آموزش وردپرس – ساخت صفحه اصلی سفارشی – درس اول

در چند مقاله قبلی به بحث ویرایش و سفارشی سازی ظاهر وب سایت اشاره نمودیم. در مقاله فعلی و چند مقاله بعدی قصد داریم یک برگه سفارشی را برای صفحه اصلی سایت بسازیم و نحوه انجام این کار را به شما آموزش دهیم. اگر چهار مقاله مربوط به ویرایش ظاهر وبسایت را مطالعه نکرده اید روی لینک زیر کلیک کنید تا به اولین مقاله ی آن هدایت شوید.

آموزش وردپرس – ویرایش قالبها – درس اول

اولین چیزی که به ذهن تازه کارهای دنیای طراحی وب پس از ویرایش ظاهر سایت می رسد این است که بتوانند صفحه اصلی سایت خود را شبیه به وبسایتهای محبوب خود کنند. این کار نیز به کمک پلاگین ها انجام می پذیرد. همانطور که در مقاله های اولیه آموزش وردپرس اشاره کردیم، در این راستا نیز مانند قالبها، دو دسته پلاگین رایگان و پولی وجود دارد. محبوبترین پلاگین پولی صفحه ساز که برای ساخت صفحات سفارشی مورد استفاده قرار می گیرد و بیشترین فروش و میزان استفاده را دارد افزونه Visual Composer است. در صورتی که قصد دارید صفحات سایت خود را به صورت حرفه ای بسازید این افزونه بهترین انتخاب است.

اما دقت داشته باشید که این افزونه فقط و فقط از طریق وب سایت رسمی تم فارست یا themeforest به فروش می رسد. بنابراین با خرید کردن از افرادی که این افزونه را نال یا به اصطلاح خودمانی در دنیای نرم افزار، کرک کرده اند، به سارقین آثار فرهنگی کمک ننمایید و آنها را پولدار نکنید. ما به شما روشهایی را آموزش خواهیم داد که تا زمانی که سایتتان به درآمدزایی برسد و پول کافی برای خرید این افزونه حرفه ای را کسب کنید، بتوانید با پلاگین های رایگان، کار خود را راه بیندازید.

مجله خلایق در این تاریخ با همین افزونه های رایگان راه اندازی شده است و پس از کسب موفقیت مالی لازم، این افزونه و افزونه های حرفه ای دیگر را مستقیما از سازنده اصلی آن خریداری خواهیم نمود. درباره جریان مشکلات و عدم صحیح بودن عمل نال کردن قالب ها و پلاگین های حرفه ای وردپرس، قبلا در مقاله زیر اطلاعاتی عرضه شده است. روی لینک زیر کلیک کنید تا وارد مقاله مربوطه شوید.

مشکلات افزونه و قالب های نال شده

برای ساخت صفحات سفارشی چندین افزونه محبوب وجود دارد. محبوبترین افزونه ها بر اساس تعداد دانلود و استفاده در سایتهای مختلف عبارتند از Page Builder by SiteOrigin، افزونه برگه ساز Elementor و نیز Beaver Builder. پر دانلود ترین افزونه SiteOrigin است اما به علت ساختار زمختی که دارد شاید برای تازه کارها دردسر آفرین باشد. البته به همراه یک افزونه کمکی که به صورت رایگان اراِئه می شود امکانات زیادی را به سایت شما خواهد داد. اما ما در این مقاله قصد داریم به کمک پلاگین دوم یعنی Elementor صفحه اصلی سایت را بسازیم. علت این انتخاب این است که علاوه بر سرعت بالای انجام عملیات در این افزونه، اگر به SiteOrigin لقب زمخت بدهیم باید به این افزونه بگوییم نرم و چابک.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - ویرایش پوسته ها - درس سوم

اگر خودتان با این دو پلاگین ببیشتر کار کنید متوجه منظور من در راحتی استفاده از المنتور خواهید شد. این افزونه کاملا رایگان است اما اگر نسخه حرفه ای آن را خریداری کنید یک صفحه ساز فوق حرفه ای در حد ویژوال کامپوزر خواهید داشت. با این حال اگر بخواهید از نسخه رایگان آن استفاده کنید نیز کارتان راه می افتد. برای اینکه بتوانیم نوشته های خود را در این پلاگین صفحه ساز وارد کنیم به یک افزونه کمکی نیاز خواهیم داشت تا مشکل رایگان بودن و کم بودن امکانات نسخه رایگان نسبت به نسخه پولی اش پوشش داده شود.

از منوی راست محیط کاربری وردپرس، موس را روی “افزونه ها” نگه دارید تا زیر منوهای آن نمایش داده شوند. سپس روی “افزودن” کلیک کنید. در صفحه جدیدی که باز می شود در باکس جستجو نام elementor را تایپ نموده و اینتر را بفشارید.

وقتی که افزونه پیدا شد روی “هم اکنون نصب کن” کلیک کنید تا عملیات نصب آغاز شود.

در نهایت روی دکمه آبی رنگ “فعال کردن افزونه” کلیک کنید تا افزونه فعال شود.

سپس از منوی سمت راست محیط کاربری وردپرس، موس را روی “برگه ها” نگه دارید تا زیر منوهای آن به نمایش در بیایند. سپس روی “افزودن برگه” کلیک کنید تا بتوانیم اولین صفحه خود را با این پلاگین بسازیم.

تنظیمات عمومی “افزودن برگه جدید” مانند “افزودن نوشته جدید” است که قبلا طی یک مقاله به آن پرداخته شد. برای یادآوری آن می توانید روی لینک زیر کلیک کنید و نجوه افزودن نوشته جدید را مطالعه کنید.

افزودن نوشته جدید در وردپرس

تنها تفاوت هایی که بین نوشتن مقاله و ساخت صفحه وجود دارد یکی اضافه شدن دکمه “ویرایش با المنتور” است که با کلیک بر روی آن می توانید به وسیله پلاگین المنتور به ساخت برگه جدید بپردازید.

و دیگری اضافه شدن یک منوی کشویی تحت عنوان “مادر” در بخش “ویژگی های برگه” است که به وسیله آن می توانید تعیین کنید که برگه ای که در حال ساختن آن هستید متعلق و زیر مجموعه کدام برگه دیگر است. مثلا اگر دارید صفحه “درباره ما” یا “تماس با ما” را می سازید می بایست حتما صفحه اصلی سایت خود را از این محل به عنوان مادر انتخاب کنید تا گوگل در هنگام ایندکس کردن سایت شما، بتواند تشخیص دهد که صفحه اصلی سایت شما کدام است و برگه های دیگر چه نسبتی با این صفحه دارند. اشتباه در انجام این کار، به سئو، رتبه و نحوه نمایش سایت شما در گوگل و موتورهای جستجوی دیگر ضربه می زند.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - ویرایش پوسته ها - درس دوم

همچنین باید دقت داشته باشید که وابسته به قالبی که از آن استفاده می کنید، ممکن است در صورت انتخاب تصویر شاخص برای برگه، نمایش برگه شما در سایت دچار به هم ریختگی شود و تبدیل به چیزی شود که تمایل ندارید باشد. پس این مورد را مد نظر قرار دهید. علاوه بر این بهتر است از قسمت “گقت و گوها” امکان نظر دادن به برگه را غیر فعال کنید. چرا که در این صورت اگر به برگه شما نظر داده شود، شکل ظاهری سایت شما به هم می ریزد. اصولا نباید اجازه دهید که به برگه هایتان نظر داده شود و امکان نظر دهی فقط باید برای نوشته ها یا همان پست های سایت باشد.

پس از وارد کردن تنظیمات عمومی برگه که شبیه به تنظیمات عمومی نوشته ها است و ذخیره کردن برگه در حالت “پیش نویس”، روی دکمه آبی رنگ المنتور کلیک کنید تا وارد پلاگین شویم. محیط کاربری پلاگین مانند تصویر زیر برای شما به نمایش در خواهد آمد.

ما برای کار با این پلاگین، به یک پلاگین دیگر نیز نیاز داریم. نام این پلاگین Recent Posts Widget Extended است. این پلاگین را نیز به طریقی که در فوق آموزش دادیم نصب کنید.

به علت طولانی شدن این مقاله، به همین میزان اکتفا می کنیم و در مقاله بعدی، به بررسی امکانات پلاگین المنتور می پردازیم و طی چند مقاله آتی به طور کامل نحوه کار با آن را به شما آموزش خواهیم داد.

اگر نمی دانستید، بدانید که در گذشته و قبل از عصر جدیدی که وردپرس، پادشاه آن است، اگر می خواستید یک صفحه بسازید می بایست زبان های برنامه نویسی html و php و css را یاد می گرفتید که آموزش این زبانها برای مغزهای معمولی رو به بالا حداقل یک سال زمان می برد اما اکنون شما ظرف چند ساعت کار با این پلاگین را یاد خواهید گرفت و به ساخت برگه های مختلف برای سایت خود می پردازید. با مجله خلایق همراه باشید.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها