راهنمای کامل درمان بیماری سلیاک در طب سنتی و پزشکی جدید

درمان بیماری سلیاک در طب سنتی و مدرن: بیماری سلیاک ، نوعی بیماری گوارشی است که به پرزهای روده کوچک آسیب می‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد مغذی می‌شود.

بیماری سلیاک چیست ؟ افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند پروتئینی به نام گلوتن را که در گندم، جو، چاودار و احتمالاً جو دو سر وجود دارد، نمی‌توانند تحمل کنند. در ادامه روشهای درمان بیماری سلیاک در طب سنتی و طب جدید آورده می شود.

زمانی که بیماران مبتلا به سلیاک، غذاهای حاوی گلوتن مصرف می‌ کنند، سیستم ایمنی بدن آن‌ها پاسخی را به منظور تخریب روده کوچک صادر می‌ کند.

این تخریب به خصوص در پرزهای انگشتانه‌ای روده که مواد مغذی داخل آنها جذب می‌شوند، ایجاد می‌شود. به دنبال آسیب پرزهای روده‌ای فرد بدون توجه به مقدار غذایی که می‌خورد، مبتلا به سوء تغذیه می‌شود.

درمان بیماری سلیاک در طب سنتی ، درمان گیاهی بیماری سلیاک ، درمان سلیاک در طب سنتی ، درمان گیاهی سلیاک ، رژیم غذایی بیماری سلیاک

درمان بیماری سلیاک در طب سنتی

رژیم غذایی سلیاک ، درمان بیماری سلیاک ، درمان سلیاک ، داروی سلیاک ، بیماری سلیاک در کودکان ، سلیاک در بزرگسالان ، بیماری سلیاک چیست

به دلیل این که سیستم ایمنی خود فرد سبب تخریب و آسیب پرزهای روده کوچک می‌شود، این بیماری، به عنوان یک بیماری خود ایمنی نامیده می‌شود و از طرف دیگر به علت این که مواد مغذی جذب نمی‌شوند، می‌ تواند به عنوان یک بیماری سوء جذبی مورد نظر قرار گیرد.

سلیاک، بیماری وراثتی است و از نسلی به نسل دیگر در خانواده انتقال می‌ یابد.گاهی اوقات این بیماری برای اولین بار به دنبال رژیم غذایی بعد از عمل جراحی، بارداری، تولد نوزاد، عفونت‌های ویروسی و یا استرس‌های روحی فعال می‌شود.

علایم بیماری سلیاک چیست ؟

هر اندازه مدت زمانی است که فرد از شیر مادر تغذیه کرده است طولانی تر باشد، علائم، دیرتر بروز می‌کنند و علائمی نیز که بروز می‌ کنند، بیشتر شامل نشانه‌های معمول بیماری هستند.

علایم کلاسیک: اسهال حجیم بدبو و رنگ پریده، کاهش وزن، کندی رشد، کوتاهی قامت، خستگی مزمن، سوء جذب چربی (مدفوع حجیم و روغنی میگرددکم خونی فقر آهن،‌ درد شکم، ورم شکم، نفخ، یبوست، زخم های دهانی، افسردگی، گرفتگی عضلانی، درد استخوان.

به علت آسیب به روده درجاتی از عدم تحمل لاکتوز بروز میکند.

تغییر در ساختار روده باریک جذب ریز مغذی ها، مواد معدنی و ویتامین های محلول در چربی را مختل می سازد.

عدم توانایی در جذب کربوهیدراتها و چربیها می تواند به کاهش وزن،کندی رشد در نوجوانان و یا خستگی منجر گردد.

کم خونی : به علت سوء جذب آهن، فولیک اسید و ویتامین B12 میتواند به کم خونی فقر آهن و کم خونی مگالوبلاستیک منجر گردد. همچنین التهاب روده باریک ممکن است به از دست رفتن مقادیر میکروسکوپی خون از روده کوچک بیانجامد.

پوکی استخوان : سوء جذب ویتامین D و کلسیم میتواند به پوکی استخوان، نرمی استخوان، کاهش تراکم استخوانها و انقباضات عضلانی بیانجامد.

کاهش جذب ویتامین K می تواند مکانیسم انعقاد خون را مختل کرده و به خونریزی منجر گردد.

بیماری سلیاک باعث افزایش تکثیر باکتریهای روده کوچک گردیده که سوء جذب ریز مغذی ها را تشدید می کند.

مطلب مرتبط:  راهنمای درمان تب مدیترانه ای در طب سنتی و طب مدرن

کمبود ویتامینهای A,D,E.

نقص پادتن ایمنوگلوبین : این پادتن غشاء مخاطی دهان، مجاری هوایی و مجاری گوارش را در برابر عفونتها محافظت می کند.

درماتیت هرپتی فرم : یک اختلال پوستی مزمن که با بثورات جلدی خارش دار (در نواحی باسن، آرنج ها، زانوها) بروز می یابد.

کندی و یا توقف رشد، و تاخیر در بلوغ ممکن است بدون علایم بارز روده ای و یا سوء تغذیه شدید در نوجوانان تظاهر یابد.

سقط جنین و ناباروری در زنان.

صرع، آتاکسی(عدم هماهنگی حرکتیفرد در راه رفتن مشکل دارد) و نوروپاتی محیطی (سوزن سوزن شدن دستها و پاها)، مشکلات روماتیسمی، ضعف و سردرد های میگرنی.

عدم درمان به موقع می تواند به سرطانهای روده کوچک منجر گردد. ۲۰ درصد بیماران مبتلا به سلیاک در صورت عدم درمان به سرطان روده کوچک دچار خواهند شد.

تشخیص بیماری سلیاک در کودکان و بزرگسالان

– غربالگری سلیاک در کودکی و نوجوانی برای تشخیص بیماری سلیاک در کودکان ضروری است.

آزمایش خون می تواند در تشخیص سلیاک در بزرگسالان و کودکان کمک کننده باشد.

بیوپسی نیز دز تشخیص سلیاک در بزرگسالان و کودکان مورد استفاده قرار می گیرد.

به دنبال تایید بیماری سلیاک توسط نتایج آزمایشگاهی و علائم موجود، پزشک ممکن است بخش کوچکی از روده کوچک را برای تعیین میزان آسیب به پرزهای روده کوچک از طریق نمونه برداری، مورد بررسی قرار دهد، زیرا نمونه برداری از روده کوچک بهترین روش برای تشخیص سلیاک است.

غربال گری برای بیمارن سلیاک روشی است که می‌توان به وسیله آن افراد بدون علامت را مشخص کرد. آمار نشان می‌دهد که در حدود ۱۰ درصد از اقوام درجه یک بیماران، مانند پدر و مادر و فرزندان آن‌ها مبتلا به سلیاک هستند.

درمان بیماری سلیاک

اساس درمان بیماری سلیاک رژیم غذایی فاقد گلوتن است که در آن کلیه مواد غذایی حاوی گلوتن حذف می‌شوند.

در بیشتر افراد، رعایت رژیم غذایی سلیاک سبب توقف علائم می‌ شود، به دنبال رعایت رژیم غذایی سلیاک که باید بدون گلوتن باشد آسیب‌های ایجاد شده در روده کوچک ترمیم و از ایجاد آسیب‌های بیشتر پیشگیری می‌ شود.

سلیاک

ترمیم پرزهای روده کوچک از زمان آغاز رعایت رژیم غذایی بیماری سلیاک که باید فاقد گلوتن باشد شروع می‌ شود و زمان دوره بهبودی، به طور معمول ۳ تا ۶ ماه خواهد بود، که البته این دوره در بزرگسالان به ۲ سال هم می‌ رسد.

حذف گندم، جو، جو دوسر، جوی سیاه و یا چاو دار و همچنین تمام فراورده هایی که حاوی این غلات میباشد. نظیر: نانها، بیسکوئیت ها، کیکها، کلوچه ها، شیرینی ها، پاستا (ماکارونی)، سوپ ها، سسها، پیتزا.

– مصرف مکمل های غذایی (ویتامینها و مواد معدنی) برای برطرف شدن آثار سوء تغذیه در درمان بیماری سلیاک توصیه می شود.

گوشت، ماهی، برنج، انواع میوه و سبزی، فاقد گلوتن هستند. بنابراین این گروه از بیماران می‌ توانند به راحتی از این گروه‌های غذایی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند.

نکته : برنج، ذرت (بلال)، برنج وحشی، لوبیای سویا، ارزن و دانه آفتاب گردان فاقد گلوتن می باشند.

تنها راه درمان سلیاک پیروی از رژیم غذایی ۱۰۰ درصدی بدون گلوتن تا پایان عمر می باشد.

مطلب مرتبط:  راهنمای کامل درمان جوش صورت با داروهای گیاهی / درمان جوش و آکنه

پس از حذف گلوتن از رژیم غذایی، روده باریک به سرعت شروع به بازسازی خود میکند. اما در مواردی نیز این بازسازی انجام نگرفته و بایستی داروی سلیاک نظیر داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی (استروئیدها) به منظور درمان سلیاک برای بیمار تجویز گردد.

نکته : بسیاری از موارد این بیماری معمولاً تشخیص داده نشده، و یا به اشتباه نشانگان روده تحریک پذیر و یا بیماری کرون تشخیص داده میشوند.

افرادی که مبتلا به دیابت وابسته به انسولین، کولیت روده و مشکلات تیروئید می باشند بیشتر مستعد ابتلا به سلیاک می باشند.

در این‌ شرایط‌ به‌ پزشک‌ خود مراجعه‌ نمایید.

اگر شما یا کودکتان‌ علایم‌ بیماری‌ سلیاک‌ را دارید.

اگر علایم‌ در عرض‌ ۳ هفته‌ پس‌ از آغاز رژیم‌ فاقد گلوتن‌ برطرف‌ نشده‌ باشند.

اگر کودک‌ دوباره‌ وزن‌ از دست‌ رفته‌ را به‌ دست‌ نیاورد یا رشد و نمو مناسبی‌ مطابق‌ انتظار نداشته‌ باشد.

اگر تب‌ به‌ علایم‌ اضافه‌ شود.

درمان بیماری سلیاک در طب سنتی

اولین قدم در درمان گیاهی بیماری سلیاک حذف مواد غذایی حاوی گلوتن است. مهمترین و کاربردی ترین اقدام این است که نان را از رژیم غذایی بیماری سلیاک حذف کنید و به جای نان در تمام وعده ها از برنج استفاده کنید. یا اینکه برای کمک به درمان گیاهی بیماری سلیاک از نانهایی که از آرد گندم یا جو درست نشده اند استفاده کنید. نانهای لواش، بربری، سنگگ، تافتون، باگت و تست همگی از آرد گندم تهیه می شوند.

اگر جایی را سراغ ندارید که بتوانید نانی غیر از نان گندم و جو تهیه کنید پیشنهاد خلایق این است که خودتان دست به کار شوید و با مثلا آرد ذرت در خانه، نان درست کنید. دستگاههایی برای پخت نان وجود دارند. ضمن اینکه با کمی هزینه می توانید یک تنور کوچک گازی در منزل برای خود دست و پا کنید.

به منظور کمک به درمان بیماری سلیاک در طب سنتی از مکمل های حاوی پاپئین استفاده کنید.

روغن ماهی به درمان گیاهی بیماری سلیاک کمک می کند. از مکمل های روغن ماهی بهره بگیرید.

برای درمان سلیاک در طب سنتی ماست را در رژیم غذایی خود بگنجانید. فقط توجه داشته باشید که نباید با غذاهای حاوی گوشت، ماست مصرف کنید.

مصرف دمنوش گیاه دم اسبی به درمان سلیاک در طب سنتی کمک می کند.

به منظور درمان گیاهی سلیاک گیاه ختم ذهبی یا گلدن سیل مصرف کنید. به صورت دمنوش، سبزی یا مکمل.

راه دیگر برای کمک به درمان گیاهی سلیاک مصرف دمنوش بابونه روزانه تا ۳ لیوان است. بابونه یک گیاه فوق العاده است که در درمان بسیاری از بیماریها تجویز می شود و همچنین به عنوان یک داروی سلیاک شناخته می شود.

درمان بیماری سلیاک در طب سنتی

درمان بیماری سلیاک در طب سنتی ، درمان گیاهی بیماری سلیاک ، درمان سلیاک در طب سنتی ، درمان گیاهی سلیاک ، رژیم غذایی بیماری سلیاک ، رژیم غذایی سلیاک ، درمان بیماری سلیاک ، درمان سلیاک ، داروی سلیاک ، بیماری سلیاک در کودکان ، سلیاک در بزرگسالان ، بیماری سلیاک چیست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
14 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها