روشهای درمان عرق کردن زیاد

دلیل عرق کردن زیاد چیست؟

عرق کردن تا اندازه معمول طبیعی و نشانه سلامتی است اما اگر دائمی و بیش از اندازه باشد ممکن است به دلیل عارضه ای باشد که به آن هایپرهیدروسیس می گویند. در این عارضه کف دست ها ، پاها و زیر بغل بیش از حد عرق می کنند. برای درمان عرق کردن زیاد و غیر معمول به ادامه این مطلب توجه کنید.

خوشبختانه برای کنترل تعریق راه های زیادی وجود دارند که خیلی آن ها می توانند موثر باشند.

بخش اول: ایجاد تغییرات کوچک

استفاده از داروهای ضد تعریق قوی

برای درمان داروهای مختلف در برند های متنوع وجود دارند. دو تا از معروف ترین برندها Dove و Secret هستند.

بسیاری از مردم داروهای ضد تعریق را با داروهای بوزدا اشتباه می گیرند. این دو مورد را اشتباه نگیرید.

شب ها از داروهای ضد تعریق استفاده کنید.

این داروها را شب ها و درست قبل از خوابیدن استفاده کنید. چون ۶ تا ۸ ساعت طول می کشد تا وارد مجراهای عرق شده و آن ها را ببندند. اگر صبح ها دوش می گیرید بهتر است بعد از دوش صبحگاهی هم از این دارو استفاده کنید. از این داروها برای همه جای بدن می توان استفاده کرد بجز صورت.

منطقی لباس بپوشید.

استفاده از لباس های مناسب کمک می کند کم تر عرق کنید. منظور پارچه های نخی و سبک هستند. همچنین پارچه هایی که به پوست شما اجازه تنفس را می دهند برای جلوگیری از تعریق مفیدند. چون نمی گذارند بدن شما بیش از حد گرم شود.

کفش های مناسب را هم دست کم نگیرید. کفش های با کیفیت اجازه ورود و خروج هوا را می دهند. هر چند گران ترند اما از پاها که قلب دوم شما هستند بهتر محافظت می کنند و باعث می شوند پاها کم تر عرق کنند. می توانید در کفش ها از کفی های جاذب رطوبت استفاده کنید.

لباس یدکی فراموش نشود.

این مورد با مورد قبلی فرق دارد. تجربه نشان داده اگر شما نگران عرق کردن باشید بیشتر عرق خواهید کرد. بنابراین در محل کار ، مهمانی یا جاهایی که لازم است حتما خوشبو باشید حتما یک لباس یدکی مناسب همراه داشته باشید تا هر وقت لازم شد لباستان را ضرب العجلی عوض کنید. حتی همراه داشتن همین لباس یدکی می تواند باعث کاهش استرس و در نتیجه کاهش تعریق شود. فراموش نکنید که با خود دستمال همراه داشته باشید.

مطلب مرتبط:  موثرترین روش های درمان تعریق زیاد کف پا

از خوردن غذاهای ادویه دار خودداری کنید.

غذاهای ادویه دار مانند فلفل های تند و ادویه جات تند هندی باعث افزایش تعریق می شوند. همچنین از خوردن غذاهایی که حاوی مقدار زیادی سیر و پیاز هستند خودداری کنید چون بوی بد قوی این مواد می تواند عرق را از آن چه هست بدتر کند. از سوی دیگر خوردن غذاهای کامل مثل حبوبات، میوه و سبزیجات می تواند نتیجه عکس دهد. این غذاها نمی توانند جلوی عرق کردن را بگیرند اما حداقل می توانند روی بوی عرق تاثیر مثبت داشته باشند.

درمان عرق کردن زیاد

درمان عرق کردن زیاد

رختخوابتان را خنک نگه دارید.

اگر از تعریق شبانه رنج می برید این مورد را دست کم نگیرید. از پتوها و ملحفه های با جنس مناسب استفاده کنید. از پوشش هایی که اجازه عبور هوا را می دهند – مثل ملحفه های نخی – استفاده کنید. محلفه های پشمی و ابریشمی مناسب نیستند.

استرس را کاهش دهید.

احساساتی چون استرس ، نگرانی و عصبی بودن گاهی اوقات عامل عرق کردن هستند. اگر به دنبال کاهش تعریق هستید آن ها را کنترل کنید. استفاده از تکنیک های آرام بخش مثل تنفس عمیق ، مدیتیشن ، ورزش مداوم ، سپری کردن وقت با دوستان و خانواده عواملی هستند که به کاهش استرس و در نتیجه کاهش تعریق کمک می کنند.

درمان عرق کردن زیاد

استفاده از شامپو برای موهای خشک

اگر سرتان عرق می کند هر روز صبح از شامپو برای موهای خشک استفاده کنید. در این شامپوها ماده ای وجود دارد که عرق را از سر جذب می کند.

ترک عادت های بد

سیگار ، مشروبات الکلی ، چای و قهوه بیش از حد ، عواملی هستند که باعث تعریق بیش از حد می شوند. حتی الامکان از این ها دوری کنید.  اگر اضافه وزن دارید با رژیم غذایی مناسب و ورزش وزن کم کنید چون یکی از عوامل تعریق زیاد چاقی است.

درمان عرق کردن زیاد

مرحله دوم: روش های پزشکی کاهش تعریق

به پزشک مراجعه کنید

گاهی اوقات تعریق زیاده از حد ناشی از وجود یک بیماری است. یائسگی ، بیماری هایی چون بیماری های قلبی ، پرکاری تیروئید و بعضی سرطان ها باعث تعریق بیش از حد می شوند. بنابراین عرق کردن زیاد چندان هم بد نیست چون گاهی اوقات نقش آژیر خطر را ایفا می کند. با مراجعه به پزشک و درمان بیماری مذکور ، فرآیند تعریق می تواند به حالت عادی در بیاید.

مطلب مرتبط:  10 داروی گیاهی برای درمان بیماری خود ایمنی با طب سنتی

برداشتن دائمی موهای زیر بغل

در بعضی از کشورها برای از حذف تعریق زیر بغل و از بین بردن بوی بد زیر بغل ، ازاله موهای زیر بغل را تجویز می کنند. این فرآیند با لیزر انجام می شود.

تجویز دارو

چندین دارو وجود دارد که تعریق را کنترل می کنند. این داروها اعصاب رابط بین مغز و غدد عرقی را مسدود می کنند. این داروها در مورد بسیاری از بیماران موثر واقع می شوند.

شوک درمانی

گاهی متخصصین پوست از این روش استفاده می کنند. به این ترتیب که با استفاده از پالس های الکتریکی غدد عرقی را موقتا از کار می اندازند. این روش در مورد دست ها و پاها خیلی موثر است.

تزریق بوتاکس

این روش در همه جا از جمله ایران به وفور انجام می شود. با تزریق بوتاکس ، اعصاب تحریک کننده عرق را موقتا از کار می اندازند. این روش با همه سادگی و مفید بودن عوارش جانبی اندکی هم دارد که به موقع توضیح می دهیم.

درمان عرق کردن زیاد

توسل به جراحی

در بدترین شرایط ، کار به عمل جراحی می کشد. در عمل جراحی غدد عرقی را برداشته یا موقتا غیر فعال می کنند.

بخش سوم: درمان های طبیعی

زیاد آب بنوشید.

تعریق ناشی از گرم شدن بیش از حد بدن است . نوشیدن آب و مایعات سرد باعث خنک شدن بدن می شود و از تعریق زیاده از حد جلوگیری می کند.

درمان عرق کردن زیاد

مالیدن کمی کرم صورت در محل تعریق

با مالیدن کمی کرم صورت در زیر بغل یا محل های تعریق دیگر می توان فرایند تعریق را موقتا کنترل کرد.

تغییر رژیم غذایی

از خوردن فست فود ها ، جوش شیرین ، شیرینی جات ، مواد دارای رنگ مصنوعی و شیرینی مصنوعی و این جور غذاها خودداری کنید. در عوض سعی کنید میوه و سبزیجات تازه میل کنید مخصوصا میوه و سبزیجات آبدار مثل گوجه ، هندوانه ، خیار ، غلات کامل ، گوشت لخم ، ماهی ، لوبیا ، آجیل و تخم مرغ.

درمان عرق کردن زیاد

آبلیمو

خوردن آبلیمو می تواند بوی بد عرق را از بین ببرد.

درمان عرق کردن زیاد

مکملِ زینک

این مکمل هم بوی بد عرق را از بین می برد.

درمان عرق کردن زیاد

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

Wikihow

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها