روشهای درمان زونا در طب سنتی و پزشکی مدرن

درمان زونا در طب سنتی : هریس زوستر یا زونا یک بیماری ویروسی است که عامل مولد آن ویروس واریسلا زوستر (عامل آبله مرغان) است.

پس از ابتلا و بهبودی آبله‌ مرغان، ویروس زونا به صورت نهفته در سلول‌های عصبی واقع در شاخ قدامی نخاع باقی می‌ ماند. تا زمانی که به علت یک عامل تحریکی و یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال شود. در این حالت بیماری موضعی دردناکی ایجاد می‌شود که زونا نام دارد. جهت بررسی روشهای درمان زونا در طب سنتی با ما همراه باشید.

بیماری زونا به آبله مرغان بالغین شهرت دارد. تاول‌ های منطقه ‌ای یا زونا تاول ‌های کوچکی هستند که در کنار یکدیگر در منطقه یک عصب محیطی و در امتداد مسیر آن پدید می ‌آیند و با درد و سوزش همراه است. این تاول‌ ها بیشتر در پوست سینه و پشت بروز می‌ کنند و همانند آبله‌ مرغان بسیار مسری هستندویروس زونا یعنی ویروس واریسلازوستر جزء خانواده ویروس ‌های هرپس که تبخال را ایجاد می ‌کند است.

داروی گیاهی برای درمان زونا ، درمان زونا با داروهای گیاهی ، درمان زونا با طب سنتی ، درمان زونا در طب سنتی ، درمان گیاهی زونا ، برای درمان زونا چه بخوریم ، درمان خانگی زونا

درمان زونا در طب سنتی

درمان سنتی زونا ، داروی گیاهی زونا ، درمان سریع زونا ، درمان زونا ، درمان درد زونا ، رژیم غذایی بیماری زونا ، بیماری پوستی زونا ، علائم بیماری زونا ، ویروس زونا

دیده شده که افرادی هم که هرگز ابله مرغان نگرفته اند دچار زونا شده و بهبودی آنها بسیار طولانی مدت تر از افرادی بوده که دچار ابله مراغان قبل از این شده اند.

علائم بیماری زونا

برخی از علائم بیماری زونا تاول‌های‌ قرمز و دردناک‌ هستند که‌ امکان‌ دارد در هر جایی‌ از بدن‌ به‌ وجود آیند. تاول‌ها معمولا روی‌ یک‌ نوار پهن‌ پوست‌ در امتداد مسیر رشته‌ های‌ عصبی‌ حسی‌ در یک‌ ناحیه‌ خاص‌ پوست‌ پدید می ‌آیند.

تاول‌ها را غالبا می ‌توان‌ در ناحیه‌ قفسه‌ سینه‌ دید که‌ البته‌ تنها در یک‌ طرف‌ بدن‌ گسترش‌ می ‌یابند. سردرد، تب‌ و لرز خفیف، احساس‌ کسالت، تهوع‌، دل ‌پیچه‌ یا اسهال‌ خفیف

از دیگر علائم بیماری زونا می توان به درد روی‌ قفسه‌ سینه، صورت، یا درد سوزشی‌ در پوست‌ شکم‌ بر حسب‌ ناحیه ‌ای‌ که‌ گرفتار شده‌ است‌ اشاره کرد.

علل بیماری پوستی زونا

تماس مستقیم با فرد بیمار، ضعیف شدن دستگاه ایمنی بدن به علت بیماری هایی چون ایدز، سرطان و مصرف داروهای متعدد، پیری.

افرادی که هرگز بیماری آبله مرغان را تجربه نکرده و کودکانی که قبل از سن یک سالگی به این بیماری مبتلا شده اند، در معرض ابتلا به بیماری زونا قرار دارند.

عوامل افزاینده خطر ابتلا به بیماری پوستی زونا

استرس

وجود یک بیماری که باعث کاهش مقاومت بدن شده باشد.

استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی یا ضد سرطان

مطلب مرتبط:  آیا سرطان رحم قابل درمان است ؟ روشهای درمان دارویی و درمان گیاهی سرطان رحم

جراحی یا تاباندن اشعه به نخاع

لوسمی یا لنفوم

عوارض بیماری پوستی زونا

عفونت باکتریایی ثانویه در تاول های زونا

درد مزمن، خصوصا در سالمندان، که تا ماه ها یا سال ها در مسیر رشته های حسی محل قبلی وجود تاول ها باقی می ماند.

زخم قرنیه و عفونت دستگاه عصبی مرکزی

توصیه‌هایی برای مبتلایان به زونا

آب فراوان بنوشید و از کمپرس آب سرد، لوسیون کالامین و جوش شیرین برای فرو نشاندن تاول ها استفاده کنید. شست و شو با آب خنک، بهترین راه تسکین و درمان زوناست.

زخم ها را در معرض هوا قرار دهید و روی آن را باندپیچی نکنید و لباس تنگ نپوشید.

گلابی و آب گلابی بخورید.

جهت کاهش درد بر روی موضع حوله مرطوب بگذارید.

برای استفاده از محلول های پوستی حتی با پزشکتان مشورت کنید و از استفاده خودسرانه داروها و پمادها پرهیز کنید.

استرس تان را کنترل کنید. دوری از تنش روانی شدت ناراحتی زونا را کم می کند.

درمان زونا

جدید ترین و موثرترین داروی موجود در بازار جهت درمان سریع زونا والاسیکلوویر نام دارد.

داروی آسیکلوویر و پمادهای ضد ویروس گیاهی مانند میرتوپلکس، آفتوپلکس و ملیسان نیز در تسکین علایم و درمان سریع زونا بسیار کمک کننده هستند.

در تمامی این داروها رعایت یک نکته ضروری است و آن هم اینکه با مشاهده اولین علایم سوزش یا خارش و گزگز شدن پوست بایستی درمان سریع زونا را آغاز کرد تا نتایج سریع تر و بهتری مشاهده شود.

درمان زونا شامل داروی مسکن برای کنترل و درمان درد زونا است. همچنین روی تاول‌ ها گرد تالک می‌ مالند.

کورتیکو استروئیدها نظیر پردنیسون، برای کاهش التهاب و مهار پاسخ ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف محلول کالامین ( پودر سرخ رنگ حاوی روی) و آنتی هیستامین ( قرص و پماد)، برای کاهش خارش توصیه شده است.

زوستریکس، پمادی است که از کپزاسین تهیه شده و برای جلوگیری و درمان درد زونا و درد حمله ای که در امتداد عصب ها ایجاد می شود، موثر است.

برای درمان زونا چه بخوریم ؟

رژیم غذایی بیماری زونا می بایست حاوی میوه های تازه، عصاره سبزیجات و آب هویج باشد تا بدن قدرت مبارزه با ویروس را پیدا کند.

مواد غذایی زیر باید حتی الامکان از رژیم غذایی بیماری زونا حذف گردند. لبنیات، ترشیجات، مرغ صنعتی، ماهی، گوشت گاو و گوساله، ساندویچ ها، شکر، مواد بسته بندی و تنقلات

درمان زونا در طب سنتی

اگر کم خونی ندارید یا فشار خونتان همیشه پایین نیست، بهترین، سریعترین و موثرترین روش درمان زونا با طب سنتی انجام حجامت زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی است.

در صورتی که به هر دلیلی نتوانید حجامت کنید چند روش درمان زونا با طب سنتی وجود دارد که توسط پزشک پیگیری می شود:

مطلب مرتبط:  روش های درمان آنژیوم یا تومورهای پوستی

یبوست بیمار باید برطرف شود.

به عنوان درمان زونا با داروهای گیاهی و برای تسکین درد و خارش، از ضماد گیاه خرفه یا گشنیز به صورت کوبیده استفاده کنید.

– جهت درمان زونا با داروهای گیاهی و به صورت خوراکی بهتر است از مخلوطی از داروهای آرامبخش مثل اسطوخدوس، گل گاوزبان، بادرنجبویه استفاده شود.

چند داروی گیاهی برای درمان زونا وجود دارد که ضد خارش هستند. این گیاهان عبارتند از کاسنی، شاهتره، همیشه بهار

مصرف ترکیبی از یک واحد سیاهدانه نیمکوب و سه واحد عسل از جمله روشهای درمان گیاهی زونا است.

انداختن زالو به تعداد ۵ تا ۷ عدد در اطراف موضع و محل تاولها و زخمها روش دیگری برای درمان زونا در طب سنتی است.

حمام جوی دوسر کلوئیدی یا پودری نیز یک مرهم قدیمی برای آرام کردن خارش آبله مرغان بوده و می‌تواند در درمان گیاهی زونا مفید باشد.

به منظور درمان خانگی زونا مقدار مساوی از سرکه سیب طبیعی و آب را ترکیب کرده و پارچه ای از جنس کتان را به آن آغشته کرده و پارچه را روی موضع قرار دهید و اجازه دهید تا خشک شدن کامل در محل بماند.

همچنین جهت درمان خانگی زونا می توانید یک قاشق چایخوری سرکه سب را با همان مقدار عسل در یک فنجام آب گرم ترکیب کنید و به مدت دو هفته هر روز سه بار بنوشید.

به منظور درمان سنتی زونا از یک داروی گیاهی زونا یعنی آلوئه ورا استفاده کنید. عصاره تازه گرفته شده ی آلوئه ورا را روی موضع بع آرامی ماساز دهید. بعد از نیم ساعت محل را با آب سرد بشویید. این کار را روزی سه بار برای یک هفته انجام دهید.

دیگر داروی گیاهی زونا شیرین بیان است. به منظور درمان سنتی زونا مقداری از پودر شیرین بیان  را با مقداری آب به شکل خمیر در آورید و روی موضع بمالید و اجازه بدهید خشک شود. سپس آنرا با آب گرم بشویید. این کار را روزی دو الی سه بار برای یک الی دو هفته انجام دهید.

در هنگام تجویز داروی گیاهی برای درمان زونا می بایست ابتدا مزاج بیمار شناسایی شود و سپس داروی مناسب انتخاب گردد.

۱۰ داروی گیاهی دیگر برای درمان زونا را در کلیپ زیر ببینید:

درمان زونا در طب سنتی

داروی گیاهی برای درمان زونا ، درمان زونا با داروهای گیاهی ، درمان زونا با طب سنتی ، درمان زونا در طب سنتی ، درمان گیاهی زونا ، برای درمان زونا چه بخوریم ، درمان خانگی زونا ، درمان سنتی زونا ، داروی گیاهی زونا ، درمان سریع زونا ، درمان زونا ، درمان درد زونا ، رژیم غذایی بیماری زونا ، بیماری پوستی زونا ، علائم بیماری زونا ، ویروس زونا

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
12 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها