آموزش وردپرس – بخش ۶: محیط کاربری و پشتیبانی سایت وردپرسی

راهنمای وردپرس : محیط کاربری و پشتیبانی سایت وردپرسی

در این قسمت از اموزش رایگان طراحی وب سایت با وردپرس قصد داریم با محیط کاربری و پشتیبانی سایت وردپرسی ، شما را آشنا کنیم. قبل از اینکه بتوانید از این مقاله استفاده کنید می بایست ابتدا وردپرس را در لوکال هاست، دایرکت ادمین یا سی پنل نصب کرده باشید. روی یکی از لینکهای آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست، نصب وردپرس در دایرکت ادمین، یا نصب وردپرس در سی پنل کلیک کنید تا نحوه نصب وردپرس و طراحی و راه اندازی سایت با آن را یاد بگیرید.

در این مقاله ما با لوکال هاست کار خواهیم کرد و با نرم افزار زمپ وارد محیط کاربری و پشتیبانی سایت وردپرسی خواهیم شد. چرا که سرعت کار در لوکال هاست بسیار بیشتر از بستر اینترنت است. روی مقاله ابزارهای مورد نیاز برای طراحی سایت با وردپرس کلیک کنید تا درباره این نرم افزار بیشتر بدانید.

با کلیک روی نرم افزار زمپ، روی دو دکمه ی Start در روبروی Apache و MySQL کلیک کنید. وقتی پس زمینه دو قسمت آپاچه و مای اس کیو ال به رنگ سبز درآمد، یعنی اینکه همه چیز آماده است. بنابراین روی دکمه Admin جلوی Apache کلیک کنید تا مرورگر باز شود.

راهنمای وردپرس ، پشتیبانی سایت وردپرسی ، اموزش رایگان طراحی وب سایت ، آموزش کامل طراحی وب سایت

پشتیبانی سایت وردپرسی

افزونه های وردپرس ، افزونه های رایگان وردپرس ، افزونه وردپرس فارسی ، طراحی سایت رایگان فارسی ، طراحی و راه اندازی سایت

آشنایی با محیط کاربری و پشتیبانی سایت وردپرسی

بعد از اینکه صفحه اول سایتتان باز شد، جلوی نام localhost بنویسید wp-admin/ تا در مجموع این چنین شود localhost/wp-admin و اینتر را بفشارید. در این حالت وارد صفحه ورود به ادمین وردپرس خواهید شد.

پشتیبانی سایت وردپرسی

حالا نام کاربری و رمز عبوری که ساخته اید را وارد کرده و روی دکمه ورود کلیک نمایید. در این حالت وارد صفحه اصلی سیستم مدیریت محتوای وردپرس خواهید شد.

پشتیبانی سایت وردپرسی

اکنون به تشریح بخشهای مختلف آن خواهیم پرداخت. در منوی سمت راست، گزینه هایی را می بینید. اگر موس را روی کلمه نوشته ها نگه دارید، زیر منوهایی نشان داده خواهد شد. اگر روی زیر منوی “همه ی نوشته ها” کلیک کنید، تمام مطالبی که توسط شما نوشته شده است به نمایش در خواهد آمد.

برای نوشتن یک مطلب جدید، باید روی زیر منوی “افزودن نوشته” کلیک کنید. “دسته ها” همان دسته بندی موضوعی مقالاتی است که می نویسید. مثلا موضوعات کامپیوتر، پزشکی، طنز و غیره هر کدام یک دسته بندی است و می بایست برای هر کدام، یک دسته بندی مجزایی ایجاد شود.

بر خلاف دسته ها که مربوط به موضوع کلی مقاله هستند، “برچسبها” مقالات مرتبط از لحاظ جزییات را به هم پیوند می دهند. مثلا اگر شما دسته ای به نام کامپیوتر داشته باشید و در دسته کامپیوتر، یک زیر دسته به نام آموزش ویندوز تعریف کرده باشید حالا اگر بخواهید چند مقاله درباره افزایش سرعت ویندوز بنویسید، بهتر است در هر یک از این مقالات، برچسب “افزایش سرعت ویندوز” درج کنید تا مخاطبینی که تمایل دارند تمام مقاله های سایت شما را با موضوع افزایش سرعت ویندوز بخوانند، راحتتر بتوانند این مقالات را بیابند.

پشتیبانی سایت وردپرسی

اگر موس را روی گزینه “رسانه” قرار دهید، زیر منوهای “کتابخانه” و “افزودن” نمایش داده می شوند. این قسمت از وردپرس مربوط به فضایی است که شما تصاویر و انواع فایلها با فرمتهای مختلف را آپلود کرده اید مثل فایلهای صوتی، ویدئویی، پی دی اف و غیره. با کلیک روی “کتابخانه” همه ی این فایلها را خواهید دید و با کلیک روی “افزودن” می توانید فایلی را در وردپرس آپلود نمایید.

پشتیبانی سایت وردپرسی

اگر موس را روی گزینه ی “برگه ها” نگه دارید دو زیر منو به نام های “همه ی برگه ها” و “افزودن برگه” نمایش داده خواهد شد. این گزینه مربوط به ساخت و مشاهده صفحه های سایت شما است. صفحه هایی مثل صفحه اصلی سایت، درباره ما، تماس با ما، تبلیغات، اعضای سایت و غیره که نمونه اش را در سایت خلایق مشاهده می کنید. برای ساخت یک صفحه جدید، می بایست روی “افزودن برگه” کلیک نمایید.

پشتیبانی سایت وردپرسی

گزینه بعدی “دیدگاه ها” است که با کلیک بر روی آن، تمام نظراتی که به مقالات و نوشته های شما توسط مخاطبین داده شده است نمایش داده می شود.

پشتیبانی سایت وردپرسی

گزینه بعدی “نمایش” است که یکی از منوهای مهم وردپرس به شمار می رود. اگر موس را روی آن نگه دارید، زیر منوهایی به شرح زیر نمایش داده می شوند.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - بخش دوازدهم: ابزارها در وردپرس

پشتیبانی سایت وردپرسی

زیر منوی “پوسته ها” . با کلیک کردن روی این زیر منو، شما به تنظیمات پوسته یا قالب سایت خود دسترسی پیدا خواهید کرد. پوسته یا قالب، نمای کلی سایت شما است و هر چیزی که بنوسید، بر اساس پوسته ای که انتخاب نموده اید به نمایش در خواهد آمد. هم صفحات شما تابعی از پوسته خواهند بود و هم مقالاتی که می نویسید در شمایلی از پوسته مشاهده خواهند شد. در تصویر زیر، پوسته مجله خلایق را مشاهده می کنید. زیبایی یا عدم زیبایی یک سایت، کاملا وابسته به انتخاب پوسته مناسب است.

پشتیبانی سایت وردپرسی

در مخزن و سایت اصلی وردپرس تعداد زیادی قالب رایگان وجود دارد که می توانید از آنها برای اموزش رایگان طراحی وب سایت استفاده کنید. همچنین اگر به دنبال پوسته ای حرفه ای تر و بسیار شکیل تر هستید می توانید به سایت بسیار معروف themeforest بروید و به وسیله سایت های واسطه ایرانی که امکان خرید قالب از طریق حسابهای بین الملی پی پال را دارند اقدام به خرید این قالبهای بسیار حرفه ای کنید. البته دقت داشته باشید بسیاری از سایتهای ایرانی نیز وجود دارند که به دو روش اقدام به سرقت محصولات تم فارست می کنند.

دسته اول، یک نسخه از قالب اصلی را از سازنده اش در تم فارست خریداری می کنند و با مهارتهای برنامه نویسی اقدام به نال کردن قالب می نمایند. نال کردن را اگر بخواهیم ساده بیان کنیم می شود همان کرک کردن نرم افزار ها. البته اصطلاح صحیح آن درباره دنیای وب و برنامه نویسی همین نال کردن است. بعد این قالبهای نال شده یا به اصطلاح سرقت شده را به قیمتهایی پایینتر می فروشند.

دسته دیگر که از دسته اول بسیار بدتر عمل می کنند به این طریق اقدام می نمایند: برخی سایتهایی خارجی، یک نسخه از قالب اصلی را یا خریداری می کنند یا به روشهایی، سایتهایی را هک کرده و قالب آنها را به سرقت می برند و با اهداف مختلف، در این قالبها کدهای مخرب تزریق می کنند و سپس این قالبهای فاقد امنیت را به رایگان در سایتهای خود برای دانلود رایگان به اشتراک می گذارند.

سایتهای ایرانی نیز، کاملا رایگان این قالبها را از سایتهای خارجی ذکر شده، دانلود می کنند و در صورتی که برنامه نویسی بلد باشند، کدهای مخرب را پاک می کنند و سپس شروع به فروش این قالب ها می نمایند. تازه اگر همین لطف را بکنند و بتوانند تمام کدهای مخرب را پاک نمایند!

استفاده کننده غیر مطلع هم با کمال رضایت، قالبی که توسط گروه بزرگی از برنامه نویسان برای اهداف اقتصادی طراحی و ساخته شده است را از این سایتهای ایرانی خریداری می کند و کار خود را راه می اندازد. ما در مجله خلایق به شدت با این کار مخالفیم و خودمان از قالب رایگان که در مخزن وردپرس وجود دارد استفاده می کنیم و به وقتش که سایت به درآمدزایی مناسب رسید و در صورت احساس نیاز، مستقیما از تم فارست قالب خریداری خواهیم نمود.

اگر شما مخاطبین ارجمند مجله خلایق نیز با ما همراه باشید و مجموعه آموزش کامل طراحی وب سایت با وردپرس را دنبال کنید، خواهید آموخت که چگونه به صورت کاملا رایگان، از پوسته های غیر پولی وردپرس بهره مند شوید و آنها را سفارشی سازی کنید. بنابراین در صورت همراه بودن با مجله خلایق نیازی به اینگونه سرقتهای فرهنگی و مالی نیز نخواهید داشت. ضمن اینکه تمام ابزارهایی که در این سلسله آموزش کامل طراحی وب سایت به شما معرفی خواهد شد، همگی اوپن سورس یا به عبارتی رایگان هستند و توسط تولید کننده به رایگان در اختیار مخاطبین قرار گرفته اند.

زیر منوی بعدی در منوی “نمایش”، سفارشی سازی است. در این قسمت شما می توانید قالبی که برای سایت انتخاب نموده اید را سفارشی سازی کرده و تنظیمات آن را به دلخواه تغییر دهید.

گزینه بعدی “ابزارک ها” است. ابزارکها، به سربرگ یا همان هدر سایت، فوتر یا قسمت انتهایی سایت و سایدبار های سمت چپ و راست، امکاناتی را اضافه می کند. از درج تصویر بگیرید تا درج آخرین مطالب و نمایش نظرات و دسته بندی ها و غیره.

“فهرست ها” برای ساخت منوهای موجود در سایت شما به کار می رود. اگر در تصویر فوق دقت کرده باشید خواهید دید که سایت خلایق دو منو دارد که ساخت و تنظیم آنها توسط “فهرست ها” انجام می شود.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - درس هشتم: تنظیمات قالب وردپرس

با “سربرگ” تنظیمات هدر سایت یا همان فضایی که بین دو منوی سایت خلایق وجود دارد انجام می پذیرد.

دکمه “ویرایشگر” نیز مربوط به برنامه نویسی و ویرایش فایلهای اصلی وردپرس است که ما به آنها کاری نداریم.

بخش بعدی “افزونه ها” است. افزونه های وردپرس محبوبترین بخش وردپرس محسوب می شوند. با افزونه های وردپرس امکانات سایت شما بسیار زیاد خواهد شد و سایت شما با افزونه های حرفه ای، حرفه ای به نظر خواهد رسید. بحث افزونه های رایگان وردپرس یا افزونه های پولی دقیقا مانند بحث قالبها است. بنابراین از توضیح مجدد خودداری می کنیم. اگر موس را روی دکمه “افزونه ها” نگه دارید زیر منوهای آن به شرح زیر نمایش داده خواهند شد.

پشتیبانی سایت وردپرسی

با کلیک بر روی “افزونه های نصب شده” تمام افزونه ها یا همان پلاگینهای نصب شده ی شما، برایتان به نمایش در خواهد آمد و می توانید از آنجا آنها را مدیریت نمایید.

با کلیک بر روی “افزودن” می توانید افزونه یا پلاگین جدیدی را به سایت خود اضافه کنید. هم می توانید مستقیما از مخزن وردپرس به دنبال افزونه های رایگان وردپرس که مورد نظرتان هستند بگردید و آنها را نصب کنید هم اینکه می توانید از کامپیوترتان،‌ افزونه وردپرس فارسی را وارد وردپرس نموده و نصب نمایید. دکمه “ویرایشگر” بخش افزونه وردپرس فارسی نیز مانند ویرایشگر بخش پوسته ها مربوط به ویرایش فایلهای افزونه به وسیله برنامه نویسی است.

بخش بعدی “کاربران” است. اگر سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که مخاطبین بتوانند در آن عضو شوند، یا اینکه تعداد نویسنده های سایت بیش از یک نفر باشد می توانید همه آنها را از این بخش مدیریت کنید. اگر موس را روی گزینه “کاربران” نگه دارید زیر منوهای زیر نمایش داده خواهند شد.

پشتیبانی سایت وردپرسی

با کلیک روی “همه کاربران” تمام اعضای ثبت نام شده در سایت را مشاهده خواهید کرد.

با کلیک بر روی :افزودن”، می توانید یک عضو یا کاربر جدید به سایت خود اضافه کنید.

با کلیک بر روی “شناسنامه شما” مشخصات حساب کاربری خودتان برایتان نمایش داده خواهد شد و می توانید آن را ویرایش نمایید.

در ادامه گزینه “ابزارها” وجود دارد. به وسیله این دکمه می توانید کارهای مختلفی انجام دهید. مثلا می توانید از همه نوشته های سایت خود، یک خروجی بگیرید تا بتوانید آن را در سایت دیگری وارد کنید. یا مثلا می توانید در سایت خود rss راه بیندازید و آخرین اخبار سایتهای دیگر را برای مخاطبین سایت خود به نمایش بگذارید. با کلیک بر زیر منوی “ابزارهای در دسترس” همه ابزارهای موجود به نمایش در خواهد آمد و از آن بین می توانید یکی انتخاب کنید و با آن عملی را انجام دهید. به وسیله زیر منوی “درون ریزی” تنظیمات یا نوشته های یک سایت دیگر را می توانید وارد سایت خود کنید و با “برون بری” می توانید از نوشته های خود خروجی بگیرید تا آن را در جایی دیگر مورد استفاده قرار دهید.

پشتیبانی سایت وردپرسی

بخش بعدی که یکی از مهمترین گزینه های منوی اصلی وردپرس است “تنظیمات” نام دارد. اولین کاری که بعد از نصب وردپرس و به منظور طراحی سایت رایگان فارسی باید همیشه انجام داد این است که وارد تنظیمات شوید و آن را سفارشی سازی کنید. ما در مقاله بعدی، به طور مفصل کار با بخش تنظیمات را به شما آموزش خواهیم داد.

پشتیبانی سایت وردپرسی

در این مقاله شما را با منوی وردپرس و کاربرد هر یک از آنها در طراحی سایت رایگان فارسی آشنا کردیم. در مقاله های بعدی هر یک را به صورت دقیق و موشکافه مورد بررسی قرار خواهیم داد. امیدواریم از این قسمت از آموزش طراحی و راه اندازی سایت با وردپرس استفاده لازم را برده باشید.

راهنمای وردپرس : محیط کاربری و پشتیبانی سایت وردپرسی

راهنمای وردپرس ، پشتیبانی سایت وردپرسی ، اموزش رایگان طراحی وب سایت ، آموزش کامل طراحی وب سایت ، افزونه های وردپرس ، افزونه های رایگان وردپرس ، افزونه وردپرس فارسی ، طراحی سایت رایگان فارسی ، طراحی و راه اندازی سایت

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها