راهنمای درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی

درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی : خشکی دهان یا زروستومی نوعی بیماری است که در اثر کاهش ترشح بزاق ایجاد می‌ شود.

خشکی دهان غالبا در اثر کمبود ترشح بزاق دهان رخ می‌دهد و نه تنها به سلامت عمومی بدن آسیب می رساند، بلکه در کیفیت زندگی فرد نیز موثر است. جهت مطالعه روشهای درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی با ما همراه باشید.

درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی ، درمان خشکی دهان در طب سنتی ، درمان گیاهی خشکی دهان ، درمان خشکی دهان و گلو

درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی

علت خشکی دهان ، دلایل خشکی دهان و زبان ، علایم خشکی دهان ، درمان خشکی دهان ، خشکی دهان نشانه ی چیست

علایم خشکی دهان

برخی از علایم خشکی دهان عبارتند از احساس خشک شدن دهان، بروز مشکل حین صحبت کردن، چشیدن و جویدن غذا و خشک شدن زبان و یا گلو.

ترک خوردگی لب ها، ایجاد زخم در دهان و احساس سوزش در ناحیه دهان نیز از دیگر علایم خشکی دهان است.

خشکی دهان نشانه ی چیست ؟

یک علت خشکی دهان اثرات جانبی مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای آنتی هیستامین و ضد احتقان، داروهای ضد اسهال، شل کننده های عضلانی، داروهای فشار خون بالا، داروهای بی اختیاری ادراری، داروهای بیماری پارکینسون و ایدز و دیابت است.

دیگر علت خشکی دهان بالا رفتن سن می باشد.

چند علت خشکی دهان عبارتند از درمان های پزشکی مثل داروهای شیمی درمانی و هم چنین پرتودرمانی (رادیوتراپی) و همودیالیز اگر طی حادثه (مثل تصادف رانندگی)، به ناحیه صورت و یا گردن فرد آسیب های عصبی وارد شود و یا تحت عمل جراحی ناحیه گردن و صورت قرار بگیرد، احتمال دارد به علت آسیب عصب هفتم جمجمه ای (عصب فاسیال)، تولید بزاق دچار مشکل شود.

از دلایل خشکی دهان و زبان می توان به ابتلا به برخی بیماری ها مثل سندروم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونت های باکتریایی و ویروسی اشاره کرد.

از دیگر دلایل خشکی دهان و زبان مصرف سیگار و تنباکو و الکل است.

پیشگیری و درمان خشکی دهان

داشتن دندان های سالم یکی از عواملی است که از خشک شدن دهان جلوگیری می کند. حداقل سه بار مسواک زدن در شبانه روز، سبب تمیزی دندان ها شده و دهان را نیز مرطوب نگه می دارد.

نوشیدن مقدار کافی آب در طی شبانه روز به درمان خشکی دهان کمک می کند.

افرادی که دچار خشکی دهان هستند حداقل سالی دو مرتبه به دندان پزشک مراجعه کنند و از سالم بودن دندان های خود اطمینان کافی کسب کنند، زیرا خشکی دهان باعث تسریع خرابی دندان ها می شود.

جویدن آدامس بدون قند، ارزان ترین و شاید لذت بخش ترین توصیه برای جلوگیری از خشک شدن دهان باشد. مصرف آدامس های دارای قند به سلامت دندان ها آسیب جدی وارد می کند.

مطلب مرتبط:  راهکارهای درمانی بیماری اسپوروتريكوز

از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و نوشابه سیاه (کولا) خودداری کنید. همچنین مصرف سیگار و توتون و تنباکو را قطع کنید و هرگز از الکل استفاده نکنید.

رطوبت محیط زندگی خود را بالا ببرید و از دستگاه بخور در اتاق خود استفاده کنید تا خشک شدن دهان را کمتر احساس کنید.

خشکی دهان می تواند منجر به عفونت و التهاب لثه ها شود. بنابراین تمیزی لثه ها و اهمیت به این عضو بدن بسیار مهم به نظر می رسد.

اگر خشکی دهان در فرد طولانی شود، باید حتما علل زمینه ای آن را تحت نظارت پزشک پیگیری کند و به آن به چشم یک بیماری نگاه کند و در پی درمان آن برآید. خشکی دهان یکی از علایم اصلی سندروم شوگرن است که نوعی بیماری خود ایمنی می باشد.

درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی

به منظور درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی مقداری آلوئه ورا را به لثه ها و گونه هایتان از داخل دهان بمالید و یک ساعت صبر کنید. پس از یک ساعت اقدام به خوردن و یا آشامیدن کنید. آلوئه ورا علاوه بر مرطوب نگه داشتن دهان، به پاکسازی دهان و دندان نیز کمک زیادی می کند.

برای درمان خشکی دهان در طب سنتی نوشیدن چای سبز، دمنوش بابونه و یا دم کرده زنجبیل برای تحریک ترشح بزاق مفید است.

مصرف ریشه‌ی خشک شیرین بیان به شکل جویدنی باعث افزایش ترشحات بزاق می‌ شود و در درمان خشکی دهان در طب سنتی کاربرد دارد.در افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، مصرف طولانی مدت این گیاه بیش از ۱۵ روز توصیه نمی‌ شود.

جهت درمان خشکی دهان در طب سنتی سنگا بجوید. مصرف جویدنی گیاه سنگا باعث افزایش ترشحات بزاق و مخاط می‌ شود. اگر میزان مصرف آن زیاد شود باعث ایجاد تهوع و استفراغ در فرد خواهد بود. علاوه بر این ریشه‌ قند خون را پایین می‌ آورد و ضد سرفه است.در دوران بارداری و افرادی که مشکلات زخم گوارشی و التهابی دارند با احتیاط مصرف شود.

به منظور درمان گیاهی خشکی دهان برگ عناب مصرف کنید. برگ گیاه عناب حاوی ساپونین ژوژوباژیین است که می‌تواند بزاق دهان را افزایش دهد. برگ آن نیز می‌ تواند بی حسی موضعی روی زبان ایجاد کند و باعث افزایش بزاق دهان شود. علاوه بر این برگ‌های آن به صورت موضعی به عنوان ضد خارش و قرمزی و ضد زخم هم استفاده شده و مصرف خوراکی آن سبب کاهش قند خون می‌ شود.

استفاده از برگ‌ سدر به فرم جویدنی باعث افرایش ترشحات مخاط می‌ شود و به درمان گیاهی خشکی دهان کمک می کند.

جویدن پوست گیاه کویلاجا و قرار دادن آن روی زبان باعث تحریک ترشح بزاق می‌ شود. علاوه بر این پوست این گیاه برای درمان زخم‌های دهانی و موضعی، شوره‌ی سر و عفونت‌های برونش نیز کاربرد دارد.افرادی که مشکلات کلیوی، کبدی و گوارشی دارند، باید از مصرف بیش از حد آن خودداری کنند. در دوران بارداری نیز نباید مصرف شود.

مطلب مرتبط:  راههای درمان سندرم خستگی مزمن در طب سنتی و پزشکی مدرن

گیاه پامچال به عنوان یک تحریک کننده‌ی قوی مخاط، علاوه بر افزایش ترشحات مخاط باعث افزایش بزاق نیز می‌شود.

بابونه در درمان گیاهی خشکی دهان کاربرد دارد. گل‌های خشک شده‌‌ی گیاه بابونه باعث تحریک ترشحات بزاق و افزایش ترشحات می‌شود که معمولا دم کرده‌ی آن مصرف می‌شود. یک قاشق غذا خوری بابونه را در یک استکان آب جوش دم، سپس مایع حاصل را غرغره کنید. همچنین می‌توانید بعد از غرغره کردن آن را قورت دهید. سه تا چهار بار در روز می‌توانید این کار را تکرار کنید.

به منظور درمان گیاهی خشکی دهان می‌توان از ریشه خشک شده یا تازه‌ی گیاه زنجبیل به شکل جویدنی یا دم کردنی استفاده کرد. زنجبیل علاوه بر تحریک ترشح بزاق، ضد باکتری و خشبوکننده‌ ی دهان نیز هست. این ریشه‌ها را می‌توان سه تا چهار بار در روز استفاده کرد.

جهت درمان خشکی دهان و گلو سیب مصرف کنید. سیب ترش و نیم رس باعث تحریک ترشحات بزاق و افزایش تولید آن می‌ شود. به طور کل میوه‌های ترش مزه که محیط دهان را اسیدی می‌کنند سبب تحریک ترشح بزاق و افزایش تولید آن می‌ شود از جمله لیمو، گریپ فروت، زالزالک، کیوی، آلو و آلوچه

بهترین حالت مصرف سیب جهت درمان خشکی دهان و گلو مکیدن میوه‌های تازه یا خشک شده آن‌هاست زیرا مصرف خوراکی و بلعیدن بیش از حد این میوه‌های حاوی اسید، سبب تحریکات دستگاه گوارش و مشکلات گوارشی در مصرف طولانی مدت خواهند شد.

مصرف مایعات زیاد در طول روز به خصوص آب، سبزیجات، غذا‌های آبکی مانند انواع سوپ‌ها، مصرف ویتامین B در کنار بتاکاروتن که در میوه‌های نارنجی رنگ مانند هویج وجود دارد و کاهش مصرف قهوه در کنار استفاده از گیاهان ذکر شده، در افزایش ترشحات بزاق بسیار موثر است و به درمان خشکی دهان و گلو کمک می کند.

یکی از راه‌های رهایی از بوی بد دهان در اثر خشکی دهان، استفاده‌ی خوراکی و جویدنی گیاه جعفری، یرگ رزماری و دانه‌های خرد شده‌ی رازیانه است.

درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی

درمان خشکی دهان با گیاهان دارویی ، درمان خشکی دهان در طب سنتی ، درمان گیاهی خشکی دهان ، درمان خشکی دهان و گلو ، علت خشکی دهان ، دلایل خشکی دهان و زبان ، علایم خشکی دهان ، درمان خشکی دهان ، خشکی دهان نشانه ی چیست

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها