چگونه گوشی های هوشمند و رسانه های اجتماعی می توانند (دوران) کودکی را سرقت کنند؟!

سرقت دوران کودکی توسط گوشی های هوشمند و رسانه های اجتماعی!

از زمانی که سقراط در مورد محو شدن خاطرات شکوِه کرد، مردم بر آسیب های بالقوه ی فناوری دست گذاشتند. حداقل سقراط هرگز نگران صفحات Snapchat خودش نبود. حالا محققین می گویند رسانه های اجتماعی می توانند نوجوانان را افسرده تر کنند و نگرانی شدیدی از سوی والدین در مورد اثرات گوشه نشینی فرزندانشان در عصر گوشی های هوشمند وجود دارد.

  • آیا فناوری دوران کودکی را خراب می کند؟

قطعا. ملاحظه کنید که امروزه کودکان و نوجوانانی که گوشی هوشمند دارند، به گوشی های خود چسبیده اند، در رسانه های اجتماعی پست می گذارند و اطلاعاتی در مورد خودشان فاش می کنند که از ریزترین و روزمره ترین اخبار آنچه در یک روز بر آنان گذشته است حکایت می کند. آن ها موضوع را به گوش صدها و یا هزاران شنونده می رسانند.

Snapstricks قابلیتی در اپلیکیشن Snapchat است که کاربران را برای ارسال پیام به صورت مداوم با دوستانشان تشویق می کند. این ویژگی به دلیل ایجاد اعتیاد، توسط اعضای هیئت کودکان انگلستان مورد انتقاد قرار گرفته است. در نظرسنجی انجام شده توسط مرکز اینترنت امن تر انگلستان بین ۱۵۰۰ نفر از نوجوانان ۸ تا ۱۷ ساله نشان داده شده است که از هر هشت نفر ، یک نفر حداقل یک عکس سلفی از خود در یک ساعت اخیر به اشتراک گذاشته است. حتی بعضی از نفرات اجرایی دره ی سیلیکونی می خواهند که فرزندشان تکنولوژی سطح پایین تری در اختیار داشته باشد.

  • تحقیقات چه چیزهایی را نشان می دهند؟

از داده های نظرسنجی های مختلف: سن متوسط برای در اختیار داشتن یک گوشی هوشمند ۱۰ سالگی است و نصف همه ی کودکان ۱۲ ساله ی آمریکا و انگلیس حساب های کاربری در رسانه های اجتماعی دارند. حدود یک چهارم نوجوانان می گویند که آنها غالبا به صورت دائم آنلاین هستند. در یک مطالعه ی مربوط به سال ۲۰۱۵، گزارش شده است که حدود یک دهم دختران در انگلستان سایت های رسانه های اجتماعی را بیش از سه ساعت در یک روز (روزی که مدرسه هم داشته اند) استفاده کرده اند و آنهایی که به این ترتیب عمل کرده اند در بررسی های سلامت روان مشکلات بیشتری از خود بروز داده اند. در نظرسنجی انجام شده توسط مرکز اینترنت امن تر، ۲۲ درصد ازکودکان ۸ تا ۱۷ ساله اذعان کرده اند که کسی یک تصویر یا ویدئو را جهت قلدری کردن برای ایشان پست کرده است. در پژوهشی که با هدایت Jean Twenge ، یک روانشناس در دانشگاه ایالت San Diego ، انجام گرفته است به این نتیجه رسیده اند که نوجوانانی که زمان بیشتری را به صورت آنلاین می گذرانند نسبت به آنان که فعالیت های دیگری را در پی می گیرند، کمتر خوشحال هستند. در پژوهشی دیگر Twenge  معتقد است که رسانه های اجتماعی به افزایش افسردگی در نوجوان کمک می کنند.

مطلب مرتبط:  مهارت های اجتماعی که باعث موفقیت شما در زندگی می شوند

  • آیا دیدگاه مقابلی نیز وجود دارد؟

یک مساله ی واضح در مذمت رسانه های اجتماعی برای نوجوانان بداقبال این است که این دوره، در واقع دوره ی طلایی زندگی آن هاست.

محققین موسسه ی اینترنت آکسفورد و دانشگاه Cardiff داده های ۱۲۰۰۰۰ نوجوان ۱۵ ساله را آنالیز کردند و دریافتند که تا نقطه ی مشخصی سلامت نوجوانان به خاطر افزایش ارتباطات آن ها ارتقا یافته است. در حالی که  screentime (زمان استفاده از صفحه نمایش گوشی) بیش از حد می تواند اثر منفی داشته باشد، تحقیقات نشان داد که عوامل دیگر، از قبیل خوردن صبحانه و داشتن خواب کافی، در ارزیابی سلامتی مهم تر بود. اما شاید مهمترین مشکل این تحقیق این است که سرعت گوشی های هوشمند و رسانه های اجتماعی افزایش یافته است و مطالعات عمیق و به موقع دشوار است.مثلا Snapchat در سال ۲۰۱۱ ارائه شده است.

  • آیا این فقط بخشی از کودک بودن های امروزی نیست؟

دوران کودکی مدت زیادی پیش از به بازار آمدن شبکه های اجتماعی تغییر کرده بود. مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ در آمریکا نشان داده است که بیشتر والدین احساس می کنند که همسایگان آن ها ناامن هستند به این دلیل کودکان بیشتر تلویزیون تماشا می کنند و در نتیجه با اضافه وزن مواجه می شوند. به همین ترتیب فشار بیشتری بر کودکان اعمال می شود تا ایشان را با چسباندن به گوشی های هوشمند و تبلت در خانه نگه دارند. در این پژوهش عنوان شده است که بی شک رسانه های اجتماعی خیلی سریع چگونگی ارتباط برقرار کردن نوجوانان را دگرگون کرده است. Evan Spiegel موسس Snapchat  در مصاحبه با ژورنال Wall Street می گوید: “مردم تعجب می کنند که چرا دخترشان روزانه ۱۰۰۰۰ تا عکس می گیرد، آنها توجه ندارند که هدف آن دختر عکس گرفتنِ صرف نیست، او با این کار در واقع حرف می زند”

  • آیا رسانه های اجتماعی محدودیت سنی ندارند؟

در واقع دارند، گرچه اعمال این محدودیت ها چالش بسیار بزرگی است. در فیس بوک، اینستاگرام، Snapchat  و توییتر برای ساختن یک حساب کاربری معمولا بایستی حداقل ۱۳ سال سن داشته باشید. ( برخی کشورها قوانین سختگیرانه تری دارند مثلا حداقل سن برای ساختن حساب کاربری گوگل در کره ی جنوبی ۱۴ سال و در هلند ۱۶ سال می باشد.) بسیاری از سایت ها در هنگام ثبت نام تاریخ تولد را می خواهند اما چون تنها گواه تایید این سن، صداقت فرد است هر کسی به راحتی می تواند از این محدودیت بگذرد.

  • آیا رسانه های اجتماعی شنوندگان غول پیکر هستند؟

حداقل سعی می کنند که این طور به نظر برسند. در ژانویه، دو سهامدار بزرگ اَپل شرکت را مجبور کردند تا راهی را پیش پای والدین بگذارند که بتوانند با اعمال محدودیت هایی بر گوشی های هوشمند فرزندانشان، مدت استفاده از رسانه های اجتماعی را به صلاحدید خود تعیین کنند. آن ها از شرکت خواستند تا تحقیقات بیشتری انجام داده و رشد نگرانی های اجتماعی را در نظر داشته باشند. پس از مدتی اَپل پاسخ داد که امکانات بیشتری برای والدین در حال ارتقا است. گوگل پس از دریافت گزارش هایی مبنی بر دارا بودن ویدئوهای نامناسب، کنترل های بهتری را برای والدین به اپلیکیشن یوتیوب کودکان اضافه کرد.

  • آیا دولت ها درگیر خواهند شد؟

ممکن است. طی حضور Mark Zuckerberg مدیر عامل فیس بوک، در کنگره ی آمریکا در ماه آوریل، سوالاتی در مورد کودکان از طرف سناتور Ed Markey از ایالت ماساچوست مطرح شد. قانونگذار زاکربرگ را مجبور کرد که از لایحه ای که در سال ۲۰۱۵ مبنی بر گسترش حریم های شخصی آنلاین برای کودکان زیر ۱۶ سال معرفی کرده بود، پشتیبانی کند.

  • پس از این چه خواهد شد؟

چیزی که دست شرکت های صاحب فناوری را می بندد وارد شدن تنظیمات حفاظت اطلاعات عمومی در اروپا می باشد که هرگونه پردازش اطلاعات از کاربران زیر ۱۶ سال را بدون رضایت والدینشان ممنوع کرده است. در آوریل واتس آپ ، سرویس پیام رسان اینترنتی با مالکیت فیس بوک، حداقل سن برای کاربران در اروپا را از ۱۳ سال به ۱۶ سال افزایش دادند.

مطلب مرتبط:  چگونگی برقراری ارتباط با دیگران برای بهبود مهارتهای ارتباطی

SnapChat نیز دیگر هیچ گونه اطلاعاتی  که ممکن بود رضایت والدین را نیاز داشته باشد، از جمله به دست آوردن موقعیت جغرافیایی، پردازش نمی کند.

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

bloomberg.com

/news/articles/2018-05-04/how-smartphones-social-media-disrupt-childhood-quicktake
اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها