چند داروی گیاهی برای کرم روده شیستوزمیازیس یا تب حلزون

داروی گیاهی برای کرم روده : بیماری انگلی شیستوزمیازیس که به نام های بیلارزیا، تب حلزون و تب کاتایاما نیز شناخته می‌شود یکی از شایعترین بیماری‌های انگلی در جهان است.

بیماری انگلی شیستوزمیازیس از طریق نوعی کرم انگلی به نام شیستوزوما منتقل می‌ شود. شیستوزوما نوعی کرم پهن است که در آب‌ های شیرین و دارای حلزون زندگی می‌ کند. زیستگاه کرم بالغ آنها به ترتیب در عروق شبکه لگنی، عروق مزانتر تحتانى و عروق مزانتر فوقانى است و در آنجا جفتگیرى و تخمگذارى مى کنند. با ما همراه باشید تا به شما چند داروی گیاهی برای کرم روده شیستوزمیازیس معرفی کنیم.

علایم کرم روده،بیماری انگل،داروی گیاهی برای کرم روده،نشانه های انگل در بدن،انواع انگل ها،درمان انگل در کودکان

داروی گیاهی برای کرم روده

درمان انگل در طب سنتی،داروی گیاهی ضد انگل،درمان گیاهی انگل،درمان سنتی انگل،داروهای ضد انگل

اندازه آنها حدود یک سانتى متر است. کرمهاى ماده در هر روز بر حسب گونه از ۳۰ تا ۳۰۰۰ تخم در داخل رگها مى گذارند که براى خروج از بدن انسان از طریق مدفوع، ادرار و یا خلط اجبارا بعد از گذشتن از دبواره رگها وارد بافتها مى شوند و بسیارى از این تخمها به دلیل دخالت سیستم ایمنى در بافتها محبوس مى شوند.

تداوم این واکنش منجر به پارگی دیواره سیاهرگ ها و حرکت تخم ها به سوی بافت های اطراف عروقی روده و مثانه و سرانجام ورود آنها به داخل مجاری این اعضا می شوند که در این صورت تخم ها با مدفوع یا ادرار دفع می شوند.

عمر هر یک از این کرمها در بدن انسان آلوده حدود ۱۰ سال است اما گاهى تا ۳۵ سال نیز مى رسد. انواع شیستوزومیازیس جمعا هر ساله ۱۵۰ میلیون نفر را در جهان آلوده مى کنند و موجب مرگ ۲۰ هزار نفر مى شوند.

انتقال بیماری شیستوزومیازیس معمولاً اواخر بهار و اوایل تابستان صورت می گیرد که علت آن نیز وفور حلزون میزبان واسط است که در این فصل حداکثر وفور را دارد. انگل به منظور ادامه چرخه حیات خود باید در مدتی قریب به ۱۰ ساعت وارد بدن حلزون آب‌های شیرین شود.

کودکان ۱۰ تا ۱۵ سال به دلیل تماس با آب آلوده در هنگام بازی و شنا و پایین بودن سطح مقاومت، بیشتر از همه آلوده می شوند. سایر گروه‌های پر خطر عبارتند از کشاورزان، ماهیگیران و افرادی که برای انجام کارهای روزمره خود از آب آلوده استفاده می‌کنند.

علایم کرم روده شیستوزمیازیس

اولین نشانه های وجود انگل در بدن این است که در محل ورود لارو به بدن (اغلب پوست پا) خارش، سوزش و تاول ایجاد می‌گردد که اکثراً بسیار خفیف است.

سپس انگل از طریق جریان خون وارد ریه می‌ شود. لذا در این مرحله ۶ تا ۸ هفته پس از بروز خارش و سوزش اولیه، بیشتر علائم ریوی هستند و به صورت تنگی نفس،علائم آلرژیک، سرفه خشک، درد قفسه سینه، تب نامنظم، خستگی و درد عضلانی خود را نشان می دهد.

در نهایت کرم در محل اصلی خود (عروق مثانه) مستقر و از خون میزبان تغذیه می کند و از خود مواد سمی دفع می‌ کند. این مرحله معمولاً ۳ تا ۶ ماه پس از دفع تخم انگل توسط ادرار شروع می‌ شود. مهم‌ترین علامت در این مرحله درد در هنگام ادرار، وجود خون در قطرات آخر ادرار، کم خونی، ترومبوز و لخته شدن خون است.

مطلب مرتبط:  علائم سرطان روده بزرگ چیست ؟ درمان دارویی و درمان گیاهی سرطان روده بزرگ

در مراحل بعدی التهاب مثانه، ریفلاکس ادرار، بزرگ شدن و نارسایی کلیه، التهاب لگنچه ادرار، افزایش درجه حرارت، تعریق، ضعف و سستی و درد مبهم در ناحیه زیر شکم ایجاد می شود.

ممکن است تخم ها به کبد برگردند و باعث فیبروز و سیروز کبدی گردد. در این مرحله نارسایی کبد ایجاد می گردد.

در صورت پیشرفت بیماری احتمال ابتلا به سرطان مثانه وجود دارد.

این بیماری به گروه کرم روده تعلق داشته و تشخیص آن از طریق مشاهده تخم‌ های انگل یا کرم در مدفوع و ادرار بیمار صورت می‌ گیرد. از دیگر راه‌های تشخیص، مشاهده پادتن‌ های بیماری در خون فرد آلوده است.

انواع انگل های شیستوزومیازیس عبارتند از شیستوزوما هماتوبیوم (مختص انسان است یعنی میزبان اصلی و نهایی آن انسان است اما میزبان واسط آن حلزون آبزی بالینوس است)، شیستوزوما مانسونی، شیستوزوما ژاپونیکوم، شیستوزوما مکونوگی و اینتر کالاتوم.

پیشگیری از شیستوزومیازیس

آموزش انسان ها در مناطق پرخطر که با پاهای برهنه وارد آب ها نشوند و جلوگیری از بازی و شنای کودکان در کانالهای آبیاری که احتمال آلودگی وجود دارد.

جلوگیری از ورود فاضلاب ها و فضولات انسانی به آب‌ها و تهیه آب سالم جهت آشامیدن، استحمام و شستن لباسها.

اجتناب از اجابت مزاج در درون یا نزدیکی آبهای سطحی جهت کم شدن احتمال آلودگی حلزونها و استفاده از توالتهای بهداشتی جهت اجابت مزاج.

شناسایی افراد آلوده و درمان آن‌ها برای قطع زنجیره انتقال

ایجاد شبکه مناسب فاضلاب انسان و مبارزه با حلزونهای ناقل بیماری و مبارزه با میزبان های واسط از راه سولفات مس یا برومید که مبارزه شیمیایی است و یا مبارزه بیولوژیک به کمک پرندگان حلزون خوار یا حلزون های بزرگتر یا ماهی های حلزون خوار.

درمان شیستوزمیازیس (درمان انگل در کودکان و بزرگسالان)

در صورت احساس خارش روی پوست در نواحی که در تماس با آب آلوده بوده و یا سرفه‌های خشک، تب و درد در عضله‌ها ناحیه در معرض آب را حرارت دهید تا عفونت‌ها نابود شوند.

پنج دقیقه حمام در آب گرم با درجه حرارت حداقل۵۰ درجه سانتی گراد.

درمان دارویی که برای دو روز انجام می گیرد داروی پرازی‌ کوانتل است.

چند داروی گیاهی برای کرم روده (درمان انگل در طب سنتی)

سیر: بهترین روش برای درمان انگل در طب سنتی مصرف سیر خام است. در مورد درمان انگل در کودکان پیشنهاد ما این است که دو حبه سیر را در یک لیوان شیر، خوب بجوشانید و با عسل شیرین کنید و این جوشانده را قبل از خواب به طفل بدهید تا کرم دفع شود.

سرکه: دیگر داروی گیاهی ضد انگل سرکه است. روزی ۳-۲ بار و هر بار ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری یا مربّاخوری (بسته به سنّ و سال و جثّه بیمار) سرکه بخورید. در صورتی که به دلایلی مثل مشکلات گوارشی قادر به استفاده از سرکه به این شکل نیستید، آن را با کمی آب مخلوط کنید. اولویت در مصرف سرکه، ناشتا خوردن آن است.

یک راه ساده برای درمان انگل در طب سنتی آن است که هر شب بیست عدد نخود آبگوشتی را در سرکه، خیسانده صبح ناشتا نخودها و سرکه باقیمانده را بخورید و تا ظهر چیز دیگری نخورید.

مطلب مرتبط:  عوارض و درمان بیماری‌های التهابی روده

پیاز: یک داروی گیاهی برای کرم روده است. می توانید هر شب یک پیاز متوسّط را رنده کرده در یک لیوان آب، خیسانده صبح ناشتا صاف کرده و عصاره حاصل را میل کنید.

هسته مرکّبات: به منظور درمان گیاهی انگل گوارشی هسته پرتقال های مصرفی را جمع و خشک و آسیاب کنید و داخل کپسول ریخته شبی یک کپسول تا درمان کامل مصرف کنید.

تخم کدو: تخم کدو، یک روش درمان انگل در طب سنتی است و دافع کرم کدوست. بزرگسالان می توانند ۵۰ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو را آسیاب کرده با ۲۰۰ گرم عسل مخلوط و صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری میل کنند. راه ساده تر این است که روزی یک قاشق غذاخوری تخم کدوی خام را خوب بجوید و میل کنید. در مورد درمان انگل در کودکان بهتر است از مغز تخم کدو استفاده کنید. مقداری مغز تازه تخم کدو را کوبیده، هم وزن آن عسل اضافه و مخلوط کنید و یک قاشق چای خوری قبل از خواب به کودک بخورانید.

بومادران: یک داروی گیاهی برای کرم روده است و برای درمان گیاهی انگل های گوارشی مفید است. مقداری از آن را آسیاب کرده با سه برابر عسل، مخلوط و صبح های ناشتا، یک قاشق غذاخوری میل کنید.

سیاهدانه: سیاهدانه یک شاه داروی گیاهی برای کرم روده است که تقریبا در درمان هر بیماری کاربرد دارد. برای درمان سنتی انگل های گوارشی آن را آسیاب کرده هر روز نصف قاشق چایخوری از آن را با دو سه قاشق غذاخوری سرکه انگور خانگی مخلوط و میل کنید. با توجه به این که خاصیت دارویی سیاهدانه پس از آسیاب کردن رو به کاهش می رود، هربار تنها به اندازه مصرف چند روز از آن را آسیاب کنید.

چند داروی گیاهی برای کرم روده که به منظور درمان انگل در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند داروهای ساده ای مانند تخم کرفس، رازیانه، زیره(به صورت بوداده)، زنجبیل، افسنتین، نیلوفر، پونه، نعناع هستند که اثرات ضدّ انگلی خوبی دارند. از آنها می توانید به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده کنید.

داروهای ضد انگل سرد مزاج: اکثر داروهای ضد انگل طبیعتی بسیار گرم دارند. اگر کسی به هر دلیل (از جمله مزاج گرم خود) قادر به مصرف آنها نیست می تواند از این داروها استفاده کند:

  • گشنیز: بهتر است مخلوط با ماست یا سکنجبین یا به صورت آب پز مصرف شود.
  • سماق: آن را در آب خیسانده تفاله اش را فشار داده جدا کنید و آب آن را میل کنید.
  • تخم خرفه، خارخسک و برگ درخت هلو هم خاصیت ضدّ انگلی دارند و بهتر است با دوغ یا آب گرم یا سکنجبین مصرف شوند.
  • تمشک: آب آن را گرفته مصرف کنید.

چند داروی گیاهی برای کرم روده

علایم کرم روده،بیماری انگل،داروی گیاهی برای کرم روده،نشانه های انگل در بدن،انواع انگل ها،درمان انگل در کودکان،درمان انگل در طب سنتی،داروی گیاهی ضد انگل،درمان گیاهی انگل،درمان سنتی انگل،داروهای ضد انگل

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها