راهنمای ایجاد ویرایشگر حرفه ای متن در وردپرس (Full TinyMCE Editor)

TinyMCE یا WYSIWYG مخفف what you see is what you get بوده و ویرایشگر پایه وردپرس است. بخشی از وردپرس که به شما اجازه می دهد پست و صفحه بسازید. به ویرایشگر پیش فرض روی وردپرس، امکانات ویرایش متن پایه نظیر بولد و ایتالیک را در خود دارد. اما پلاگین حرفه ای TinyMCE امکانات بیشتری را برای ساخت محتوای قدرتمند در اختیارتان قرار می دهد. از طریق نصب و فعالسازی این پلاگین، سیستم ویرایش متن می تواند گسترده تر شود. این امر کمک می کند تا محتوایی تولید کنید که ذهن مخاطبین را درگیر خود کند.

علل استفاده از پلاگین TinyMCE Advanced

چند علت استفاده از امکانات اضافی پلاگین TinyMCE Advanced را ذیلا بیان می کنیم.

شبیه سازی پردازنده نرم افزار ورد

ورژن حرفه ای TinyMCE ویرایشگر وردپرس را به شکل محیط پردازش نرم افزار محبوب ورد در می آورد. چیزهایی مثل File, Edit, Insert و ALign و غیره به شما ابزارهای بیشتری برای ویرایش متن می دهند. می توانید حتی سندی که روی آن کار می کنید را با استفاده از همین ابزارها پرینت بگیرید.

ارائه محتوای با کیفیت

متنی که می نویسید تنها فاکتوری نیست که باعث ایجاد محتوای با کیفیت می شود. فرمت کلی متریال شما نیز می تواند باعث نگه داشتن مخاطب در سایت شود. چیزهایی مثل فونت، سایز متن، تراز بندی و مواردی دیگر می توانند کاری کنند که هنگامی که مخاطب پست یا صفحه شما را می خواند، کلمات شما را برجسته کند. پلاگین TinyMCE Advanced همه این امکانات را در اختیارتان قرار خواهد داد تا تنها با چند کلیک محتوای قدرتمندی ایجاد کنید.

بررسی اشتباهات تایپی محتوای شما

اگر از مرورگری که این امکان را دارد استفاده نمی کنید پلاگین TinyMCE Advanced در خودش ابزار Proofread Writing را دارد که همین کار را می کند. TinyMCE ظرف چند ثانیه کل کار شما را اسکن می کند و متن مشکل دار را بولد می کند و زیرش خط قرمز می کشد. با این حال نمی توانید با این ابزار دیتابیس سایت را ویرایش کنید و کلماتی که قبلا اشتباه نوشته شده اند را اصلاح کنید یا اینکه نمی توانید کلماتی به کلمات اشتباه اضافه کنید. برای این کار باید از پلاگین هایی نظیر search & replace استفاده کنید.

ویرایشگر فایل css

هر قالبی از قالبهای وردپرس از همه ی انواع ویرایشگرهای متنی پشتیبانی نمی کند. ویرایشگر حرفه ای TinyMCE Advanced با قابلیت ایمپورت css به منظور ویرایش همراه است. برای این کار باید در تنظیمات ویرایشگر پلاگین این گزینه را فعال کنید. این امر به شما اجازه می دهد تا همه امکانات سفارشی سازی css را در هر قالبی مورد استفاده قرار دهید.

مطلب مرتبط:  راهنمای مسدودسازی خودکار نظرات اسپم در وردپرس

الصاق تصویر

اگر از مرورگرهای وب فایرفاکس یا سافاری استفاده کنید می توانید مستقیما تصاویر را در ویرایشگر TinyMCE Advanced پیست کنید. اگر نرم افزار ویرایش تصاویر نظیر فتوشاپ نداشته باشید و بخواهید تصاویر گرافیکی خود را از اینترنت بگیرید و آن را در محتوای خود درج کنید این ویژگی به شما کمک خواهد کرد. این ویژگی می تواند زمان صرف شده شما برای دانلود و سپس آپلود تصویر در سایت را به میزان زیادی کاهش دهد.

گزینه های ویرایش متن سفارشی

پلاگین TinyMCE Advanced دکمه های پیش فرض متنوعی دارد. ضمنا مجموعه ای اضافی دارد که می توانید به وسیله درگ اند دراپ به بخش نوار ابزار بیفزایید. می توانید طرح ترازبندی دکمه ها را به دلخواه خود تغییر دهید. برای مثال می توانید بخش Formats را نزدیک دکمه Bold قرار دهید. سیستم دو نوار ابزار اضافی در اختیارتان قرار می دهد که در صورت تمایل می توانید دکمه های خاصی را در موقعیت دقیق مورد نظر خودتان و به دور از سایر امکانات درج کنید.

کنترل آسان جدول

اگر نمی دانید چگونه در HTML جدول بسازید این پلاگین می تواند به میزان زیادی به شما کمک کند. به شما اجازه می دهد تا ردیف ها و ستونها را کپی و پیست و تنظیم کنید، سلولهای جدول را با یکدیگر ترکیب نمایید و مواردی از این دست. وقتی که به هر علتی به یک جدول نیاز پیدا کردید سیستم می تواند راهکارهای زیادی را برای ایجاد و تنظیم آن در پستها و صفحات به شما ارائه دهد.

بررسی مختصر دکمه های پلاگین TinyMCE Advanced

پلاگین TinyMCE Advanced از دو بخش Editor menu و نوار ابزار تشکیل شده است.

Editor menu

وقتی که منوی ویرایشگر فعال باشد اکثر آیتمهای موجود، در قالب منوهای کشویی به شما نشان داده خواهند شد.

اکثر آیتمهای منو نیاز به توضیح دادن بیشتر ندارند و با کمی سروکار داشتن با آنها، خواهید فهمید که به چه دردی می خورند. برخی از آیتمهایی که مختصرا نیاز به توضیح دارند عبارتند از:

File > New document: هر چیزی که به منطقه محتوای فعلی افزوده اید را پاک می کند. می توانید محتوای حذف شده را با استفاده از Undo بازیابی کنید.

File > Print: یک کپی از نوشته شما می گیرد.

Insert > Insert date/time: تاریخ و زمان روز را وارد متن می کند.

Tables: با این ابزار می توانید خیلی سریع، جدول به متن خود اضافه کرده و آنرا ویرایش کنید.

Tools > Source Code: به شما اجازه می دهد تا کدهای HTML مخفی شده توسط پلاگین را ببینید.

مطلب مرتبط:  پیکربندی Wordfence Security به منظور امن سازی حرفه ای سایت وردپرسی

Insert > Anchor: لنگرها به کاربران اجازه می دهند تا به بخش خاصی از متن صفحه پرش کنند. این ابزار برای ایجاد ایندکسی از محتوای ارائه شده در مقالات طولانی مفید است.

پیکربندی پلاگین TinyMCE Advanced

برای افزودن دکمه ها و امکانات اضافی و تغییر نحوه نمایش آنها به مسیر تنظیمات و سپس TinyMCE Advanced از منوی سمت راست وردپرس بروید.

فعال و غیرفعال سازی منوی ویرایشگر

به صورت پیش فرض منوی ویرایشگر فعال است. می توانید با برداشتن تیک Enable the Editor menu، آن را غیر فعال کنید.

حذف و اضافه کردن دکمه ها

با استفاده از کشیدن دکمه ها از نوار ابزار و انداختن آنها منطقه دکمه ها می توانید آنها را حذف کنید. برای افزودن دکمه، برعکس عمل کنید. هر دکمه ای که به صورت همیشگی مورد استفاده قرار می گیرد به اولین نوار ابزار اضافه می شود.

فعال یا غیرفعال سازی لیست استایل

تصویری از لیست استایلهای پیشرفته پلاگین را می بینید:

برای غیرفعال سازی باید از بخش زیر کمک بگیرید:

فعالسازی منوی متن

وقتی منوی متنی فعال باشد وقتی که روی منطقه محتوایی ویرایشگر متن خود کلیک می کنید، منوی متن مرورگرتان با منوی متن پلاگین TinyMCE Advanced جایگزین می شود.

در حالت پیش فرض منوی متن غیرفعال است. می توانید با زدن تیک Context Menu آن را فعال کنید.

فعال سازی لینک

وقتی لینک فعال باشد بخش ساده ی وارد کردن و ویرایش لینک پیش فرض وردپرس با باکس حرفه ای افزودن و ویرایش لینک پلاگین TinyMCE Advanced جایگزین می شود.

به صورت پیش فرض غیرفعال است. روی (Link (replaces the Insert/Edit Link dialog کلیک کنید تا فعال شود.

توضیحات پلاگین TinyMCE Advanced به پایان رسید.

می توانید برخی از امکانات ساده ی پیش فرض وردپرس را که این پلاگین به شما ارائه می دهد به وسیله افزودن تکه کد زیر به فایل Function.php قالب خود، به وردپرس بیفزایید.

function enable_more_buttons($buttons) {
$buttons[] = ‘fontselect’;
$buttons[] = ‘fontsizeselect’;
$buttons[] = ‘styleselect’;
$buttons[] = ‘backcolor’;
$buttons[] = ‘newdocument’;
$buttons[] = ‘cut’;
$buttons[] = ‘copy’;
$buttons[] = ‘charmap’;
$buttons[] = ‘hr’;
$buttons[] = ‘visualaid’;
return $buttons;
}
add_filter(“mce_buttons_3”, “enable_more_buttons”);

برای اینکه مشکلی پیش نیاید می توانید کد زیر را نیز به فایل فانکشن بیفزایید:

add_filter( ‘tiny_mce_before_init’, ‘myformatTinyMCE’ );
function myformatTinyMCE( $in ) {
$in[‘wordpress_adv_hidden’] = FALSE;
return $in;
}

پس از انجام این کار، بخش مشخص شده به ویرایشگر متن وردپرس اضافه می شود.

امیدواریم از این مقاله نیز بهره کافی را برده باشید و با استفاده از این آموزش بتوانید محتوای قدرتمند و حرفه ای به مخاطب خود ارائه دهید. سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها