برای زانو درد چه باید کرد ؟ هر آنچه درباره زانو درد باید بدانید

برای زانو درد چه باید کرد ؟

زانو درد چیست ؟ در پاسخ این سؤال که زانو درد چیست ، باید بگوییم زانو درد یکی از مشکلات شایعی است که به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. یکی از  دلایل زانو درد می‌تواند مربوط به نوع ساختار استخوانی باشد که باعث آسیب به مفصل زانو (مینیسک، درشت‌نی، نازک‌نی)، کاسه زانو (کشکک) یا رباط‌ها و غضروف هلالی شکل زانو می‌شود.

زانو درد ممکن است با ورزش تشدید شود و از طریق عضلات اطراف و حرکت آن‌ها تحت فشار قرار گیرد . البته مشکلات دیگری مانند آسیب‌دیدگی پا نیز باعث ایجاد زانو درد می‌شود. این عارضه ممکن است در سنین مختلف اتفاق بیفتد و بجز در موارد حاد، با درمان زانو درد به روش خانگی می‌توان مشکل را برطرف کرد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا ضمن بررسی علائم بیماری زانو درد ، دلایل زانو درد و راه‌های تشخیص و پیشگیری از آن به شما بگوییم برای زانو درد چه باید کرد ؟

درمان درد زانو ، درد زانو و درمان آن ، درمان زانو درد به روش خانگی ، درمان زانو درد با ورزش ، دلایل زانو درد ، درمان زانو درد ، درمان درد مفاصل و زانو ، زانو درد چیست ،

برای زانو درد چه باید کرد

روشهای پیشگیری از زانودرد ، علائم بیماری زانو درد ، نشانه های زانو درد ، روشهای درمان زانو درد ، روش درمان زانو درد

نشانه‌ها و علائم بیماری زانو درد کدامند ؟

محل درد زانو بسته به نوع ساختار تشکیل‌دهنده آن فرق می‌کند. به عنوان مثال، در جریان عفونت یا التهاب ممکن است کل زانو متورم و دردناک شود، ولی در پارگی مینیسک یا شکستگی استخوان، نشانه های زانو درد تنها در یک محل مشخص بروز می‌کند. کیست بیکر (ورم پشت زانو) معمولاً باعث ایجاد درد در پشت زانو می‌شود. شدت درد مفصل ممکن است به صورت خفیف یا شدید و ناتوان‌کننده بروز نماید.

سایر علائم و نشانه های زانو درد عبارتند از :

مشکل در راه رفتن به علت بی‌ثباتی زانو ، لنگیدن در اثر درد ،  مشکل در بالا و پایین رفتن از پله‌ها به علت آسیب رباط ها ، قفل شدن زانو (ناتوانی در خم کردن زانو) ، قرمزی و تورم ، ناتوانی در راست کردن زانو ، انداختن وزن روی زانو و پای مقابل.

دلایل زانو درد کدامند ؟

زانو درد به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود :
آسیب های حاد: مانند شکستگی استخوان، پارگی رباط و یا پارگی مینیسک زانو
بیماری‌ها: آرتریت ، عفونت‌ها
بیماری‌های مزمن ناشی از استفاده بیش از حد: استئوآرتریت (التهاب مفاصل)، سندرم پاتلا، تاندونیت (ورم زانو)، و بورسیت (آماس کیسه‌های مفصلی)
در ادامه فهرستی از برخی از شایع‌ترین دلایل زانو درد را معرفی می‌کنیم. این فهرست جامع نیست، بلکه تنها چند نمونه از علل شایع زانو درد مربوط به هر یک از مقوله‌های بالا در آن ذکر شده است.

صدمات حاد زانو

برای زانو درد چه باید کرد

شکستگی‌ها: ضربه شدید مستقیم به ساختار استخوانی می تواند باعث شکستگی یکی از استخوان های زانو شود. این آسیب‌دیدگی زانو معمولاً بسیار آشکار و دردناک است. اکثر شکستگی‌های زانو نظیر شکستگی کشکک علاوه بر ایجاد درد، کارکرد صحیح زانو را نیز دچار مشکل می‌کنند و باعث می‌شوند زانو به قدری دردناک شود که نتواند وزن را تحمل کند (مانند شکستگی پلاتوی تیبیا). تمام شکستگی ها به مراقبت پزشکی اورژانسی نیاز دارند. در بحث درمان درد مفاصل و زانو ، بسیاری از شکستگی‌ها نیازمند اعمال نیروی زیادی هستند. برای تشخیص سایر آسیب ها هم باید معاینه کامل انجام شود.

آسیب دیدگی رباط : آسیب به رباط صلیبی قدامی یا همان ACL شایع‌ترین نوع آسیب‌دیدگی محسوب می‌شود. این آسیب‌دیدگی اغلب در ورزش و در اثر توقف ناگهانی یا تغییر جهت اتفاق می‌افتد. بقیه رباط ها شامل رباط متقاطع خلفی، رباط عرضی جانبی و رباط عرضی میانی معمولاً کمتر آسیب می‌بینند. البته درمان زانو درد با ورزش نیز امکانپذیر است.

آسیب مینیسک: مینیسک‌های میانی و جانبی از غضروف ساخته شده‌اند و مانند ضربه‌گیر بین استخوان‌های زانو عمل می کنند. پیچش زانو می تواند به مینیسک آسیب بزند.
دررفتگی: بعضی مواقع ممکن است مفصل زانو از جای خود خارج شود. در رفتگی یکی از فوریت‌های پزشکی است که باید فوراً به درمان آن اقدام کرد. دررفتگی زانو می‌تواند باعث برهم خوردن گردش خون در پا شده و مشکلات دیگری را به دنبال داشته باشد. این آسیب‌دیدگی اغلب حین تصادف رانندگی و با برخورد زانو به داشبورد خودرو رخ می‌دهد.

برای زانو درد چه باید کرد

بیماری‌ها

آرتریت روماتوئید نوعی بیماری خود ایمنی است که می تواند هر یک از مفاصل بدن را درگیر کند. ناتوانی، درد شدید و تورم از علائم این بیماری هستند.
نقرس نوعی آرتریت است که بیشتر در انگشت بزرگ پا دیده می شود، ولی ممکن است زانو را نیز درگیر نماید. نقرس معمولاً عود می‌کند و در موارد حاد با درد زیادی همراه می‌شود. ولی اگر عود نکند، ممکن است دردی در زانو احساس نشود.

در بیماری آرتریت سپتیک یا آرتریت عفونی ممکن است مفصل زانو دچار عفونت شده و در نتیجه به درد، تورم و تب منجر شود. در چنین وضعیتی برای درمان درد مفاصل و زانو و سایر عوارض باید در اسرع وقت از آنتی‌بیوتیک و  تکنیک‌های تخلیه عفونت برای درمان استفاده کرد.

بیماری‌های مزمن ناشی از استفاده بیش از حد

تاندونیت پاتلا یا همان ورم تاندون کشکک زانو التهابی است که در تاندون‌های متصل‌کننده کاسه زانو (کشکک) به ساق پا ایجاد می‌شود. تاندونیت پاتلا نوعی بیماری مزمن است و بیشتر در افرادی دیده می‌شود که در حین ورزش یک حرکت مشخص را تکرار می‌کنند (مثل دونده‌ها و دوچرخه سواران) .
سندرم درد پاتلوفمورال در اثر فرسودگی یا فشار به زیر کاسه زانو (پاتلا) که محل اتصال استخوان ران (فمور) است، ایجاد می‌شود. دونده‌ها و دوچرخه‌سواران افرادی هستند که با این مشکل مواجه می‌شوند.

مطلب مرتبط:  درمان سیاتیک با داروهای گیاهی

استئوآرتریت : ساییدگی غضروف مفصل زانو است که به علت کارکرد زیاد و افزایش سن اتفاق می‌افتد.

دیگر دلایل زانو درد

کودکان ممکن است در محل جاگیری استخوان تاندون کشکک دچار التهاب شوند.

عوامل افزایش‌دهنده خطر ابتلا به زانو درد کدامند ؟ و برای زانو درد چه باید کرد ؟

بیومکانیک: مفصل زانو پیوسته درگیر فعالیت و حرکت است و در طول روز هم زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو، هرگونه تغییر در حرکت مفصل زانو اعم از تفاوت طول پا یا تغییر در مدل راه‌رفتن ناشی از مشکلات کمر می‌تواند باعث ایجاد تغییرات جزئی و درد و آسیب شود.

اضافه وزن: با اضافه شدن وزن، فشار بر مفصل زانو افزایش می یابد. چاقی نیز خطر ابتلا به استئوآرتریت را افزایش می دهد چرا که در این حالت غضروف زانو سریعتر فرسوده می شود.
استفاده بیش از حد حین انجام حرکات تکراری: وضعیتی است که طی انجام برخی فعالیت‌های ورزشی (مانند آهسته دویدن و اسکی) و یا در شرایط کار (زانو زدن طولانی مدت) دیده می‌شود و می تواند باعث ساییدگی غضروف و در نتیجه درد زانو شود.

برای زانو درد چه باید کرد

در چه شرایی افراد درگیر زانو درد برای درد زانو و درمان آن باید به متخصص مراجه کنند ؟

هر دردی که با استراحت بهبود پیدا نکند یا ظرف چند روز برطرف نشود باید توسط پزشک مورد معاینه قرار گیرد. علاوه بر این، موارد زیر جزء علائم و نشانه‌هایی هستند که پزشک برای درمان درد مفاصل و زانو باید آن‌ها را ارزیابی کند:
ورم، ناتوانی در خم کردن، تغییر شکل، عدم توانایی در راه‌رفتن یا احساس ناراحتی حین راه‌رفتن، درد شدید

عوارض درد زانو کدامند؟ آیا درمان زانو درد با ورزش امکان‌پذیر است ؟

اغلب مواقع، زانو درد بدون شناسایی حتی یک علت مشخص از بین می‌رود.  بسته به علت اصلی درد ممکن است این بیماری پیشرفت کند و باعث ایجاد آسیب و عوارض جدی تری شود.  معمولا این عوارض در بلند مدت منجر به تشدید درد یا افزایش مشکلات راه‌رفتن می‌شوند. حال این سؤال مطرح می‌شود که برای زانو درد چه باید کرد ؟

پزشکان چگونه زانو درد را تشخیص می‌دهند؟

متخصص مربوطه در ابتدا از سلامت عمومی فرد و سپس به طور ویژه از ماهیت زانو درد (مدت زمان، میزان شدت، اقداماتی که باعث بهبود یا تشدید زانو درد می‌شود و غیره) سوال خواهد کرد. در مرحله بعد، زانو را معاینه می‌کند.

خم کردن زانو حول دامنه کامل حرکتی، بررسی استحکام رباط ها و ارزیابی هر گونه حساسیت و تورم از مواردی هستند که در معاینه زانو انجام می‌شود. مقایسه نتایج معاینه زانوی دردناک با زانوی دیگر نیز بیشتر مواقع مؤثر است. غالباً همین اقدام برای تشخیص و شروع درمان کافی است. در چندین مطالعه تحقیقاتی نیز ثابت شده است که  کار یک معاینه‌گر مجرب به اندازه معاینه با روش تصویربرداری با اشعه ایکس مطمئن است. گاهی اوقات ممکن است پزشک برای درمان درد مفاصل و زانو لازم بداند مطالعات بیشتری مانند آزمایشات زیر را انجام دهد.

آزمایشات رادیولوژی

به منظور درمان درد مفاصل و زانو ،استفاده از تصویربرداری ساده با اشعه ایکس می تواند شکستگی ها و تغییرات تشدید کننده مشکل زانو را مشخص کند. ام آر آی برای ارزیابی پارگی رباط‌های بافت‌ نرم زانو یا آسیب‌های وارده به غضروف و عضلات استفاده می شود.

آزمایش خون

فرد متخصص در صورتی که احتمال ابتلا به نقرس، آرتریت یا دیگر بیماری ها را تشخیص بدهد، ممکن است انجام آزمایش خون را تجویز نماید.

برداشتن مایع مفصلی (آرتروسنتز)

برخی از بیماری‌ها با برداشتن کمی از مایع مفصل زانو به خوبی تشخیص داده می شود.  طی فرآیند آرتروسنتز، به کمک روش استریل، سوزن کوچکی داخل مفصل قرار می‌دهند و  مایع را بیرون می‌کشند. سپس مایع را جهت ارزیابی به آزمایشگاه ارسال می‌کنند. این روش در تشخیص درد زانو و درمان آن بیشتر در موارد مشکوک به عفونت مفصل زانو یا تشخیص نقرس و انواع مختلف آرتریت کارایی دارد. اگر در اثر ضربه شدید، خون در مفصل جمع شده باشد، برداشتن مایع می تواند به کاهش درد کمک کند.

برای درمان درد مفاصل و زانو باید به چه متخصصی مراجعه کرد ؟

اغلب مواقع درد زانو توسط پزشک متخصص معاینه و درمان می‌شود.. ولی اگر نیاز به عمل جراحی داشته باشد یا برای تشخیص علت درد نیاز به ارزیابی بیشتری باشد، معمولاً از جراح ارتوپد کمک می‌گیرد. هم‌چنین در صورت تشخیص ابتلا به آرتروز، نقرس و یا مشکلات التهابی مفصل، ممکن است با یک متخصص روماتولوژی مشورت نماید.

برای درد زانو و درمان آن چه باید کرد ؟

درمان درد زانو بر حسب شرایط ایجاد‌کننده درد متفاوت است.

دارو

برای درمان یک بیماری زمینه‌ای یا تسکین درد ممکن است پزشک متخصص اقدام به تجویز دارو نماید. البته توجه داشته باشید که اگر برای درمان خانگی زانو درد به طور مرتب از داروهای بدون نسخه استفاده می کنید، حتماً جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید.

مطلب مرتبط:  5 نمونه مؤثر گیاهان دارویی برای تقویت استخوان که احتمالاً تا حالا نمی‌دانستید

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی از روش‌های درمان زانو درد با ورزش است. گاهی اوقات تقویت عضلات دور زانو باعث می‌شود مستحکم‌تر شود و در نتیجه با خیال راحت بتوانید بهترین حرکات مکانیکی را انجام دهید. این کار می تواند به جلوگیری از آسیب یا بدتر شدن آسیب آن کمک نماید.

تزریق

در مورد درد زانو و درمان آن ، تزریق مستقیم داروها در زانوی فرد در برخی موقعیت‌ها مؤثر واقع می شود. کورتیکواستروئیدها و روان کننده ها دو نمونه از متداول‌ترین داروهای تزریقی برای درمان درد زانو به شمار می‌روند. تزریق کورتیکواستروئید می تواند به درمان آرتریت و سایر التهابات زانو کمک کند که معمولا باید هر چند ماه تکرار شوند. دارو‌های روان‌کننده و مسهل که شبیه به مایع موجود در مفصل زانو هستند می توانند در حرکت زانو و تسکین درد مؤثر واقع شوند.

برای زانو درد چه باید کرد

عمل جراحی

عمل‌های زانو از عمل جراحی آرتروسکوپی زانو گرفته تا تعویض کامل زانو را در برمی‌گیرد. جراحی آرتروسکوپی زانو یک روش جراحی بسیار رایج است که پزشک به کمک آن می‌تواند از طریق چند سوراخ کوچک و یک دوربین فیبرنوری درون زانوی بیمار را مشاهده کند. در این روش درمان زانو درد که معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌شود ،جراح می تواند بسیاری از آسیب‌دیدگی ها را ترمیم کرده و تکه‌های کوچک استخوان های لق یا غضروف را بردارد.

تعویض جزئی زانو: در این روش درمان زانو درد ، جراح قسمت‌های آسیب‌دیده زانو را با قطعات پلاستیکی و فلزی عوض می کند.  در روش تعویض جزئی زانو از آنجا که تنها قسمتی از مفصل زانو تعویض می‌شود، به مدت زمان کمتری برای بهبود نسبت به روش تعویض کامل زانو نیاز است.

تعویض کامل زانو: در این روش روش درمان زانو درد ، زانو با یک مفصل مصنوعی تعویض می‌شود.

دیگر درمان‌ها

نتایج تحقیقات نشان داده است که طب سوزنی درد زانو را تسکین می‌دهد و بیش از همه در بیماران مبتلا به استئوآرتریت جواب می‌دهد. هم‌چنین مکمل‌های گلوکوزامین و کندرویتین در مطالعات پژوهشی نتایج متفاوتی را نشان داده‌اند

آیا درمان‌ خانگی برای تسکین زانو درد وجود دارد؟

برای درمان زانو درد به روش خانگی ، داروهای ضددرد بدون نسخه معمولاً باعث تسکین درد می‌شوند. اگر فردی به طور مرتب از این‌گونه داروها مصرف می‌کند، برای معاینه درد زانو و درمان آن و جهت تشخیص صحیح و جلوگیری از عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف زیاد دارو باید به پزشک متخصص مراجعه کند. در ادامه چند نمونه دیگر از روشهای درمان زانو درد در خانه را به شما معرفی می‌کنیم:

مصرف برخی داروها به خصوص در آسیب‌دیدگی‌های خفیف اغلب جواب می‌دهد.

استراحت: به مفصل استراحت دهید و بین فعالیت‌هایی که معمولاً مفصل زانو را درگیر می‌کند، استراحت کنید.

یخ: قرار دادن یخ روی موضع می‌تواند در تسکین درد و التهاب مفید باشد.

کمپرس: بانداژ کمپرس به جلوگیری از تورم و تقویت رباط زانو کمک می‌کند. البته توجه داشته باشید آن را سفت نبندید و شب هم باید آن را باز کنید.

بالا نگهداشتن زانو: بالانگهداشتن یکی دیگر از روشهای درمان زانو درد است که می‌تواند در رفع تورم و استراحت زانو مؤثر واقع شود.

آیا می‌توان از زانودرد پیشگیری کرد؟

زانو درد می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. از این جهت، بسته به علت زمینه‌ای، روشهای پیشگیری از زانودرد نیز متفاوت هستند. برای درمان زانو درد با ورزش ، چنانچه درد زانو ناشی از کارکرد بیش از حد باشد، دویدن روی سطوح نرم یا کاهش مسافت دویدن می‌تواند کمک‌کننده باشد.

اجتناب از هرگونه آسیب مستقیم به زانو از جمله بستن کمربند می‌تواند باعث پیشگیری از آسیب‌های شدید شود. کاهش وزن نیز یکی دیگر از روشهای پیشگیری از زانودرد است که می‌تواند برای بسیاری از انواع زانو دردها مفید باشد.

پیش‌آگهی زانو درد چیست؟

اغلب مواقع، زانو درد در مدت زمان کوتاهی اتفاق می‌افتد و بعد مدتی برطرف می‌شود و نیازی نیست فکر کنید برای زانو درد چه باید کرد . ولی گاهی ممکن است درد بعد از چند هفته یا چند ماه برگردد. اگر درد زانو مزمن باشد، برای جلوگیری از آسیب بیشتر به غضروف، استخوان‌ها و یا رباط‌ها بهتر است جهت معاینه درد زانو و درمان آن به متخصص مراجعه کنید. پیش آگهی به دلایل زمینه‌ای درد بستگی دارد. تکنیک‌های جدید جراحی برای درمان درد مفاصل و زانو ابداع شده است که بوسیله آن‌ها بسیاری از سندروم‌های زانو درد درمان شده و فرد می‌تواند فعالیت‌های خود را از سر بگیرد.

برای زانو درد چه باید کرد ؟

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

medicinenet.com

درمان درد زانو ، درد زانو و درمان آن ، درمان زانو درد به روش خانگی ، درمان زانو درد با ورزش ، دلایل زانو درد ، درمان زانو درد ، درمان درد مفاصل و زانو ، زانو درد چیست ، روشهای پیشگیری از زانودرد ، نشانه های زانو درد ، علائم بیماری زانو درد ، روشهای درمان زانو درد ، روش درمان زانو درد

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها