی از همه وخیم‌تر است و معمولاً خود را به صورت توهم شنیداری، توهم‌های جنون آمیز یا عجیب و غریب، یا تکلم و تفکر آشفته نشان می‌دهد و با اختلال در عملکرد اجتماعی یا شغلی قابل توجهی همراه است. شروع علائم معمولاً در دوران نوجوانی رخ می‌دهد .

ایا اسکیزوفرنی درمان قطعی دارد ، درمان جدید اسکیزوفرنی ، داروی اسکیزوفرنی ، علائم بیماری اسکیزوفرنی ، بیماری اسکیزوفرنی چیست ، بیماری روانی اسکیزوفرنی

درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی

بیماری شیزوفرنی ، شخصیت اسکیزوفرنی ، داروی اسکیزوفرنی چیست ، درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی ، داروهای گیاهی اسکیزوفرنی ، درمان گیاهی اسکیزوفرنی ، درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی

علائم بیماری اسکیزوفرنی

فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است دچار توهم‌ هایی شود. دیدن، شنیدن، استشمام و احساس کردن آنچه که وجود ندارد.اغلب توهم ها از نوع شنیدن صدا است.

این صداها کاملا واقعی‌اند و منبع این صدا ها خارج از سر بیمار می باشد و دیگران نمی توانند آنها را بشنوند.ممکن است بیمار این صداها را از مکانهای مختلف و یا از یک جسم خاص مانند تلویزیون بشنود.صداها ممکن است خوشایند باشند اما اغلب گستاخانه، توهین آمیز و یا تنها آزار دهنده هستند.

این صداها مجازی نیستند و توسط خود مغز ساخته می شوند. اسکن های مغزی نشان داده اند که قسمتی از مغز که هنگام شنیدن صدا فعال است، اینگونه صدا ها را نیز ایجاد می کند.

هذیان : اعتقاد راسخ به موضوعی است که ممکن است صرفا بر پایه یک تفسیر غلط و یا برداشت ناصحیح از موقعیت باشد.

هذیان سوء ظن : احساس می کنند که در خطر هستند.

مخاطب بودن : ممکن است معنی خاصی از اتفاقات روزمره برداشت کنند و به این نتیجه برسند که این امور به آنها مربوط می شوند. برای نمونه احساس کنند برنامه های تلویزیون و رادیو در رابطه به خودشان است و یا مردم در حال ارتباط برقرار کردن با آنها از راههای عجیب هستند مثلا از طریق رنگ ماشین هایی که از خیابان عبور می کنند.

احساس کنترل شدن : انگار که شخصی افکارشان را از مغزشان می رباید و آنچه که فکر می کنند افکار خودشان نیست بلکه شخص دیگری آنها را در مغزشان قرار می دهد.بعضی افراد از روحهای خشمگین، خدا و یا شیطان نام می برند.

وجود خیالات (اغلب عجیب و غریب یا سرکوب گرانه در طبیعت) و آشفتگی فکری و کلامی در بیمار از علائم بیماری اسکیزوفرنی هستند.

از دست دادن رشته کلام یا تفکر نیز می تواند از علائم بیماری اسکیزوفرنی باشد.

گوشه‌گیری اجتماعی، نامرتبی لباس و بهداشت، و از دست دادن انگیزه و قضاوت

مطلب مرتبط:  بیماری پلی‌ آرتریت‌ گرهی و روشهای درمانی

عدم پاسخگویی به محرکات و اختلال در شناخت اجتماعی

– از دیگر علائم بیماری اسکیزوفرنی می توان به مشکلات در کار و حافظهٔ بلند مدت، تمرکز و توجه، عملکرد اجرایی، و سرعت پردازش، سکوت زیاد، وضعیت‌های حرکتی عجیب و غریب و یکنواختی عاطفی یا کمبود عاطفه و احساس اشاره کرد.

فقر بیان (عجز در گویایی)

ناتوانی در تجربهٔ خوشی و لذت (فقدان لذت)

فقدان انگیزه (فقدان اراده)

پژواک کلامی (تکرار کلمات پرسشگر به خود)

علل بیماری اسکیزوفرنی چیست ؟

ژنتیک

عوامل زیست‌ محیطی : محیط زندگی و عوامل استرس زای قبل از تولد

– سوء تغذیه و نداشتن خواب منظم و کافی به مدت طولانی

مصرف مواد مخدر نظیر ماری جوانا ،حشیش، کوکائین، آمفتامین و ال اس دی

افراد با سابقه خانوادگی بیماری روانی اسکیزوفرنی

انزوای اجتماعی

مهاجرت از خانه یا محل زندگی به دلیل وجود سختی‌ های اجتماعی، تبعیض نژادی، اختلال در خانواده، بیکاری، و کمبود شرایط مسکن

فقدان اکسیژن خون و عفونت، استرس و سوء تغذیه مادر در دوران رشد جنین

ایا اسکیزوفرنی درمان قطعی دارد ؟ روشهای درمان جدید اسکیزوفرنی

انتخاب روشهای درمان جدید اسکیزوفرنی بسته به زمان مراجعه در هر مرحله از بیماری، متفاوت است و برای مداوای این بیماران از روش هایی مانند درمان دارویی، رفتار درمانی، شناخت درمانی و کار درمانی نیز استفاده می شود. ‏

بیماری روانی اسکیزوفرنی مزمن است و مراجعه دیر هنگام به روانپزشک احتمال بهبودی را کاهش می دهد. خانواده ها به محض مشاهده هر گونه اختلال های روانی غیرمعمول در رفتارهای نوجوانان، باید آنان را نزد روانپزشک ببرند. ‏

– به شخص مبتلا به بیماری شیزوفرنی کمک کنید بیماری خود را بپذیرد.‏با کم شدن و قطع افکار هذیانی، بیمار قادر به فراگیری آموزش های مورد نیاز است.

در شخص مبتلا به بیماری شیزوفرنی امیدواری ایجاد کنید.‏یادآوری اثرات درمان، از بین رفتن علایم بیماری و افزایش کارایی و بهبود روابط اجتماعی از مواردی است که می تواند بیمار را به ادامه درمان امیدوار کند.

بیمار را تشویق و کمک کنید هر گونه تغییری را که در روحیه خود احساس می کند، بنویسد. از او بخواهید اگر مصرف یک داروی اسکیزوفرنی سبب بروز علائم ناراحت کننده می شود، این علائم را ثبت کند.
این توجه باعث می شود بیمار نسبت به بیماری شیزوفرنی خود آگاهی بیشتری به دست آورد و سعی کند آن را با خانواده و پزشک معالج خود در میان بگذارد.

بیمار را به تنظیم برنامه خواب تشویق کنید. موفقیت در تنظیم و اجرای برنامه به منظم شدن ساعات خواب و بیداری بیمار کمک می کند و علاوه بر آن سبب می شود بیمار در سایر فعالیت ها مانند خرید ما یحتاج خانه، کارهای منزل، تنظیم اوقات فراغت و تفریح مشارکت فعال تری داشته باشد.

بیمار را به مصرف منظم داروی اسکیزوفرنی تشویق و برمصرف آن نظارت کنید. افزایش آگاهی شخص از بیماری و شخصیت اسکیزوفرنی خود همکاری او را برای مصرف منظم داروها بیشتر خواهد کرد.

به بیمار دارای شخصیت اسکیزوفرنی برای شرکت در فعالیت های تفریحی و اجتماعی مناسب کمک کنید. گردش در پارک نزدیک منزل، شرکت در جلسات مذهبی و اعیاد، شرکت در جلسات آموزشی مربوط به بیماری و شرکت در میهمانی های خانوادگی، از جمله این موارد است.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع درمان آنفلوآنزا

با بیمار صحبت کنید. با بیمار آهسته، شمرده شمرده و با صدا و لحنی آرام صحبت کنید و بکوشید جملات کوتاه به کار ببرید. از انتقاد و سخنان کنایه آمیز خودداری کنید.

رفتارهای مثبت را تقویت کنید. بیمار را برای رفتارهای مثبت وی، هر چند هم کوچک باشند، تشویق کنید و در انجام کارهای دشوار با وی مشارکت داشته باشید. ‏

داروی اسکیزوفرنی چیست ؟

چند داروی اسکیزوفرنی عبارتند از هالوپریدول، تری فلوپرازین، تیوتکسین، کلرپرومازین، تیوریدازین، پرفنازین و فلوفنازین.

داروهای جدیدتر اسکیزوفرنی عبارتند از رسپیریدون، کلوزاپین، اولانزاپین، کوتیاپین و زیپراسیدون.

درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی

از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی جنسینگ چینی است. به منظور درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی می توانید پس از مشورت با پزشک روزانه ۲۰۰ میلی گرم از جنسینگ چینی را به مدت چند هفته مصرف کنید. این جنسینگ را با جنسینگهای آمریکایی و سیبریایی به صورت همزمان استفاده نکنید.

مورد دیگر از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی جینکوبیلوبا یا کهن دار است. به منظور درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی مصرف روزانه  ۳۶۰ میلی گرم از عصاره این گیاه به مدت ۱۶ هفته توصیه می شود.

جهت درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی از روغن ماهی استفاده کنید. روزی ۱ تا ۴ گرم. همچنین می توانید برای کمک به درمان گیاهی اسکیزوفرنی در رژیم غذایی خود ماهی سالمون، ساردین، قزل آلا، تخم کتان، تخم کدو و منابع دیگر اسیدهای چرب امگا ۳ بگنجانید.

در درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی از گیاه ناز باتلاقی نیز استفاده می شود. به منظور درمان گیاهی اسکیزوفرنی روزانه ۵۰۰ میلی گرم از عصاره ی این گیاه را به مدت حداقل یک ماه مصرف کنید.

آشوگاندا یا جنسینگ هندی نیز در درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی کاربرد دارد. پس از مشورت و تایید پزشک می توانید روزانه ۵ کپسول ۵۰۰ گرمی از این گیاه را به مدت حداقل یک ماه مصرف کنید.

بابونه نیز از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی است. مصرف دمنوش بابونه روزانه تا سه استکان پیشنهاد می شود.

گیاه ریحان در درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی کاربرد دارد. می توانید از ترکیب دمنوش ریحان و عسل یا به عنوان سبزی از آن در کنار غذا استفاده کنید.

هل سبز از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی است. یک قاشق چایخوری از پودر هل سبز را در یک فنجان آب داغ بریزید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند. روزی دو بار این دمنوش را مصرف کنید.

درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی

ایا اسکیزوفرنی درمان قطعی دارد ، درمان جدید اسکیزوفرنی ، داروی اسکیزوفرنی ، علائم بیماری اسکیزوفرنی ، بیماری اسکیزوفرنی چیست ، بیماری روانی اسکیزوفرنی ، بیماری شیزوفرنی ، شخصیت اسکیزوفرنی ، داروی اسکیزوفرنی چیست ، درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی ، داروهای گیاهی اسکیزوفرنی ، درمان گیاهی اسکیزوفرنی ، درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
5 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها