کنترل و درمان بیماری شوگرن در طب سنتی و طب جدید

بیماری شوگرن در طب سنتی : سندرم شوگرن نوعی اختلال التهابی مزمن و وابسته به دستگاه ایمنی است که با اختلال در عملکرد غدد برون ریز مشخص می‌ شود.

سندرم شوگرن دومین‌ اختلال‌ خود ایمنی‌ روماتیسمی‌ شایع‌ پس‌ از آرتریت‌ روماتویید است. این‌ اختلال‌ عمدتاً در خانم‌ها با میانگین‌ سنی‌ ۵۰ سال‌ رخ‌ می‌دهد. بررسی بیماری شوگرن در طب سنتی و طب جدید در ادامه مطلب.

سندرم شوگرن دو نوع اولیه و ثانویه دارد. سندرم شوگرن اولیه خود به‌ خود و بدون هیچ دلیلی ایجاد می‌شود، زیرا سیستم دفاعی بدن گاهی نمی‌ تواند خودی را از بیگانه تشخیص دهد و به بافت‌ های خودی که بیشتر مخاط‌ ها هستند حمله می‌کند.

سندرم شوگرن ، درمان گیاهی شوگرن ، سندروم شوگرن

بیماری شوگرن در طب سنتی

درمان شوگرن در طب سنتی ، درمان بیماری شوگرن ، بیماری شوگرن در طب سنتی

سندرم شوگرن ثانویه نیز معمولا با بیماری‌ های خود ایمنی‌ دیگر مثل لوپوس، آرتریت روماتویید، روماتیسم عضله همراه است.

علایم سندروم شوگرن

در هر دو نوع این بیماری علامت اصلی، خشکی مخاط‌ ها است.

برخی از این بیماران دچار خشکی مخاط روده و متعاقب آن یبوست‌های شدید می‌شوند.

خشکی‌ چشم‌ که‌ می‌تواند باعث‌ احساس‌ جسم‌ خارجی‌ در چشم‌، احساس‌ سنگریزه‌ در چشم‌، قرمزی‌، سوزش‌، حساسیت‌ به‌ نور، خارش‌، احساس‌ وجود یک‌ پرده‌ نازک‌ در جلوی‌ چشم‌ و ترشح‌ چشم‌ گردد.

خشکی‌ دهان‌ که‌ می‌تواند باعث‌ دشواری‌ بلع‌ و تکلم‌، اختلال‌ حس‌ چشایی‌ یا بویایی‌، تشنگی‌، زخم‌ و حفره‌ های‌ دندانی‌ گردد.

خشکی‌ مهبل‌ که‌ می‌تواند باعث‌ مقاربت‌ دردناک‌ گردد.

خشکی‌ مجاری‌ تنفسی‌ فوقانی‌ که‌ می‌تواند باعث‌ خونریزی‌ بینی‌، خشونت‌ صدا، سرفه‌ مزمن‌ بدون‌ خلط‌، عفونت‌ گوش‌ و سایر عفونت‌های‌ تنفسی‌ گردد.

بزرگی‌ غده‌ پاروتید، التهاب‌ مفاصل‌

ریزش‌ مو، خارش‌ منتشر، خستگی‌، تب‌ خفیف‌ و درد عضلانی‌

عوامل‌ افزاینده‌ خطر

سابقه‌ خانوادگی‌ اختلالات‌ خود ایمنی‌

آرتریت‌ روماتویید، اسکلرودرمی‌، لوپوس‌ اریتماتوی‌ منتشر، پلی‌میوزیت‌

عوارض‌ سندروم شوگرن

عفونت‌ ریوی‌، افزایش‌ ناتوانی‌، نارسایی‌ کلیه‌، لنفوم‌

درمان بیماری شوگرن

سندرم شوگرن فعلا به صورت یک بیماری علاج ناپذیر باقی مانده است. بنابراین درمان آن معطوف به تسکین علائم و محدود کردن آثار موضعی و مخرب خشکی مخاط است.

برای درمان بیماری شوگرن و رفع خشکی چشم، زخم ها و تحریک پذیری از قطره های روان کننده چشم مانند اشکهای مصنوعی چندین بار در طول روز استفاده نمایید. در صورت نیاز به استفاده از قطره های چشمی بیش از ۶ بار در روز ، باید از قطره هایی استفاده نمایید که دارای مواد نگهدارنده نباشند. برای خشکی های شدید چشمی نیز می توانید از پمادهای چشمی مانند سیکلوسپورین و یا قطره های چشمی مناسب استفاده نمایید.

اگر عوامل مخاطی چشم باعث خشکی چشم باشند قطره چشمی مخاطی در این موارد مفید خواهد بود. اگر در هنگام برخاستن از خواب دچار خشکی و سفت شدن چشم می شوید می توانید از پمادهای پایه پارافین مانند لاکریلوب استفاده نمایید.

اگر چشم شما دارای زخم قرنیه و یا عفونت میباشد نباید از هیچیک از این راههای برشمرده شده در بالا برای درمان استفاده نمایید و باید با یک متخصص و چشم پزشک در این رابطه مشورت نمایید.

مطلب مرتبط:  آیا سرطان پوست درمان دارد ؟ روشهای درمان سرطان پوست در طب سنتی و پزشکی جدید

برای رفع خشکی دهان، به وجود آورنده های مصنوعی بزاق و یا ژلهای بیواکسترا می تواند مناسب باشد. اگر دندانهای شما طبیعی است، اسپری های دهانی حاوی فلوراید پیشنهاد می گردد. می توانید از قرصهای پیلوکارپین یا سالاژن برای تحریک بافتها و غدد ترشح کننده بزاق برای هرچه بیشتر شدن بزاق دهان استفاده نمایید.

اگر خشکی دهان در حد زیاد و شدید می باشد و باعث مشکلات دیگر برای شما از جمله عفونتهای قارچی و سرفه های خشک می شود، ممکن است پزشک شما درمانهای ضد قارچی و برطرف کننده قارچ مانند نیستاتین را پیشنهاد نماید.

شوینده های دهانی دارای کلروهگزیدین، یا شوینده های دارای فلوراید و استفاده از خمیر دندانهای با غلظت بالای فلوراید می تواند به بهداشت دهان و دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها کمک نماید.

استفاده از آدامس های بدون قند و سایر مراقبتهای دهان و دندان نیز در درمان بیماری شوگرن مفید فایده میباشد.

برای درمان زخم های دهان، پمادهای دهانی آدکورتیل می تواند مناسب باشد. دهان شویه ها و یا اسپری های دهانی می تواند به کاهش ناراحتی ها و زخمهای دهانی کمک شایانی کند.

اگر زخم های دهان باعث چسبناکی دهان و گلوی شما شده است، استفاده از دهان شویه های رقیق شده کلروهگزیدین به شما کمک خواهد کرد.

برای درد و حساسیت مفاصل مسکن هایی مانند پاراستامول و یا داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب مانند ایبوپروفن میتواند در این زمینه موثر باشد. اگر مفاصل شما ملتهب شده باشد، پزشک معالج ممکن است تزریق عضلانی استروئید را برای شما تجویز کند یا برای درمان مقطعی و رهایی از درد دوره کوتاه مدت استفاده از قرصهای استروئیدی را پیشنهاد نماید. هیدروکسی کلروکوئین نیز می تواند برای دوره های درمانی طولانی مدت از ۶ ماه تا چند سال استفاده گردد.

برای رفع خستگی مفرط، بی حالی، دشواری در ایجاد تمرکز پزشک معالج برای بررسی عملکرد غدد تیروئید آزمایش خون تجویز خواهد کرد و به بررسی ارگانهای داخلی برای تشخیص ابتلا شما به بیماریهای روده ای خواهد پرداخت. هیدروکسی کلروکوئین به تسکین درهای مفصلی و رفع خستگی آنها کمک خواهد کرد.

تغییر سبک زندگی و قراردادن تمرینات بدنی روزانه و پیاده روی در فعالیتهای روزانه مفید فایده خواهد بود.

برای معالجه تب پزشک معالج از مشکلات جدی مثل عفونت، مشکلات تیروئیدی و یا از تومورهای لنفاوی جلوگیری خواهد کرد.

در درمان عوارض سندرم رینود باید خودتان به کمک خودتان بیایید مثل پوشیدن یک جفت جوراب اضافه که باعث گرم شدن رگها می گردد و در صورت نیاز پزشک شما داروهایی مانند نیفدیپین را برای باز شدن رگها تجویز می کند.

در خصوص سردرد های میگرنی مسکن ها و داروهای ضد میگرنی موثر خواهند بود.

مطلب مرتبط:  درمان تنگی کانال نخاعی با داروهای گیاهی

در علائم تشدید یائسگی روش درمانی جایگزینی هورمون در صورت نیاز مناسب است.

استفاده از عینک آفتابی و یا عینک هایی که دارای محافظ جانبی برای حفظ رطوبت چشم باشند.

پلک ها و ناحیه دور آنها را برای تراوش و ترشح هرچه بیشتر چربی و روغن های روان کننده که از غدد داخل پلک ترشح می شوند تمیز نگه دارید.

از لنزهای مصنوعی و آرایشی استفاده نکنید.

اگر نور زیاد و شدید چشم شما را اذیت میکند از عینکهای رنگی استفاده نمایید.

رطوبت هوا را در خانه خود افزایش دهید.

از صابونهای آرایشی و قوی استفاده نکنید..

اگر پوست شما نسبت به نور خورشید حساس است و یا در آفتاب جوش می زند از کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.

اگر دارای سابقه عارضه پدیده رینود می باشید از دستکش و پوشش های گرم استفاده نمایید. تمرینات بدنی نیز به افزایش گردش خون شما کمک میکند. از سیگار کشیدن خودداری کنید.

فقط در صورت نیاز واقعی از آنتی بیوتیک ها استفاده نمایید.

استفاده از کرم های استروژنی در زمان بروز درد در ارتباطات جنسی می تواند موثر باشد.

مصرف نوشیدنی های الکلی، چای و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین باعث از دست رفتن آب بدن می گردد.

بیماری شوگرن در طب سنتی (درمان شوگرن در طب سنتیدرمان گیاهی شوگرن)

اضافه کردن مقداری فیبر در وعده های غذایی برای افرادی که دارای دردهای شکمی و مشکلات روده ای میباشند به درمان شوگرن در طب سنتی کمک می کند.

اگر دچار عارضه رینود هستید استفاده از ویتامینها می تواند به بهبودی شما کمک نماید. برای کمک به کاهش عوارض بیماری شوگرن در طب سنتی استفاده از ویتامینهای E و C در دوزهای بالا، روغن گل پامچال، روغن ماهی و زنجبیل و جینکوبیلوبا توصیه می شود.

برای کمک به درمان گیاهی شوگرن غذاهای نرم و آبکی بخورید. وعده های غذایی خود را افزایش دهید ولی در هر وعده مقدار کمتری بخورید.

غذاهای تند، شور و اسیدی نخورید.

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان از خمیردندان ها و دهانشویه های حاوی لیمو و نعناع استفاده کنید.

روزانه مقدار زیادی آب و نوشیدنی های طبیعی بدون گاز مصرف کنید.

اگر عفونت دهانی دارید به منظور دزمان بیماری شوگرن در طب سنتی از روغن بوته چای استفاده کنید.

اگر زخم های دهان باعث چسبناکی دهان و گلوی شما شده است می توانید از یک درمان گیاهی شوگرن  و دهان شویه طبیعی که با ترکیب یک قاشق چای خوری نمک، یک قاشق چای خوری بکینگ پودر و ۱ لیتر آب تهیه شده باشد برای شستشوی دهان و قرقره کردن استفاده نمایید.

بیماری شوگرن در طب سنتی

سندرم شوگرن ، درمان گیاهی شوگرن ، سندروم شوگرن ، درمان شوگرن در طب سنتی ، درمان بیماری شوگرن ، بیماری شوگرن در طب سنتی

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
1 دیدگاه
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها