طراحی و ساخت وب سایت – درس ۷: تنظیمات عمومی وردپرس

طراحی و ساخت وب سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس

در مقاله قبلی به محیط کاربری وردپرس پرداختیم و شما را با آن آشنا نمودیم. در مقاله پیش رو قصد داریم روی تنظیمات عمومی وردپرس کار کنیم تا به هدف طراحی و ساخت وب سایت به صورت اصولی و قدم به قدم دست پیدا کنیم. در طراحی سایت رایگان آنلاین ، اصلاح تنظیمات عمومی وردپرس، می بایست بلافاصله پس از نصب وردپرس و در اولین قدم انجام شود. چرا که انجام سایر امور به آن وابسته است.

پس از ورود به محیط کاربری وردپرس، اگر موس را روی دکمه “تنظیمات” در منوی سمت راست وردپرس نگه دارید، زیر منوهای تنظیمات به نمایش در خواهند آمد. روی زیرمنوی “همگانی” کلیک کنید تا وارد آن شوید.

طراحی و ساخت وب سایت ، طراحی سایت رایگان آنلاین ، طراحی سایت اینترنتی ، طراحی رایگان وب سایت ، آموزش کامل ساخت سایت

طراحی و ساخت وب سایت

آموزش تصویری طراحی وب سایت ، آموزش حرفه ای طراحی سایت ، راهنمای ساخت وب سایت

راهنمای ساخت وب سایت

طراحی سایت اینترنتی با وردپرس

در صفحه جدید گزینه هایی را مانند تصویر زیر مشاهده می کنید.

“عنوان سایت” همان نام سایت شما است. می توانید آن را تغییر دهید. مثلا خلایق، عنوان سایت خلایق است.
“معرفی کوتاه” عبارتی کوتاه درباره سایت شما است. می توانید هر چیزی که تمایل دارید در این قسمت بنویسید. مثلا “مجله خلایق، حاوی مطالب جذاب برای ایرانیان جذاب”.
دو باکس بعدی تحت عنوان “نشانی وردپرس” “نشانی سایت” به ترتیب عبارتند از آدرسی که وردپرس در آن نصب شده است و آدرس سایت شما که کاربران با تایپ کردن آن، وارد سایت خواهند شد. چون ما در حال طراحی سایت اینترنتی روی لوکال هاست هستیم، در تصویر زیر شما آدرس لوکال هاست را مشاهده می کنید. به مقاله آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست بروید تا نحوه طراحی رایگان وب سایت و نصب وردپرس در آن را یاد بگیرید.
در بخش “نشانی ایمیل” آدرس صحیح ایمیل خود را وارد کنید تا بابت هر اتفاقی که در محیط وردپرس رخ می دهد از این طریق به شما اطلاع رسانی شود.

طراحی و ساخت وب سایت

در ادامه با فعال کردن تیک گزینه ی “عضویت” به مخاطبین سایت این اجازه را می دهید که بتوانند در سایت برای خود حساب کاربری بسازند.

در بخش بعدی از منوی کشویی موجود در روبروی “نقش پیش فرض کاربر تازه” می توانید انتخاب کنید که وقتی یک مخاطب جدید در سایت حساب کاربری برای خود ایجاد می کند، تا چه حدی بتواند در سایت دخل و تصرف کند. در محیط لوکال هاست نمی توانید از این امکان استفاده کنید و آن را تست کنید تا یاد بگیرید. چرا که برای نام نویسی در سایت، نیاز به تایید ایمیل وجود دارد و نرم افزار زمپ در لوکال هاست نمی تواند برای مخاطب ایمیل بفرستد. برای تست این گزینه می توانید مقالات آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین و همچنین نصب وردپرس روی سی پنل را مطالعه کنید.

طراحی و ساخت وب سایت

گزینه “زبان سایت” می بایست روی فارسی باشد تا سایت به زبان فارسی و همه متون راست چین باشد.
“زمان محلی” را نیز می توانید روی ساعت تهران تنظیم کنید.

“ساختار تاریخ” نیز نحوه نمایش تاریخ روزانه در سایت را به شکلهای مختلف نشان می دهد که می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. حتی می توانید ترتیب تاریخ را به صورت دلخواه تغییر بدهید تا پس و پیش به نمایش در بیاید.

در ادامه “ساختار زمان” را مشاهده می کنید. در این قسمت می توانید تنظیم کنید که ساعت رسمی به چه شکلی نمایش داده شود.

گزینه پایانی نیز “روز آغازین هفته” است. به صورت پیش فرض روز آغازین هفته برای سایتهای انگلیسی زبان روی دوشنبه تنظیم شده است که شما می توانید آن را بومی سازی کرده و روی شنبه قرار دهید. در انتها روی “ذخیره تغییرات” کلیک کنید تا تنظیمات شما ذخیره شوند.

طراحی و ساخت وب سایت

راهنمای ساخت وب سایت با وردپرس : بخش دوم تنظیمات

پس از تکمیل تنظیمات همگانی در مبحث طراحی رایگان وب سایت می رویم سراغ تنظیمات نوشتن. روی آن کلیک کنید.

طراحی و ساخت وب سایت

در صفحه جدیدی که باز می شود گزینه اول “دسته ی پیش فرض نوشته ها” است. اگر چندین دسته بندی موضوعی در سایت ساخته باشید، مثلا دسته کامپیوتر، موبایل، پزشکی، طنز و غیره، می توانید در این قسمت تنظیم کنید که به صورت پیش فرض، نوشته های جدید شما در کدام دسته بندی قرار گیرند. البته در هنگام نوشتن هر مقاله می توانید تنظیم کنید که در کدام دسته بندی قرار گیرد. اما اگر می خواهید برای مدتی مثلا یک ماه فقط مطالب پزشکی بنویسید، در اینصورت با تنظیم این بخش، مقداری در زمان خود صرفه جویی خواهید کرد تا به صورت خودکار نوشته ها در این دسته قرار گیرند.

طراحی و ساخت وب سایت

مورد بعدی “ساختار پیش فرض نوشته” است. اگر مطلبی که در سایت درج می کنید مقاله است بهتر است روی حالت استاندارد بماند. اگر ویدئو درج می کنید، می توانید ساختار ویدئو را انتخاب کنید. در این مورد نیز مانند مورد فوق، این امکان وجود دارد که در هر نوشته، ساختار را تنظیم نمایید.

در ادامه گزینه “سرویس دهنده ایمیل” را می بینید. اگر در مسافرت باشید و به سایت دسترسی نداشته باشید یا حتی به دلایل امنیتی تمایلی به استفاده از نوشتن مطلب از درون خود وردپرس نداشته باشید و بخواهید متنی که در قالب ایمیل به سایت وردپرسی خود ارسال می کنید به عنوان یک نوشته جدید منتشر شود، می توانید این بخش را تنظیم کنید.

مطلب مرتبط:  آموزش طراحی سایت با وردپرس : درس اول

طراحی و ساخت وب سایت

ابتدا باید مشخصات سرویس دهنده ایمیل خود را در باکس مربوط وارد نمایید. سپس ایمیل و پسورد ایمیل خود را برای انتشار مطلب از طریق ارسال ایمیل تعریف کنید و در نهایت، دسته پیش فرضی را انتخاب نمایید تا مطالب ارسال شده در این دسته بندی منتشر شوند.

در ادامه بخش “آگاهی دهنده های به روز شدن سایت” را می بینید. اگر مطلب جدیدی در سایت منتشر کنید به صورت خودکار به سایتهایی که در باکس سفید رنگ وارد کرده اید اطلاع رسانی می شود و این امر باعث می شود مطلب شما سریعتر در گوگل ثبت و ایندکس شود. در هر خط یک سایت را می بایست وارد نمایید. فهرستی از سایتهای پینگ مطمئن را می توانید با کلیک کردن روی نوشته آبی رنگ “Update Services” مشاهده کنید.

طراحی و ساخت وب سایت

پس از پایان ویرایش تنظیمات روی “ذخیره تغییرات” کلیک نمایید.

آموزش کامل ساخت سایت با وردپرس

سراغ بخش بعدی تنظیمات یعنی “خواندن” می رویم. روی آن کلیک کنید تا وارد صفحه تنظیماتش شوید.

طراحی و ساخت وب سایت

به منظور طراحی سایت رایگان آنلاین ، در قسمت your homepage displays شما می توانید تنظیم کنید که در صفحه اصلی سایتتان، یک برگه که توسط شما طراحی شده است نمایش داده شود یا اینکه نوشته هایتان بر اساس تاریخ انتشار نمایش داده شود. برای تنظیم روی برگه ای که خودتان طراحی کرده اید روی “یک برگه یکتا” کلیک کرده و از منوی کشویی، برگه مورد نظرتان را انتخاب کنید. صفحه اصلی مجله خلایق، یک برگه یکتا و طراحی شده است. اما برگه مربوط به برخی از دسته بندی ها که در هر ردیف، سه مطلب به همراه تصویرشان نمایش داده می شوند، همان آخرین نوشته های مجله خلایق هستند.

طراحی و ساخت وب سایت

اگر صفحه اصلی خود را روی آخرین نوشته ها تنظیم کنید در قسمت “بیشترین تعداد نوشته ها در هر برگه ی وبلاگ” می توانید تنظیم کنید که در صفحه، چند مطلب نشان داده شود و بقیه مطالب در صفحه بعدی نشان داده شود. به این صورت که در انتهای صفحه، یک باکس عددی ایجاد می شود تا برای مشاهده بقیه مطالب روی این اعداد کلیک کنید تا به صفحه بعد بروید.

در ادامه در قسمت “برای هر نوشته در خوراک،‌نمایش بده” می توانید تنظیم کنید که مطالبتان در rss یا همان فید به صورت خلاصه نمایش داده شود یا به طور کامل. بهتر است که روی خلاصه تنظیم کنید. همچنین گزینه بعدی نیز به اندازه کافی واضح است. به این معنی است که اگر تیک مربوطه را فعال کنید به گوگل، یاهو و بینگ اجازه نمی دهید که سایت شما را در خود ثبت و ایندکس کنند. در انتها روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.

طراحی و ساخت وب سایت

آموزش کامل ساخت سایت با وردپرس : بخش گفت و گوها

حالا روی بخش “گقت و گوها” کلیک کنید تا تنظیماتش ظاهر شود.

طراحی و ساخت وب سایت

در قسمت “گزینه های پیش فرض نوشته” سه تیک وجود دارد. تیک اول اگر فعال باشد، وردپرس به صورت خودکار به تمام سایتهایی که به صورت لینک در نوشته های شما درج شده اند پیام می فرستد و آنها را ا این موضوع مطلع می کند که لینک سایتشان در مقاله شما درج شده است. بهتر است آنرا غیر فعال کنید.

تیک دوم مربوط به این است که به سایتهایی که به آنها اطلاع داده شده است که لینکشان در سایت شما درج شده است، این امکان داده می شود تا لینک مقاله شما را در سایت خود به نمایش بگذارند. بهتر است این تیک نیز غیر فعال باشد. مجموع دو تیک اول به نوعی تبادل لینک محسوب می شود.

طراحی و ساخت وب سایت

تیک سوم را اگر فعال کنید، به مخاطبین سایت اجازه داده می شود تا به نوشته های شما نظر بدهند. حتما این تیک را فعال نگه دارید.

در قسمت “دیگر تنظیمات دیدگاه ها” پنج تیک وجود دارد. تیک اول مربوط به این است که برای اینکه مخاطب سایت، بتواند به نوشته های شما نظر بدهد باید نام و ایمیل خود را نیز حتما وارد کند.

تیک دوم مربوط به این است که مخاطبین برای ارسال نظر حتما باید در سایت عضو بشوند. این تیک را غیر فعال کنید.

ابتدا تیک چهارم را توضیح می دهیم. تیک چهارم اگر فعال باشد مخاطبین به نظرات دیگران نیز پاسخ دهند. به نوعی گفتگو بین نظر دهندگان سایت است. عدد موجود در منوی کشویی نیز به این معنی است که تا مثلا ۵ بار می تواند این گفتگو پیش برود.

طراحی و ساخت وب سایت

تیک سوم نیز به این معنی است که امکان پاسخ دادن به نظراتی که از ارسالشان بیش از ۱۴ روز گذشته است، پس از این زمان وجود ندارد.

اگر تعداد نظرات سایتتان بسیار زیاد باشد می توانید از تیک پنجم بهره بگیرید تا نظرات را صفحه بعدی کند و صفحه آخر یا اول را ابتدا نمایش دهد. برای مشاهده نظرات موجود در صفحات بعدی، مقاله رفرش نمی شود و فقط بخش نظرات رفرش می گردد.

با تنظیم تیک ششم می توانید نظرات جدید یا قدیمی تر را در ابتدا نشان به نمایش بگذارید.

در ادامه و در قسمت “برایم نامه بفرستید هر گاه” دو تیک وجود دارد. تیک اول اگر فعال باشد، اگر در سایت نظری نوشته شود برای شما ایمیل فرستاده خواهد شد. تیک دوم این بخش وابسته به تیک اول قسمت بعد است.

مطلب مرتبط:  آموزش وردپرس - بخش دهم: کار با دسته بندی ها

اگر تیک شماره ۳ موجود در قسمت “پیش از این که دیدگاهی نمایان شود” فعال باشد، وقتی فردی نظر بنویسید به صورت خودکار نظرش در سایت منتشر نمی شود و شما باید به صورت دستی نظر وی را تایید نمایید تا در سایت به نمایش در بیاید. در اینصورت تیک دوم قسمت “برایم نامه بفرستید هر گاه” اگر فعال باشد، اگر در چنین حالتی فردی نظر بنویسد و نظرش منتظر تایید شما باشد، برای شما ایمیل فرستاده می شود.

طراحی و ساخت وب سایت

تیک چهارم اگر فعال باشد، اگر فردی قبلا یکی از نظراتی که نوشته است تایید شده و در سایت منتشر شده باشد دیگر برای نوشتن و انتشار نظرات جدید، نیازی به تایید شما نخواهد بود.

در ادامه تصویر زیر را می بینید.در قسمت “بررسی دیدگاهها” می توانید جلوی انتشار نظراتی که در خود بیش از یک تعداد دلخواه لینک دارند را بگیرید. اینگونه نظرات اغلب اسپم هستند و به منظور هدایت مخاطبین سایت شما، به این لینکها نوشته می شوند.

در باکس سفید اول نیز می توانید در هر خط یک کلمه یا عبارت را درج کنید تا در صورتی که در نظرات وجود داشته باشند آن نظرات به صورت خودکار منتشر نشوند و به تایید شما نیاز باشد.

در باکس سفید دوم نیز می توانید کلمات یا عباراتی را در هرخط بنویسید که اگر در نظرات وجود داشته باشند، آن نظرات به صورت خودکار پاک شوند.

طراحی و ساخت وب سایت

در ادامه قسمت “نیم رخ ها” را می بینید که مربوطه به آواتار هستند. آواتار تصویر کوچکی است که هنگام نوشتن نظر در سایتهای مختلف، نمایش داده میشود تا نویسنده نظر توسط آن تصویر شناخته شود. برای اینکه آواتار نظر دهنده ها نمایش داده شود این افراد باید در سایت گراواتار که سایتی شناخته شده است بروند و برای خود حساب کاربری بسازند و تصویر خود را آپلود کنند. در این جالت در هر سایتی که نظر بدهند این تصویر به نمایش در خواهد آمد. می توانید این بخش را غیر فعال کنید. چون باعث کند شدن و کاهش سرعت سایت می شود.

طراحی و ساخت وب سایت

در قسمت “نیم رخ پیش فرض” می توانید یک آواتار پیش فرض انتخاب کنید تا در صورتی که مخاطبین سایت گراواتار خود را فعال نکرده باشند، وقتی نظری می نویسند این تصاویر به جای گراواتار آنها نمایش داده شود.

این بخش تمام شد.

آموزش تصویری طراحی وب سایت

در بخش بعدی آموزش تصویری طراحی وب سایت می رویم سراغ “رسانه”. روی رسانه کلیک کنید تا وارد تنظیمات آن شوید.

طراحی و ساخت وب سایت

در حالت عادی نیازی به تغییر این بخش نیست. این بخش مربوط به کار روی تصاویری است که در سایت آپلود می کنید. اگر تصاویری که در نوشته های خود استفاده می کنید را توسط فتوشاپ یا نرم افزارهای دیگر ویرایش نکنید و طول و عرض آن ها را به صورت دلخواه در نیاورید در این قسمت می توانید به سه اندازه ی بند انگشتی، میانه و بزرگ مقداری اختصاص بدهید و سپس در هنگام آپلود کردن تصویر در مقاله، یکی از این اندازه ها را انتخاب کنید تا تصویر به این ابعاد در بیایند.

طراحی و ساخت وب سایت

بخش پایانی آموزش حرفه ای طراحی سایت

حالا میرویم به سراغ بخش پایانی این مقاله از سلسله مباحث آموزش حرفه ای طراحی سایت . یعنی بخش “پیوندهای یکتا”. روی آن کلیک کنید.

طراحی و ساخت وب سایت

این قسمت مربوط به تنظیم آدرس Url صفحات سایت شما است. گونه های مختلفی برای انتخاب وجود دارد. در حالت ساده، وقتی مطلبی می نویسید به مطلب شما یک عدد تعلق می گیرد و آدرس مقاله شما به این صورت خواهد بود http://localhost/?p=123. در حالت دوم و سوم نیز ابتدا تاریخ قبل از عنوان نوشته درج می شود و در نهایت نام نوشته اضافه خواهد شد /نوشته-نمونه/http://localhost/2018/01/04. بهترین حالت، ساختار دلخواه است و تنظیم آن به این شکل که همه ی نوشته های داخل باکس را پاک کنید و سپس روی دو دکمه category و postname کلیک کنید تا شکل نوشته های موجود در باکس ساختار دلخواه به این شکل تبدیل شود /%category%/%postname%/

در این حالت، ابتدا دسته بندی اصلی مقاله و سپس زیر دسته ها درج خواهد شد و در انتها نام مقاله. مثلا آدرس همین مقاله در مجله خلایق به این شکل است:
khalayegh.com/computer-skils/wordpress/wordpress-learn-start/wordpress-general-setting

wordpress-general-setting نام مقاله است و قبل از آن تا نام دامنه، دسته بندی یا همان category سایت محسوب می شود. یعنی computer-skils/wordpress/wordpress-learn-start.

طراحی و ساخت وب سایت

دقت داشته باشید که می بایست قبل از اینکه سایت خود را در گوگل ثبت و ایندکس کنید، ساختار دلخواه خود را انتخاب و تنظیم کنید و سپس سایت را در گوگل ثبت کنید و دیگر نباید هرگز این ساختار را تغییر دهید چرا که گوگل مطالب شما را نمی تواند به درستی شناسایی و ایندکس کند.

در این مقاله شما را با تنظیمات عمومی وردپرس آشنا نمودیم. در مقاله بعدی به سراغ انتخاب قالب و سفارشی سازی آن می رویم. با ما همراه باشید.

طراحی و ساخت وب سایت

طراحی و ساخت وب سایت ، طراحی سایت رایگان آنلاین ، طراحی سایت اینترنتی ، طراحی رایگان وب سایت ، آموزش کامل ساخت سایت ، آموزش تصویری طراحی وب سایت ، آموزش حرفه ای طراحی سایت ، راهنمای ساخت وب سایت

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها