درمان شکستگی‌ اوالژن یا شکستگی برجستگی استخوان درشت نی

شکستگی اوالژن یا برجستگی استخوان درشت نی :

شکستگی اوالژن یا برجستگی استخوان درشت نی زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از تاندون‌ها یا رباط‌های متصل به استخوان، تکه استخوان شکسته شده را به بیرون جابجا کند. شکستگی‌های اوالژن ممکن است در هر نقطه‌ای از بدن ایجاد شود ولی در مچ پا، کفل و انگشتان دست و پا بسیار شایع است.

این نوع شکستگی‌ها بیشتر در کودکان اتفاق می‌افتد ولی افراد بزرگسالی هم که فعالیت‌های ورزشی انجام می‌دهند، اغلب به آن دچار می‌شوند. در این مقاله، به بررسی علل و علائم شکستگی‌های اوالژن، راه‌های درمان و بهبودی شکستگی نقاط مختلف بدن می‌پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید:

برجستگی استخوان درشت نی

علل شکستگی‌های اوالژن

در بزرگسالان، شکستگی‌های اوالژن بیشتر در قشر ورزشکار دیده می‌شود. این‌گونه شکستگی‌ها در اثر وارد شدن ضربات شدید ایجاد می‌شود. چنین وضعیتی معمولاً زمانی رخ می‌دهد که استخوان به یک طرف کنده شده و ناگهان یکی از تاندون‌ها یا رباط‌ها در جهت مخالف آن کشیده ‌شود. سپس، تاندون یا رباطی که به این استخوان متصل است آن را از بقیه استخوان جدا کرده و به طرف بیرون می‌کشد. احتمال ایجاد شکستگی اوالژن در افراد زیر بیشتر است:

  • کودکان: گاهی جهش‌ رشد می‌تواند در شکستگی‌های اوالژن دخیل باشد. تاندون یا رباط های اطراف نواحی استخوان‌های در حال رشد کودکان ممکن است به قدری سفت کشیده شده باشد که باعث شکستگی استخوان شود. کودکانی که فعالیت‌های ورزشی انجام می‌دهند، نیز بیش از دیگران در معرض خطر وقوع شکستگی اوالژن قرار دارند.
  • ورزشکاران: بسیاری از رشته‌های ورزشی با برخورد شدید، پیچ‌ و تاب‌های زباد و تغییر جهت‌های سریع همراه هستند. اگر فردی در حین انجام این نوع حرکات دچار ضربه یا آسیب‌دیدگی بشود، ممکن است با شکستگی اوالژن مواجه شود.

علائم شکستگی اوالژن و راه‌های تشخیص

علائم شکستگی اوالژن به شکل‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد شدید و ناگهانی در محل وارد شدن ضربه
  • ورم
  • کبودشدگی
  • مشکل در حرکت استخوان یا مفصل
  • درد در حین شروع به راه‌رفتن

گاهی اوقات ممکن است شکستگی‌های اوالژن به اشتباه کشیدگی عضلات تشخیص داده شود؛ از این رو تشخیص درست بسیار اهمیت دارد. پزشک با معاینه محل آسیب‌دیدگی و عکسبرداری از آن به شکستگی انفجاری پی می‌برد. براساس تحقیقات منتشر شده در نشریه انجمن جراحان ارتوپد آمریکا، تشخیص نادرست به دریافت درمان اشتباه و به تبع آن انجام تمرینات نادرست منجر خواهد شد.علاوه بر این، تشخیص نادرست باعث ناراحتی عصبی، درد مزمن و مشکل در راه  رفتن می‌شود.

مطلب مرتبط:  راهنمای بیماری استخوانسازی ناقص یا استئوژنز ایمپرفکتا

درمان شکستگی‌ برجستگی استخوان درشت نی

برجستگی استخوان درشت نی

قرار دادن کیسه یخ روی روی محل شکستگی اوالژن و استراحت دادن به ناحیه آسیب‌دیده، روش‌های توصیه شده درمانی هستند. چنانچه تکه استخوان شکسته شده بیش از چند سانتیمتر از محل اصلی خود خارج شده باشد، در آن صورت باید عمل جراحی انجام شود. با این همه، شکستگی‌های اوالژن در اکثر مواقع نیازی به جراحی ندارند و معمولاً با انجام مراحل زیر درمان می‌شوند:

  • استراحت دادن به ناحیه آسیب دیده
  • استفاده از کیسه یخ
  • انجام تمرین‌های مناسب جهت تقویت عضلات، بهبود حرکت و کمک به ترمیم استخوان

با انجام این مراحل، استخوان آسیب‌دیده به طور طبیعی به حالت عادی خود برمی‌گردد. شکستگی‌های اوالژن در نقاط مختلف بدن به درمان‌های مختص آن محل نیاز دارند. این نقاط عبارتند از:

کفل یا لگن

وقتی فردی در کفل یا لگن خود دچار شکستگی اوالژن می‌شود، با محدودیت حرکتی مواجه می‌شود. یکی از بهترین روش‌های درمان این نوع آسیب‌دیدگی، استراحت است. براساس مطالعه‌ انجام شده در سال ۲۰۱۵، استفاده از هر دو راهکار استراحت و دارو‌های ضد التهابی باعث می‌شود شکستگی‌های اوالژن ایجاده شده در لگن سریعتر التیام یابد.

سایر روش‌های درمانی مؤثر:

  • جلوگیری از افتادن سنگینی بدن روی کفل یا لگن به کمک عصا
  • قرار دادن روزانه کیسه یخ روی کفل تا چند روز اول آسیب‌دیدگی
  • انجام تمرین‌های مناسب برای کشش و تقویت کفل یا لگن طبق توصیه پزشک معالج

پیگیری این درمان‌ها در کنار استراحت زیاد معمولاً کمک می‌کند استخوان به طور طبیعی به سر جای اولیه‌اش برگردد. ولی اگر این روش‌ها جواب ندهد، باید با عمل جراحی محل‌های آسیب دیده را با پیچ و مهره دوباره به هم متصل کرد.

استخوان انگشت پنجم پا

استخوان انگشت پنجم پا یا همان استخوان انگشت کوچک کف پا در مقابل شکستگی‌های اوالژن آسیب‌پذیر است. براساس تحقیقات منتشر شده در نشریه انجمن جراحان ارتوپد آمریکا، برای درمان شکستگی اوالژن در استخوان انگشت پنجم پا باید از کفش‌هایی که کف سفتی دارند استفاده کرد. استفاده از این کفش باید تا رفع کامل درد ادامه یابد. از بین رفتن درد نشان‌دهنده این است که تکه استخوان شکسته شده دوباره جوش خورده است.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع درمان نرمی استخوان در طب سنتی و طب جدید

انگشت دست

شکستگی اوالژن

 

در مواردی که شکستگی اوالژن در یک انگشت دست اتفاق می‌افتد، برای جلوگیری از حرکت و کمک به روند بهبود آن بهتر است از اسپلینت استفاده شود. شکستگی اوالژن در این انگشت معمولاً انگشت جرسی نامیده می‌شود. بخش پزشک خانواده آمریکا به افراد درگیر این نوع آسیب‌دیدگی توصیه می‌کند حتماً به یک متخصص مراجعه کنند. زیرا این خطر وجود دارد که تاندون آسیب دیده دوباره دچار کشیدگی شده و در بلندمدت به آن‌ها صدمه بزند. پزشک متخصص بهترین راهکار درمانی را تجویز خواهد کرد. در این درمان ممکن است برای صاف نگه‌داشتن انگشت آسیب دیده و التیام آن نیاز به استفاده از اسپلینت یا آتل باشد. گاهی هم لازم است با عمل جراحی این استخوان را بوسیله پین کنار هم نگه داشت.

مچ پا

شکستگی اوالژن مچ پا درست شبیه لگن با استراحت و یخ درمان می‌شود. علاوه بر این، درمان‌های زیر نیز می‌تواند مؤثر باشد:

  • استفاده از چکمه یا آتل برای ثابت نگهداشتن مچ پا
  • عصا برای نگهداشتن وزن مچ پا
  • انجام تمرینات مناسب برای تقویت قدرت و جابجایی

چنانچه استخوان این ناحیه به طور طبیعی با این نوع درمان‌ها التیام پیدا نکند، لازم است با جراحی مچ پا به  حالت اولیه بازگردانده شود.

استخوان درشت نی

شکستگی‌های اوالژن استخوان درشت‌نی (تیبیا) در حین انجام فعالیت‌های ورزشی و در اثر یک پرش پرقدرت اتفاق می‌افتد که معمولاً با استراحت، یخ، کمپرس و بالا نگهداشتن عضو آسیب‌دیده درمان می‌شود. در صورت عدم پاسخگویی به این روش‌ها ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

بهبودی

بهبود شکستگی‌ها معمولاً بین ۳ تا ۱۲ هفته به طول می‌انجامد. طی این مدت باید به استخوان آسیب‌دیده استراحت داد و تا زمان بهبودی از افتادن سنگینی بدن روی عضو شکسته شده جلوگیری کرد. در صورت توصیه پزشک به انجام تمرینات استقامتی، باید آن‌ها را به طور منظم انجام داد تا خطر صدمه در بلندمدت کاهش یابد.

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

medicalnewstoday.com

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها