علائم زایمان زودرس و جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی و مدرن

جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی و پزشکی جدید: زایمان زودرس به تولد نوزاد پیش از هفته ۳۷ بارداری گفته می‌ شود.

کودکانی که یک تا سه هفته زودتر از موعد به دنیا می آیند، در هفته ی اول تولد، شش برابر و در سال اول تولد سه برابر بیشتر از نوزادانی که در زمان مقرر به دنیا می آیند، در معرض خطر مرگ قرار می گیرند. با ما همراه باشید تا به بررسی روشهای جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی و طب مدرن بپردازیم.

صرف نظر از میزان مرگ و میر، این گروه از نوزادان نسبت به بقیه آسیب پذیرتر هستند. زمان تولد نوزاد طبیعی، هفته ۳۷ بارداری به بعد است. نوزادان زودرس که در هفته ۳۴ تا ۳۶ بارداری متولد می شوند، ۷۱ درصد نوزادان را شامل می شوند.

پیشگیری از زایمان زودرس ، جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی ، راههای جلوگیری از زایمان زودرس ، علائم زایمان زودرس ، علایم زایمان زودرس

جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی

نشانه های زایمان زودرس ، علل زایمان زودرس ، علت زایمان زودرس ، چه عواملی باعث زایمان زودرس میشود

این کودکان بیش از بقیه در معرض مشکلات تنفسی و تغذیه ای قرار می گیرند، در تنظیم دمای بدن خود با مشکلات بیشتری مواجه هستند و احتمال ابتلا به زردی هم در آنها بیشتر است. همچنین این کودکان در فرآیند رشد مغز نیز با مشکلاتی مواجه می شوند.

چه عواملی باعث زایمان زودرس میشود ؟ علل زایمان زودرس

از علل زایمان زودرس بارداری دو یا چند قلویی می باشد.

جدا شدن پیش از موعد جفت از رحم که به این وضعیت جدا شدن پیش از موعد جفتگفته می شود نیز از علل زایمان زودرس است.

وجود عفونت در واژن یا رحم مادر که باعث شروع فرآیند زایمان می شود از دیگر علل زایمان زودرس است.

دیگر علت زایمان زودرس مشکلات مربوط به رحم یا سرویکس مانند فیبروم یا شکل غیرطبیعی رحم است.

پاره شدن کیسه آب مادر قبل از شروع فشار زایمان می تواند علت زایمان زودرس باشد.

بیماری های لثه و عفونت های دهان و دندان در زنان، احتمال زایمان زودرس را تا هفت برابر بیشتر می کند که تحقیقات نشان داده است، انتقال سریع عفونت های دهان و دندان به جنین، باعث زایمان زودرس می شود.

مصرف مواد مخدر مانند کوکائین یا متامفتامین و شب کاری، استرس شغلی و ابتلای مادر به افسردگی چند علت زایمان زودرس هستند.

در پاسخ به این سوال که چه بیماری ها و چه عواملی باعث زایمان زودرس میشود باید گفت برخی بیماریها مانند دیابت, لوپوس، آسم شدید, هپاتیت, بیماریهای روده, عفونت کلیوی ,عفونت ریوی, ضربه به شکم, جراحی شکم مانند آپاندیس در بارداری می توانند از علل زایمان زودرس باشند.

خطر زایمان پیش از موعد در افرادی که نگرانی آنها درباره بارداری شان زیاد است، تا سه برابر افزایش می یابد.

قرار گرفتن زنان غیرسیگاری در معرض دود دخانیات و به ویژه دود سیگار در دوران حاملگی، باعث کاهش وزن نوزاد،تاخیر در رشد درون رحمی و سقط ناگهانی جنین و زایمان زودرس می شود.

مطلب مرتبط:  مختصری درباره بیماری مادرزادی دیورتیکول مکل

در کل هر عاملی که مانع از تکامل جسمی و سیستم های مختلف بدن جنین در داخل رحم شود، می تواند باعث به دنیا آمدن زودرس جنین شود، مثل انواع بیماری ها از جمله تب مادر.

علائم زایمان زودرس

علائم زایمان زودرس شامل انقباضات منظم به مدت یک ساعت است که به معنی وجود ۴ انقباض یا بیشتر در هر ۲۰ دقیقه یا وجود ۸ انقباض در ساعت است. این انقباضات حتی پس از نوشیدن یک لیوان آب و استراحت کردن هم قطع نمی شوند.

نشت یا سرازیر شدن مایع از واژن که ممکن است صورتی یا مایل به قرمز باشد از علائم زایمان زودرس است. به این وضعیت پارگی غشا گفته می شود. وقتی این وضعیت پیش از هفته ۳۷ روی می دهد به آن پارگی نارس زودرس غشا گفته می شود.

وجود دردهای مشابه گرفتگی شکم در قاعدگی که ممکن است با اسهال همراه شود نیز از علائم زایمان زودرس می باشد.

احساس فشار در لگن خاصره یا زیر شکم از دیگر علایم زایمان زودرس است.

وجود درد مبهم در لگن یا زیر شکم نیز از علایم زایمان زودرس است.

از دیگر علایم زایمان زودرس احساس ناخوشایند مانند احساس تبی است که قابل توضیح نیست و احساس خستگی مفرط. اگر روی شکمتان را فشار بدهید، احساس درد و آسیب دیدگی می‌ کنید.

از دیگر نشانه های زایمان زودرس پارگی کیسه آب و دفع مایع روشن از واژن است.

احساس اینکه جنین در حال فشار به سمت پایین است از نشانه های زایمان زودرس است.

از جمله نشانه های زایمان زودرس ورم ناگهانی و یا شدید در پا , دست و صورت می باشد.

تغییر واضح در حرکت جنین

تب، لرز، استفراغ و سر درد شدید

پیشگیری از زایمان زودرس

با کنترل بیماری های مادر و کنترل تغذیه و تأمین شرایط مناسب برای حاملگی می توان از تولد نوزاد نارس جلوگیری کرد، اما بعد از تولد نیز با استفاده از امکانات جدید پزشکی می توان به درمان زایمان زودرس پرداخت و نوزادان نارس را با بهترین کیفیت نگهداری کرد و در نتیجه از مرگ و میر آنها جلوگیری کرد.

در مورد مادران افسرده و مضطرب، اگر پزشک متخصص با این افراد گفتگو کند می تواند ترس و اضطراب آنها را به حداقل برساند. حمایت و نقش پدر نیز در کاهش این اضطراب ها و نگرانی ها بسیار تاثیرگذار است. این مورد از راههای جلوگیری از زایمان زودرس و کمک به آن است.

از راههای جلوگیری از زایمان زودرس این است که از مسمومیت بارداری پیشگیری کنید. برای پیشگیری از ابتلا به مسمومیت بارداری، کنترل دقیق موارد این بیماری و پرهیز از تصمیم گیری شتاب زده برای ختم بارداری در موارد خفیف پره اکلامپسی (نوعی مسمومیت بارداری) توصیه می شود.

به منظور پیشگیری از زایمان زودرس قبل از مصرف هرگونه دارو حتی مسکن ها با پزشک تان مشورت کنید و از مصرف داروهای شیمیایی و طبیعی بدون مشاوره با پزشک یا متخصص طب سنتی پرهیز کنید.

مطلب مرتبط:  درمان لیکن پلان با داروهای گیاهی

جهت پیشگیری از زایمان زودرس رژیم غذایی خود را دست کم نگیرید و مصرف خوراکی ها و مواد غذایی سالم به ویژه گوشت ماهی که سرشار از امگا۳ است را فراموش نکنید.

وزن خود را در شرایط طبیعی نگه دارید و مراقب باشید که در دوران بارداری بیش از حد دچار اضافه وزن و چاقی نشوید تا به پیشگیری از زایمان زودرس کمک شود.

از جمله راههای جلوگیری از زایمان زودرس این است که از استعمال سیگار و قرار گرفتن در محیطی که در آن افراد سیگاری حضور دارند، پرهیز کنید.

در طول دوران بارداری ارتباط خود را با پزشک تان قطع نکنید. به او مراجعه کنید و روند رشد جنین و علائم عمومی بدن خود و جنین تان را بررسی کنید.

اگر در وضعیت زایمان زودرس قرار داشته باشید، پزشک یا ماما باید خطرات زایمان زودرس و خطرات ادامه بارداری را مورد مقایسه قرار دهد.

با توجه به موقعیت شما، پزشک یا ماما ممکن است:

زایمان را با دارو به تاخیر بیندازد. این روش ممکن است کارآمد یا ناکارآمد باشد.

برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز کند. اگر کیسه آب زودتر از موعد پاره شده باشد، احتمال عفونت زیاد خواهد بود و باید تحت مراقبت قرار بگیرید.

برای آماده کردن شش های کودک برای تولد به شما داروهای استروئید بدهد.

سایر مشکلات پزشکی شما که ممکن است عامل زایمان زودرس باشد را درمان کند.

در صورتی که تشخیص دهد زایمان برای مادر و نوزاد بی خطرتر است، زایمان را انجام دهد.

اگر زایمان زودرس نزدیک موعد زایمان یعنی بین هفته ۳۵ تا ۳۶ باشد، احتمالا بدون تاخیر به شما اجازه زایمان داده خواهد شد. زایمان های زودرس در این مرحله معمولا به مشکلات جدی نمی انجامد.

زمانی که امکان توقف زایمان زودرس وجود ندارد، بیشتر زنان می توانند به شکل طبیعی زایمان کنند اما اگر سلامت مادر و کودک در خطر باشد، زایمان به شیوه سزارین انجام می شود.

جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی

به منظور جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی از موارد زیر پرهیز کنید. سوء تغذیه شدید، مصرف دخانیات از جمله سیگار، مواد افیونی و قرص‌های روان گردان.

دمکرده برگ درخت انگور به جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی کمک می کند.

دمکرده مریم نخودی و بابونه نیز در جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی کاربرد دارد.

مصرف غلات و ویتامین B3 در جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی می تواند کمک کننده باشد.

جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی

پیشگیری از زایمان زودرس ، جلوگیری از زایمان زودرس در طب سنتی ، راههای جلوگیری از زایمان زودرس ، علائم زایمان زودرس ، علایم زایمان زودرس ، نشانه های زایمان زودرس ، علل زایمان زودرس ، علت زایمان زودرس ، چه عواملی باعث زایمان زودرس میشود

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
2 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها