تقویت سیستم ایمنی بدن با این خوراکی ها

خوراکی هایی که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند

مصرف خوراکی های مناسب مانع از ابتلای شما به بیماری ها شده و در صورت بیمار شدن به شما کمک می کنند تا سریعتر بهبود پیدا کنید.

شاید ابتلا به بیماری های فصلی از کنترل شما خارج باشد بالاخره هر آدمی بیمار می شود ولی باید بدانید که قدرت کنترل شما در این مورد بیشتر از چیزی است که تصور می کنید.

سیستم ایمنی بدنتان بهترین خط دفاعی شماست. وقت آن رسیده است که خط دفاعی خود را زره پوش کنید برای این که سالم و پرانرژی و بدور از بیماری بمانید باید سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.

سیستم ایمنی بدن چطور کار می کند؟

مقابله بدن ما برای ایمن نگه داشتن خود از دهان آغاز می شود. بزاق حاوی ضد میکروبهایی قوی به نام لیزوزیم، آلفا-آمیلاز و لاکتوفرین است.

هر میکروبی که از دهان عبور کند در مقابل اسید هیدروکلریک معده قرار خواهد گرفت.

اگر هنوز هم زنده بماند باید در مقابل پروتئین ها و مواد شیمیایی موجود در دستگاه گوارش قرار بگیرد که باکتری ها را تجزیه می کنند.

در نهایت مجموعه باکتری های خوب بدنمان شروع به کار می کنند و از ورود باکتری های بد به جریان خون یا جایگیری در روده کوچک و بزرگ جلوگیری می نمایند. این باکتری های خوب به نام پروبیوتیک ها شناخته می شوند. پروبیوتیک ها درست مثل ارتشی در مقابل بیماری هستند.

ارتش باکتری های خود را تغذیه کنید

دستگاه گوارش بیش از ۷۰% سیستم ایمنی بدن را در خود دارد. باکتری های خوب موجود در روده بر اکثر عوامل بیماریزا غلبه می کنند.

مطلب مرتبط:  درمان راه رفتن در خواب با روش های خانگی و داروهای شیمیایی

اگر می خواهید این باکتری ها فعال بمانند باید آن ها را تغذیه کنید. آن ها عاشق خوراکی های سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند. ولی خوراکی های فراوری شده، چربی ها و شکر به کارشان نمی آید. به همین دلیل داشتن یک رژیم غذایی متعادل بهترین تضمین شما برای مقابله با انواع عفونت و ویروس ها است.

به عبارت دیگر اگر رژیم غذایی شما ناسالم باشد بیشتر بیمار شده و مدت بیماریتان طولانی تر خواهد بود. تغذیه خوب قبل و هنگام بیماری به بدنتان کمک می کند تا با حداکثر توان خود با مهاجمان مقابله کند.

بالا بردن سیستم ایمنی بدن پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها

پری بیوتیک ها، غذای باکتریهای خوب بدن هستند که اساسا در فیبرهایی که به صورت ناقص در بدن هضم می شوند، وجود دارند. روزانه حداقل باید ۲-۳ وعده خوراکی های غنی از پری بیوتیک مصرف نمایید. در صورتی که بیمار هستید براید حمایت از فلور روده یا همان باکتری های موجود در آن باید مصرف پری بیوتیک خود را بالا ببرید.

منابع غذایی اصلی پری بیوتیک عبارتند از:

سبزیجات: مارچوبه، سیر، آرتیشو، تره فرنگی و پیاز

کربوهیدرات: جو، لوبیا، جودوسر، کوینولا، چاودار، گندم، سیب زمینی

میوه: سیب، موز، بری ها، مرکبات، کیوی

چربی: بذر کتان، دانه چیا

یا این که می توانید از مکل پری بیوتیک استفاده کنید. فقط باید توجه داشته باشید که مکمل ها را اضافه بر مواد خوراکی مصرف می کنند و جایگزین غذایی محسوب نمی شود.

در این صورت پروبیوتیک ها ( باکتری ها ) سالم تر مانده و باعث می شوند سریع تر بهبود پیدا کنیم.

مطلب مرتبط:  با 9 مورد از علایم کمبود روی در بدن و مواد غذایی حاوی روی آشنا شوید

اگر سالم هستید روزانه باید ۱-۲ وعده منابع پروبیوتیکی مصرف نمایید.

بهترین منابع غذایی پروبیوتیک عبارتند از:

لبنیات: ماست، پنیر، کفیر با باکتری زنده

سبزیجات تخمیر شده: ترشی، سورکاروت، کیمچی

سویا تخمیر شده: میسو، تمپه

سویاسس، کامبوچا

همچنین می توانید با مشورت پزشک از مکمل پروبیوتیک برای تامین باکتری های سالم روده استفاده کنید. خوردن مقدار زیادی پروبیوتیک و پری بیوتیک به شما کمک می کند تا با ویروس ها و عفونت های باکتریایی مبارزه کنید.

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

livestrong.com

/blog/eat-stronger-immune-system
اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها