آشنایی با روش‌های تغییر رنگ چشم به صورت دائمی و موقت

تغییر رنگ چشم به صورت دائمی و موقت

رنگ چشم هر فرد از طریق ژنتیک تعیین می‌شود که معمولاً در چند سال اول زندگی تیره می‌شود. با افزایش سن فرد یا تغییر روشنایی، تغییر رنگ چشم نیز تا حدودی اتفاق می‌افتد، ولی برخی افراد به دنبال تغییرات دائمی و محسوس هستند. اگر شخصی بخواهد رنگ چشم خود را به طور موقت تغییر دهد، این کار اغلب مواقع با لنزهای تماسی انجام می‌شود. لنزها انواع زیادی دارند که تأثیرات متفاوتی نیز روی چشم بر جای می‌گذارند. برای افرادی که آرزو دارند رنگ چشم‌شان را به صورت دائمی تغییر دهند، جراحی پیوند عنبیه قابل استفاده می‌باشد. با این حال، بسیاری از پزشکان، تغییر رنگ چشم با عمل جراحی پیوند عنبیه را به علت خطرات جدی آن توصیه نمی‌کنند. در این مقاله به بیان چگونگی شکل‌گیری رنگ چشم و رایج‌ترین روش‌های تغییر رنگ چشم به صورت دائمی و موقت می‌پردازیم. در ادامه با مجله خلایق همراه باشید:

عوارض لنز داخل چشمی ، خطرات لنز رنگی ، تغییر رنگ چشم ، تغییر رنگ چشم با عمل جراحی ، لنز رنگی چشم ، انواع لنز رنگی چشم

تغییر رنگ چشم به صورت دائمی

نحوه شکل‌گیری رنگ چشم به چه صورت است؟

رنگ چشم هر فرد براساس ژن‌های وی تعیین می‌شود. عنبیه، قسمت رنگی چشم است که می‌تواند به رنگ‌های قهوه‌ای، مشکی، سبز، آبی، میشی و ترکیبی از این رنگ‌ها شکل بگیرد. رنگ عنبیه با ترکیب ژن‌های والدین مشخص می‌شود. رنگ چشم یک کودک به خاطر بسیاری از این ترکیبات احتمالی ممکن است با رنگ چشم یکی از والدین مطابقت نداشته باشد و همین امر باعث می‌شود پیش‌بینی رنگ چشم تقریباً غیرممکن باشد.

تغییر رنگ چشم به صورت دائمی

چرا رنگ چشم به صورت طبیعی تغییر می‌کند؟

رنگ چشم ممکن است به مرور زمان کمی دچار تغییر شود. رنگ چشم اکثر نوزادان در چند سال اول زندگی تیره می‌شود. طی این مدت، بدن رنگدانه تیره‌تری به نام ملانین تولید می‌کند. انبساط یا انقباض عنبیه چشم نیز می‌تواند به صورت جزئی منجر به تغییر رنگ چشم شود. این امر در اثر خیره نگاه کردن شخص ، سپری کردن زمان زیادی در جاهای بسیار تاریک یا با روشنایی بالا و نیز قرار گرفتن در معرض هیجانات شدید رخ می‌دهد. گاهی افراد با افزایش سن متوجه روشن شدن رنگ چشم‌ خود می‌شوند که این امر طبیعی بوده و جای نگرانی وجود ندارد.

تغییر رنگ چشم به صورت موقت

استفاده از لنز رنگی چشم ، رایج‌ترین و آسان‌ترین روش برای تغییر رنگ چشم به صورت موقت و کوتاه مدت محسوب می‌شود. بسته به میزان دلخواه تغییر رنگ چشم، سه نوع لنز رنگی چشم وجود دارد:

  • لنزهای رنگی مرئی
  • لنزهای رنگی تشدیدکننده
  • لنزهای رنگی مات
مطلب مرتبط:  دستورالعمل تغییر رنگ چشم با عسل و رژیم غذایی حاوی این 8 ماده خوراکی

تغییر رنگ چشم به صورت دائمی

لنزهای رنگی مرئی

این گونه از انواع لنز رنگی چشم دارای ته رنگ روشن هستند و چنانچه چشمان یک فرد رنگ بسیار روشنی داشته باشند، تنها تأثیر جزئی روی چشم می‌گذارند. رنگی کردن لنزهای مرئی به منظور کمک به افراد در تشخیص لنز مناسب چشم صورت می‌گیرد. رنگی کردن لنز هم‌چنین به فرد کمک می‌کند تا اگر لنز به صورت ناگهانی روی زمین افتاد، بتواند آن را پیدا کند.

لنزهای رنگی تشدیدکننده

لنزهای تشدیدکننده یکی دیگر از انواع لنز رنگی چشم هستنند که نیمه مات بوده و رنگ چشم را به طور کامل تغییر نمی‌دهند، ولی می‌توانند آن را تشدید کرده تا پررنگ‌تر به نظر برسند.

لنزهای رنگی مات

در این نوع لنزها، قسمت عنبیه کاملاً رنگی ساخته شده است و به فرد امکان می‌دهد رنگ چشم خود را به طور کامل تغییر دهد. لنزهای رنگی مات در طیف وسیعی از رنگ‌ها از جمله بنفش، آبی، سبز، قهوه‌ای، میشی و خاکستری عرضه می‌شوند.

خطرات لنز رنگی تماسی

لنزهای آرایشی همانند لنزهای طبی چشم خطراتی را به همراه دارند. عدم تمیز کردن و مراقبت از لنزهای تماسی در برخی موارد می‌تواند به کوری و مشکلات چشمی دیگر منجر شود. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) خواستار تجویز لنزهای آرایشی شده است. این بدین معناست که تمام لنزهای تماسی حتی لنزهای آرایشی به صورت قانونی به فروش می‌رسد و برای کاهش خطر عوارض لنز داخل چشمی توسط متخصص بینایی‌سنج یا چشم‌پزشک کارگذاری می‌شوند.

این سازمان در خصوص خطرات لنز رنگی تماسی هشدار می‌دهد که خرید لنز بدون تجویز پزشک باعث افزایش خطر ابتلا به خارش و آبریزش چشم، تاری دید، خراشیدگی قرنیه و از دست دادن قسمتی از بینایی یا کوری می‌شود. خرید هر نوع لنز چه رنگی و چه بی‌رنگ باید از منابع مورد تأیید یا با تجویز پزشک انجام شود. FDA توصیه می‌کند که اقدامات مراقبتی در استفاده از لنزهای آرایشی نیز باید به همان اندازه لنزهای طبی صورت گیرد تا از وقوع عوارض احتمالی جلوگیری شود.

تغییر رنگ چشم به صورت دائمی

روش تغییر رنگ چشم با عمل جراحی پیوند عنبیه در برخی نقاط جهان قابل انجام است ولی بسیار خطرناک بوده و ممکن است باعث از دست دادن غیر قابل بازگشت بینایی شود. این عمل با هدف ترمیم یا جایگزینی عنبیه پس از بیماری یا آسیب شدید به چشم رواج پیدا کرد ولی به واسطه قابلیت آن در تغییر دائمی رنگ چشم ، رفته رفته میان افرادی که صرفاً به دنبال تغییرات زیبایی هستند، پرطرفدار می‌شود. جراحی پیوند عنبیه با خطرات زیادی همراه است. محققان با انجام یک مطالعه در ابعاد کوچک دریافتند افرادی که برای زیبایی اقدام به جراحی پیوند عنبیه می‌کنند، ممکن است عوارضی از قبیل التهاب چشم، تورم قرنیه، آسیب به قرنیه، آب سیاه، آب مروارید و از دست دادن قسمتی از بینایی یا کوری را تجربه کنند.

مطلب مرتبط:  تزریق ژل لب چیست؟

تغییر رنگ چشم به صورت دائمی

آیا عسل و آب ولرم برای تغییر رنگ چشم کارساز است؟

برخی افراد استفاده از عسل و آب ولرم را برای تغییر تدریجی رنگ چشم تبلیغ می‌کنند. شواهد علمی مبنی بر تأیید این روش وجود ندارد و راهکار مطمئنی به شمار نمی‌رود. آب ولرم و عسل استریل نبوده و در نتیجه می‌تواند باعث ایجاد عفونت شود.

در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر رنگ هر دو چشم یا یکی از آن‌ها به طور ناگهانی و به میزان قابل توجهی تغییر کند، در اسرع وقت به چشم پزشک مراجعه کنید. تغییر رنگ چشم از قهوه‌ای به سبز یا از آبی به قهوه‌ای بسیار خطرناک است. تغییرات عمده در رنگدانه عنبیه می‌تواند نشان‌دهنده بیماری‌هایی نظیر سندرم هورنر، هتروکرومی ایریدوسیکلیت فوکس، آب سیاه رنگدانه‌ای و ملانومای عنبیه باشد. همه‌ی این بیماری‌ها نیاز به درمان و مراقبت‌های پزشکی دارد. افرادی که از لنزهای آرایشی استفاده می‌کنند، در صورت مشاهده علائمی چشمی زیر باید به پزشک مراجعه کنند:

  • درد مکرر و طولانی
  • قرمزی
  • از دست دادن بینایی یا تاری دید
  • تخلیه چشم

افرادی که پس از اقدام به جراحی پیوند عنبیه دچار تغییر دید می‌شوند، بایستی در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند.

ننتیجه‌گیری

استفاده از لنزهای آرایشی یا زیبایی، مطمئن‌ترین و سریع‌ترین روش را برای تغییر رنگ چشم فراهم می‌کند. خرید لنز از منابع معتبر، مراجعه به پزشک برای کارگذاری آن‌ها و اقدامات مراقبتی مناسب از عواملی هستند که می‌تواند خطرات و عوارض لنز داخل چشمی را کاهش دهد. افرادی که به دنبال تغییر رنگ چشم به صورت دائمی و عمل جراحی هستند، بایستی از بسیاری از خطرات جدی این کار اطلاع پیدا کنند. از این گذشته، جراحی یک راهکار بادوام تلقی نمی‌شود.

تغییر رنگ چشم به صورت دائمی و موقت

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

medicalnewstoday.com

عوارض لنز داخل چشمی ، خطرات لنز رنگی ، تغییر رنگ چشم ، تغییر رنگ چشم با عمل جراحی ، لنز رنگی چشم ، انواع لنز رنگی چشم

/articles/321689.php
اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها