راهنمای کامل درمان آفت دهان با داروهای گیاهی

درمان آفت دهان با داروهای گیاهی :

آفت دهان یک بیماری دردناک و عود کننده مخاط دهان بوده که به صورت زخم‌های کوچک و بزرگ، گرد و کم عمق هستند که در داخل دهان شکل می‌گیرند. در ادامه روشهای درمان آفت دهان با داروهای گیاهی و داروهای شیمیایی آورده می شود.

آفت های دهانی زخم‌های دردناکی هستند که درون دهان و اغلب در پایه لثه، درون گونه‌ها یا لب‌ها، روی کام نرم یا روی زبان به وجود می‌آیند.

آفت دهان نشانه چیست ؟

مکانیسم دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیست اما به نظر می‌رسد واکنش‌های ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد.

زخم‌های آفتی زمانی ایجاد می‌شود که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می‌دارد، حضور این مولکول سبب حمله لنفوسیت خواهد شد نتیجه این فرآیند پیدایش زخم‌های آفتی خواهد بود.

هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد اما روش‌هایی وجود دارد که در کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار موثر است، این روش‌ها شامل بکار گیری نکات تغذیه‌ای و غیر تغذیه‌ای است.

درمان آفت دهان با داروهای گیاهی ، داروی گیاهی برای آفت دهان ، درمان آفت دهان در خانه ، درمان گیاهی آفت دهان ، درمان خانگی آفت دهان ، درمان آفت دهان در طب سنتی ، داروی درمان آفت دهان ، درمان آفت شدید دهان ، راه های درمان آفت دهان

درمان آفت دهان با داروهای گیاهی

برای درمان آفت دهان ، درمان آفت دهان با رب انار ، داروی گیاهی برای آفت دهان ، درمان فوری آفت دهان با جوش شیرین ، دارو برای آفت دهان ، درمان آفت دهان کودکان ، راههای درمان آفت دهان ، بیماری آفت دهان ، علت آفت دهان ، آفت دهان نشانه چیست

مصرف گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهان را تشدید می‌کند. مصرف بادمجان نیز بروز آفت دهان را تشدید می‌کند.

راههای درمان آفت دهان در طب مدرن

از جمله راههای درمان آفت دهان مصرف مرتب و روزانه ماست و گنجاندن مواد غذایی سرشار از آهن، اسیدفولیک، و ویتامین ب ۱۲ در رژیم غذایی است.

از آنجایی که یکی از دلایل بروز بیماری آفت دهان می‌تواند کمبود دریافت ریزمغذی‌ها باشد، خوردن موادی همچون جگر، غذاهای دریایی، گوشت قرمز کم چربی، لوبیای خشک، حبوبات، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و پهن و زرده تخم‌مرغ که بهترین منابع آهن هستند در بهبود این مشکل موثر است.

مصرف سیب و خرمالو نیز در درمان آفت دهان تأثیرگذارند.

کمبود ویتامین B12 و آهن مهم‌ترین علت آفت دهان است.

بهترین روش جبران کمبود ویتامین B12 و آهن در این افراد رعایت یک رژیم غذایی مناسب همراه با گوشت قرمز است و مکمل‌های آهن به عنوان روش درمانی به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

تغییرات هورمونی در زنان یکی دیگر از چند علت آفت دهان است. ایام قبل از قاعدگی و دیگر عوامل تغییرات هورمونی خصوصاً افزایش هورمون استروژن در بروز ضایعات آفتی موثر است.

آزمایش خون C.B.C، جهت بررسی میزان آهن کافی، اسیدفولیک و ویتامین B12 لازم است انجام شود. اگر فردی به دلیل کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی دچار بیماری آفت دهان شود بهترین روش درمانی این افراد تجویز رژیم غذایی مناسب است و مکمل‌های آهن به علت اینکه در بدن ذخیره نمی‌شوند به هیچ‌وجه مناسب نیست.

افراد مستعد آفت دهان از مصرف غذاهای تند و سخت اجتناب کنند.

افراد مبتلا و یا مستعد به آفت دهان را از مصرف غذاهای کنسرو شده‌ی تیز و تند و غذاهای دارای سفتی بیش از حد اجتناب کنند، مصرف غذاهای سخت باعث ضربه و تروما به دهان و غذاهای تند میزان بروز آفت دهان را افزایش می‌دهند.

آفت دهان ساده‌ترین ضایعه دهانی است. از آنجایی که هر نوع ضایعه‌ای در دهان به شکل زخم ظاهر می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود هر نوع زخم در دهان به عنوان آفت شناخته نشود، ولی با این حال در اسرع وقت باید به پزشک معالج نشان داده شود. آفت دهان، زخم‌های منفرد با پایه و بنیاد ژنتیک است و این بیماری گاهاً در برخی خانواده‌ها شایع‌تر است. آفت دهانی بعد از سنین ۱۰ سالگی شیوع بیشتری پیدا می‌کند.

مطلب مرتبط:  راهنمای درمان آب سیاه چشم

تغذیه نادرست یکی از عوامل مستعد کننده بروز آفت دهان است؛ مصرف مقدار کم ویتامین ب که در سبزیجات و میوه‌ها موجود است، کاهش مصرف غذاهایی که منبع آهن می‌باشند از جمله گوشت و تخم‌مرغ، بیماری کم خونی و سنین بلوغ به ویژه در دختران، عوامل مستعد کننده بروز بیماری آفت دهان می‌باشند.

ضربه یا تروما از دیگر علل بروز بیماری آفت است و افرادی که مستعد بیماری آفت دهان می‌باشند می‌بایست از مصرف غذاهای تند و تیز و سخت اجتناب کنند؛ چرا که گاز گرفتن و مصرف این نوع غذاها منجر به ایجاد ضربه به دهان و بروز آفت در دهان می‌شود.

افرادی که بیش از دو مرتبه در طول یک ماه به یک نوع آفت در دهان دچار می‌شوند، با توجه به این که برخی بیماری‌های روماتولوژی به صورت زخم‌های دهانی تظاهر می‌یابند، بیمار حتماً با یک متخصص روماتولوژی نیز مشورت نماید.

بیماری آفت دهان، تغذیه فرد را مختل می‌کند؛ بنابراین به منظور درمان آفت دهان کودکان و بزرگسالان می‌توان از روش هوتو شیمیایی استفاده نمود که در این روش با استفاده از ماده‌ای اسیدی ناحیه آفت سوزانده و زخم بهبود می‌یابد. بهترین روش درمان آفت دهان کودکان و بزرگسالان مصرف کپسول آنتی‌ بیوتیک و تتراسایکلین است و استفاده از دهان‌ شویه‌های محتوی کورتون نیز می‌تواند آفت دهان را بهبود بخشد.

درمان آفت دهان با داروهای گیاهی

به منظور درمان آفت دهان با داروهای گیاهی برگ ریحان تازه بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار می‌توانید ۳ تا ۵ برگ ریحان را بجوید. این روش را تا درمان آفت ادامه دهید.

پیاز یک داروی گیاهی برای آفت دهان است. پیاز را به شکل خام بخورید. می‌توانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید. پیاز به دلیل داشتن سولفور در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.

به منظور درمان آفت دهان در خانه می‌توانید به صورت دهان شویه از دمنوش گل‌ همیشه بهار و مریم گلی استفاده کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر کنید دمنوش سرد شود و پس از آن قرقره کنید.

برای درمان آفت دهان در خانه کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. می‌توانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.

روغن نعناع به درمان گیاهی آفت دهان کمک می کند. روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخم‌ها استفاده کنید تا درد آن کاهش یابد. می‌توانید دوبار در روز این کار را انجام دهید. سعی کنید روغن نعناع حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی زخم‌ها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.

استفاده از ماست نیز در درمان گیاهی آفت دهان توصیه می شود. خوردن ماست دوبار در روز یا خوردن ترکیب موز و ماست برای صبحانه به منظور درمان خانگی آفت دهان موثر است. پنیر محلی نیز مفید است.

– درمان آفت دهان با رب انار و آب انار نیز امکان پذیر است. به این منظور و در صورتی که مزاجتان گرم است برای درمان آفت دهان با رب انار و آب انار آن را از نوع ملس انتخاب کرده و در دهان بگردانید و بیرون بریزید. حدود ۵ و اگر بیشتر می توانید تا ۱۵ دقیقه گرداندن در دهان موثر است.

– اگر سرد مزاج هستید برای درمان خانگی آفت دهان پنیر محلی را به همراه مغز گردو در دهان خوب بگردانید و سپس بیرون بریزید.

– شیر عسل نیز یک داروی گیاهی برای آفت دهان است. مصرف شیر عسل طبیعی به پیشگیری و درمان آفت دهان کمک می کند.

از شیره نارگیل به عنوان دهان شویه، ۳ تا ۴ بار در روز استفاده کنید و تا بهبودی زخم‌ها ادامه دهید. می‌توانید مقدار کمی عسل را با شیره نارگیل مخلوط کنید و از آن برای دهان‌ شویه استفاده کنید.

مطلب مرتبط:  روشهای درمان کم خونی با طب مدرن، طب سنتی و طب اسلامی

به طور روزانه دوغ مصرف کنید. دوغ یکی از مؤثرترین روش‌های درمان آفت است. اما توجه داشته باشید که برای درمان آفت دهان در طب سنتی نباید دوغ را به همراه غذا میل کنید. اصولا نیم ساعت قبل از غذا تا دو ساعت بعد از غذا نیابد مایعات بنوشید. چون به معده ضرر می رساند.

از راه های درمان آفت دهان این است که به طور متناوب با آب سرد و گرم دهان را شستشو دهید. هر بار دو فنجان آب کافی است (یکی سرد، دیگری گرم). این درمان بسیار ساده و در دسترس است.

شاهتوت نیز یک داروی درمان آفت دهان محسوب می شود.خوردن آب شاه‌توت، راه درمانی دیگری است که باعث کاهش درد و تحریک زخم‌های دهانی می‌شود.

به منظور درمان آفت دهان در طب سنتی یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، پس از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. این کار را ۳ تا ۴ بار و تا بهبود زخم‌ها ادامه دهید.

آب آلوئه ورا دیگر داروی درمان آفت دهان است که باید آن را ۲ تا ۳ بار در روز قرقره کنید و تا بهبودی زخم ها ادامه دهید.

از دیگر راه های درمان آفت دهان این است که روغن بوته چای را مستقیما بر روی زخم‌ها قراردهید. مهم است که این کار را پیش از خواب در شب انجام دهید. راه دیگر این است که ۳ تا ۴ بار در روز آن را در محل زخم‌ها قراردهید. می‌توانید روغن درخت چای را با آب گرم و نمک مخلوط کنید و مخلوط را به عنوان دهان شویه استفاده کنید.

– جوش شیرین نیز یک دارو برای آفت دهان است. برای درمان فوری آفت دهان با جوش شیرین یک قاشق چایخوری از جوش شیرین را در یک استکان آب ولرم حل کرده و از آن به مدت حداقل ۵ دقیقه به عنوان دهانشویه استفاده کنید و این کار را به صورت روزانه تا بهبودی ادامه دهید. فقط مواظب باشید تا جوش شیرین را قورت ندهید. چون باعث زخم معده می شود.

برای درمان آفت دهان مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه تا درمان آفت استفاده کنید. بهتر است این محلول را صبح‌ها استفاده کنید.

دیگر دارو برای آفت دهان میوه پاپایا است. برای درمان آفت دهان پاپایا بخورید. خوردن میوه‌ی پاپایا به بهبود زخم‌ها کمک می‌کند. افرادی که مبتلا به آفت هستند نباید از غذاهای تند و پرادویه استفاده کنند. خوردن آب و کاهش استرس در بهبود سریع‌تر زخم‌ها مؤثر است.

– در درمان آفت شدید دهان هیچ چیز بهتر از غرغره منظم با نمک دریا نیست. هر چه بگندد نمکش می زنند. نمک دعفونی کننده ی محیط دهان بوده و علاوه بر پیشگیری از بسیاری از بیماریهای دهان و دندان به درمان آفت شدید دهان نیز کمک می کند.

درمان آفت دهان با داروهای گیاهی

درمان آفت دهان با داروهای گیاهی ، داروی گیاهی برای آفت دهان ، درمان آفت دهان در خانه ، درمان گیاهی آفت دهان ، درمان خانگی آفت دهان ، درمان آفت دهان در طب سنتی ، داروی درمان آفت دهان ، درمان آفت شدید دهان ، راه های درمان آفت دهان ، برای درمان آفت دهان ، درمان آفت دهان با رب انار ، داروی گیاهی برای آفت دهان ، درمان فوری آفت دهان با جوش شیرین ، دارو برای آفت دهان ، درمان آفت دهان کودکان ، راههای درمان آفت دهان ، بیماری آفت دهان ، علت آفت دهان ، آفت دهان نشانه چیست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها