همه مضرات و خواص برگ سنا
خواص برگ سنا :
خاصیت برگ سنا ناشی از وجود گلیکوزیدهای هیدروکسی آنتراسن نظیر سنوزیدهای C ،A1 ،A و D، کریزوفانول، آلوئه امودین، رئین، موسیلاژ، فلاونوئیدها و نفتاسن در آن است. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص برگ سنا بپردازیم.
خواص برگ سنا ، خاصیت برگ سنا ، دمنوش گیاهی سنا ، داروی سنا ، سنا مکی ، خواص سنا ، داروی گیاهی سنا ، خواص گیاه سنا
برگ سنا برای یبوست ، برگ سنا و لاغری ، خواص برگ سنا برای لاغری ، طریقه مصرف برگ سنا برای لاغری ، لاغری با برگ سنا
عمومی ترین خواص برگ سنا
- مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، مضرات سنا مکی را کاهش می دهد): انیسون، تخم گشنیز، زنجبیل، دارچین، هل، گل سرخ، روغن گلسرخ، میخک و روغن بادام شیرین.
- مزاج : گرم و خشک
- افزایش دهنده فشار خون و کاهنده قند خون
- ضد یبوست و اسهال آور فوق العاده قوی
داروی سنا را باید به صورت دمنوش مصرف کرد و در صورت جوشانیدن، خاصیت اسهال آوری آن از بین می رود.
برگ سنا و لاغری
برگ سنا و لاغری رابطه ای مستقیم دارند. خواص سنا در درمان کبد چرب و خارج کردن همه انواع چربی ها از بدن نظیر چربی خون و چربی شکم کاربرد دارد. همچنین به علت اینکه باعث درمان یبوست و یبوست مزمن و شدید می شود، شکم و روده را از فضولات تخلیه می کند و به لاغری کمک می نماید.
با این حال باید توجه داشته باشید که علیرغم وجود خواص برگ سنا برای لاغری ، تنها مصرف کردن مواد غذایی سالم به همراه ورزش یا پیاده روی روزانه و مستمر به لاغری و حفظ آن کمک می کند. به منظور استفاده از خواص برگ سنا برای لاغری می توانید مقدار یک قاشق چایخوری از آن را در آب جوش ریخته و دم کنید و بنوشید.
همچنین طریقه مصرف برگ سنا برای لاغری به صورت زیر بهتر است:
طریقه مصرف برگ سنا برای لاغری در افراد گرم مزاج : افراد گرم مزاج در صورت نیاز به استفاده از برگ سنا برای یبوست و لاغری باید ۲۰ گرم از سنا را با ۲۰ گرم تخم گشنیز و ۱۵ گرم خطمی سفید ترکیب کرده و به ۵ قسمت مساوی تقسیم کنند. سپس هر قسمت از آن را در یک لیوان آب ریخته و بجوشانند و عصر هنگام یا قبل از شام میل کنند.
لاغری با برگ سنا در افراد سرد مزاج : افراد سرد مزاج می بایست به جهت استفاده از برگ سنا برای یبوست و لاغری ۲۰ گرم سنا را با ۱۰ گرم گل محمدی و ۲۰ گرم رازیانه ترکیب کرده و به ۵ قسمت مساوی تقسیم کنند. سپس یک قسمت از آن را با یک لیوان آب بجوشانند و عصرها یا قبل از شام میل کنند تا به هدف لاغری با برگ سنا برسند.
هشدار : باید بدانید که برگ سنا نباید بیش ار ۳ الی ۴ روز به صورت پشت سر هم مصرف شود.
خواص برگ سنا در درمان بیماری ها
برای استفاده از خاصیت برگ سنا در درمان یبوست کودکان، ۱۰ گرم گیاه سنا را دم کنید و سپس دمنوش را به همراه برگهای پخته شده سنا مکی روی شکم طفل کمپرس نمایید و بگذارید یک تا دو ساعت بماند. اگر مادر نیز دمنوش سنا بخورد و به کودک شیر بدهد همین خاصیت را دارد.
اگر داروی گیاهی سنا در قالب دمنوش روی شکم کودکان مالیده شود باعث بروز اسهال می گردد.
سم زدایی از روده ها و درمان دیابت نوع یک از خواص سنا محسوب می شود.
برای درمان کمر درد ۴ گرم داروی گیاهی سنا را با مقداری روغن زیتون و آب بجوشانید و بنوشید.
مصرف روزانه یک قاشق چایخوری برگ سنا، به درمان آمنوره اولیه و ثانویه و درمان یائسگی زودرس کمک می کند.
خواص گیاه سنا به درمان انواع تومورها و سرطان، سرطان روده بزرگ، سرطان غده تیموس، تومور کیسه صفرا، سنگ کیسه صفرا، سرطان مثانه، التهاب و ورم گلو، بیماری بهجت، چربی خون، تنگی روده، آسیت، آب آوردن بیضه ها کمک می کند.
برای استفاده از خواص گیاه سنا در درمان پیسی صورت و لک های سطحی سفید پوست و درمان جذام و جنون برگ سنا، کشمش یاقوتی بدون هسته، هلیله کابلی، هلیله زرد و هلیله سیاه را به نسبت مساوی ترکیب کرده و هر روز صبح به صورت ناشتا و شب قبل از خواب، دو قاشق چایخوری از آن را میل کنید.
مضرات برگ سنا
مصرف زیاد داروی سنا باعث سقط جنین می شود.
زنانا باردار و شیرده و کودکان زیر ۲ سال نباید سنا مصرف کنند.
گیاه سنا برای افراد مبتلا به زخم معده، فتق، آپاندیس ایلئوس، انسداد روده ای، تنگی مجاری، ضعف، علایم شکمی بی دلیل، بیماری التهابی کولون، دردهای شکمی ناشناخته، دهیدراسیون شدید مضر بوده و منع مصرف دارد.
مصرف طولانی مدت دمنوش گیاهی سنا برای رفع یبوست بسیار خطرناک بوده و در سنین پیری باعث نفخ شدید و بی اختیاری مدفوع می شود.
مصرف بلند مدت دمنوش گیاهی سنا باعث کمبود آب و املاح بدن ناشی از اسهال می شود. مصرف سنا باعث ایجاد دل پیچه، درد و کرامپ شکمی، کولیت معده، غم و اندوه، استفراغ، خونریزی از بواسیر، ایجاد التهابات پوستی، اسپاسم، تنبلی و خونریزی از روده، می شود.
مصرف سنای مکی در ترکیب با گل سرخ برای اکثریت، مضر است و به مرور باعث گشاد شدن اسفنکر مقعد می شود.
گیاه سنا با داروهای ضد آریتمی، داروهای استروژنی، ایندومتاسین، نیفدیپین، داروهای مدر از قبیل تیازیدها مانند هیدروکلرتیازید، فورزماید و اسپیرونولاکتون تداخل دارویی دارد.
مصرف بلند مدت گیاه سنا منجر به اختلالات الکترولیتی (هایپوکلسیمی، هایپومنیزمی)، اسیدوز و آلکالوز متابولیک، سوء جذب، کاهش وزن، آلبومین اوری و هماچوری می گردد.